תל אביב
16°- 9°
- קצרין 10°- 5°
- צפת 9°- 4°
- טבריה 16°- 9°
- חיפה 14°- 9°
- אריאל 9°- 5°
- ירושלים 8°- 5°
- באר שבע °-°
- מצפה רמון 10°- 5°
- ים המלח 20°-11°
- אילת 20°- 9°
- לדף מזג אויר
07:33
המשטרה מתנגדת לאפשר לפעילי ימין קיצוני להפגין מול ביתו של השייח ראאד סלאח ומול משרדי התנועה האסלאמית באום אל-פחם, כך הודיעה היום (רביעי) פרקליטות המדינה בתגובה לעתירה שהגישו חה"כ מיכאל בן ארי, ברוך מרזל, איתמר בן גביר ותנועת ארץ ישראל שלנו.
העותרים ביקשו החודש מבג"ץ לאפשר להם להפגין באום אל-פחם, בעקבות השתתפותו של השייח במשט לעזה. בתגובה, הפרקליטות הודיעה כי גורמי המשטרה מתנגדים לאפשר להם לקיים את ההפגנה בלב לבה של העיר, בשל חשש ממשי, המבוסס על ניסיון העבר ועל הערכות המשטרה והשב"כ, כי קיום התהלוכה יביא לפגיעה בשלום הציבור ובסדר הציבורי. עוד נמסר כי המשטרה אינה מתנגדת לאפשר לקיים את ההפגנה בציר שתוחם את העיר מדרום, אולם חלופה זו נדחתה על ידי העותרים.
הפרקליטות ציינה כי בתהלוכת דגלים שנערכה בתחום העיר אום אל-פחם במארס בשנה שבעברה, על פי תוואי שסוכם ואושר על ידי ביהמ"ש העליון, הקצתה המשטרה למעלה מאלף שוטרים שנערכו במקום מהבוקר. למרות ההיערכות המוקדמת, התאספו תושבים מקומיים והחלו בהפרות סדר, כאשר לקראת סוף התהלוכה היו במקום אלפיים תושבים והעימותים כללו ידויי אבנים וניסיון לפרוץ את המערך המשטרתי לעבר התוואי שבו צעדה התהלוכה. בעימותים בין התושבים למשטרה, לאחר סיום הפגנת אנשי הימין, נפצעו באורח קל 15 שוטרים ו-12 אזרחים.
איתמר בן גביר, הנמנה עם העותרים, מסר בתגובה: "כמה סמלי שיום לפני מצעד הגאווה, מודיעה הפרקליטות שעמדתה היא לא לאפשר לנו הפגנה באום אל-פחם. התגובה הזאת היא פגיעה בדמוקרטיה והיא למעשה יוצרת שתי מערכות דינים נפרדות: מה שמותר לשמאלנים ולערבים, אסור לנו. אני מקווה שבית המשפט העליון יבהיר מחר לפרקליטות שחופש הביטוי הוא גם לאנשי ימין. אם המשטרה מביאה אלפי שוטרים לאבטח את מצעד הגאווה, אין שום סיבה שלא נצעד באום אל-פחם ושהמדינה תיכנע לאיומים".
העימות באום אל-פחם, בשנה שעברה