שיעור ההצבעה בבחירות צפוי להיות גבוה מההערכות המוקדמות

ספירת 217 אלף המעטפות הכפולות תחל הערב ומחר יתפרסמו תוצאות האמת המלאות. כ-7 אחוזים הצביעו למפלגות שלא עברו את אחוז החסימה

שיעור ההצבעה בבחירות לכנסת ה-19 צפוי להסתכם ב-67.7%, ובכך לעבור את שיעור ההצבעה בבחירות ב-2009, שעמד על 64.7% בלבד. הערכת שיעור ההצבעה הנוכחית גבוהה יותר מזו שגיבשה ועדת הבחירות המרכזית אתמול בלילה, על סמך מדגם של 60 קלפיות, ולפיה שיעור ההצבעה יהיה 66.6%.

הפרופ' אברהם דיסקין, חבר ועדת הבחירות, מסר כי הערב (רביעי) החלה בירושלים ספירת 217 אלף המעטפות הכפולות. היא צפויה להסתיים לפנות בוקר ואז יפורסמו תוצאות האמת המלאות. במעטפות כפולות הצביעו בצה"ל, בבתי החולים, בבתי הסוהר, בנציגויות ישראל בעולם, וכן חברי ועדות קלפי ובעלי המוגבלויות. 

לפני ספירת המעטפות הכפולות ניכר שקדימה עדיין לא הבטיחה את מקומה בכנסת ה-19, אולם נראה שהיא צפויה לעשות כן. אחוז החסימה צפוי לעמוד על כ-75,850 קולות (בהנחה ש-1% מהקולות במעטפות הכפולות יהיו פסולים, בדומה לשיעור הכללי בבחירות). לקדימה יש כעת 74,735 קולות (2.09% מהקולות שנספרו) ולכן היא זקוקה רק לעוד כ-1,115 קולות, כ-0.5% בלבד מקולות המצביעים במעטפות כפולות. לכן סביר להניח שחברי הכנסת שאול מופז וישראל חסון ישתלבו גם בכנסת הקרובה. 

קלפי בבאר שבע, אתמול
קלפי בבאר שבע, אתמול. צילום: אליהו הרשקוביץ

לעומת זאת, קלושים הסיכויים שעוצמה לישראל, בראשות חברי הכנסת אריה אלדד ומיכאל בן ארי, תיכנס לכנסת לאחר ספירת קולות המצביעים במעטפות כפולות. לעוצמה לישראל 61,825 קולות (1.73% מהקולות שנספרו) ולכן היא זקוקה לעוד כ-14 אלף קולות (כ-6.5% מהמעטפות הכפולות) כדי לעבור את אחוז החסימה. בהתחשב בכך שאפילו בירושלים, שבה קיים שיעור הצבעה גבוה לימין, קיבלה עוצמה לישראל רק 3.44% מהקולות, סביר להניח שהיא לא תעבור את הסף וקולותיה יושלכו לפח.

עוד מסתמן כי כ-7% מהמצביעים נתנו את קולם למפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה. זאת, בהנחה שקדימה תהיה בכנסת הבאה ואילו עוצמה לישראל לא תפתיע ולא תעבור את אחוז החסימה לאחר פתיחת המעטפות הכפולות.

לפי שעה, לפחות 248 אלף ישראלים הצביעו למפלגות שאינן עוברות את אחוז החסימה, העומד על 2% מכלל הקולות הכשרים. המספר הזה צפוי עוד לעלות לאחר פתיחת המעטפות הכפולות. קולות אלה אינם נספרים בחלוקת המנדטים. זוהי עלייה משמעותית לעומת הבחירות הקודמות, אז קיבלו מפלגות שלא עברו את אחוז החסימה 103,904 קולות (3.1%). אילו הקולות המבוזבזים היו עוברים הפעם למפלגות שצלחו את אחוז החסימה, ייתכן שמפת הגושים היתה משתנה. 

עם שלם, בראשות ח"כ חיים אמסלם, קיבלה 43,095 קולות (1.2%). היא ועוצמה לישראל, שקיבלו יותר מ-1% מקולות הבוחרים, זכאיות על פי חוק ליחידת מימון אחת, בסך 1.33 מיליון שקלים. לעומתן, שלל מפלגות קטנות לא הצליחו לעבור את הרף הזה: עלה ירוק זכתה ל-35,109 קולות (0.98%), וכח להשפיע של הרב אמנון יצחק ל-26,744 (0.75%).

ארץ חדשה בראשות אלדד יניב קיבלה 26,331 קולות (0.74%), הישראלים (מפלגת העולים) 18,687 (0.52%), הירוקים 7,538 (0.21%) ודור (הגמלאים) 5,658 (0.16%). כחמישית ממצביעי ארץ חדשה היו בתל אביב. מפלגתו של הרב אמסלם התקרבה לאחוז החסימה בירושלים, אך קיבלה קולות מעטים בלבד בבני ברק. 

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 אלדד יניב תודה שהראית לנו את מה שכולם מסתירים  (לת) אחד
  • 22:31
  • 23.01.13

02 מי צפוי להרוויח ומי צפוי להפסיד עושה חישוב
  • 22:37
  • 23.01.13

חישוב כמה קולות "שילמה" כל מפלגה על כל מנדט (חוק באדר עופר) והערכות לגבי דפוסי הצבעת החיילים, מעלים כי יש סיכוי גבוה שהבית היהודי ירוויח מנדט נוסף על חשבון יהדות התורה, וכן סיכוי בינוני שהתנועה תרוויח מנדט על חשבון רע"מ-תע"ל.

03 בסדר מנחם זוהר
  • 23:22
  • 23.01.13

לא בדיוק הצלחנו.

04 איזה תענוג לראות את עוצמה בחוץ.  (לת) דג קר
  • 00:24
  • 24.01.13

05 ניכר שכול מערכת הבחירות 2013 עוברת מניפולציה רצינית למעשה צריכים לעשות בחירות חוזרות ניכר שכול מערכת הבחירות 2013 עוברת מניפולציה רצינית למעשה צריכים לעשות בחירות חוזרות
  • 04:41
  • 24.01.13

ניכר שכול מערכת הבחירות 2013 עוברת מניפולציה רצינית למעשה צריכים לעשות בחירות חוזרות

06 נקווה שנשמש ירון
  • 08:07
  • 24.01.13

דוגמה לעולם אין להסתדר בינינו

07 אחוז ההצבעה משקף את הירידה מהארץ. יש לי זכות הצבעה אבל אני גר בחו״ל  (לת) דן
  • 08:52
  • 24.01.13

  •   כן אבל לא רק בני
    • 09:19
    • 24.01.13

    נגיע ל- 68%. מי ה- 32% שלא הצביעו ? 10% חיים בחו"ל. חוץ מזה יש מי שנמצא בחו"ל באותו יום רק בחופשה או בעסקים (מכיר המון שהיו במקרה הזה). מי שעובד/חי/לומד רחוק מהמקום בו אמור להצביע - גם המון אנשים במיוחד בפריפריה.
    הערבים שמצביעים מעט מסיבות אידאולוגיות.
    מי שחולה. מי שחולה נפש. מי שזקן מדי.
    וכמובן מי שלא רוצה או לא בא לו להצביע.

08 יאיר לפיד רחל
  • 11:08
  • 24.01.13




בס"ד

בשירי דוד מלך ישראל כתוב "שבט אחים גם יחד" שאולת אני אפו היחד הכיפות מפלגים
החילונים מפולגים , עד מתי יפריד בנינו השקר , הרועה , הגי זנות , הלשון הרעה , הדו פרצופיות תחמנות , האי צדק , והשחל , החושך נו עד מתי נשמעה בקול הגויים, עד מתי
נחלק את נחלת ה' לגויים , עד מתי נחלל על אדמתנו את מי שברה עולם , הלא אתה לא רואה , אתה לא שומעה , הלא הידעת , כל העולם עומד היום במשפט כל העולם צועק לשמיים ואנו יורקים על עצמנו בפנים , דורסים את אמת , את שלום , את השלווה, את שקט ,את בטחון תחת רגלנו ,שואלת אני מזה חרדי מה ססמאות לא נשב עם החרדים
האם משאו מבנין את המילה חרד כל הכיפות וסרוגות ו שרוחות חרדים ליום בו נסתלק מהעולם הזה כולם אותו איש אחד שמאמין בתורת משה כולם כאיש אחד מאמנים שהעולם לא הפקר , שעולם נבנה בשביל האדם , כולם מתפללים את אותה תפילה וגולם נושאים ענייהם לשמיים , שכן יש כיפת שמיים אחד לכולם .אז אם באמת לא תישבו יחד במלאיה הכנסת , האם לא תפגשו בפרוזדורים ולא תחייך לאחיך , נו אם אתם נותנים דוגמה כאת אז העולם שלכם בססה .
עוד מילה אחד אנו ישראל עם אחד ומפוזר בין העמים גם היום אנו בני אברהם ,יצחק , ועקוב
אנו יצאנו יחד ממצרים , אנו הללנו את ה' ביחד , העבר שלנו לא נשכח לעולם בעד כי אנו צאצאי של הלה שקדמו לנו וחצו את ים ביבשה , כשהים נפתח ל12 שבילים כל שבט צעדו בתוך הים , כל שבט עם דגליהם משמעת למופת לאלפים ששמעו בקול של משה שקבלו את התורה ביחד כאיש אחד אמרו נעשה ונשמע , נעשה שלום בנינו יעשה שלום עלנו
במהרה בימנו ה' יהיה לימינו , לא נפחד , לא נמרוד בדברי משה לעולם ועד

פעילות
המלצות