שגרירי אירופה: ללחוץ על ישראל בנושא המיעוט הערבי - מדיני-ביטחוני - הארץ
המהדורות הדיגיטליות של הארץ - באתר בסמרטפון ובאייפד - חודש ראשון ב-4.90 ₪ בלבד
מצטרפים ומשדרגים לאחת מחבילות התוכן האיכותי של הארץ. עכשיו במבצע השקה! רק 4.90 ₪ לחודש הראשון. נסו עכשיו >>
הרשמה למערכת
שם פרטי
שם משפחה
דוא"ל
סיסמה
אישור סיסמה
אזור מגורים
 ?נרשמתם בעבר לאתרי קבוצת הארץ התחברו   |   שחזרו סיסמה

שגרירי אירופה: ללחוץ על ישראל בנושא המיעוט הערבי

בהתייחסות חסרת תקדים לנושא פנים ישראלי נקבע במסמך חסוי של שגרירויות מדינות האיחוד כי הנושא חשוב לא פחות מהסכסוך הישראלי-פלסטיני

נייר עבודה פנימי וחסוי שחיברו שגרירויות מדינות האיחוד האירופי בישראל ממליץ להפוך את סוגיית ערביי ישראל ל"נושא ליבה" בדיאלוג עם ממשלת ישראל. "עלינו להתייחס לדרך שבה ישראל מטפלת במיעוטים - כנושא שאינו פחות חשוב מהסכסוך הישראלי-פלסטיני", נכתב במסמך, שחלקים ממנו הגיע לידי "הארץ".

מדובר במסמך חסר תקדים מבחינת העיסוק שלו בנושאים פנים-ישראליים רגישים. לדברי דיפלומטים אירופים ובכירים במשרד החוץ, חיבורו ושליחתו למוסדות האיחוד האירופי בבריסל נעשו מאחורי גבה של ישראל. בין הנושאים שמוזכרים בו - הקיפאון בתהליך השלום, המשך הכיבוש בשטחים, הגדרתה של ישראל כיהודית ודמוקרטית - והשפעתם על ערביי ישראל. במסמך המקורי אף נכללו הצעות פעולה של האיחוד ביחס לישראל, אבל אלו הוסרו בלחץ כמה מהמדינות. בין היתר הוצע להגיש מחאה רשמית של מדינות האיחוד בכל פעם שהצעת חוק שמפלה לרעה ערבים עוברת בקריאה שנייה בכנסת.

עשו לנו לייק לקבלת מיטב הסיפורים, ישירות לפייסבוק

הפגנה בסכנין ב 2008, נגד סגירת תיקי חקירה לאירועי אוקטובר 2000
הפגנה בסכנין ב 2008, נגד סגירת תיקי חקירה לאירועי אוקטובר 2000. צילום: דרור ארצי

תכני המסמך נשארו חשאיים בשל רגישות העניין. שורה של דיפלומטים אירופים שעמם שוחח "הארץ" בשבועיים האחרונים, סירבו למסור פרטים על הדו"ח ותכניו, וכמה מהם הגדירו אותו "חומר נפץ פוליטי". בכירים במשרד החוץ ציינו ששמעו על קיומו של הדו"ח רק לפני כמה שבועות, באופן לא רשמי, מפי דיפלומטים מכמה שגרירויות אירופיות בישראל.

לדברי דיפלומטי אירופי שהיה מעורב בכתיבתו, העבודה על המסמך החלה לפני יותר משנה, ביוזמת שגרירות בריטניה. המטרה הראשונית היתה לכתוב דו"ח רשמי של שגרירי האיחוד האירופי ולהעביר אותו לדיון במועצת שרי החוץ האירופים בבריסל. בשלב מסוים הביעו כמה מדינות, ובהן צ'כיה, פולין והולנד, הסתייגות מתכניו.

נציגי שגרירויות קיימו שורה של דיונים בנושא, שבהם ניסו להשיג את הקונסנזוס הדרוש להעברת הדו"ח לבריסל. לבסוף הוחלט לדלל את המסמך ולהשמיט ממנו חלק מהמסקנות האופרטיביות. הוחלט גם להגדיר אותו "מסמך חומר למחשבה" (Food for thought) בלבד ולא כדו"ח (Report).

פרק הסיכום של המסמך המליץ על שינוי במדיניות האיחוד האירופי בנוגע למיעוט הערבי בישראל, שיהפוך את הסוגיה ל"נושא ליבה" במגעים עם ממשלת ישראל, בדומה ליחס למשא ומתן עם הפלסטינים.

שגרירויות האיחוד האירופי קבעו במסמך שהקיפאון בתהליך השלום משפיע לרעה על השתלבות ערביי ישראל בחברה. "להמשך הכיבוש יש השפעה בלתי נמנעת על הזדהות ערביי ישראל עם המדינה", נכתב במסמך. "כל עוד הסכסוך עם הפלסטינים נמשך, יהיה קשה יותר לערביי ישראל להרגיש בנוח עם זהותם". מנגד קבעו השגרירויות כי עובדה זו אסור שתהיה תירוץ "להתנהגות עוינת" של ערביי ישראל, או לאי-הענקת טיפול שוויוני למיעוט הערבי מצד הממשלה.

אחת ההמלצות במסמך היא שהאיחוד האירופי יעלה בדיאלוג עם ישראל את סוגיית היחסים בין יהודים לערבים במדינה, וידגיש את מחויבות הממשלה לתקן פערים בין הרוב היהודי למיעוט הערבי.

המסמך מתייחס גם לדרישת ראש הממשלה בנימין נתניהו להכיר בישראל כמדינה יהודית. "איננו מאמינים שהכרה בישראל כמדינה יהודית צריכה להפחית כהוא זה מהחזון של שוויון לכל אזרחיה, שקודש במגילת העצמאות", נכתב במסמך. "זה האינטרס של כל הישראלים להראות שישראל אינה רק יהודית ודמוקרטית, אלא סובלנית ומשתפת".

המסמך היה בן 27 עמודים. שני העמודים האחרונים שלו, שכללו המלצות לפעולה של האיחוד האירופי, הושמטו בלחץ צ'כיה, הולנד ופולין. ההמלצות כללו צעדים שנוגעים למדיניות פנים, כגון שתדלנות אירופית נגד הצעות חוק שמפלות לרעה ערבים. "כל הצעת חוק כזו שעוברת בקריאה שנייה צריכה להביא להגשת מחאה של האיחוד האירופי", נכתב בפרק ההמלצות שנפל מהדו"ח.

בתגובה שפרסם האיחוד האירופי נמסר כי "ליבה של כל משימה דיפלומטית היא לדווח למפקדה על התפתחויות במדינה המארחת. לכן, כחלק ממדיניות החוץ של האיחוד האירופי, שגרירויות ומשלחת האיחוד פועלות במשותף ובאופן הדוק. הדו"ח הוכן על מנת לעורר מחשבה כיצד יכול האיחוד האירופי לקיים שיח עם גורמים רשמיים ולא רשמיים ביחס לנושא שזוהה עם תוכנית האיחוד וישראל כערך משותף, בעיקר כדי לקדם זכויות מיעוטים, כולל הגדלת הזדמנויות פוליטיות, כלכליות, חברתיות ותרבותיות בקרב כלל האזרחים".
 

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 אח"כ יבוא מסמך בקשר להשפלת נשים, בסוף אמן נגיע להאג עם תביעה נגד ביבי  (לת) ויפה שעה אחת קודם
  • 05:28
  • 16.12.11

02 חוצפה שאין כדוגמתה יוסוף מהעיריה
  • 05:30
  • 16.12.11

כיצד מדינות שנחשלות בטיפול במיעוטים החיים בינהם דורשים מישראל לקיים. איך יתכן שהם יודעים מה לעשות ועל סמך איזה נסיון

03 זוהי פעולה של השמאל הקיצוני שי
  • 05:37
  • 16.12.11

המסמך הוא יוזמה של השגרירות הבריטית אולם מי שדחף אותם הם ישראלים מהשמאל הקיצוני שכבר מזמן אבדו כל רסן והתחברו טואטלית עם כל אוייבי המדינה במטרה לפורר אותה מבפנים ומבחוץ.

04 מה יאמר איווט לקווארטט איגור סויטוסלביץ'
  • 05:56
  • 16.12.11

יחסה של ישראל לאזרחיה הערבים נגזר מהעובדה, שמרביתם שוללים את הלגיטימיות של המדינה. ישראל איננה תומכת בספרטיסטים בסקים, בבדלנים סקוטים, בקורסיקאים הזויים השואפים להגדרה עצמית.

05 דוחפים את עפם לענין ישראלי פנימי ערבי צרפתי
  • 05:59
  • 16.12.11

האירופאים צריכים לראות איך הם מתייחסים למוסלמים בארצם יותר מאשר אנחנו מתייחסים לערבי ישראל, הם יכולים לעשות כל דבר שבחוק אבל הם מעונינים להיות נגד הישראלים, מי אמר להם לא להתגייס? אפילו עם היו שיחות עם הפליסטינאים הם לא קשורות לערבים ישראלים מאחר והם מחוץ לתחום האחריות של אבו מאזן, אחרת נשאיר מתנחלים בגדה ונהיה אחריאם עבורם

06 השלב הבא- מסמך שיגן על נשות ישראל מפני ביבי והפשיזם.  (לת) ויפה שעה אחת קודם
  • 06:08
  • 16.12.11

07 כנסו אליאס
  • 06:09
  • 16.12.11

כערבי ישראלי,מיום ליום אני מרגיש את הגזענות והלאומנות הגוברת אצל האוכלסיה היהודית זאת המלובה בגעשי הפשיזם הנשפכים מפיר חמתה של הממשלה הימנית רדיקלית בראשות ביביליברמן,הרגשה זו היא אמיתית,היא הרגשה של פחד,רדיפה ושנאה,הרגשה שלא רוצים אותי ויתרה מכך רוצים לגרשי מביתי,הרגשת חרדה,הרגשה שיהודים הרגישו בגרמניה 1933.
ערבי ישראל נמצאים בבעיית זהות עמוקה אשר שורשיה נטועים עמוק בנכבה,בהשתייכות לעם הפלסטיני וללאום הערבי ומאידך הזהות הנמתחת שגבולותיה נוצרים מחדש כל יום על ידי הלך הרוח בחברה הישראלית,וכתתוצה מיחס ממשלות ישראל על דורותהן שדגלו באסטרטגה ברורה של מחיקת זהותם של ערבי ישראל,תוך כדי שימוש בכלים גזעניים וכלה ביחס הפרד ומשול המפלג אני בני העם הפלסטנאי החיים בישראל,לעוד מיעוטים לנוצרים מוסלמים ודרוזים,כך שאני אליאס הופך להיות הערבי "המתורבת" הנוצרי השונה כביכול החביב יותר על היהודים,המוסלים שהם העמלק והדרוזים "האחים לנשק" כך שלא מספיק לי שאני מיעוט המדינה הפכה אותי למיעוט בתוך מיעוט,ובאים חבריי באוניברסיטה ובעבודה ותוהים למה אני לא מזדהה עם המדינה,למה אני לא תולה את הדגל בעצמאות,ויתרה על כך והכי חשוב במדינת ישראל אין הבנה וקבלה של המיעוט,המדינה לא שואלת איך נתרום לשייכות המיעוט הזה איך נקרב אותו מה חסר לו,הרי הוא מיעוט,אלא ההפך מסע שנמשך יותר משישים שנה של נסיון להרוג את זהותי האמיתית של ערבי ישראל,מסע מלאה שנאה וגזענות המתובלת במיטב רטביםהעדן האשכנזיים אשר ממסכים את פעולות הרוע בהתיפיפות נפש שקרית ובמתק שפתיים וצביעות שאלוהים יודע את גבולותיה,אבל הצביעות הזאת כבר לא עובדת וכבר לנו נשבר !

לא מאום אל פאחם ולא מאל עראקיב,אני בחור חיפאי שתמיד היו לו חברים יהודים למדתי באונברסיטה העברית וגרתי בירושלים שנים,היגרתי למדינת תל אביב כמו כל ישראלי צעיר עם כמה שרציתי ועשיתי עדיין הרגשתי באפליה המגעילה וביחס "המיוחד" כך אחרי הכל אני מרגיש מנוכר מתמיד זר ומאויים מענק פשיסטי שהולך וגדל.
אני כבר לא יכול לסבול את זה, אני אתן את הפרס שאתם כל כך מקווים לו אני קם ועוזב אוטוטו אני מהגר לאוסטרליה ומשאיר לכם את החרא שלכם להתבוסס בו,עוזב עם טעם רע מאוד בפה,עם רצון לשכוח כל אות והברה בעברית עוזב עם הרגשת שנאה שממלאת לי את הבטן בכל פעם שאני נזכר בפני נציגי העם היהודי ,לסיכום כנראה לא סתם שנאים את ישראל בעולם ומבחינה הסברתית תודעתית מצב המדינה על הפנים,אבל רוב הישראלים ימשיכו יחשוב שהם עם סגולה ושכל השאר קקי ושלישראל הצבא המוסרי בעולם,בקיצור אנשים פה חיים בללהלנד של בורות !

08 הגיע הזמן שאירופה תתעורר כבר ותתחיל להציב את האפרטהייד הישראלי במקומו הראוי  (לת) שיתוף פעולה זה הסכמה
  • 06:47
  • 16.12.11

09 נשמע קצת מצוץ ומאולץ,סיבה טובה להריץ את כל החוקים באחת  (לת) שקד,ירושלים
  • 06:48
  • 16.12.11

10 "החזון של שוויון האזרחים שקודש בהכרזת העצמאות" לא כובד ולו יום אחד או שעה אחת. מדובר בצ'ק ללא כיסוי שעליו חתמו בן גוריון וחבריו וממש לא התכוונו לכבדו. נאמנות למדינה מותנית בכך שהיא אכן מתייחסת בשוויון לכל אזרחיה. למדינה כמדינתנו איני נאמן ואיני אוהב ואני מרגיש כי רומיתי. לאחרונה הפיקציה הזו של "מדינת ישראל תקיים שוויון חברתי ומדיני גמור לכל האזרחים" נמוגה גם כפיקציה. שוב אין מצטטים את קטע הליבה של הכרזת העצמאות ומחוקקים חוקים שזה פשוט בושה וחרפה ולדראון עולם (אסור להשוות!), אז באמת אתם מצפים ממני להיות נאמן למדינה כזו ולאהוב אותה?!  (לת) כבוד לעבוד
  • 06:58
  • 16.12.11

11 צביעות בריטית טיפוסית ופחדנים  (לת) צ׳רצ׳יל
  • 06:59
  • 16.12.11

12 ממשלת הליכוד מצליחה בגדול: ישראל תהפוך למדינה דו-לאומית מוסלמית-יהודית רק הליכוד יכול !
  • 07:27
  • 16.12.11

ההתעקשות להישאר בגדה המערבית - ובפועל לספח 3,000,000 מוסלמים-פלסטינים - הופך את ישראל למדינה דו-לאומית.

הליכוד - המפלגה שתביא למחיקת ישראל מהמפה - אכן עושה עבודה טובה בשירות החמאס.

13 ככל שילחצו יותר- כך נקיא את המדינה הדו לאומית חזרה בפרצופם.  (לת) רעמסס
  • 07:30
  • 16.12.11

14 ראמז ג'ראייסי ר ע נצרת,עוסק שנים בהפצת דיבה נגד מדינת ישראל בקרב שגרירי מדינות ארופה בישראל, צבוע שעירו מקבלת תקציבי ענק ממשלת ישראל והוא עומד בין ראשי המסיתים נגדה .  (לת) קראו בפאנט
  • 07:31
  • 16.12.11

15 זה פתיח למה שמצפה לנו מיקי
  • 07:34
  • 16.12.11

מאוד דומה לדפוס המעורבות הבינלאומית בנושא האפרטהייד בדרום אפריקה לפני שלושים שנה.

16 יכול להיות שהקרן החדשה" ודומותיה מעורבות מאחורי הקלעים?  (לת) אתמהה
  • 07:46
  • 16.12.11

  •   זו בדיוק אותה הגברת בשינוי אדרת. רק שהשגריר הבריטי גם יהודי אלא מה?
    • 10:55
    • 16.12.11

    אחרי שהאירופים פתרו את בעיית האיסלאם המשתלט על אירופה, את בעיית הקופטים במצרים, הכורדים והתורכים, הדראפורים בסודן, וכולם חיים חיי עושר ואושר תחת כנפי האיסלאם, הם הגיעו סוף סוף לבעיית הבעיות - מצבם הנורא של ערביי ישראל. כדאי לשאול את ערביי ישראל, במשאל אירופי כמובן, אם הם מוכנים להחליף את הבעיות הקשות שלהם עם אלה של ערביי סוריה, למשל.
    שמתם לב - הם מפגינים... כמעט כמו בסוריה.

17 Kosovo in the Galilee (did we say it?) Palestine from the River-to-Sea  (לת) Dan
  • 07:54
  • 16.12.11

18 הגיע הזמן. תלמדו מתורכיה במקום להתנשא מעליה.  (לת) יותם
  • 07:55
  • 16.12.11

19 הנה, זה התחיל מבוגדנות אירגוני השמאל ושיתוף הפעולה שלהם עם מדינות אירופאיות כנגד ישראל ונימשך בהתערבות גסה ובוטה בעניניה הפנימיים של מדינת ישראל על מנת לכפות עליה מהלכים אשר יקעקעו את קיומה. הזהרנו אותכם, לא שמענו, כעת תאכלו זבל  (לת) יואש
  • 07:57
  • 16.12.11

20 מי לא משקיע במקומות לשרות לאומי במיגזר ? ג010  (לת) אבו עלה מנג'ליל
  • 08:21
  • 16.12.11

21 נכון, הגיע צייט שתורכי יהיה קאנצלר. יאוול.  (לת) יורגן
  • 08:24
  • 16.12.11

22 אירופאים זהו זרע עשיו לבן הארמי (אותיות ה ״רמאי״)
  • 08:43
  • 16.12.11

מה שלא יעשו ויתכננו נגד ארץ ישראל לא יעזור רק שתבינו מי שחושב שאפשר לכפות ״שלום״ כפוי על מדינת ישראל פשוט לו מבין את תכלית חייו זה לא קשור לאדם דתי , או חילוני יש בורא לעולם הזה והוא והיא הם שקובעים תודה על ההקשבה , שבת שלום ומבורך. (:

23 תתעסקו עם הערבים של אירופה! פה הם מחרחרי מלחמה לא אזרחים  (לת) דן
  • 08:48
  • 16.12.11

24 הגרמנים והאוסטרים ילמדו אותנו כיצד להתייחס למיעוטים  (לת) אירופים צבועים
  • 08:51
  • 16.12.11

25 הגרמנים והאוסטרים ילמדו אותנו כיצד להתייחס למיעוטים  (לת) אירופים צבועים
  • 08:51
  • 16.12.11

26 מה יש להם מאיתנו? מתבונן
  • 08:57
  • 16.12.11

לעולם לא אפסיק להתפלא מה יש לכל המדינות הענקיות הללו בהשוואה אלינו, עם כל המשאבים שלרשותם להתעסק עם פיסת קרקע זעירה שברשותינו. אין פה משאבים, חצי הארץ מדבר ללא צל ומקורות מים. לא ברור לי למה מתעסקים איתנו כשלהם יש שפע כזה של מרחבים.

27 הוא ישאר חסוי עד בוא השלום  (לת) מאיר
  • 09:02
  • 16.12.11

28 בסוף האירופאים התחילו לרחם על ערביי ישראל. השנאה היהודית הלאומנית כלפיהם גורמת למדינה להיראות כפי שהיא נראית היום. אם היינו מתמקדים בכפייה הדתית, בתחבורה, ברווחה, באומנות ובתיירות אז היינו היום הרבה יותר יפים. אבל מי שמצביע לכנסת תמיד יצביע מתוך מניע שקשור לערבים (שונא אותם או אוהב).  (לת) א
  • 09:02
  • 16.12.11

29 שברברופה ילכו לעזאזאל. המגזר הערבי בארץ חי ובועט - כסף, מכוניות, יש עבודה, כל חתונה שם זה שיא הפאר. עושים חיים של משוגעים ומבסוטים עד הגג. בואו לגליל ותראו את הפאר.  (לת) בואו לגליל ותראו את הפאר
  • 09:04
  • 16.12.11

30 ובמקביל, התולעים הארסיות הללו מממנים מודרניסט
  • 09:05
  • 16.12.11

ארגונים פוליטיים קיצוניים בישראל. אנו יורקים בפרצופו שכ האיחוד האירופי הצבוע והמצחין ובפני שגריריו ארורי האלוהים.

31 מה והעיסוק של ישראל ביונתן פולארד הוא לא התערבות פנימית? שיר
  • 09:07
  • 16.12.11

מה חסר תקדים פה? הרי ישראל מתערבת באופן רשמי או סמי-רשמי בעניין של כל יהודי או קהילה יהודית בכל מדינה אחרת בעולם. מאמר אחד באיזה עיתון באירופה נגד יהודים - ובטח שנקפוץ פה - אז גם להם מותר

32 Arabs in Europe live in wonderful harmony with the rest mullah amanullah
  • 09:09
  • 16.12.11

Israel must stop EU political activity inside Israel.
Stop all funding from EU to various leftists.

I support equality for arabs, but this is not EU's business.

33 ואתמול הכירה איסלנד בפלסטין כמדינה עצמאית  (לת) כך מוסרים עיתונים בסקנדינביה
  • 09:12
  • 16.12.11

34 "שליחת המסמך נעשתה מאחורי גבה של ישראל". לא ידעתי שדיפלומטים זרים, כולל ישראלים בארצות שרותם, מעבירים בדרך כלל את דיווחיהם "לפני הגב", כלומר, באישור המדינה המארחת. אבל לומדים.  (לת) הרשלה
  • 09:12
  • 16.12.11

35 עכשיו מתברר ששגרירים זרים אירופאים ממומנים ע"י אירגוני שמאל ישראלים - כנראה מהכספים שממשלות אירופה מעבירות לאירגוני השמאל. אחקור זאת בכנסת.  (לת) פאינה ליברמן
  • 09:15
  • 16.12.11

36 יש גם נייר עבודה אירופי משנת 1938 ביחס לחיסול העם היהודי. הנייר החדש ממשיך במסורת, אבל אז לא היה מי שיעמוד נגדם.  (לת) אין חדש תחת השמש, ואולי בכל זאת יש
  • 09:25
  • 16.12.11

37 שקר "המיעוט הערבי" זכי חלטורה
  • 09:27
  • 16.12.11

בין הים לנהר (הגבולות הזמניים של ממלכת ישראל השלישית) יש יותר מיעוט ערבי מרוב יהודי. 1.5 מיליון מהם חיים בגבולות הקו הירוק (הגבולות הטרום-זמניים של הרפובליקה הסוציאל-יידישאית). עוד מיליון וחצי חיים בגבולות האוסמוטיים של רצועת עזה ועוד 2.5 מיליון ערבים מיישבים את רצועת התנ"ך בין חברון לשכם. ממניין היהודים בפלשתינה (6 מיליון לפי ההודעות שיוצאות מלשכת רה"מ) יש להוריד מיליון יורדים שרשומים במרשם האוכלוסין של משרד הפנים כאילו הם תושבי ישראל (וממשיכים לקבל לכתובתם הישנה הזמנות לקלפי).

התשובה של הימין למצב הדמוגרפי היא מאוד פשוטה; הימין טוען שביו"ש אין בכלל 2.5 מיליון ערבים אלא 2 בלבד והימין הקיצוני טוען ל 1.5 בלבד. החוליגנים מהגבעות אומרים רק מיליון ויגאל עמיר אומר חצי מיליון. גופים רציניים בארה"ב ובאירופה עומדים על כך שיביו"ש שוכנים לא פחות מ-2.5 מיליון. גם לזה יש לימין תשובה פשוטה. הימין טוען שהגופים הללו אנטישמים, הימין הקיצוני טוען שהם עוכרי ישראל, החוליגנים מהגבעות אומרים שהם נאצים ויגאל עמיר אומר שצריך לתקוע להם כדור בראש.

38 צריך לתת להם הזדמנויות.הם יכולים להתגייס לשב"כ,למוסד שם תרומתם תהיה גדולה ויחודית.שיתחילו מזה  (לת) רועי
  • 09:28
  • 16.12.11

39 האירופים חסרי בושה יותם
  • 09:29
  • 16.12.11

הסיוע האין סופי שלהם לפלשתינאים , (יותר מלכל קבוצת לאום אחרת בהסטוריה האנושית
9, הוא אחד הגורמים המשמעותיים לחוסר יכולתם של הפלשתינאים לחתום עם ישראל על הסכם שלום. המנהיגים מקבלים תרומות של מאות מיליונים ומיליארדים. העם מקבל פיתות ולבנה והעודף זורם לחשבונות הבנק של שלל האבואים. במצב כזה למה לעשות שלום ? למה להסתכן בעצירת התרומות ולההפך לסתם מדינה זעירה קטנה מפגרת נחשלת וזועמת על אי מימוש חוק השיבה? האירופים בתאוותם לסיע לפלשתינאים, (בין אם זה נעשה מתוך כוונה טובה וטהורה ובין אם המניע הוא סתם אנטישמיות תמימה) פשוט דופקים את האזור כולו.
אז עכשיו הם רוצים להרעיל גם את ערביי ישראל? אלו שחיים כאן טוב פי כמה ממיליוני המהגרים המוסלמים באירופה? לטימטום לשנאה ולרשעות אין גבול? נו טוב נחיה עם זה. הרי בכל מקרה האירופים עסוקים בהרס עצמי אז הרבה זמן זה לא ימשך. יאללה גדעון אודרום אמירה דינג דונג הקרן החדשה בישראל. חגיגה. מסתמן שיש כאן מקור כספים חדש שיבטיח פינוקים אין ספור

40 האיחוד האירופי האנטישמי מממן את עמותות השמאל! אלי הרחובותי
  • 09:45
  • 16.12.11

יצא המרצע מן השק! מי שרצה הוכחות מדוע חייבים לחסל את "המימון" של עמותות השמאל בידי האיחוד האירופי, קיבל אותה היום! הנה ההוכחה למה שאנחנו טענו כבר מזמן שהאיחוד האירופי משתמש בעמותות השמאל בישראל כנציגיו למען המטרה שהיא חיסול ישראל כמדינה יהודית! אם נתניהו ימשיך לעכב את העברת החוק לאיסור "מימון זר" וימשיך לסוכך על נציגי האיחוד, הוא ימצא את עצמו לאחר הבחירות הקרובות מוכר רהיטים משומשים במקום ראש ממשלה!

41 ממשלת ישראל הורסת את ישראל ,אבל אסור לאירופה להתערב הנושא פנימי !  (לת) שי
  • 09:58
  • 16.12.11

42 ניתוח הגורמים למסמך. אריה גרינברג
  • 10:13
  • 16.12.11

יודגש, כאמור, שהמסמך הנו התערבות גסה ובוטה בענייניה הפנימיים של ישראל, גם ללא ההמלצות המעשיות (שהורדו מהפרק). לי אין ספק, שיוזמי המסמך הושפעו, בין היתר, מהקולניות של הגורמים הישראליים הטהרנים. היוזמים הם הבריטים. בריטניה הרשמית מתאמצת, יש לומר, לנהוג בהגינות ובאובייקטיביות כלפי ישראל. אך גם בקרב הגורמים הרשמיים, ישנם בעלי אנטישמיות סמויה ובלתי-מובנת. ייתכן שהסיבה לכך היא הפעילות המוסלמית הענפה בבריטניה. (אגב; זהות המדינות שדרשו לרכך את המסמך אומרת דרשני). כללית, הבריטים שוכחים את שלושים השנים של כיבושם בישראל, במהלכן הזדהו, בתוך תוכם עם המפעל הציוני אך מעשית - תמכו בערבים המקומיים. בל נשכח שמטרתם העיקרית היתה לקצר את דרך הובלת הנפט מעראק, באמצעות הובלתו בצינורות לחיפה. משום כך הם הקימו בחיפה את בית הזיקוק ואת הנמל. כבר אז, יחס "מחבק" לערבים היה בו, לראייתם, כדי למנוע התמרדויות במדינות ערב האחרות שבשליטתם. האנגלים והצרפתים צריכים לתקן תיקון גדול את יצירת המדינות המלאכותיות שלהם במזרח התיכון בהסכם סייקס - פיקו. זה הוא מקור כל הצרות היום במזרח התיכון. רק בישראל (פלסטינה-א"י) היתה (לא הודות לבריטים) תשתית אנושית להקמת מדינה מסודרת. עינינו נוכחות כיום, שאין ולו מדינה אחת אחרת במזרח התיכון שבה המנדט הבריטי הצליח לכונן ממסד מסודר או להפוך את הציבור הרחב למתאים למשטר דמוקרטי. ומשפט אחרון; בישראל של שנות האלפיים, כל אזרח שרוצה ומתאמץ - מצליח ללא הבדל מגדר, דת וגזע. נכון, ישראל אינה מושלמת ועליה לתקן תיקון יסודי, בעיקר את נושא החינוך, בכל המגזרים.

43 האמת נשמע דו"ח שקול ומאוזן. זה אנחנו שהשתגענו...  (לת) אורי
  • 10:14
  • 16.12.11

44 התגובה של ישראל צריכה להיות מיידית: גירושל הערבים עוד היום, וכך תהפוך ישיראל למדינה יהודית.  (לת) הצופה
  • 10:14
  • 16.12.11

45 הגיע הזמן להחזיר תשלום מאירגוניי השמאל למדינות אירופה על התרומות . אזרח שפוי...
  • 10:15
  • 16.12.11

האינפורמציה ממשיכה לזרום ..מאירגוניי השמאל ...לאיחוד האירופי שדבר אחד עומד לנגד עיניו ...חיסול מדינת ישראל ..בעזרתם של משתפי הפעולה ..אירגוניי השמאל.

46 אני בעד שיוויון, כולל שירות צבאי/לאומי ותשלום מיסים  (לת) שגריר אירופאי
  • 10:39
  • 16.12.11

47 ערבי ישראל חיים כמו מלכים בישראל יותר מהיהודים אפילו.  (לת) אבי ש
  • 11:00
  • 16.12.11

48 גם אני לוחץ ודי לכיבוש המביש כי עם צודק לא כובש  (לת) פלץ
  • 11:14
  • 16.12.11

49 סוף סוף מצאו שהיהודים אשמים. מזכיר משהו?  (לת) ס.א.
  • 11:20
  • 16.12.11

50 וואלה יופי. האנשים שדחפו אותנו לתאי הגזים עכשיו מטיפים לנו מה לעשות במדינה שלנו. חוצפה!  (לת) ש.דן
  • 11:25
  • 16.12.11

51 עדיף למדינות אירופה להתעסק בצרות ובמשברים שלהן רונן
  • 11:50
  • 16.12.11

כדאי מאוד לאירופאים לטפל בבעיותיהם.
בעיות אלו יגרמו לסבל רב לאזרחי אירופ.
את הבעיות הפנימיות של ישראל שישאירו האירופאים לישראלים.
התערבות אירופאית בנעשה בישראל תגרור לתגובות מיותרות מצד הרבה מאוד גורמים בישראל.
ישראל היא דמוקרטיה להבדיל מלא מעט מדינות אירופאיות המתהדרות בצורת שלטון זה כאשר בפועל הנושא מוגבל.
הערבים הישראלים הם האשמים היחידים במצבם.
רק רצון של אנשים אלו לשינוי יביא אותו.
אך במקום לבחור בחיים בוחרים הערבים במוות. ומשום כך הם סובלים.
ראה את מקרה עזה והגדה.

52 טרור וסאבוטאג' אירופי במלוא הדרם. תגובתנו? על ישראל להתסיס את המיעוט המוסלמי הקיצוני על מליוני הקוקואים שבו, את הסקוטים, את הולשים ואת האירים, להקים להם ארגונים (וולונטרים הומניסטיים כלכליים בלבד...) ולדחוף להם ציוד מחשוב, תקשורת (תחנות רדיו עצמאיות) חקלאות וסיוע כלכלי סלקטיבי ומפולח היטב. הפלת בריטניה לזרועות האנרכיה הרב שיבטית היא רק קצה הקרחון. משם .....  (לת) אינפיניטי
  • 12:56
  • 16.12.11

53 למה להבהל מהאמת אפילו שנאמרת בלי לפחד ממרכז הליכוד והזויי הגואליציה.  (לת) ככה אנחנו נראים
  • 13:05
  • 16.12.11

54 תשאלו כל ערבי ישראלי אם הוא יהיה מוכן לגור במדינה ערבית או בישראל . כל אחד יאמר שהוא מעדיף לגור במדינת ישראל.  (לת) שי
  • 13:29
  • 16.12.11

55 עברנו את פרעה נעבור גם את זה רפאל
  • 13:32
  • 16.12.11

הערבים בישראל הינם הערבים הכי מאושרים מתוך העולם הערבי. כאן יש להם דימוקרטיה. כאן יש להם חופש דיבור -לפעמים אפילו יותר מדי. כאן הערבים שרמתם הכלכלית ורמת ההשכלה שלהם היא הגבוהה ביותר מכל מדינות ערב. תנסו לשכנע ערבים שיוותרו על האזרחות הישראלית ותקבלו מהם קללות וגידופים. עימדה זאת של האיחוד האירופי מתקבלת יפה רק בעיתון הארץ ובחוגי השמאל הרדיקאלי

56 זה פשוט תגובה להשתוללות של המצאת חוקים פשיסטים בכנסת, והחשש שההמשך יהיה חוקים נגד המיעוט הערבי. ואתם יודעים מה? אולי טוב שהתערבו. כי את הנזק הבן שלי יצטרך לתקן ולא הבן של ביבי או ליברמן.  (לת) האמת
  • 13:45
  • 16.12.11

57 לדעתי הגיע הזמן לשבור את הכלים איש פשוט
  • 13:54
  • 16.12.11

לכאן או לכאן.

58 מסביב (האביב הערבי) ייהום הסער, והתקינות הפוליטית האירופאית ממשיכה לפעול elis
  • 13:55
  • 16.12.11

במלוא "מיטבה" (ללקק למדינות האיסלאם אתם יודעים את מה). לא יעזור להם, כרגיל "בני-דודינו" מתרגמים מחוות ופיוסים לחולשה, וכהרגלם בקודש כפיות-הטובה המסורתית באיסלאם מתורגמת לחתירה מתמדת מתחת לאושיות מדינות אירופה שעדיין חיות באשליה ש"האביב הערבי" יתממש בצורה שהם מקוים לה.

59 המשוואה של מדינה יהודית ודמוקרטית גזענית מעצם טבעה. לא יעזור לנו. דורון
  • 14:00
  • 16.12.11

ישראל צריכה להיות מדינת כל אזרחיה. ולא להגדיר עצמה רק ליהודים. היא יכולה להגדיר עצמה כמדינה שמחויבת להעניק מקלט ליהודים שיהיו במצוקה. וזהו. אפילו מצרים לא מגדירה עצמה כמוסלמית עדיין...

60 טוב לעמותות השמאל, ורע, ממש רע, לערבים בתוכנו  (לת) ששון
  • 14:43
  • 16.12.11

61 חשדן לכל הנכתב בדאר ארץ-חלקם מקבלי אתנן מאותם אירופאים sasi
  • 17:53
  • 16.12.11


אך חוץ מזה,שיתעסקו בעינינם ולא יתערבו בעיניני פנים שלנו. לא זכורה לי התרוצצות ,מאורגנת" כזאת של חלאות ארופה עם אויב מס 1 בה נגדינו הברוטניה המקוצצת! ניתן להזכיר לרפש בריטי כמה אפיזודות באירלנד הצפונית! וגם כל בית הלורדים לא ישכנע שאירים רצו בהשמדת אנגליה! לא כך אויב פנימי המכונה ערבי ישראל אך פרטים קטנים כאלה לא יבלבלו גייס של אוטו אנטישמים מהארץ(כיסוי לדאר שטימר פון ישראל)

62 לא ניתן לעשות like מה קורה?
  • 09:08
  • 17.12.11

לא ניתן לעשות like הידיים פשוט לא מגיבות כך בכל הכתבות.

63 לארופאים היו בקרוב סיבות אחרות לדאגה- הצדקנות שלהם רק דוחפת את האוכלסיה לימין דן
  • 08:25
  • 19.12.11

מה גם שארופה לא מצטינת בעצמה ואף פעם לא הצטינה בלשון המעטה ביחסה למיעוטים וזרים.

64 באיזה זכות הם מתערבים בחיי מדינת ישראל הדמוקרטית שרה
  • 20:19
  • 20.12.11

המיעוט הערבי בארץ, מקבל זכויות אך לא ממלא אחר כל החובות וזה גורם לכך שאני אזרחית ישראלית יהודיה שמקבלת זכויות וממלאת אחר כל החובות שלי כלפי המדינה, יוצאת נפסדת ואילו המיעוט הערבי יוצא ברווח- היכן הצדק כאן? מדוע שגרירי אירופה לא נותנים את דעתם על כך??. שגרירי אירופה מטאטאים מתחת לשטיח את המעשים הלוא דמוקרטים שמדינותיהם גורמות במדינותיהם , כשקדאפי רצח את בני עמו והם ניסו להימלט לאירופה, כשבתוניסיה הפיל את השלטון והפליטים רצו למצוא מחסה במדינות אירופה, מדינות אירופה סגרו את הגבולות שלהם ומנעו את כניסתם, איזה חוצפה עוד יש להם לצאת כנגד מדינת ישראל. הגעתי למסקנה שכל מי שמזיק למדינת ישראל, הצרות מגיעות לביתו, למדינתו - אז כדאי להם לעשות חושבים לפני שהם עושים מעשים כנגד מדינת ישראל.

65 אנחנו נהפכנו טרף קל לאיחוד האירופאי שמנסה אופיר
  • 19:16
  • 21.12.11

להתחלק על הזקן שלנו זאת אומרת הפגין אחדות נגדנו שייתבישו ויסתלקו לנו מהפרצוף

66 אני מוכן אחמד
  • 21:53
  • 21.12.11

תמורת כסף אני מוכן להגר כמה אתם מוכנים לשלם ואני אחשוב על זה

פעילות
המלצות