ישראל הודיעה כי לא תשתף פעולה עם חקירת האו"ם בעזה

ישראל אינה מתכוונת לשתף פעולה עם משלחת האו"ם לאזור, שמונתה כדי לבדוק את ההאשמות על פגיעה בדיני המלחמה בעת מבצע "עופרת יצוקה" ברצועת עזה. גורמים מדיניים רשמיים אמרו אתמול לכתבי סוכנויות הידיעות כי זו ההחלטה המסתמנת באשר למשלחת בראשותו של השופט הדרום אפריקאי ריצ'רד גולדסטון.

נשיא מועצת זכויות האדם של האו"ם הודיע על מינוי המשלחת בראשות גולדסטון ובהשתתפות שלושה חברים נוספים בתחילת החודש. גולדסטון, יהודי במוצאו, שימש בעבר התובע ראשי בבית הדין הבינלאומי שעסק בפשעי מלחמה ביוגוסלוויה לשעבר וברואנדה. המשלחת בראשותו אמורה לבדוק האשמות על הפרת המשפט הבינלאומי, הן מצד ישראל כלפי תושבי הרצועה והן מצד ארגוני הטרור הפלסטיניים כלפי אזרחי ישראל בדרום הארץ. החמאס כבר הודיע כי ישתף פעולה עם המשלחת. אולם, בישראל חוששים כי מדובר בגוף אנטי ישראלי, שמסקנותיו נקבעו מראש.

בניגוד למגמה המסתמנת בעניין ועדת הבדיקה בראשותו של גולדסטון, משתפת ישראל פעולה זה כחודשיים עם חקירה אחרת שמנהל האו"ם, בדבר סדרת מקרים שבהם פגע צה"ל במתקניו (בעיקר של סוכנות אונר"א) בעת הלחימה ברצועה. משרד החוץ וצה"ל עומדים בקשר ישיר עם נציגי האו"ם ומספקים להם את המידע שדרשו באשר לתקריות אלו. על הקשר של צה"ל עם האו"ם בעניין זה הופקד תת-אלוף (מיל') אודי דקל, ששימש בעבר ראש החטיבה האסטרטגית באגף התכנון במטכ"ל.

הצבא צפוי לפרסם בקרוב את ממצאיהם של כמה תחקירים שערך בעניין התנהלותו במבצע "עופרת יצוקה" והתייחסו לטענות על פגיעה במשפט הבינלאומי. מדובר, בין היתר, בצוותי תחקיר פנימיים שבדקו את הריסת הבתים ברצועה בעת המבצע ועת השימוש בזרחן. בכמה מסוגיות אלה התפרסמו בחודשיים האחרונים דו"חות חריפים וביקורתיים של ארגוני שמאל וזכויות אדם. התחקירים של צה"ל אמורים להתפרסם בשבועיים הקרובים, ככל הנראה עוד לפני יום העצמאות.

בכיר במשרד החוץ בירושלים אמר אתמול, שישראל לא תתיר את כניסת חברי הוועדה ארצה. הסיבה לכך, לדבריו, היא שהמנדט שניתן לוועדה ממועצת זכויות האדם, שמינתה אותה, הוא חד צדדי ולא מזכיר את ירי הטילים והפעילות של החמאס שהובילה למבצע והתקיימה במהלכו. "לא מדובר בחוסר שיתוף פעולה עקרוני מצדנו עם מועצת זכויות האדם, אבל כשיבוא יום והשמש תזרח על המועצה, נמשיך לשתף פעולה", אמר הבכיר.

זו אינה הפעם הראשונה שישראל מונעת כניסת אנשי מועצת זכויות האדם של האו"ם מסיבה זו. קדמה לכך ההחלטה שלא להתיר את כניסת פקח האו"ם ריצ'רד פולק, שקיבל את המנדט שלו מהמועצה ושהוגדר בישראל כחד צדדי.

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
פעילות
המלצות
הפופולריות במדיני-ביטחוני
פרסומת