עשרות מעשי שוד אלימים במרכז חקירה סבוכה של המשטרה

אתמול נשדדו 200 אלף שקל מסניף בנק באזור המרכז על ידי חמוש רעול פנים. לדברי המשטרה, על אף שלא בכל מקרי השוד נגנבו סכומים גדולים, הקלות שבה התבצעו המעשים מדאיגה

כ-200 אלף שקל נשדדו אתמול בערב מסניף בנק באזור המרכז. במהלך הארוע ירה באוויר השודד, שהיה רעול פנים, ודרש את הכסף מהפקידה שעבדה במקום. מיד לאחר שעזב השודד הוזעקה המשטרה למקום, ופתחה בחקירה.

בחודשים האחרונים חלה עלייה חדה במקרי השוד באזור המרכז. העלייה הזאת מדאיגה את מפקד מחוז מרכז, ניצב בנצי סאו. לפני כחודש ערכו במחוז הערכת מצב לאור ריבוי המקרים, והחליטו להעביר את החקירה ליחידה המרכזית במחוז מרכז. לדברי המשטרה, האירועים האחרונים, כמו אתמול, נעשו אלימים ולעיתים אפילו רצחניים - כפי שקרה בשוד סניף בנק פועלים ביום שני ביישוב באר יעקב, שבמהלכו נרצח המאבטח יניב אנגלר.

לדברי המשטרה, על אף שלא בכל מקרי השוד באחרונה נגנבו סכומים גדולים, הקלות שבה התבצעו המעשים לאור יום - מדאיגה. ברוב המקרים פועלים השודדים בדרך זהה: רובם מגיעים רכובים על אופנועים, כשהם חמושים באקדח. כמו כן, השודדים אינם מנסים לחדור לכספות, ולא מתעכבים בבנק למשך יותר מכמה שניות. לרוב פונה השודד את העובד הקרוב אליו, ולוקח את הכסף שנמצא אצלו בעמדה. ברוב המקרים מדובר בעשרות אלפי שקלים בודדים, אולם אתמול הצליח השודד להוציא סכום גבוהה בהרבה מזה שנגנב במקרי שוד האחרים.

סניף הבנק בבאר יעקב שבו נרצח המאבטח אנגלרד
סניף הבנק בבאר יעקב שבו נרצח המאבטח אנגלרד. צילום: אילן אסייג

עשו לנו לייק וקבלו את מיטב הכתבות והעדכונים ישירות אליכם

בשלב זה הוצא צו איסור פרסום על חלק מהמקרים ועל החקירה שמנהלת היחידה המרכזית. על אף שהחקירה הוטלה על היחידה המרכזית של מחוז מרכז - מדובר במכת מדינה. רק בתחילת השבוע נרצח דוד מושיאשוילי, תושב נצרת בן 49, לאחר ניסה לעצור שודד בנק במהלך שוד. בשלב זה עדין לא ברור אם יש קשר בין כל המקרים, אולם באזור המרכז התרחשו כבר עשרות מקרי שוד אלימים. במשטרה העבירו הוראות לרכזי הביטחון של הבנקים, לפיהן יש לחדד את אמצעי הזהירות כדי להימנע מהתופעה. בסניפים מסוימים אף נתלו שלטים שמתריעים על איסור כניסה עם קסדות לבנק.

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 סניפי הדואר מופקרים HMJE
  • 08:48
  • 02.02.12

סניפי הדואר הפכו מזמן לסניפי בנק לכל דבר והם אינם מאובטחים. איני מבין מדוע המשטרה אינה מאלצת את חברת הדואר להציב מאבטחים בניסה לכל סניף בנק כמו שהדבר נעשה בכל בנק מסחרי אחר.

02 מה הפלא לביא
  • 09:00
  • 02.02.12

היום העברינים חוגגים כל עבירה בעיני המשטרה היא אזרחית היא לא מתאמצת ואין שום הגנה על האזרחים . פה גן עדן לעברינים מכל הסוגים.
גם אם לא מפנים דירה לפי החוק היא לא באה לעזרת בעל הבית אלה עוזרת לעברינים להתחמק מעונש. הבנק צריך לקחת גברים כמו שצריך לשלם להם ולתת יד חופשית להלחם בפשע כי במצב היום אי אפשר לעקור את הפשיעה.

03 איפה המגיה? שוחר עברית
  • 10:14
  • 02.02.12

כדאי שיגיע

04 הרצח של המאבטח יניב אנגלר היה בכלל באוגוסט  (לת) תמר
  • 10:35
  • 02.02.12

05 חפשו בקרב "צעירים"  (לת) גשש חלש
  • 16:58
  • 02.02.12

06 תקראו מה מבקר המדינה אומר על המשטרה - זמ ממש לא מחמאה צביקה
  • 17:42
  • 02.02.12

דו"ח מבקר המדינה שפורסם ביום שני 12.12.2011 קובע כי יחידות החקירה והתביעה המשטרתית וכן פרקליטות המדינה, אינן מקפידות לפעול לפי הוראות החוק והפסיקה הקיימות ואינן אוכפות את המדיניות והנהלים שהן עצמן קבעו. המבקר, מיכה לינדנשטראוס ,מצא שגופים אלה עושים שימוש שגוי בעילות סגירת התיקים וכי מקבלי ההחלטה סגרו חלק ניכר מהתיקים מבלי שנימקו את החלטתם כראוי או מבלי לנמקה כלל. כמו כן, יחידות החקירה סגרו תיקים ללא סמכות ובחלק ניכר מהתיקים הקצינים הממונים לא כללו המלצה בעניין אופן סיום הטיפול בתיק, וזאת בניגוד להנחיית היועץ המשפטי לממשלה.
לכתבה המקורית: http://www.haaretz.co.il/news/law/1.1589359

פעילות
המלצות
הפופולריות במשפט ופלילים
פרסומת