תל אביב
15°- 9°
- קצרין 12°- 5°
- צפת 10°- 4°
- טבריה 16°- 9°
- חיפה 15°- 9°
- אריאל 11°- 5°
- ירושלים 10°- 5°
- באר שבע 15°- 5°
- מצפה רמון 10°- 4°
- ים המלח 21°-11°
- אילת 19°- 9°
- לדף מזג אויר
09:44
במשטרת תל אביב עדיין לא זימנו אף חשוד לחקירה בחשד למעורבות ברצח יעקב אלפרון שלשום בדרך נמיר בתל אביב, אבל במשפחת אלפרון היה אתמול מי שאמר "שיהיה ברור לכולם, האלפרונים לא פרייארים, והנקמה היא עניין של זמן". כלפי חוץ הקפידו אתמול ראשי המשפחה בהם אחיו של יעקב, זלמן ואשתו אהובה להצהיר כי "החשבון של הרוצחים הוא עם אלוהים", אולם בקרב בני המשפחה כבר החלו דיבורים על הנקמה הצפויה.
תצלומים: מוטי קמחי ואלון רון
עוד בטרם יצא מסע ההלוויה של יעקב לדרכו, הגיעו לבית המשפחה ברחוב השחר ברעננה מאות ממכריו של יעקב ושותפיו לעסקים, ביניהם מי שמוגדרים על ידי המשטרה כיעדים מודיעיניים ועבריינים בכירים. אחד אחרי השני הופיעו בפתח הבית, מלווים במקורביהם במכוניות נוצצות וג'יפים יוקרתיים ריקו שירזי ובנו שי, שלי נרקיס, האחים רוני ויוסי הררי, ושלי נרקיס, מי שזכה לכינוי 'מלך השוק האפור', שהגיע בליווי עורך הדין אילן אזולאי.
קצת לפני השעה אחת בצהריים הגיע לבית המשפחה האמבולנס ובו הארון עם גופתו של יעקב, בני המשפחה מיהרו סביב הארון ובמשך שעה ארוכה עמדו לידו ורבים ביקשו להתקרב ולגעת בו. באותה שעה הובלו דרור אלפרון ואחיו הצעיר ברכבי ה'ואן' של יחידת נחשון של שירות בתי הסוהר, לאחר שבית המשפט אפשר את יציאתם להלוויה, אולם הגעתם התעכבה ובני המשפחה החליטו להתחיל במסע הלוויה לבית הקברות החדש ברעננה, שנמצא מרחק קילומטרים ספורים מבית המשפחה. את הארון ליוו מאות, כאשר רבים מהמשתתפים נסעו לצידו בקטנועים ואופנועים, כשהם צופרים ונוסעים הלוך ושוב סביב הארון.
בתוך זמן קצר התמלאה רחבת בית העלמין במאות ממלוויו של אלפרון, בהם ראשי ארגוני הפשיעה איתם עבד בעבר, לצד מאות ממקורבי משפחת אלפרון, מה שנראה כמו הפגנת כוח אדירה של המשפחה, המוגדרת על ידי המשטרה כארגון פשע לכל דבר. לצידם נכחו בכל העת כוחות משטרה גדולים, חלקם גלויים וחלקם סמויים, שהגיעו למקום בכדי לאסוף מודיעין מאחד האירועים הרגישים בעולם התחתון בשנים האחרונות. ארונו של יעקב הוכנס לתוך ההיכל, אחיו זלמן אמר עליו קדיש, והארון החל לעשות את דרכו כשהוא נישא על ידי מקורבי המשפחה לקול תפילות רבנים שהלכו לצידם.
רק כאשר הגיעו המלווים, בראשם האחים נסים, זלמן, אריה, מוסא ושושנה אלפרון, לצד אהובה וילדיה אלעד ושתי אחיותיו הקטנות, לחלקת הקבר הטרי, הוכנסו לבית העלמין בניו של יעקב, דרור ואחיו הקטין, הנמצאים במעצר, כשהם מובלים על ידי לוחמי יחידת נחשון של שב"ס בשביל צדדי ולוחמי 'נחשון' והיס"מ מונעים ממאות המלווים להתקרב אליהם. בתוך שניות נוצרה במקום מהומה, כאשר רבים מהנוכחים ביקשו להתקרב לאחים ולנחם אותם, אולם לוחמי נחשון לא אפשרו זאת, ועמדו סביבם בטבעת אבטחה הדוקה. אהובה נתמכה לאורך מסע ההלוויה כולו על ידי אחיו של אמיר ניגרקר, שנעצר לפני כשנה בחשד שניסה לרצוח ביריות רובה את העבריין רפי אוחנה בשליחות משפחת אלפרון.
במהלך טקס ההלוויה אמרו דרור ואחיו קדיש על אביהם, ולאחר מכן זלמן הספיד את אחיו יעקב. במהלך הדברים התפרץ בנו הקטין של יעקב ז"ל, ואמר בקול חנוק כי "אנחנו נשלח את מי שעשה את זה לשמיים,, חלקת קבר לא יימצאו לו, אחרי שנוריד לו את הראש, את הידיים נוריד לו". בני המשפחה מיהרו לנסות ולהרגיע את הבן, ובמשך היום אף אמרה אהובה כי היא מבקשת שלא ייגרם סבל נוסף לאזרחים וחפים מפשע, וקראה שלא לחפש נקמה.
בתו של יעקב, קים, ספדה לו מעל הקבר ואמרה כי "אני מבקשת שיזכרו את אבא שלי כמו שאני הכרתי אותו, תמיד עוזר, תמיד מחייך, בכלל לא כמו שהתקשורת עשתה אותו, אבא שלא פספס הצגת בית ספר מימיו".
בתום ההלוויה התפזרו ההמונים, ורק אחותו של יעקב, שושנה, נשארה דקות ארוכות לצד הקבר הטרי, מסרבת להאמין כי אחיה האהוב הלך לעולמו. שושנה, מי שנחשבה לאישה החזקה של המשפחה במשך שנים ארוכות עד לחזרתה בתשובה, אמרה מעל הקבר כי "מי שעשה את זה חיסול אלפרון יעשו בעזרת השם את אותו דבר לילדיו, אתה רצחת, ירצחו אותך. אנחנו לא פראיירים, ואנחנו יודעים הרבה דברים שגם המשטרה לא יודעת". לדבריה, "אנחנו מעולם לא התעסקנו עם מטענים ופיצוצים, ומי שעשה את זה הוא פחדן שפל. פעם היינו פותרים בעיות בשיחה, במפגש, היום זה כבר לא ככה".
מקורבים למשפחה חיזקו אתמול את דבריה של שושנה, ואמרו כי "אף אחד לא חושב שהנקמה לא תגיע, זה רק עניין של זמן". בין המלווים את אלפרון בדרכו האחרונה היו גם מי ששימשו עורכי דינו במשך שנים ארוכות, אלי כהן, שי נודל וגיא פרידמן. "כמות האנשים האדירה שהייתה פה היום זה דבר שלא ראיתי מעולם", אמר אדם הנחשב למקורב מאד למשפחה, "יעקב היה אולי עבריין, אבל לא עבריין מפחיד, הוא היה 'אולד 'סקול', ויכול להיות שפשוט הוא מעולם לא הסתגל לעולם החדש ולטכנולוגיה, שבסופו של דבר הרגה אותו.
לחוקרי היחידה המרכזית של משטרת תל אביב, החוקרת את החיסול יחד עם נציגי יחידת להב 433 של המטה הארצי, אין עדיין קצה חוט באשר לזהות האחראים לרצח אלפרון, גורם בכיר במשטרה אמר אתמול כי בניגוד למקרים בעבר, הם לא ממהרים לעצור חשודים במעורבות ברצח, לפחות כל עוד אין בידיהם את הראיות שיסייעו להפללתם.
חשד: המטען הונח כשאלפרון היה בביהמ"ש
אלפרון מת אתמול לאחר שמכוניתו התפוצצה בצומת הרחובות יהודה המכבי ודרך נמיר בצפון תל אביב, זמן קצר לאחר שביקר בבית המשפט בתל אביב, שם הוגש כתב אישום נגד בנו דרור. ככל הנראה, מטען הוצמד למכונית בה נסע והופעל באמצעות שלט רחוק.
כתוצאה מהפיצוץ נפצע נער בן 13 שעמד בתחנת אוטובוס סמוכה והוא סובל מפגיעות הדף. בנוסף, נהג שנסע במכונית פרטית מאחורי המכונית שהתפוצצה נפצע באורח קל. שני הפצועים פונו לבית החולים איכילוב. המשטרה חוקרת את נסיבות הפיצוץ, והיא חסמה את צומת הרחובות
עוד בנושא:
העבריין יעקב אלפרון חוסל בתל אביב
יעקב אלפרון - האיש שצבר לעצמו אויבים רבים
פושעים כגבורי תרבות בתקשורת / בלוג
פרשנות: יעקב אלפרון התעמת עם כל מי שנקרה בדרכו
מאסר לקושרי הקשר לחיסול ניסים אלפרון
משעות הבוקר הגיעו מאות בני אדם לבית משפחת אלפרון