שדרוג ליחסי ישראל נאט"ו: חיל הים ישלח ספינת טילים (סטי"ל) לכוח "ACTIVE ENDEAVOR" המוצב בים התיכון

הספינה תצטרף לכוח המבצע סריקות בכלי שיט בים התיכון, במטרה למנוע מעבר טרוריסטים ונשק להשמדה המונית ולשפר את בטיחות הספנות באזור

  • הארץ, שירות ""
  • פורסם לראשונה: 31.12.2008
  • 23:04
  • עודכן ב: 20.11.2009
  • 13:42
  • הוסף תגובה

ישראל תשלח ספינת קרב שתצטרף לכוח הימי של נאט"ו בים התיכון, כך דיווחו גורמים בצה"ל ובברית הצפון אטלנטית. ישראל הגישה את הבקשה להצטרף לכוח נאט"ו בחודש יולי האחרון, וקבלתה מעידה על שדרוג ביחסים עם הברית. יש בכך גם יתרון תדמיתי לישראל, שנתקלת בטענות על התנהגות אגרסיווית בים, בעיקר סביב אכיפת המצור הימי על עזה והרחקת ספינות זרות המנסות להסתנן לרצועה.

ישראל תשלח ספינת טילים (סטי"ל) שתצטרף למבצע "ACTIVE ENDEAVOR" בים התיכון. במסגרת המבצע, עורכות ספינות של הברית הצפון אטלנטית סריקות בכלי שיט בים התיכון, במטרה למנוע מעבר טרוריסטים ונשק להשמדה המונית ולשפר את בטיחות הספנות באזור.

כיום מוצב קצין חיל הים הישראלי, בדרגת רב-סרן, במפקדה הימית של כוחות נאט"ו בנאפולי שבאיטליה. תפקידו של הקצין לשמש מקשר מישראל אל הכוח.

נאט"ו החלה במבצעי "ACTIVE ENDEAVOR" באוקטובר 2001, כאחד הצעדים שננקטו לאחר מתקפת הטרור בארה"ב ב-11 בספטמבר של אותה שנה. ספינות נאט"ו מפקחות על תנועת כלי שיט ובמקרים נדירים גם עורכות עליהם סריקות, כשמתקבל מידע מודיעיני בדבר חשד לפעילות טרור או הברחת נשק.



ספינות חיל הים

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
פעילות
המלצות
הפופולריות במדיני-ביטחוני
פרסומת