תל אביב
17°-10°
- קצרין 12°- 5°
- צפת 9°- 4°
- טבריה 19°- 9°
- חיפה 17°-11°
- אריאל 12°- 5°
- ירושלים 9°- 4°
- באר שבע 17°- 6°
- מצפה רמון 10°- 5°
- ים המלח 22°-11°
- אילת 22°-11°
- לדף מזג אויר
06:30
המשנה לפרקליט המדינה, עו"ד שי ניצן, הורה היום (ראשון) למשטרה לפתוח בחקירה נגד אתר החדשות העצמאי, "אינדימדיה-ישראל", שפרסם תמונת חייל צה"ל ועליה הכיתוב "רוצח". בנוסף, צורפה בקשה מהגולשים להפיץ את התמונה לכמה שיותר אנשים.
באפריל השנה פורסמה באתר תמונה באיכות טובה של החייל, המואשם, בכיתוב שמתחתיה, ברצח באסם אבו-רחמה. אבו-רחמה, תושב ביליעין בן 30 נהרג במהלך הפגנה נגד גדר ההפרדה שליד הכפר בילעין באפריל האחרון. על פי דיווחי המפגינים, הוא נפגע בחזהו מרימון גז שנורה ממטול. לדבריהם הוא עמד בקבוצה עם אנשים נוספים במרחק של כ-30 מטר מאנשי כוחות הביטחון.
האתר קורא לכל מי שיודע פרטים אישיים על החייל המצולם אול על חיילים אחרים "שביצעו פשעים בשטחים", להעביר אליהם את המידע. בעקבות הפרסום באתר, טענו בפרקליטות כי מבדיקה שנערכה עולה כי החייל שבתמונה אינו זה שגרם למותו של אבו-רחמה
לטענת עו"ד ניצן, הפרסום מעלה חשד לעבירות של העלבת עובד ציבור ופגיעה בפרטיות. החוק בישראל אוסר לפרסם תצלום של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו.
נגד אתר "אינדימדיה" נפתחה בעבר חקירה פלילית, בחשד להסתה לאלימות ולהעלבת עובד ציבור. עם תום החקירה נגנז התיק, בין היתר, בעקבות הורדת האתר מרשת האינטרנט ביוזמת מנהליו. במועד מאוחר יותר, הועלה האתר לרשת מחדש.
אבו רחמה, דקות לאחר פגיעת הרימון