תל אביב
22°-12°
- קצרין 17°- 9°
- צפת 15°- 9°
- טבריה 23°-12°
- חיפה 22°-14°
- אריאל 16°-11°
- ירושלים 15°-11°
- באר שבע 22°-12°
- מצפה רמון 16°-11°
- ים המלח 24°-16°
- אילת 24°-16°
- לדף מזג אויר
16:33
ישראל מדורגת במקום ה-7 מתוך 42 מדינות בהישגי תלמידי כיתות ח' במתמטיקה ובמקום ה-13 בעולם בהישגיהם במדעים. כך עולה מתוצאות המבחן הבינלאומי טימ"ס 2011 - מבחן במקצועות מתמטיקה ומדעים המתקיים אחת לארבע שנים בקרב תלמידי כיתות ח'. מדובר בשיפור ניכר לעומת תוצאות המבחן הקודם מ-2007, אז דורגה ישראל במקום ה-24 בעולם במתמטיקה ובמקום ה-25 במדעים. בנוסף פורסמו תוצאות מבחן פירל"ס 2011 - מבחן בשפה המתקיים בקרב תלמידי כיתות ד' אחת לחמש שנים, בו מדורגת ישראל במקום ה-18 מתוך 45 מדינות.
המקום ה-7 במתמטיקה מציב את ישראל בראש מדינות המערב, לפני פינלנד (מקום 8), ארה"ב (מקום 9) ואנגליה (מקום 10). את הדירוג מובילה קוריאה, ואחריה ניצבות סינגפור, טייוואן, הונג קונג, יפן, רוסיה וישראל. במבחן במדעים דורגה ראשונה סינגפור, ואחריה טייוואן, קוריאה, יפן, פינלנד, סלובניה, רוסיה, הונג קונג, אנגליה, ארה"ב, הונגריה ואוסטרליה.
מבחינת תוצאות המבחנים לפי חלוקה למגזרים בישראל, עולה כי חלה עלייה בהישגי התלמידים מכל המגזרים, לצד גידול בפערים בין דוברי העברית לערבית. במבחן טימ"ס מוקמו דוברי העברית במקום ה-6 במתמטיקה, לעומת מקום 21 לדוברי הערבית. בתחום המדעים מוקמו דוברי העברית במקום ה-9, לעומת מקום 21 של דוברי הערבית. במבחן פירל"ס, דורגו דוברי העברית במקום ה-3, לעומת מקום 34 בלבד לדוברי הערבית.
בשני המבחנים, שיעור המצטיינים בישראל היה גבוה מהממוצע העולמי. לדוגמא, במתמטיקה הממוצע העולמי עומד על 467 נקודות לעומת ממוצע של 516 בישראל. בישראל 12% מהנבחנים קיבלו ציון של 625 ומעלה, לעומת 8% בלבד בקרב כלל המדינות המשתתפות.
מבחן טימ"ס (TIMSS - Trends in International Mathematics and Science Study) הוא מחקר בינלאומי במתמטיקה ובמדעים, הנערך על ידי הארגון הבינלאומי להערכת הישגים בחינוך (ה-IEA). המחקר מתקיים אחת לארבע שנים החל משנת 1995, וישראל משתתפת בו בקביעות החל משנת 1999. במחקר האחרון, שנערך ב-2007 ותוצאותיו פורסמו שנה לאחר מכן, דורגה ישראל במקום ה-24 במתמטיקה ובמקום ה-25 במדעים, מתוך 49 מדינות שהשתתפו במבחן.
מבחן פירל"ס (PIRLS - Progress in International Reading Literacy Study) הינו מחקר בינלאומי בקריאה הנערך גם הוא על ידי ה-IEA. המחקר מתקיים אחת לחמש שנים החל משנת 2001, וישראל משתתפת במחקר בקביעות מראשיתו.
שני המבחנים נערכו בישראל בשנת 2011 על-ידי הרשות הארצית למדידה והערכה בחינוך (ראמ"ה) ולווו על ידי ועדת היגוי, שכללה מומחים מהאקדמיה מתחומי המתמטיקה והמדעים במבחן טימ"ס וועדה עם מומחים מתחומי השפה במבחן פירל"ס.
מבחן טימ"ס בודק ידע של תלמידים במתמטיקה ובמדעים בכיתה ח', ואת ההקשר החינוכי של הוראת מקצועות אלה במדינות השונות. מחקר פירל"ס בודק את הידע בקריאה בשפת-אם של תלמידים בכיתה ד' ואת ההקשר החינוכי של הוראת שפת אם במדינות השונות. תוצאות המחקר מספקות מידע חשוב למדינות המשתתפות על נקודות החוזק והחולשה בקריאה של תלמידים ברמה מערכתית וזאת בהקשר החינוכי שבו נלמדת שפת האם. המחקר מאפשר לאסוף מידע מהימן אודות מערכת החינוך המקומית בהשוואה למערכות חינוך אחרות בעולם. כמו כן, התוצאות מאפשרות לזהות מגמות שינוי לאורך השנים ולבחון אותן לאור תכניות הלימודים, שיטות ההוראה המקובלות ותכניות התערבות שונות המופעלות במערכת החינוך.
1. יתכן והצדק בדבריך, אין לי כל מידע על התנהלות מבחני ה - TIMMS, אם אלו
הם פני הדברים, יש לפנות למבקר המדינה.
2. מישהו וודאי מסייע בכך לעצמו - יותר טפיחות על השכם. התחלתי לחשוד בכך
אחר עיון במבחן הבגרות 3 נקודות של הקיץ האחרון; נתתי לילד בן 10 לפתור את
השאלה הראשונה במבחן והוא פתרה מיד.
3. מאז מקננת בי ההרגשה כי מישהו רוצה לפאר את מעמדו של (ח)סר החינוך.
"זה לא יכול להיות", יאמר השמאל, העומד להפסיד גם בבחירות הקרובות. כל היודעים את "האמת" טוב מהסוקרים לא עשה, כמובן, סקר כזה מעולם, אך הם יודעים טוב יותר מה המצב "האמיתי".
המורים פשוט נותנים לתלמידים להעתיק במבחנים מסוג זה
פשוט כדי שהתוצאות יראו טובות
במבחן טימ"ס השתתפו רק 4,699 תלמידים ובמבחן פירל"ס 4,186 תלמידים. מי בחר בהם??? האם המדגם באמת מייצג את המצב הנורא של מערכת החינוך?! הנתונים מ-YNET
בגרות 3 יחדות זה כמו, נניח, ה"התאמות" לבעלי "קשיי
למידה", כשהם מהווים 40% באזורים מסויימים בארץ (בעיקר בשכונות
וישובים עם רמה סוציואקונומית גבוהה...). בגרות 3 יחידות זה כמו, נניח,
תואר "אקדמי" מ-70% מהקולג'ים בארה"ב וברבים מהקולג'ים
באירופה, כמו גם ה"תארים" במדעי החוט והמחט מהאוניברסיטאות
בבריה"מ לשעבר.
ברור שאם במבחן התוצאה יש הצלחה - הביקוש עולה וגם התיגמול. השאלה היא אם
אותה הצלחה בבחינות גם מנבאת הצלחה אחרת וחשובה יותר בעתיד. העובדות
הידועות עד כה דווקא מעידות על ההצלחה של הישראלי (לאו דווקא
"יהודי") לעומת ההונג קונגי או הטייואני והקוריאני.........
אבל הסיומת שלך, חבקוקי, מראה בדיוק לאן כיוונת .... אז לא, חמוד שלי, לא
"סר החינוך" המציא את כל אלה. אלה המצאות של העולם הנאור
והליברלי שלך, וישראל משתתפת במשחק, ותו לא. אני, אגב, בוגר בי"ס
וייצמן בג'סי כהן, חולון (1966), שנה בה היתה הצלחה פנומנלית לבי"ס זה
בבחינות ה"סקר" שהיו נהוגות אז, למרות שאוכלוסיית התלמידים
הורכבה מעולים חדשים שמרביתם מעדות המזרח ומקצתם מפולין ורומניה. רבים
מבוגרי בי"ס זה מתקופתי הגיעו רחוק בתחומים רבים, בגלל הטיפוח של
צוותי המורים דאז.
אני בוגר בי"ס יסודי {1965} בר-אילן בהרצליה. כעולה חדש בכיתה שבה למדו לפחות 30% עולים מארצות אירופה צפון אפריקה ותימן עברתי את ה"סקר" מבלי להבחן. זו היתה אז המדיניות של משרד החינוך, הענקת מלגה {קראו לזה "סטיפנדיה"] לעולים חדשים כדי לעודד המשך לימודיהם בתיכון. אז, לא כדאי להתפאר בנוצות לא לך...
headteachers use the same trick, and send the weak students home. It the same everywhere, don't be naive...
פשוט לא נכון...
1. מדבריך הבנתי שבבגרות שלוש יחידות, הכל קל ואי אפשר להציב במבחן זה שאלה
קשה יותר או פחות. דברתי על הקלות המכוונת (או לאו) של המבחן הקונקרטי,
שלוש יחידות, ממנו ילד בן 10 פתר בעייה וילד זה אינו גאון.
2. לסיפור חייך, הצלחותיך והצלחות בית ספרך אין נגיעה לקלות המבחן האמור.
אלה כמה מרוויחים רוב היאשראלים, לדעתך?? יש הבדל בין "ממוצע שכר במשק" לבין "השכיח". לא למדת סטטיסטיקה, חבר?
אלה כמה מרוויחים רוב היאשראלים, לדעתך?? יש הבדל בין "ממוצע שכר במשק" לבין "השכיח". לא למדת סטטיסטיקה, חבר?
ממתי משווים בין יהודים לערבים בתחום המדעים? זה סתם לעשות עוול לתלמידים הערבים ולהציגם כ- low achievers.
מספיק. האם ילדי האיסאןם במדינות הסובבות לומדים מתמטיקה או היסטוריה כיצד להרוג יהודים?
יהודים וערבים הם אזרחי ישראל, וצריכים לקבל יחס שווה. גם אם זה מציף את
הקשים של החלשים. עם הקשיים צריכים להתמודד, לא לטטות אותם מתחת לשטיח.
אבל גם מעניין להשוות את הישגי ערביי ישראל להישגי תלמידים ממדינות השכנות.
אולי זה ייתן להם יותר כבוד (לעמצם ולמדינה שהם חיים בה).
אז מה, תוך שנה רמת התלמידים במתמטיקה והידע שלהם קפצו פלאים? העניינים
השתפרו בעקבות הסקת מסקנות ממלכתית?
שטויות.
זה רק מעיד על תקפות המבחנים הבינ"ל הללו.
יש הרבה הרבה מה לשפר בתחום החינוך. אבל לא המבחנים האלה יקבעו את מידת ההצלחה.
לפני זה היו אולמרט, ליבני ופרץ שהשחיתו כאן כל חלקה טובה. בלי ערכים בלי
מוסר, בלי הגינות.
ראש ממשלה מקבל מעטפות וסוחר בנדלן, שר אוצר בכלא, שר מטריד מינית, שרת חוץ
שהיא עציץ ושר ביטחון שיוצא למלחמה בגלל כבוד ולא מביט על ההרוגים מאחור.
פלא שזו הייתה רמתם של התלמידים אז?
לא מדובר בשיפור תוך שנה אחת אלא תוך 4 שנים.
ואגב, בדיוק ב4 שנים האחרונות שלט הימין. מה תאמרו על זה שמאלנים יקרים ואהובים?
הגדרת יעדים ברורים ואמידת הישגים מול יעדים אלה הם פעולות חשובות. דיבורים בעלמא אודות "ידע אמיתי" לא יובילו אנייה ענקית ומגושמת כמו מערכת החינוך לשום מקום. שכל הורה בביתו יוסיף לילדיו ערכים וידע "אמיתי" כפי שרואות עיניו. מבחינה מערכתית אין תחליף לאמידת הישגים.
אני אתן לך דוגמא, קצת עתיקה. בזמני (נדמה לי שזה בוטל), ואנחנו מדברים על
15 שנה אחורה, היה "מיקוד" למבחני הבגרות במתימטיקה. כשאני עשיתי
את המבחן - המורים השתדלו מתחילת השנה להריח מה הולך לרדת במבחן (מתברר
שבפיקוח מפזרים רמזים) ולימדו רק את מה שלא יירד. בסופו של דבר אחד החומרים
שירד היה לוגריתמים, מלבד הלוגריתם הטבעי, הידוע גם כ-ln. קיבלתי 98 במבחן
הזה, אבל מה החוכמה? היה חסר לי ידע בסיסי!!!! לפני שנכנסתי לאוניברסיטה
השלמתי את הידע הזה, ומזל שכך - כי בשנה א' (פיזיקה) גיליתי שאבוי לי לו לא
ידעתי מהם לוגריתמים.
זוהי דוגמא מצויינת למהו "ידע אמיתי" ומהו ידע מכוון מבחן.
לוגריתמים הם חומר בסיסי, ולמעשה גם לא מסובך, לדעתי אפשר ללמד את זה ילדים
בחטיבת הביניים, בכיתות ז' או ח'.
כמעט לאפס (ולגמרי לא צריך להיות מאושרים מזה, כי משהו מהותי הלך לאיבוד...) בעוד שבמגזר הערבי מקדישים שעות ללימודי ח'ולירע כמו סונה וחדית' וקראן והיסטוריה מוסלמית מפוארת (כיבושים, דם, כיבושים, דם, כיבושים... המון תוכן ) ושאר ח'ראבנה בצורות שונות, גם אם לא תחת השמות האלה ... ובוודאי ובוודאי בכל המדינות המפגרות סביבנו שמנה מגיב מספר 6. יום טוב.
רק השנה זכה בנובל פיזיקאי יהודי צרפתי שנולד בצפון אפריקה. ולפני כעשור זכה עוד פיזיקאי יהודי צרפתי שנולד בצפון אפריקה (כוהן-טנודגי).
אבל הם לא היגרו לישראל שבה דרכיהם חסומות כי הם מזרחים.. הם היגרו למדינות
אחרות ( כנראה אם היו מהגרים לישראל... היה יוצא מהם מקסימום קבלן)
למשל:
he.wikipedia.org/wiki/קלוד_כהן_טנוג'י
עיתון הארץ בודאי יטען כי זה בגלל הכיבוש.
08אז אם כבר זה קשור לשר (ואני לא בטוח כלל) זה קשור ליולי תמיר.
את הקרדיט יקבל גדעון סער על תוצאות המבחן הבא.
היית מגלה שביותר מחצי מהתקופה שבין המיבחנים מערכת החינוך היתה תחת שילטון קדימה דווקא. אבל כמו שאר הרובוטים הימניים, העובדות לא חשובות לך בכלל.
אלוקינו ראה את בני ישראל באים לסלע קיומינו והכה בגויים וכך השתפר מצבינו
רוב האזרחים הערבים מתגוררים באזורים שגם היהודים לא מראים השגים גבוהים במערכת החינוך. אולי זה פשוט מראה שמדינת ישראל לא משקיעה מספיק בפריפריה במקום שהמדינה מקפחת את המגזר הערבי?
תפרגנו פעם במאה שנה לשר החינוך וליהודים, מה יש. העולם לא יתמוטט.
15או שבני ה 14 היום מחוננים לעומת אחיהם בני ה 18? בבחינות הבגרות זה לא נראה כך. משרד החינוך הישראלי פשוט עשה מה שעושים הקוריאנים, הסינגפורים, הטייוואנים וכן הלאה, וזה הצליח. משרדי החינוך של מדינות המערב לא נוהגים לרמות את עצמם, הרי המבחן נועד לבקורת עצמית. נו, עכשיו לא רק שאנו תקועים עם הישגים ממשיים עלובים ומשפילים (ראו ההישגים המדרדרים בבגרות). בנוסף הפכנו לשקרנים.
כבר שנים רבות, לפחות עשרים, מערכת החינוך מציגה מצגי שווא, וכולם משקרים לכולם, החל במורה וכלה בשר החינוך; כל אחד משקר לזה שמעליו.
מאיר שלו, ברצוני לשאול אותך האם גם הפעם תחסוך מחמאה משר חינוך של ה"ליכוד" בנושא שזכור לי כי העסיק אותך מאד או שתהפוך גם הישג זה במערכת החינוך שהליכוד בראשה לחוכא ואיטלולא?
1722.6% מהתלמידים שנבחרו למדגם לא השתתפו במבחן. 16.4% מהם בהוראת בית הספר.
להשוואה, במדינה הבאה אחרינו, רק 7% מהתלמידים במדגם לא השתתפו במבחן.
קצת מקלקל? לא?
כתוב ש-16.4% לא ניגשו בהוראת ביה"ס? מותר לאסור על תלמידים לגשת? אם כבר הביה"ס מרמה - לא עדיף ל"בקש" מהתלמידים הרלוונטים להישאר בבית? אולי זה גם מה שעושים בארצות אחרות? כמה לא ניגשו לפני במבחן הקודם?
לא מרגש אותי המבחנים האלה, הם כנראה לא מצליחים לשקף את הבעיה הרצינית שיש עם החינוך הנוראי בישראל. כל זוכי פרס הנובל הישראלים לא התחנכו במערכת החינוך שיש היום בישראל וספק לדעתי אם בעוד 50 שנה עדיין ישראל תבלוט ברשימת זוכי פרס הנובל.
לפחות אצלנו בבית ההישגים לא נובעים ממערכת החינוך. בטח לא זו מבית מדרש
לבנת את סער. אני משער שזה גם המקרה בבתים אחרים שבהם המח של הילדים עדיין
מתפקד. תלמיד טיפוסי כיום לא נדרש ליותר מדופק תקין כדי לקבל תעודת בגרות.
מי שרוצה גם יכולת חשיבה אצל ילדיו, צריך שילוב של תוכניות מצטיינים (די
יקרות) ודוגמה אישית (לא כל הורה יכול).
יפה שניכסת השכלה ממערכת החינוך של לפני מספר עשורים למשרד החינוך של השנים
האחרונות. די טיפוסי לישראלי צעיר בוגר מערכת התחמון של הימין...
אז למה אנו זקוקים למימון אמריקאי כדי לפתח את כיפת ברזל, וכדי לרכוש אותה גם. בשעה שהקוריאנים אם ירצו יוכלו לקנות 20 כאלו....
מאידך, אחוז מצביעי הימין מקרב סוחרי השוק, נהגי המוניות ואוהדי בית"ר
הוא פחות או יותר 99.5%
ובכלל, האיכויות שייכות ל4-3 הדורות הראשונים של קום המדינה.
זה לא שהולך ופוחת הדור. פשוט כשמשקיעים בהתנחלויות במקום בחינוך אז אלו התוצאות.
תראו לי תלמיד תיכון אחד שלא לומד מתמטיקה אצל מורה פרטי שעולה המון כסף
גדעון סער לא קידם את החינוך בישראל אלה רק את עצמו
מי נבחן? היכן?איזה תלמידים? איך נבנה המדגם? פשוט שערוריה שאםתם בהארץ ,יחד עם הכתב מטעם גדעון סער בקול ישראל , נופלים בפח הונאת הסטטיסטיקה. מערכת החינוך בארץ היא קטסטרופה. במדינה שבה כל ילד שלישי רעב והשיעורים הפרטיים הם החינוך האמיתי - ההישג הוא השרדות עלובה של מערכת חינוך רקובה.
הצלחה גדולה לגדעון סער. השמאל רוצה נושא חברתי וקיבל אותה בהפוכה. זה שווה שלוש מנדטים לליכוד.
ובאשר לאמת המרה אם זה נכון שהוגשו רק תלמידים מצטיינים אז זה גם היה נכון ב2007 כשהיינו רחוק מאוד
25הם הורסים לנו הכל ברמה הבינלאומית
26ולא בטוח שזה אפשרי. ללמד חשיבה בלי טכניקה גבוהה זה כמו ללמד בלאט עם דגש
על הרגש והאופי בלי טכניקה חזקה.
זה בד"כ הולך ביחד וטכניקה זה גם מאוד חשוב. בארה"ב הם מלמדים
בתיכונים חומר מתקדם ואז כשסטודנט צריך לחשב בראש 25 בריבוע לחלק ל10, הוא
הולך לאיבוד.
אבל אין ספק - בהתפתלויות, כמו גם בהתנשאות - השמאלנים הם בהחלט מקום ראשון.
שאפו!
בדקתי, למרבית המזל מבחני פיזה יתבצעו בשנה הבאה. יש שיגידו שבגלל זה הוקדמו הבחירות. אבל למה להיות ציני. אבל בבחינות פיזה ב2009, היתה ישראל ממומקת במקום די גרוע: 20 נקודות פחות מן הממוצע של מדינות OECD בקריאה, 50 נקודות פחות בתחומים האחרים, כלומר מתימטיקה ומדעים. שימו לב, לא נכנסנו כלל לעשיריה הראשונה. בשום תחום.
מאז יש כאן ממשלה ששמה את החינוך במרכז.
מש"ל.
שלום לכולם,
האם בתי-ספר חרדיים גם נבחנו? אלו שלא לומדים מתמטיקה או מדעים?
להזכירכם נכון ל-2010 רבע מתלמידי כיתה א' הם חרדים ורבע נוסף ערבים.
אלו הם ילדי העתיד של מדינת ישראל, רבע עם ציונים גרועים ורבע לא לומדים בכלל!
בשנת 2022 כאשר הם יגיעו לגיל 18 שליש מהיהודים בוגרי התיכון או לפחות חצי
מהם הגברים כלומר 1/6 מהיהודים לא ידעו מתמטיקה ולא מדעים..
עתיד מזהיר יש למדינה הזו!
ביותר מחצי הזמן שבין המבחנים, היו דווקא ממשלת קדימה ויולי תמיר בשילטון
ובמשרד החינוך (הליכוד הקים את ממשלתו בינואר 2010). . ומכיוון שלוקח זמן
לשינויים במערכת החינוך לחלחל פנימה, השיפור הוא בעיקר תודות לממשלצ קדימה.
התקבלו רפורמות בחינוך היסודי והתיכוני - אופק חדש ועוז לתמורה.
הופנו תקציבים לחינוך.
ד"ר שמשון שושני מנכ"ל משרד החינוך עשה מהפכה.
ועדיין איני מאמין ששינוי כזה מזהיר התרחש תוך 4 שנים. השאלה של הגב' עינת במקומה.
מר עזרא מנשה- מה זו ההערה הקטנונית הזו- זה ברור לכל שמדובר בשגיאת דפוס,
ולא בשגיאת כתיב.
אפילו גדעון סער לא הפסיק את התוכנית אלא (וכאן מגיע לו כבוד) המשיך אותה מבלי לזעזע את המערכת בעוד תוכנית
39ניתן לראות את ההבדלים במשרד החינוך שמנהל אותו השר גדעון סער, סוף סוף יש תמורה להשקעה הנרחבת!
42גדעון סער הוכיח שהבן אדם עושה את התפקיד ולא התפקיד את הבן אדם. ישראל עולה לעשרייה הראשונה במתמטיקה וכפי שהיטב ראש הממשלה לומר אמש על גוגל טסה בראש המבנה.
44שינויים במערכת החינוך לוקחים זמן. ב 2007 ראינו את התוצאות של הממשלות הקודמות. ב- 2011 ראינו את השפעת ממשלת קדימה בעיקר שהיתה בשילטון עד תחילת 2009
47אך... איזה תענוג...
48יש להדגיש, שכל מבחן מותאם לתוכנית המיוחדת ולציפיות ממנה. במדינה שבה רמת התוכניות דורשת ידע אפסי, המבחן המותאם יראה הצלחה.אין הוא בוחן ידע יחסי לשאר העולם, אלא מסתפק ביחס שבין הידע המופגן לזה המצופה ונדרש בתוכנית הנלמדת במדינה מסוימת.
49כמו מכורים אנחנו מחכים כל שנה וארבא שנים לתוצאות שמשוות את ילדנו לשאר ילדי העולם. בשום מחקר שמכבד את עצמו לא ניתן להשוות אנשים שעברו מבחן אחד עם אנשים שעברו מבחן אחר (וזה לא אותו מבחן, תאמינו לי, הילדים בפינלנד לא נבחנים על שפה בעברית). אף אחד לא שואל עצמו- למה? מה בכלל המטרה של מערכת החינוך? פעם , מערכת החינוך נוסדה בשביל להרחיק ילדים ממעגל העבודה ולצמצם אבטלה, ולמרות שהמתכונת מעולם לא השתנתה משום מה אנחנו נותנים למערכת משימות שונות, כל אחד עפ"י השקפת עולמו, משימות שמערכת החינוך לא עומדת בהם, לא עמדה בהם ולא היתה אמורה לעמוד בהם מעולם. אז אם אתה מסכימים שזה התפקיד שלה- להעסיק את הילדים, בשביל מה לטרוח ולהסכל במבחנים חסרי חשיבות. אבל אם אנחנו רוצים שמערכת החינוך תכין את הילדים לחיים, צריך פשוט לזנוח את כל ההשקפה התחרותית של מבחנים-שלא-בוחנים-כלום-חוץ-מיכולת להתמודד-עם-מבחנים, להפנים שב99% מהמקרים תעודת בגרות היא סמל סטאטוס ריק מתוכן, ולבנות את מערכת החינוך מחדש. תתפלאו, אבל עד לפני 100 שנים יצר הסקרנות של בני האדם היה חזק. ואז הגיע בית הספר המודרני.
52This is so great to see. Time and time again Israel is falsely represented in the media Very refreshing and well deserved hopefully this will show people what an educated country Israel is all thanks to Netanyahu and his staff. Go israel we're all rooting for you
55נתחיל מהסוף.
בישראל מזה עשרות שנים נחשב הימין כמקום משכנם של הטפשים והעילגים,
הצ'חצ'חים, המזרחיים וכל שאר כינויי הגנאי או הלעג שהמציאה מכונת התעמולה
של מפא"י. אבל האמת, רחוקה מכך כרחוק המזרח מהמערב. בעוד מפלגת העבודה
לדורותיה ייצגה את הפלאחים והפועלים, דווקא הרוויזיוניסטים יצאו משורות
הבורגנות התל אביבית. מי שיתעמק ולו במעט בקורותיהם של ז'בוטינסקי, בנציון
נתניהו ובגין יבחין שתנועות הימין העמידו בראשיהן עוקרי הרים.
ולעניינינו, זכורים לי היטב שנות השלטון של העבודה במערכת החינוך. הנכבה של
תמיר, הלוטומניה של שריד ואלוני (שבתקופתם ערכו הגרלה אילו מקצועות לא
יצטרכו בגרות) והזלזול ארוך השנים בלימודי תנ"ך וערכי יהדות. בתור
חילוני אני אומר - מי שלא ילמד יהדות מוטב שלא ילמד, כי אחרת כל הידע זולג
לאוניברסיטאות באמריקה. ללמוד למבחנים ולהצליח - זה קל. ראו איך עממי אסיה
כובשים את המקומות הראשונים. האם מישהו מכיר המצאה אסיאתית אחת ? איך זה
שחברת אפל מחזיקה מהנדסים ואנשי אקדמיה ובאמריקה אבל טכנאים ופסי ייצור
באסיה ? זה בגלל שמבחנים זה לא הכל, וחופש יצירה חשוב יותר. מעל כולם נמצא
היהודי, ממציא בלתי נלאה, מייעל בלתי פשרן ומחדש אינסופי. ואת זה, אפילו
ממשלות השמאל לא הצליחו להרוס.
החזון המדהים של יולי תמיר! צריך לתת קרדיט לאנשים שמגיע להם
האם התלמידים יודעים יותר מתמטיקה? ממש לא!
הם יותר מוכנים למבחנים - זה כן.
בחיידר שלי לא בחנו אף אחד - הרב אמר שזה ביטול תורה.
64אמונות הבל נשארות גם אם המציאות מתבררת כשונה.
האם המגזר היהודי והמגזר הערבי לא משוקללים לידי תוצאה אחת שמייצגת את ישראל? מדוע לא דנים בעובדה שמורות מוסרות לתלמידים תשובות והן דואגות לסלק מן הכיתה תלמידים חלשים? מדוע לא סוקרים את החלוקה התקציבית למגזרים השונים ודנים בבעייתיות בהצגת נתון שכזה.
66כשהם מגיעים למקומות עבודה\מחקר, מתגלה הבלוף
67כמי שנמצא ברזי מע"החינוך-מצער"הפסטיבל"על "ההשגים".איזה השגים ואיזה נעליים,מדובר בתרמית,במדגם לא מייצג,-למה אין שם אף בית ספר מהדרום?מדימונה?ירוחם?מצפה?טבריה?חצור???????וגדעון סער-תפסיק "להמציא את הגלגל ואל תבלבל.אל תעז למכור נתוני הבל ושקר.זה בדיוק כמו שתספר-שרמת החינוך בכפר שמריהו-דומה לחצור הגלילית.זו בדיוק הסיבה שעם ישראל צריך להתכגייס ולסלק אותך ושאר הכנופיה הארורה שמוכרת לנו נתוני הבל,שקר,ותרמית.
69מיקי רק לידיעה אני אכן מסכימה שיש לחץ בבתי הספר להכנה למבחני המי"צב אבל בקוריאה ושאר המדינות האסיתיות וגם רוסיה שהיום היא פחות מאז שהמשטר הקומוניסטי נפל אך הלחץ במדינות האלה להצלחה היא באין שיעור גבוה יותר מבארץ בקוריאה בפרט אם אתה לא תלמיד טוב ומוכשר אתה כמעט מנודה מהחברה לא פלא שהיא המדינה שאחוז הנוער המתאבדים הוא בין הגבוה בעולם אסור להפעיל לחץ על אף תלמיד רק צריך למצוא את המורים המתאימים שיודעים להעביר שיעור מעניין מבלי לחץ כדי שהתלמיד יאהב וירצה ללמוד מתמטיקה או כל מקצוע אחר בכייף ובהנאה והאמן לי שאפשר ומי כמוך יודע שיש מורים להסטוריה או לתנך שאומרים לתלמיד פתח את הספר מעמוד כך וכך ותקרא ותענה על השאלות והיא יושבת וקוראת ספר בכיתה לי זה קרא .
70אני יכול לומר בפה מלא שיש שיפור ואפילו משמעותי במידה מסוימת בבתי ספר שונים.
מפליא כיצד כתבים מנוסים נופלים פעם אחר פעם לבורות ייקוש של פוליטיקאים אופורטוניסטים.האם טלילה נשר עיינה בנתוני המקור ? ממליץ לבחון את המסקנות על סמך העובדות ולא להסתמך על "פרשנות" האינטרסנטים
© כל הזכויות שמורות להוצאת עיתון הארץ בע"מ


