תל אביב
17°-10°
- קצרין 11°- 6°
- צפת 10°- 5°
- טבריה 19°- 9°
- חיפה 16°-10°
- אריאל 11°- 6°
- ירושלים 11°- 6°
- באר שבע 17°- 5°
- מצפה רמון 11°- 5°
- ים המלח 20°-11°
- אילת 19°- 9°
- לדף מזג אויר
19:59
שרי הממשלה צפויים לאשר מחר בבוקר (ראשון) את מינויו של אלוף יואב גלנט לתפקיד הרמטכ"ל ה-20 של צה"ל. שר הביטחון, אהוד ברק, החליט להביא את אישורו של גלנט בפני השרים לאחר שקיבל אור ירוק מוועדת טירקל למינויים בכירים השבוע.
למרות שבקרב השרים צפוי רוב לאישור מינויו של גלנט, המשנה לראש הממשלה השר משה (בוגי) יעלון, הביע תמיהה בדיון לפני שבועיים שבו הודיע ברק על בחירתו של גלנט והוא עשוי להתבטא שוב בעניין במהלך הדיון מחר.
מינויו של גלנט צפוי להיות מאושר על רקע פרשת המסמך שהסעירה את המערכת הצבאית באחרונה. ביום חמישי התייחס לנושא לראשונה שר הביטחון בדברים שנשא בפני פורום מטכ"ל לקראת ראש השנה. במהלך דבריו הודיע ברק כי בכוונתו למנות צוות בראשות האלוף (מיל') יצחק בריק "על מנת שימליץ לי בהקדם על הצעדים שיש לנקוט, בעקבות מה שעלה מההתרחשויות כדי להבטיח שדברים כאלה לא יישנו".
"בנסיבות שנוצרו היה הכרח להחליט על המינוי באופן מהיר, אני מוכרח לומר לכם שהבחירה נראתה לי ונראית לי עד היום, נראתה לי גם עד הערב האחרון, היממה האחרונה של ההחלטה, בעיה של עשירים מובהקת", אמר השר, "יש הרבה מועמדים ראויים ומוכשרים, גם בין אלה שהיו מועמדים וגם, אני מעיז לומר, גם מחוץ לרשימה של חמשת המועמדים".
"מתוך שיקול דעת כולל ומתוך הכרה בעובדה שבסוף אפשר לבחור רק באחד, אין שום אפשרות לבחור בשניים ולא בהחלפות בתורנות, צריך לבחור אחד והגעתי למסקנה שהבחירה הנכונה היא יואב. אני מאחל לו הצלחה בכניסה חלקה לתפקיד הזה כשהזמן יגיע, ואפילו בהתכוננות אליו, הוא בלי ספק יהיה זקוק לסיועכם, ואני בטוח שהוא יקבל אותו. לרמטכ"ל המכהן, לגבי, נותרה עוד חצי שנה שמסכמת עשייה עתירת הישגים ופורייה, ואני בטוח שגם איתכם, אני מבטיח שגם איתי, צריך יהיה לפעול יחד בנושאים מבצעיים ומקצועיים, ככל שיידרש".
בתוך כך, ח"כ איתן כבל צפוי לפנות מחר בבוקר למבקר המדינה בדרישה שיפתח בבדיקה משלו בנוגע להתגלגלות מסמך גלנט. כבל מתכוון לפנות למבקר לאחר שהתברר לו כי הוועדה שמינה אהוד ברק לבחינת המשך הטיפול בפרשה לא תוכל לבדוק מעורבות אפשרית לכאורה של שר הביטחון או צמרת משרדו בפרשה. זאת, אף כי צוות החקירה בפרשה קבע כי אין חשד למעורבותם של בכירי המטכ"ל או משרד הביטחון בזיוף המסמך.
עמוס הראל | האם ברק רוצה לסדר לאשכנזי שחרור מוקדם?
ברק וגלנט