שר החוץ, אביגדור ליברמן: המפכ"ל, דודי כהן, שיבש הליכי חקירה

ליברמן עתר הבוקר לבג"ץ נגד החלטת היועמ"ש הקודם, מני מזוז, שלא לחדש את חקירת מח"ש בהדלפות מחקירותיו במשטרה

"פנינו אתמול ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה לפתוח בחקירה פלילית נגד מפכ"ל המשטרה", כך אמר הבוקר (רביעי) שר החוץ אביגדור ליברמן, שעתר לבג"ץ נגד החלטת היועץ המשפטי לממשלה הקודם, מני מזוז, שלא לחדש את חקירת מח"ש בהדלפות פרטי חקירתו.

"כל מה שהוצא לצערי לתקשורת, הוצא בצורה מגמתית ומעוותת שבינה לבין המציאות יש קשר מקרי מאוד", אמר ליברמן, שסירב להתייחס לתוכן החקירות. "איך שיצאתי מחדר החקירות הוזהרתי שאסור לי להתייחס לכל פרט מהחקירה. מה הייתה התדהמה ששעה קלה אחרי שיצאתי - כל הפרטים פורסמו בצורה מעוותת בידי לשכת המפכ"ל שמפרסמים פרטים ומששבשים הליכי חקירה". ליברמן כינה את מהלך העניינים "האמא והאבא של שיבושי החקירה. זה היה שיבוש חקירה פר-אקסלנס".

בפברואר 2008 הודלפו מסמכים מתוך חקירתו של ליברמן במשטרה. לאחר ששופטי בג"ץ המליצו לפרקליטות לחקור את זהות המדליפים, נפתחה חקירת מח"ש, שנסגרה לאחר פרק זמן קצר. פרקליטיו של ליברמן פנו בשעתו למזוז לפני מספר חודשים וביקשו שיורה על חידוש על חקירת מח"ש, אולם בחודש שעבר הודיע להם מזוז כי לא מצא שיש מקום לחדש את החקירה.

לדברי פרקליטו של ליברמן עו"ד ירון קוסטליץ "אם מושא ההדלפות היה ליברמן, הייתה ננקטת פעולת חקירת נמרצת וממושכת. כשמושא החקירה הוא חוקר משטרה, היא נסגרת אחרי זמן קצר".

ביקורת על זאב בן-אריה: הוא לא תפקד כשגריר, הוא תרגם שירים



ליברמן. פרסום פרטים בצורה מעוותת

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
פעילות
המלצות
הפופולריות במשפט ופלילים
פרסומת