דזמונד טוטו תומך בחרם המוצרים הישראלים במרכולים באולימפיה

הארכיבישוף הדרום אפריקאי גיבה מרכולים אמריקאיים, "התומכים במאבק הפלסטיני הלא אלים למען הצדק וההגדרה העצמית"

  • הארץ, נטשה מוזוגוביה, כתבת "" בארה"ב
  • 28.07.2010
  • 21:05
  • עודכן ב: 21:09
  • הוסף תגובה

חתן פרס נובל לשלום דזמונד טוטו הביע באחרונה תמיכה בהחלטת ועד המנהלים של שני מרכולים באולימפיה שבמדינת וושינגטון להחרים מוצרים ישראליים.

טוטו, שהיה בעבר הארכיבישוף האנגליקני של קייפ טאון ונודע בזכות מאבקו במשטר האפרטהייד בדרום אפריקה, פרסם הודעת גיבוי בחרם. "'אולימפיה פוד קו-אופ' הצטרף לתנועה עולמית גדלה של האזרחים והמגזר הפרטי שתומכים במאבק הפלסטיני הלא אלים למען צדק והגדרה עצמית", כתב. "אני מעודד מרכולים ועסקים אחרים ללכת בעקבות הדוגמה האמיצה שלהם של חרם נגד מוצרים ישראלים, וקורא לקונים לתמוך בעמדה העקרונית שלהם".

לפני כשנה ביקר טוטו בישראל ובשטחים, אז אמר בראיון ל"הארץ" כי על ישראל ללמוד מהשואה כי "לא ניתן להשיג ביטחון דרך גדרות, חומות ורובים", וכי דרום אפריקה קיבלה ביטחון רק כשהתחילה לכבד זכויות של כל תושביה.

בנוסף, אמר טוטו כי המערב "אכול רגשות אשמה" בגלל השואה, "וכך זה גם צריך להיות" - אך הוסיף שהערבים, הפלסטינים "הם אלה שמשלמים את המחיר".

החודש טוטו הודיע שבאוקטובר הקרוב הוא מתכוון לפרוש מפעילות ציבורית, כשימלאו לו 79 שנים.

החלטת המרכולים עוררה תגובות חלוקות - היו חברי מרכול שזעמו שלא שיתפו אותם בהחלטה והיו שהציעו להנהלה להחרים גם את המוצרים מתוצרת סין "מתוך עמדה עקרונית להילחם למען זכויות האדם". מנגד, יוזמי החרם ממשיכים לאסוף חתימות תמיכה בעצומה מקוונת שמוסיפה כ-200 תומכים ביום בממוצע.

מעבר לארגוני השמאל באמריקה, הביעו תמיכה בחרם גם הסופרת נעמי קליין, רבה לין גוטליב שנכללה ב-2007 ברשימת "50 הרבנים המשפיעים בארה"ב" של המגזין "ניוזוויק", ריצ'רד פלק, שליח האו"ם לבחינת זכויות האדם בשטחים, ואחרים.



''מעודד עססקים ללכת בעקבות הדוגמה האמיצה''

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
פעילות
המלצות
הפופולריות במדיני-ביטחוני
פרסומת