פרץ פותח חזית נגד יחימוביץ': לא נשב בממשלת נתניהו

קריאותיו של פרץ להציג תוכנית שלום ולהתנגד לבנייה בהתנחלויות סימנו אותו כמנהיג מחנה אופוזיציוני ליו"ר, ועוררו מהומה במפלגה יממה לאחר הפריימריס

ח"כ עמיר פרץ עורר בסוף השבוע סערה במפלגת העבודה, לאחר שמיהר לסמן את עצמו כמנהיג מחנה אופוזיציוני ליו"ר שלי יחימוביץ'. פרץ הודיע שינסה למנוע חבירה של העבודה לממשלת  נתניהו-ליברמן, צעד שיחימוביץ' מסרבת לדחות על הסף, ויבקש לכפות עליה להניף באופן משמעותי את הדגל המדיני, לצד הדגל החברתי-כלכלי.

"אסור למפלגת העבודה להצטרף לממשלה בראשות הליכוד ביתנו", אמר ביום שישי, דקות בלבד לאחר שהמפלגה הציגה בבית ברל את רשימתה לכנסת. "אסור לנו להיות גלגל ספייר בממשלה כזאת. אנחנו חייבים להציג אלטרנטיבה וקו ברור משלנו". פרץ קרא ליחימוביץ' להציג תוכנית שלום מפורטת ולהבהיר שמפלגת העבודה מתנגדת להתנחלויות.

ברשימה החדשה של העבודה קיים איזון בין מתמודדים שנתמכו על ידי יחימוביץ' לבין כאלו שנתמכו על ידי פרץ. ואולם, מרבית הח"כים לעתיד מזוהים עם קו מדיני שמאלני, בעוד יחימוביץ' פועלת למצב את העבודה כמפלגת מרכז ומנסה לקרוץ לעבר מצביעי ימין מתונים. "אני לא מתרגש מהמושג 'מחנות' במפלגה", השיב פרץ כשנשאל אם יוביל קו המנוגד לגישתה של יחימוביץ'. לדבריו, מפלגת העבודה רק הרוויחה מימי המחנאות של פרס-רבין.

דבריו של פרץ עוררו מהומה רבתי. יו"ר מטה הבחירות, יצחק בוז'י הרצוג, אמר כי "דרישותיו של פרץ אינן מבטאות את עמדת הסיעה. אני קורא לו לתת כתף ולשלב ידיים ברוח סיסמת הפריימריז שלו עצמו מלפני ימים ספורים". מזכ"ל המפלגה והח"כ לעתיד, חיליק בר, מתח גם הוא ביקורת על פרץ: "אני מציע לכולם לאחד שורות ולהתייצב מאחורי יחימוביץ' במאבק מול הליכוד. מחנאות ופילוג פנימי הם אלה שהרסו את המפלגה החשובה הזו בעשורים האחרונים ולא ניתן לתופעה הזאת לשוב ולכרסם בה". גם הח"כ לעתיד, איציק שמולי, שנתמך על ידי יחימוביץ' בבחירות, קרא להתאחד תחת מנהיגותה. איש העסקים אראל מרגלית, ששובץ במקום ה-11 ברשימה לכנסת, אמנם לא הביע תמיכה בדברי פרץ, אך קרא למפלגתו לגבש תוכנית לשיקום הקיפאון המדיני.

תוצאות הפריימריז שהתפרסמו שלשום, מראות שגם יחימוביץ' וגם פרץ הצליחו לשבץ לרשימה את המועמדים המרכזיים שבהם תמכו. יחימוביץ' קידמה את יו"ר המשמרת הצעירה מיכל בירן (14) ואת מקורבה עופר קורנפלד (23), והצליחה לדחוק את מזכ"ל שלום עכשיו, יריב אופנהיימר, שנתמך על ידי פרץ, למקום לא ריאלי (27). "אופנהיימר הוא ה'פייגלין' של הרשימה שלנו", הסבירו בסביבתה. "הוא מחזיק בעמדות שמאל קיצוניות ומהווה סדין אדום לאנשים שמתלבטים אם להצביע עבודה בבחירות הקרובות". החשש מזיהוי עם אופנהיימר היה גדול כל כך, עד של"תמונת המחזור" של המתמודדים על הבמה בבית ברל, הוזמנו ביום שישי הנבחרים עד המקום ה-26 בלבד.

פרץ רשם גם הוא שורת הישגים, ובראשם מרב מיכאלי ששובצה במקום החמישי כאשה הראשונה אחרי יחימוביץ'. איתן כבל מקורבו הגיע למקום הרביעי; ראלב מג'אדלה ניצח את נדיה חילו במשבצת הבטחת הייצוג לערבי, ואיש המושבים דני עטר ניצח את הקיבוצניקית יונה פריטל. פרץ עצמו עלה מהמקום העשירי בפריימריז 2008 למקום השלישי ברשימה.

ואולם בדיקה מדגמית של שני מתמודדים אנונימיים יחסית שהריצו פרץ ויחימוביץ', מראה שכוחה של יחימוביץ' היה משמעותי יותר בשטח: כך, איש העסקים עופר קורנפלד של יחימוביץ' זכה ב-8,204 קולות, בעוד שסמי שושן, קרוב משפחתו של פרץ, זכה רק ב-5,164 קולות.  

לא מעט פנים חדשות נכנסו למקומות ריאליים ברשימת העבודה: מלבד מיכאלי שובץ בעשירייה הראשונה גם מפקד סיירת מטכ"ל לשעבר, עמר בר לב. סתיו שפיר, שנשענה רק על קולות חופשיים ולא זכתה לתמיכת יחימוביץ' או פרץ, הוקפצה מכוח השריון למקום התשיעי. איציק שמולי שובץ במקום ה-12, מיקי רוזנטלהגיע למקום ה-13 וח"כ נחמן שי, שערק מקדימה, רשם הישג אישי מרשים ונבחר במקום ה-15. לא פחות מ-6 נשים נכנסו לרשימת ה-20 הראשונים.

מיד אחרי היו"ר יחימוביץ' שובץ ח"כ יצחק (בוז'י) הרצוג, שגבר על פרץ בקרב על המקום השני. בנימין (פואד) בן אליעזר הגיע למקום השישי. מזכ"ל המפלגה, חיליק בר, שוריין במקום השביעי ולמקום העשירי נבחר ח"כ אבישי ברוורמן. דמויות בולטות נוספות ברשימה הן איש העסקים אראל מרגלית (מקום 11) והעיתונאי לשעבר מיקי רוזנטל (13).

ברשימת המאוכזבים ניתן למצוא מלבד אופנהיימר גם את ח"כ דניאל בן סימון שנבחר רק במקום ה-21. מאוכזב נוסף הוא חילי טרופר, לשעבר מנהל התיכון הצעיר ביותר בישראל, שנבחר רק במקום ה-24, למרות מאמציה של יחימוביץ' לקדמו. פרופסור יוס ייונה, שייעץ למנהיגי המחאה החברתית, נבחר רק במקום ה-21. ח"כ נינו אבסדזה שערקה מקדימה דורגה במקום ה-20 ששמור לעולה והיה מובטח לה, לאחר שלא הצליחה לשדרג את מעמדה בקרב מצביעי העבודה. נעם שליט, אביו של גלעד שליט, נדחק למקום ה-39.

לאחר פרסום התוצאות ביום שישי עלתה יחימוביץ' לבימת הנאומים ואמרה: "אנחנו המפלגה היחידה שיש בה פריימריז אמיתיים, נקיים ודמוקרטיים, עם שיעור השתתפות ענקי. ניצבת כאן רשימה מדהימה, לא פחות. אנימודה שגם בחלומות הטובים ביותר שלי לא יכולתי להעלות על הדעת הרכב כזה שלרשימה".

בליכוד מיהרו לפרסם תגובה תקופה תוקפנית: "הרשימה השמאלנית והקיצונית משקפת את יושבת הראש יחימוביץ' שהצביעה לחד"ש. זו רשימתשמאל קיצוני שתמכה בהתלהבות בהתנתקות והעלתה את חמאס בעזה". בעבודה מיהרו להשיב אש: "הליכודעוד לא התאושש מהפריימריז המביכים שלו ומהרשימה הקיצונית שלו, ועכשיו מתוךלחץ תוקף את הנבחרת המנצחת, המגוונת והמאוזנת שלנו".

האם פרץ יפלג את המפלגה? האם יחימוביץ' צריכה להצטרף לממשלת נתניהו?
הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 כל דור ב"עבודה[ וה"נאכס" שלו  (לת) מקיאוולי
  • 01:12
  • 02.12.12

02 חבל שאת התבונה כי אלטרנטיבה לשלטון מתגבשת באופוזיציה ולא בקואליציה לא ידע פרץ כאשר היה יו"ר המפ0לגה והצטרף לממשלת אולמרט  (לת) נפתלי אור-נר
  • 02:06
  • 02.12.12

03 נשף המסכות. הכסיל.
  • 02:12
  • 02.12.12

להיכן נעלמה הקרן לישראל חדשה?
מישהו שמע? מישהו ראה?
נמתין בסבלנות לרגע בו יוסרו המסכות ואנשי הקרן יעלו לבמה.

04 מפלגה מושחתת לא שתול
  • 02:52
  • 02.12.12

יחימוביץ' שתמכה בפרץ בזמנו, כשהגיע להיות לשר ביטחון כושל, מובילה כעת את פרץ (זמנית כמובן) לסיבוב נוסף בפוליטיקה. לא יאמן שזכה למקום 3.
עצם תמיכתה בו בעבר מעידה עליה ועל יושרה, שכן ברור לכל בר דעת כי מלבד רדיפת שררה (שעלתה במלחמה) לאיש אין ולא היו כישורים.
חוזר הניגון עם מפלגת יש עתיד ותומכיה ביאיר לפיד, שניתן ללמוד על שחיתותם ולו מעצם תמיכתם ביאיר לפיד כמנהיגם.

05 האם פרץ לא נבחר כבר להוביל והודח? שייתן צ'אנס למישהו אחר להוביל לפי דרכו.  (לת) יעל
  • 03:11
  • 02.12.12

06 אתה פוליטיקאי, ברור שתשב.  (לת) ירון
  • 03:35
  • 02.12.12

07 שלי רוצה להיות ליכוד ביתינו ב' ולהראות כי היא גדולה מהם בפחד מהשלום  (לת) פלץ
  • 06:20
  • 02.12.12

08 פרץ בשרות החרדים אלי
  • 07:01
  • 02.12.12

זה מה שאפשר להבין מדבריו. שוב שני מחנות ימין-שמאל, שוב חרדים כלשון מאזניים ושוב אפס פתרון לבעיות הכלכליות של מדינת ישראל. וכמובן, הפלגנות הזאת תביא להמשך עושק מעמד הביניים, להמשך אי שרות חרדים בצבא ולהמשך גידול הפערים בחברה.

09 כל הכבוד יא פרץ ראובן
  • 07:02
  • 02.12.12

אתה כל כך צודק. חבל רק שאצלך האגו כל כך גדול. אבל עדיף ככה מאשר חזחול לממשלת הביביתנו

10 "נאסראללה לעולם לא ישכח את השם עמיר פרץ" אמר הרברבן והסתכל על נסראללה דרך משקפת אטומה  (לת) הוא אמר בקולו
  • 07:09
  • 02.12.12

11 מחזקת את ידיו של פרץ והדומים לו במפלגה.  (לת) אולי יש תקוה
  • 07:10
  • 02.12.12

12 בעבודה לא מבינים שגלל החתרנות הם מאבדים קולות אלון
  • 07:19
  • 02.12.12

אני הצבעתי בעבר עבודה עד שפרץ נבחר ליו"ר. חזרתי והצבעתי כאשר ברק הוביל ועכשיו אין לי למי להצביע. אצביע כנראה ללבני מחוסר ברירה ועל מנת לא לבזבז את הקול שלי.
לא אצביע עבודה כל עוד פרץ וחבורתו נמצאים שם. התנהגותם הלעומתית הורסת כל חלקה טובה.
יחימוביץ תצטרך להוכיח שהיא יודעת לטפל בסוררים.

13 פרץ, נמאסת. תמכתי בך בעבר אבל מתברר שאתה לא יכול לתת לשום ראש מפלגה לעבוד לי לחבל בעבודתו ובמפלגה. כל מה שמעניין אותך זה דבר אחד - עמיר פרץ  (לת) ממאוכזבי פרץ
  • 07:28
  • 02.12.12

14 החתרנות היא מפלטו של הלוזר המצוי.  (לת) יוסי
  • 07:34
  • 02.12.12

15 לזכותו יאמר שהתנגד לשבת עם ביבי בתקופת ברק. שמוליק
  • 07:42
  • 02.12.12

לזכותו של פרץ יאמר שהתנגד לשבת עם ביבי בתקופת ברק. לזכותו יאמר שעפ משנתו של ביבי וחבר מרעיו אין שום סיבה מדינית חברתית כלכלית שבגינה העבודה צריכה לשבת עם ביבי. בשביל זה יש את ציפי ליבני ויאיר לפיד. במקרה של ליבני, צרופו של בן דרור ימני מראה על מפלגה שהיא ליכוד ב.

16 נו מה לעשות לאיזה עבודה נצביע,,לזו שמצטרפת למוקטעה, או לזו שמצטרפת לנתניהו ,לקב"ה פתרונות !רק הוא יודע מי בוגד בתורתו הקדושה !!  (לת) עבודה א: נצטרף, עבודה ב :לא נצטרף !
  • 07:43
  • 02.12.12

17 למה להרוס , למה לא לתת לשלי לבנות מחדש את המפלגה שב בשקט
  • 07:47
  • 02.12.12

מה יוצא לך מכך . רבים וטובים ברחו מהמפלגה , עכשיו רוצים לחזור
למה להרוס . זאת מפלגה עם הרס עצמי . רק את עצמך אתה רואה ,
ומה בקשר לטובת המדינה , טובת הצעירים. זה רחוק ממך , או שאתה לא רואה רחוק .

18 זה אותו עמיר פרץ, שהציה לנתניהו רוטציה ב 2006, כדי לבלום קדימה של אולמרט  (לת) אשקלוני
  • 07:54
  • 02.12.12

19 איך יוסי יונה ובן סימון יחד במקום 21???  (לת) מי
  • 07:59
  • 02.12.12

20 פרץ חתרן בלתי נראה כבר הקים את "עם אחד" ונכשל מנסה להרוס את העבודה או לפי רכילות לעביר ללבני עם קבוצת תומכיו.  (לת) אצל פרץ זו לא אידיאולוגייה
  • 08:03
  • 02.12.12

21 הים אותו ים ומפלגת העבודה היא כמעט מצביע, אבל לא
  • 08:04
  • 02.12.12

אותה מפלגת עבודה, וחבל!

22 לתומי חשבתי שהאיש השתנה! כנראה זה בגנים.  (לת) אלי
  • 08:06
  • 02.12.12

23 פרץ לא יסלח לעולם לשלי על המהפך שעשתה לו בחיים ,הרי הוא מהמגזר שלא שוכח לא סולח, וכך תתפרק לה בסופו של דבר מפלגת העבודה למפלצת דו ראשית חסרת תועלת בעליל.  (לת) משקיף זר
  • 08:25
  • 02.12.12

24 שקוף וחלול עופר
  • 08:33
  • 02.12.12

מה אתה רץ לטלוויזיה פחות מ24 שעות אחרי שבחרו בך ? תן כבוד ,בן אדם . אתה לא מוביל את המפלגה . אתה חלק מנבחרת , תפנים את זה . החברה הישראלית זקוקה למפלגה סוציאל דמוקרטית אמיתית שתתקן מבפנים את הכלכלה של בעלי ההון . אחרי זה הפתרון עם שכנינו יבוא בטבעיות ובקלות . אני הצבעתי עבורך , אבל ממש מאוכזב שלא הפנמת את המחאה והרצון של הישראלים החדשים לדרך ארץ אחרת . אולי המעבר לגור במרכז גרם לך לשכוח מאיפה באת . כבד את כללי המשחק הדמוקרטי , אתה מביך את עצמך וציבור בוחריך .

25 עמיר, אתה חייב להפסיק עם זה! אתה אמרת לשלב ידיים וכך אתה צריך לעשות. שלי לא חתרה תחתיך מעולם כשהיית יו"ר תומך פרץ, חבר עבודה
  • 08:43
  • 02.12.12

אתה גורם לנו נזקים ולא נצליח לעבור ככה את ה-20 מנדטים...

26 שלי ומפלגת העבודה צריכים לומר בקול חד וברור נגד ממשלת ביבי !!! העבודה בכנסת האחרונה קרסה עם כניסת לממשלת ברק /ביבי/ליברמן - כהתפצלו ברק נמחק שלי והיתר גדלו !!! ה  (לת) אליהו
  • 08:50
  • 02.12.12

27 פרץ הישן והרע חוזר ישי
  • 08:50
  • 02.12.12

אם זה ימשך ככה, האלטרנטיבה של ליבני תיראה טוב יותר...

28 לפחות בעבודה לא כולם הולכים כמו כבשים תועות אחריי המנהיג ללא ויכוח. קרחצ
  • 09:01
  • 02.12.12

בשונה ממפלגות אחרות, בהן אדם אחד מכתיב הכל, איחוד רשימות הצבעות לא חשאיות ואין איש פוצה פה, לא להתווכח עם המנהיג.

29 לעמיר פרץ שלום, שלי היא שהקימה לתחייה מפלגה הרוסה. אתה מאלה שהרסו.  (לת) חוצפה
  • 09:01
  • 02.12.12

30 זה לא חתרנות, זה לגמריי לגיטימי להתווכח על דרכה של המפלגה ש
  • 09:03
  • 02.12.12

אם ימצא שלא מתאימה לו, שיעזוב, אם רבים מסכימים איתו שלא ישבו עם נתניהו.
אבל למה לסתום פיות ולטעון לחתרנות?

31 מוטב שהרצוג יחריש בהתחשב בכך שהוא ישב בממשלת נתניהו והכשיר את שרץ הכיבוש וההתנחלויות.אפשר לסמוך על הרצוג האופורטוניסט שגם לאחר הבחירות הוא יידע לנמק היטב מדוע על העבודה לשבת בממשלת ליברמן נתניהו.עמיר פרץ מייצג את עמדותיה ההיסטוריות של מפלגת העבודה ועל יחימוביץ להתמודד עם טיעוניו ולחדול לשחק את המשחק הכפול שהיא משחקת בחודשים האחרונים.  (לת) הדס
  • 09:03
  • 02.12.12

32 פרץ יהרוס הכול ובלבד שיהרוס את יחימוביץ  (לת) יצר המוות של העבודה שב ועולה
  • 09:04
  • 02.12.12

33 פרץ יתפלג ויחבור לציפי לבני אחרי הבחירות - זו הסיבה שבגללה לבני לא רוצה  (לת) להיות מספר 2 של יחימוביץ' ....
  • 09:08
  • 02.12.12

34 פרץ עושה רוח שיגיד תודה שהוא בכלל Efi
  • 09:09
  • 02.12.12

נבחר הרצפט שלו כלכלית שנגיע למצב שבו לא יהיה לנו לחם לאכול הוא לא שונה בהרבה מן השמוק שנקרא בן אהרון שגיבה את פרץ מאשדוד כשסגר את נמל אשדוד וגרם נזק של עשרות מיליונים למדינה . פרץ אכזבה לאומית והשתיקה יפה לו יותר מהקשקושים שלו .

35 לא להצטרפות ללבני בוחרת
  • 09:12
  • 02.12.12

אני מקוה שעמיר פרץ לא יחבור לכישלונרית -ציפי לבני- כי זו בגידה בבוחריו. בחרו בו במפלגת העבודה ולא ב"תנועה" המוזרה שמורכבת מבוגדים במפלגותיהם.כגון לבני ומצנע. אם יחבור אליה מכל סיבה שהיא יחשב הדבר לגנבת קולות והעברתם למישהו אחר.

36 פרץ צודק מצודק. יחימוביץ לא תסכים, לא להצביע עבודה !  (לת) ע.הלל
  • 09:13
  • 02.12.12

37 צריך יותר שכל ופחות לב...זה לא הזמן... המחוקק
  • 09:14
  • 02.12.12

מסכים עם פרץ, אך תשתיקו אותו!!!זה לא הזמן לדברים הללו. הוא צריך לתמוך בשלי ואחרי הבחירות תתחשבן.

38 מי שחשב שזה לא היה צפוי מצד פרץ,,,, שיקום,, אף אחד לא קם,,, אשר
  • 09:14
  • 02.12.12

החתרנות והפלגנות זה בד,נ,א שלו,,, מה הוא בדיוק רוצה? לשבת באופיזיציה לקבל משכורת ולא לעשות כלום כמו הסהרוריים ממר"ץ? לשבת בספסלים האחוריים ולקשקש,, כשהיה לו הזדמנות לטפל בנושאי חברה וכלכלה הוא העדיף להיות שר הביטחון,,מזל שעף משם,,

39 נראה שפרץ מייחל לכישלון בבחירות על-מנת להדיח את שלי יום אחרי. אחרת קשה להבין את ההתנהגות חסרת האחריות הלאומית שהוא מפגין. בהתנהלות הקלוקלת שלו הוא עוד עלול לשפוך את המים עם התינוק. אין זה זמן למלחמת אגו . מספיק ! יש דברים חשובים הרבה יותר. כמו גורל המדינה, למשל.  (לת) רות
  • 09:14
  • 02.12.12

40 שלושה פרצים המביאים חררה יש במדינה אפי
  • 09:19
  • 02.12.12

הזאת פרץ אחד מרכינה אמר שילדים מתו בצ תתכונן כי לא שמרו את השבת פרץ שני סגר את נמל אשדוד בגלל שבקשו ממנו להציג תעודת זהות וקיבל גיבוי מחרא בשם בן אהרון והפרץ השלישי הפרץ הנפוח כמו אבז דפוק רוצה להוביל את המדינה. כנראה פרץ זה שם של מזיקים מנופחים שלא הסתכלו אף פעם בראי . הפרס האחרון מזכיר לי קומיסאר מחורבן בולשביקי .אתו נגיע לחרפת רעב ללחם . 

41 "מחנאות ופילוג פנימי הם אלה שהרסו את המפלגה החשובה הזו בעשורים האחרונים" לא לבלבל
  • 09:19
  • 02.12.12

"המפלגה החשובה הזאת" היתה מפלגת העבודה, שהלכה לעולמה. עכשיו מדובר במפלגה חדשה - מפלגת העבודה בראשותי.

42 פרץ ןממשלת נתניהו מיקי
  • 09:20
  • 02.12.12

זה בסדר תשבו באופוזיציה גם קדימה על 28 המנדטים שלה נשארה בחוץ ותראה לאן היא הגיעה,

43 שב בשקט עמיר פרץ - לא בחרו אותך ליו"ר המפלגה אלא אותה אורית
  • 09:20
  • 02.12.12

הצבעתי בשבילך בפריימריז, אבל אתה צריך לדעת את המקום שלך. לא ייתכן שתפעל נגד יו"ר המפלגה שלך. זה מרגיז את מי שתומך בך.גם כשאתה תהיה יו"ר המפלגה לא תרצה שיעשו לך ככה. אנחנו רוצים מפלגה שפועלת היטב ולא מריבות פנימיות כי זה מרחיק את הבוחרים בקלפי. אם תמשיך ככה - לא אתמוך בך יותר. תיזהר.


44 פרץ , בוחרי העבודה הפעם רוצים את שלי יחימוביץ ! כדי שתפנים את זה. את ההזדמנות שלך קיבלת . בני
  • 09:31
  • 02.12.12

לומרות שאתה עושה קולות כדי שיתנו לך תפקיד בכיר.

45 חילונים למדו לקח מתורכיה וממצרים - החילונים התפצלו ראובן גרפיט
  • 09:33
  • 02.12.12

הדתים השתלטו FOR EVER.

46 אך פרץ - הלוואי והיו אלפים כמוך נפוליאון וונאבי
  • 09:34
  • 02.12.12

הצרה היא שיש מליונים. ..
מחרחר מלחמות רוויות אגו במקום לתרום לעבודת צוות.

47 הצהרות בנצי
  • 09:37
  • 02.12.12

במפלגה בלי מצע כל הצהרה יכולה להתפרש רק על תנאי. ראוי להמתין לתוצאות הבחירות ולפיהן להחליט, מבלי להלכד בהצהרות מחשקות. וחוץ מזה תן ליו"ר המפלגה "אשראי", כפי שבקש אשכול בזמנו.

48 על בחירתו של איתן כבל עומר
  • 09:38
  • 02.12.12

איתן כבל נתמך ע"י פרץ. יחד עם זאת, גם לא מעט מצביעים חופשיים הצביעו עבורו לאחר פרסום ההשתתפות שלו בחקיקה חברתית. כבל הוא דמות חוצה מחנות.

49 התמיכה ביחימוביץ היא תמיכה כפי שהעבודה היתה מאז רבין - ליכוד ב'  (לת) מסיכה אופוזיציונית
  • 09:40
  • 02.12.12

50 אל תתנהג כמו מפא"יניק...... קוהלת
  • 09:44
  • 02.12.12

אתה צודק שהענין המדיני חשוב לא פחות מהענין החברתי אבל אנא! המפלגה רק הרגע קמה מהקרשים אז אל תתחיל שוב עם מלאכת ההרס העצמי שהיא המומחיות המפאי"ניקית מאז ומעולם. היית המנהיג, ניסית, לא כל כך הצלחת, אז עכשיו נהג בבקשה כבוד במנהיגה הנבחרת. יש לה/לכם מספיק אויבים מבחוץ...

51 אין ספק שמדובר בנבחרת יותר ראויה מזו של הליכוד שמונעת מאידיאולוגיה  (לת) ולא רק מג׳ובים
  • 09:53
  • 02.12.12

52 תגידו מה שאתם רוצים על פרץ פרץ עשה לכולם בית ספר
  • 09:57
  • 02.12.12

אבל בניגוד לכל מערכת הבטחון הוא זה שיזם ולחץ על כיפת ברזל. אף אחד לא ספר את הפרויקט ובלעדיו היו מתים המון אנשים בשטות הזאת שיזמנו בעזה.
אותו כנ"ל לגבי שמעון פרס מהעבודה שהיה אחראי ישיר לכור האטומי שלנו שזה באמת הסיבה היחידה שהמדינה הערסית הזאת שורדת.

רק מה זה ארץ חלם -כל מי שתורם מוכפש וכל מי שמזיק גורם למצב נוראי בכלכלה, בדיפלומטיה הבן לאומית ובבטחון זוכה לקונצנזוס בעם.
ועל זה נאמר פריארים לא מתים הם ממשיכים לבחור בביבי

53 פרץ תירגע המדליף
  • 10:02
  • 02.12.12

האם באמת ההצלחה הפרטית שלך חשובה לך יותר מהצלחת המפלגה והמדינה?
לא מאמין....

54 זה לא הזמן פרץ! את המריבות תשאיר לאחר הבחירות !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יוסף ג'יגאשווילי
  • 10:21
  • 02.12.12

גם אם אתה צודק שאסור להכנס לממשלת הטרפה של ביברמן וגם אם אתה צודק שיש לשים את התהליך המדיני בעדיפות ראשונה בבקשה אל תתחיל עכשו בהתכתשויות תן למפלגה להתרומם מהאפר ולרקום עור וגידים בטרם תהפוך אותה שוב לשוכנת עפר.

55 עמיר פרץ צריך לארגן גוש של 6 ח"כים איתם יפרוש לאחר הבחירות. KSP מהנגב הצפוני
  • 10:26
  • 02.12.12

עמיר פרץ צריך לארגן גוש של 6 ח"כים איתם יפרוש לאחר הבחירות.
שישה ח"כים - כי צריכים לפחות שליש המהח"כים, ונראה שזה המספר שיספיק.
המפלגה שיקים תהיה מפלגת שמאל אמיתית, עם אג'נדה מדינית ברורה, בלי להסתתר אחרי סיסמאות של מפלגת מרכז.
זאת תהיה מפלגת העבודה האמיתית. לא, מרץ לא מהווה אלטרנטיבה בגלל עמדות חברתיות הזויות, זחיחות דעת ושחצנות.

56 "מחנאות ופילוג פנימי הם אלה שהרסו את המפלגה החשובה הזו בעשורים האחרונים" לא לבלבל
  • 10:33
  • 02.12.12

"המפלגה החשובה הזאת" היתה מפלגת העבודה, שהלכה לעולמה. עכשיו מדובר במפלגה חדשה - מפלגת העבודה בראשותי.

57 יצא המרצע מן הפרץ. מתלהם ולא חכם. לא מבין את האסטרטגיה של הבחירות של יחימוביץ וחבל. שלי צודקת "העבודה" לא היתה אף פעם שמאל והנסיון לגרור אותה לשמאל מזיק ופוגם.יש לזכור שאולטימטום מסנדל רק את מי שמכריז עליו.  (לת) מצביע ליכוד ששוקל להצביע "עבודה"
  • 10:51
  • 02.12.12

58 שלי=שחיתות דמוקרטית ומדינית חבר בעבודה
  • 12:02
  • 02.12.12

פרץ לא רוצה להיות עלה תאנה של הפשיזם של ביברמן. צודק . גם מזרחי, רוזנטל, שפיר, מיכאלי, בירן אמרו בדיוק את זה!!

59 אנא עמיר, תרגיע ! ואל תהרוס את המפלגה, אני פרץ אמנם בשמי הפרטי אבל... בקשת פרץ מפרץ.
  • 12:41
  • 02.12.12

הצבעתי בזמנו עבורך כלומר לא הצבעתי לשלי בבחירות ליו"ר אבל משנפל הפור, כולנו יחד להפיל את נתניהו.
שים את האגו בצד ועזוב את כל הרעשים הללו, האחריות כעת היא אישית שלך!
אנא במתותא.

60 לא לקואליציה דליה
  • 12:44
  • 02.12.12

פרץ צודק .אסור לעבודה להצטרף לקואליציה ימנית הזויה של הליכוד והימין הקיצוני.צריך אחת ולתמיד לאפשר לימין הקיצוני למשול וכך יוכח אחת ולתמיד לקהל מצביעיו הפטנטים וההזוי עד כמה ישראל לא עצמאית ובלתי תלויה בארצות הברית,עד כמה האידאולוגיה של ישראל השלמה עם השטחים איננה מציאותית ועד כמה מדינת פלסטין היא עובדה קיימת וטרנספר לערבים תושבי ישראל והשטחים בלתי אפשרית. הממשלה הימנית הזו תיפול על ידי מצביעיה שלה .

61 הקומוניסטים שחברו והשתלטו על רשימת העבודה לכנסת, גורמים שרבים יצביעו ללבני או ללפיד ואפילו לנתניהו  (לת) מיכאלי+שפיר+יונה
  • 12:45
  • 02.12.12

62 ציפי ונטיתה ימינה שלמה
  • 13:18
  • 02.12.12

כצעד טקטי שבירה ימינה בכדי לקושש כמה קולות מהימין הינה ממבט ראשון חיובית .לאחריו זה משאיר טעם רע וזורע בילבול בין מצביעי העבודה הנאמנים לדרכה ההיסטורית. כלל ראשון לכל יושב ראש מפלגה או תנועה היא אמינות ויושרה בדרך וכאן היא מועלת במודע בשני כללים אלה. על כן על יחימוביץ לחזור בה מדרכהשלא תביא שום קול מהימין והסקרים מדברים

63 ניסיון נוסף. לא לצנזר בבקשה. תודה! זקנה אחת
  • 13:21
  • 02.12.12

בבקשה שמישהו יסביר לי למה אנשים מבוגרים, Aleq בוגרים, מתנהגים כמו ילדים שהצעצוע נלקח מהם? למה מר פרץ לא פתח את פיו כל התקופה שלפני הפריימריז? פתאום הוא נזכר? "הילד" לא קיבל את מה שהוא רצה, אז הוא החליט לשבור את הכלים. כאילו מה? מה הסיפור של האנשים האלה, כמו לבני שמוכנה לחרב מפלגה אחרי שהפסידה בפריימריז; או לחרב מדינה אחרי החלטה באום כפי שעושה ביבי? למה הם עושים דווקא ומתנהגים באופן הכי ילדותי שאפשר!? אולי כי הם לא בוגרים ואין להם שיקול דעת? יכול להיות? הללללללו, תתעוררו, המדינה לא העסק הפרטי שלכם!!!

64 כיפת ברזל העלתה את האגו הנפוח של פרץ קצין וג'נטלמן
  • 13:49
  • 02.12.12

כנראה שמה שפרץ עושה כעת זה בגלל הנטייה שלו להתנפח מכל קומפלימנט. התקשורת הגזימה מאוד כאשר קשרה לו כתרים כמי שבזכותו כיפת ברזל באה לאויר עולמנו ותפקדה כשכפ"ץ על ישובינו במבצע "עמוד ענן". מכאן פרץ ראה בקומפלימנט מעין שכפ"ץ שהוא יכול לעטות על עצמו ולעשות במפלגה כל מה שעולה על דעתו. מכל מקום הגיע הזמן לחשוף את האמת לגבי תרומתו/אי-תרומתו לכיפת ברזל. זה נכון שפרץ תמך כשר בטחון בפרוייקט של כיפת ברזל, ואולם הרמטכ"ל שפרץ מינה - גבי אכנזי - התנגד לפרוייקט בכל מיני דרכים ופרץ לא עשה דבר למדר אותו או להורות לו לחדול מהתנגדותו ! כך שמול החיוב יש גם שלילה בהתנהלותו של פרץ כשר בטחון כאשר הרמטכ"ל כפוף לו ! שנית: פרץ איננו היחיד שתמך בכיפת ברזל: מייד עם כניסת ברק למשרד הבטחון הוא תמך בפרוייקט בכל דרך אפשרית, מידר את התנגדותו של אשכנזי ודאג להקצות משאבים מתוך התקציב ומסיוע אמריקני שהשיג בזכות קשריו המצויינים עם המימשל האמריקני הן עם בוש והן עם אובאמה. אלמלא דבקותו ונחישותו של ברק להקצות את כל מה שרק אפשר כיפת ברזל לא הייתה מבשילה ולא הייתה מוכנה ומתפקדת כפי שהיה במבצע " עמוד ענן".

65 להוציא את החתרן משורות המפלגה מאיר עיניים
  • 14:13
  • 02.12.12

אצל פרץ זה הפך כבר מזמן לריטואל - הוא תמיד יחתור וינסה להכשיל את מספר 1 . הוא כמו ילד קטן לא יודע להפסיד והפסדו/תבוסתו לשלי יחימוביץ' (שאותה הביא למפלגה) היה צורב וקשה מנשוא. פרץ רדף וחתר תחת ברק, תחת עופר עייני ואפילו תחת יצחק רבין ז"ל, כאשר הצטרף ל"שמינייה" - חבורה שמאלנית שניסתה לכפות עצמה על המפלגה ותפקדה כנגד עמדותיו ומעמדו של רבין. הגיע הזמן לעשות סוף לקרקס הזה שמנהל פרץ - מה שגורם נזק אדיר למפלגה כולה ויוריד מספר מנדטים מהמפלגה.

66 להוציא את החתרן משורות המפלגה מאיר עיניים
  • 14:23
  • 02.12.12

אצל פרץ זה הפך כבר מזמן לריטואל - הוא תמיד יחתור וינסה להכשיל את מספר 1 . הוא כמו ילד קטן לא יודע להפסיד והפסדו/תבוסתו לשלי יחימוביץ' (שאותה הביא למפלגה) היה צורב וקשה מנשוא. פרץ רדף וחתר תחת ברק, תחת עופר עייני ואפילו תחת יצחק רבין ז"ל, כאשר הצטרף ל"שמינייה" - חבורה שמאלנית שניסתה לכפות עצמה על המפלגה ותפקדה כנגד עמדותיו ומעמדו של רבין. הגיע הזמן לעשות סוף לקרקס והבלגן בהפקתו של פרץ - מה שגורם נזק אדיר למפלגה כולה ויוריד מספר מנדטים מהמפלגה.

67 חכם לומד מהנסיון, מקווה שאמיר פרץ חכם משה כץ
  • 14:38
  • 02.12.12

פעם היתה מפלגה גדולה ובראשה עמדה אשה. מספר 2 שלה היה שר בטחון לשעבר שהיה משוכנע שהוא ראוי ממנה לראשות המפלגה ,
מיד עם היבחרה החל חותר תחתיה ומציג עצמו אלטרנטיבה ראויה ומתאימה יותר לתפקיד.
האיש לא חדל לבקר את תפקודה ולהציגה כמי שאיהנ ראויה .
והנה התקיימו בחירות נוספות והוא זכה באמון המפלגה והבריח את הגברת אל מחוץ למפלגתה. אבל אבוי, הסקרים הראו שהתמיכה במפלגה דעכה וחברי הכנסת שלה החלו להתפזר ולחפש בתים חדשים. המפלגה הגדולה הת מסמסה וסקרים הראו כי הינה על גבול אחוז החסימה. העם הסיר את אמונו מהיו"ר החדש, שר הבטחון לשעבר ומפלגדו התפוגגה.
מר אמיר פרץ , בידיך האפשרות להביא את הסיפור הקודם גם אל מפלגת נעבודה. אני מקווה שאתה נושא על כתיפיך ראש בריא ולא ראש כרוב והוא יביא אותך למסקנה שעדיף ליות בכיר בין אריות ולא ראש ללא כלום.
תן לשלי כתף עמוד לימינה ועשה איתה יד אחת. תן לה קרדיט על מה שעשתה עד היום וסייע לה מנסיונך לסלק את היריב המר , משסע העם והורס החברה הישראלית.
אתה תראה שהעם יילך איתכם. אחרת- ביבי יישאר בשלטון וכל יום נוסף שלו ימיט עלינו אסון

68 עם הוודע תוצאות הבחירות ב"אבודה" HMJE
  • 14:58
  • 02.12.12

עם הוודע תוצאות הבחירות ב"אבודה" אמרתי למשפחתי כי תוך 14 חודשים יהיו פריימריס ב"אבודה" כי ליחימוביץ יש מחנה לעומתי גדול. לאחר החיבוק של שלי עם עמיר חשבתי שיקח חודש עד שפרץ ישרוף את המועדון. אבל גם אני הופתעתי שקפץ לעמיר הפרץ וכי אף אחד מחבריו לא אמר לו שמה שהוא עושה לא עושים הממקפצה.

69 פרץ הקומיסר הבולשביקי גמר את אפי
  • 15:10
  • 02.12.12

הקארירה ישראל לא צריך קומיסר בולשביקי . חייבים לשלוח אותו למחנה לריאדוקאציה פה אין סיביר אך יש לסלול כבישים בנגבה לפחות לא נשמע את הבולשיט שלו !!

70 חבל שאין אולימפיאדה של טפשות. פרץ היה מביא לנו זהב בהליכה.  (לת) אזרח
  • 16:58
  • 02.12.12

71 פרץ והנהגת המפלגה נפתלי גור-אריה
  • 02:56
  • 03.12.12

עמיר פרץ היקר , אני בעדך. . כלומר , אם יורם אביזוב בעדך גם אני בעדך. והוא בעדך. אתה היא המפלגה והמפלגה היא אתה. כל האחרים טרמפיסטים. שלטון לא מקבלים , שלטון לוקחים. אל תיבהל. יחימוביץ כמהה להיות גלגל חמישי בעגלת הליכוד ליברמן. כך היא תקבל ניסיון מיניסטריאלי. שאין לה. היא לא עשתה כלום בחייה , אף לא כיהנה כיו"ר ועד הבית המשותף. אז אל תאפשר לה לגרור שוב , שוב , שוב , את המפלגה אל הממשלה של נתניהו. הכן את הגייסות ואל תיסוג מהתבטאויותיך הפומביות , נסיגה מדברים שאמרת היא קטלנית. שמעון פרס מעולם לא נסוג מדבר שאמר. ותמיד ידע להפוך את התפקיד מס. 2 או 3 למספר 1. כלומר , שמעון פרס היה כל חייו מספר 2 שהוא 1. והוא תמיד היה מספר 1 שלא נבחר. לזה הוא התכוון בדבריו 'מזרח תיכון חדש'.

72 זה סופו הפוליטי במפלגה שתוכלת החיים שלה 4 שנים  (לת) יעקב
  • 10:45
  • 06.12.12

73 ממש טירוף מערכות אברהם מורן
  • 11:29
  • 06.12.12

ליבני עמדה בראש מפלגה בת 28 מנדטים ולא עשתה דבר בעל משמעות.מה מצופה ממנה אם יהיו לה 8 מנדטים של פליטים חסרי בית שכל אחד מהם יודע כמי שההבטחה האלוהים סימנה כל אחד מהם למשיח.

74 ישראל - למי את שייכת?? א
  • 12:07
  • 06.12.12

"עלינו להיות לכת סגולה בתוך עם סגולה; כת נושאי רעיון קדוש; כת שוחרי החרות ולוחמיה. אשר פניהם לגאולה השלמה של האומה כולה ברוח ובחומר, כיבוש במכורה ותקומת המלכות. על העם העברי הגדול ללכת בדרך האדנות והשררה עד סוף כל הדורות. העם העברי הנהו עם סגולה. שונאי ישראל מבחוץ, הטוענים כי נחות דרגה הנו, וממעטי דמותו מבפנים, שאינם מאמינים בגדולתו, לא יוכלו לשנות את העובדה הזאת. תולדותיו המופלאים עטורים עטרת גבורה; קיומו ופריחתו בשטח הגלות, הגילויים הנצחיים של שכינתו העברית שהיו לאור לעולם כולו - אלה יבואו ויוכיחו... מלחמות היהודים ובפרט מלחמות השחרור שלהם עמדו תמיד בסימן הדת. מלחמת החשמונאים, מלחמת הקנאים, מרד בר כוכבא - התחוללו כולן כשהנכרי חילל את קודש קדשיה של האומה. הדת הזאת היא ששמרה על חיי האומה. ההשתייכות אליה היתה כנתינות המדינה; סידור כדרכיה, תורה כחוקת המדינה וטלית כדגלה וכל הבוגד במדינת הדת היה מוציא עצמו מכלל האומה. הודות לקנאות דתית זו נשאר הדם הלאומי בטהרתו העברית. הודות לקנאות דתית זו קמה תנועת חבת ציון ועתה תנועת החרות, שבעורקי אנשיה זורם הדם הקדמון, דם המכבים והקנאים.. בתקומתו של בית המקדש יראה העם את סמל הגאולה השלמה. תקוותנו היא שבקום מלכות ישראל על תילה ימלוך העם העברי במכורה כמלוך מלך."
(מדברי יאיר, כתבי לח"י א' 71-70)

75 קומבינה ofer
  • 12:16
  • 06.12.12

לפי הצילום הם עוזבים את הפוליטיקה

פעילות
המלצות
פרסומת