תל אביב
26°-20°
- קצרין 24°-16°
- צפת 22°-15°
- טבריה 33°-20°
- חיפה 25°-19°
- אריאל 26°-16°
- ירושלים 26°-16°
- באר שבע 30°-17°
- מצפה רמון 28°-15°
- ים המלח 37°-24°
- אילת 38°-25°
- לדף מזג אויר
10:20
לאחר שאתמול (רביעי) דווח על פריצת דרך במשא ומתן בין הרופאים לאוצר, מתכנסים בשעה זו נציגי הרופאים המתמחים מרחבי הארץ במרכז הרפואי שיבא כדי להחליט על צעדי המחאה הבאים. נכון להיום, עדיין נשקלת האפשרות למסור את מכתבי ההתפטרות עליהם חתמו מאות רופאים מתמחים, וכן נשקלת פתיחה בשביתת רעב קבוצתית.
הרופאים המתמחים מבקשים ללחוץ על ראשי ההסתדרות הרפואית שלא להתפשר בנוגע לדרישה לתוספת משמעותית בשכר לשעה. הם דורשים שכר התחלתי של 50 שקל לשעה לרופא מתמחה. נציגי הרופאים בבתי החולים מאיר, שיבא, איכילוב, בילינסון, רמב"ם, אסף הרופא וזיו כבר נתנו אתמול אישור עקרוני למסירת מכתבי ההתפטרות.
אילן לוין, הממונה על השכר באוצר אמר מוקדם יותר ל-TheMarker בתגובה להצהרות המתמחים כי "הגיע הזמן שראשי ההסתדרות הרפואית יפסיקו לעבוד אצל כל קבוצות הלחץ המתלהמות וישלטו על הארגון שלהם. אידלמן צריך להראות מנהיגות ולהגיד: חבר'ה, אני בעל הבית. אין יותר השתוללות. יש פה ארגון יציג וכל ההתארגנויות למיניהן - שיחזרו לפורפורציות".
באיגרת שפרסם הבוקר יו"ר ההסתדרות הרפואית, ליאוניד אידלמן הוא התייחס לקריאות המחאה מהשטח. "אני מבין לחלוטין את הצורך בביטוי אישי ואת התחושות שלכם לכך שהממשלה אינה קשובה מספיק ואינה מעוניינת לפתור את בעיות המערכת באופן הקרוב לדרך בה אנו תופסים את המשבר".
הוא הוסיף כי "חשוב לזכור שפעילויות מחאה שונות אשר מביאות הלכה למעשה לשביתה מעבודה, שלא במסגרת הנחיותינו ושאינן מסוכמות עם בית הדין לעבודה, נחשבות להפרת חוק, ובהתאם, ההסתדרות הרפואית לא תוכל להגן עליהן משפטית", כתב אידלמן, "זכרו, כי פעולותיכם הבלתי מאורגנות עלולות בסופו של דבר לחזור אל כולנו כבומרנג, בבחינת 'תמות נפשי עם פלישתים'".
רופאים מפגינים אתמול בביה"ח מאיר. תצלום: אלון רון
באיגרת בה דיווח אידלמן לרופאים על פריצת הדרך בדיונים עם משרד האוצר הוא הבהיר כי תוספת אלף תקני רופאים עליה סוכם אתמול, היא בנוסף ל-200 התקנים שאמורים להתווסף במסגרת החלטת ממשלה מפברואר.
אידלמן עדכן עוד על סיכום לפיו המעסיקים יעמידו באופן מיידי תקציב של 75 מיליון שקל לשנה לצורך מתן מענקים של עד 300,000 שקל לרופא, על מנת לעודד מעבר לפריפריה ולמקצועות במצוקה, בהם יש מחסור בכוח האדם.
"במטרה לסיים את הסכסוך, הצדדים מתכנסים למשא ומתן מואץ ואינטנסיבי ביתרת הנושאים, וזאת בהתאם לקריאה שיצאה מבית המשפט העליון", עדכן אידלמן. הדיון הבא בעתירה מתוכנן להתקיים ביום שני הבא. "אני תקווה כי הסיכום שהושג הערב מבשר על התקדמות בנושאים האחרים המצויים על סדר יום המשא ומתן", אמר אידלמן
בשעה זו נמשך המשא ומתן בין ראשי ההסתדרות הרפואית למשרד האוצר והוא עוסק בעיקר בנושאים שבמחלוקת ובהם היקף העלאת השכר ופריסתה, והתגמול עבור החתמה על שעון נוכחות.