גלאון במכתב לאשטון: דברי ליברמן נועדו לצרכים פוליטיים

יו"ר מרצ גינתה את ההשוואה שערך ליברמן בין מדיניות האיחוד כיום לבין התנהלות אירופה בשואה. מוקדם יותר גינתה גם לבני את הדברים

יו"ר מרצ זהבה גלאון שיגרה איגרת מיוחדת לשרת החוץ של האיחוד האירופי קתרין אשטון ובה גינתה בחריפות את התקפתו של שר החוץ אביגדור ליברמן נגד מדינות האיחוד האירופי. "דבריו של ליברמן נועדו לשרת צרכים פוליטיים על חשבון יחסיה הדיפלומטים של ישראל עם אירופה", כתבה גלאון לאשטון. "אנחנו מגנים זאת בצורה החריפה ביותר".

ליברמן מתח אתמול (שלישי) ביקורת חריפה על האיחוד האירופי בתגובה להחלטת שרי החוץ של 27 המדינות החברות שגינתה את ישראל על קידום תכנית הבנייה ב-E1 בין מעלה אדומים לירושלים. ליברמן טען כי יחסה של אירופה כלפי ישראל בנושא הפלסטיני זהה ליחסה ליהודים בזמן השואה והאשים כמה משרי החוץ האירופים בכך ש"השמדת ישראל היא דבר מובן מאליו עבורם".

מוקדם יותר היום דיווח הפרשן המדיני של "קול ישראל", צ'יקו מנשה, מפי מקורות בכירים במשרד החוץ כי ליברמן כיוון את דבריו לארבעה שרי חוץ אירופים שהתנגדו לגינוי קריאות החמאס להשמדת ישראל. לפי הדיווח, ליברמן התייחס בדבריו לדנמרק, פינלנד, פורטוגל ואירלנד. אם אכן כך הדבר, התבטאותו של ליברמן תמוהה עוד יותר. מדובר בארבע מדינות קטנות יחסית ולא ברור מדוע השליך ליברמן את עמדתן על זו של כל 27 החברות באיחוד האירופי.

גלאון נפגשה היום אחר הצהריים עם שגריר האיחוד האירופי בישראל, אנדרו סטנדלי, והעבירה לו את האיגרת עבור אשטון. "בשם מפלגת מרצ, כמו גם בשם ישראלים רבים ששותפים לתחושותיי ותומכים בשלום עם פלסטין, אני רוצה לבטא את כעסי ולגנות את הצהרותיו של שר החוץ ליברמן", כתבה גלאון לאשטון. "אני מתנגדת בצורה נחרצת לשפה בה הוא השתמש כלפי ממשלות אירופאיות בכל הנוגע לאדישותן כלפי ביטחון ישראל".

שר החוץ ליברמן באירוע של ישראל ביתנו
שר החוץ ליברמן באירוע של ישראל ביתנו. צילום: אוליבייה פיטוסי

יו"ר מרצ הוסיפה כי היא וחברי מפלגתה שותפים לדאגה של האיחוד האירופי בכל הנוגע לצורך הדחוף לחדש את תהליך השלום. "אנחנו קראנו לתמוך במהלך הפלסטיני באו"ם כיוון שאנו מאמינים שהוא יתרום להיחלצות מהמבוי הסתום בו אנו נמצאים", כתבה גלאון לאשטון. "אנחנו שותפים לקביעת האיחוד האירופי כי ההתנחלויות בגדה המערבית ובמזרח ירושלים הן מכשול לשלום ופוגעות ביכולת ליישם את פתרון שתי המדינות".

במכתבה לאשטון הביעה גלאון חשש מכך שהקפאת כספי המסים הפלסטינים על ידי ישראל עלולה לפגוע במצב הביטחוני. "כל צעדי הענישה שביצעה ממשלת ישראל מונעים משיקולים פוליטיים פנימיים ופוגעים באינטרסים ביטחוניים של ישראל ושל הפלסטינים", כתבה גלאון. יו"ר מרצ אף גינתה בחריפות את הצהרותיו של ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, שקרא להשמדת ישראל. היא חתמה את מכתבה לאשטון בהבעת תודה לתמיכה שמעניק האיחוד האירופי לביטחון ישראל ולשגשוגה.

היום בבוקר תקפה יו"ר מפלגת "התנועה" ציפי לבני את ליברמן במהלך כנס של "הג'רוזלם פוסט" בהרצליה. "ההשוואה בין מצבה של ישראל היום לשואה היא זילות השואה", אמרה לבני. "זו השוואה לא נכונה ובלתי מתקבלת על הדעת". לדבריה, מצבם של אזרחי ישראל "לא דומה בשום אופן למצבם של יהודי אירופה אז. לא כולם נגדנו ולא כולם אנטישמים".

לבני ציינה כי העובדה שהקהילה הבינלאומית מותחת ביקורת על מדיניות הממשלה הנוכחית, אינה אומרת שהעולם לא תומך בישראל כמדינה. "אני חושבת שהמדיניות חייבת להשתנות", אמרה לבני. "לא כטובה לעולם אלא כי זה אינטרס ישראלי בסיסי. חידוש המו"מ עם הפלסטינים לא רק שישמר את ערכיה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית אלא גם יעצור את הסחף ויחזיר לישראל את הלגיטימציה לפעולה צבאית כשנדרש ולשמירה על האינטרסים הביטחוניים שלה".

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 גלאון /מר"צ מלמדת אותנו שכל מטרתה לצאת נגד המדינה ולכן היא מתרסקת!!!  (לת) מצביעת מר"צ לשעבר
  • 20:28
  • 12.12.12

02 סוף סוף קול שפוי  (לת) גיא
  • 21:09
  • 12.12.12

03 אפילו אם גלאון היתה צודקת (והיא לא) היא היתה חייבת להסתפק בהבעת דעתה בתוך ישראל, ולא לנהל מדיניות חוץ אנטי ישראלית פרטית. מענין מאד מה היה קורה אילו למר"צ היה רוב במדינה (ולא שלושה מנדטים עלובים) וח"כ זניח מהימין היה כותב לראשי האיחוד האירופי ומשמיץ את שרי מר"צ. הרי היו מגדירים אותו כפשישט הזוי. אבל לזהבה לא רק מותר, אלא כל גיהוק שלה מקבל כתבה אוהדת של מאות מלים.  (לת) ג'ימי ברגר
  • 21:15
  • 12.12.12

04 אני פשוט מתעב את ליברמן, והוא יגרום גם להתנחלויות נזק ע. משרד התשתיות בעבר
  • 21:19
  • 12.12.12

ראיתי את ליברמן במו עיני לראשונה במשרד התשתיות. הוא נכנס לישיבה , הדליק סיגר ועישן לנו בפרצוף כדי להראות לכולם שהוא הבוס, שהוא מצפצף על החוק והוא משתין על כולנו מלמעלה. איש נתעב ללא קשר לעמדותיו המדיניות.

והמעשים הלא דיפלומטיים שלו יגרמו דווקא להתנחלויות את התוצאה ההפוכה. כי במקום לבנות בשקט תוך מזעור העימותים עם העולם, וללא הצהרות (כך נהגו רבין, פרס, ברק, שרון, אולמרט) הוא יקומם את כל העולם ויגרום דווקא להרס אפילו בגושי ההתנחלויות הראשיים כמו אריאל או מעלה אדומים.

05 דואגת למרצ שלפני הבחירות, כשזהבה גלאון נפלה במלכודת וכתבה איגרת לקתרין אשטון נגד דברי ליברמן. זה מה שרצו שזהבה גלאון תעשה וזה עלול להזיק לה בבחירות, כי הרי אשטון לעתים אינה אוהדת ישראל. ציפי לבני ממולחת וגינתה את ליברמן בכנס בארץ.  (לת) זהבה ושני הדובים
  • 21:35
  • 12.12.12

06 רצה לספר למורה ראובן
  • 21:39
  • 12.12.12

חברת הכנסת זהבה גלאון היא מקרה קלאסי של ראש מפלגה, שנוסח דיבורו מאוס יותר מעקרונות מפלגתו. לכן תישאר זו מפלגה ננסית גם בכנסת הבאה.
אני מאחל למפלגת מרצ שיעמוד בראשה מנהיג פחות מתלהם.

07 מי שמנהל מדיניות חוץ פרטית אנטי-ישראלית הוא שר החוץ שלך  (לת) יריןהגבירים
  • 21:53
  • 12.12.12

08 אירלנד היא אנטי-ישראלית באופן מסורתי. היא הכירה במדינת ישראל "דה יורה" רק בשנת 1994(!), וגם זה רק כאשר הותיקן הכיר במדינת ישראל  (לת) קסנדרה
  • 21:54
  • 12.12.12

09 כל הכבוד לזהבה גלאון. אישה אמיצה שעושה, ולא רק מפטפטת. דוגמת לבני ושלי  (לת) שומר חוק
  • 22:43
  • 12.12.12

10 מה את רצה לתת מכתב לאיחוד האירופי  (לת) זהבה לא אמינה
  • 22:59
  • 12.12.12

11 מרצ שוב ושוב מוכיחה שהיא השמאל האמיתי. אלדד
  • 23:00
  • 12.12.12

בוחר במרצ וגאה בה על ההתמדה בהעברת מסרי השלום ושמירה על הדמוקרטיה.

12 גלאון בפרץ של חנופה, משמשת יחצנית פתטית למפלגה נטולת כאריזמה שאיבדה גובה, מאז גברה זהבה על אילן גילון בפריימריס.  (לת) גיחוך
  • 23:05
  • 12.12.12

13 העכבר ששאג יעקב יעקב
  • 23:12
  • 12.12.12

מפלגה של ארבעה חברי כנסת פחות מאחוז אחד בעם,,ותראו איזה רעש

14 ודברי גלאון, לעומת זאת, הם רק ממניעים של טובת המדינה...  (לת) פרשננו
  • 06:46
  • 13.12.12

15 זו בגידה בממשלה נבחרת, היא צריכה ללכת לכלא  (לת) איתי
  • 08:44
  • 13.12.12

16 זהבה גלאון מיקי
  • 09:12
  • 13.12.12

כנראה שבעקבות פגישתה עם שגריר האיחוד האירוםי המשותף עלה לה השתן לראש.

17 מאיזה שיקולים לדעתה של זהבה אמורה הממשלה לפעול, לא פוליטים? זהבה לא פועלת משיקולים פוליטים?
  • 09:27
  • 13.12.12

העובדה שזהבה חושבת אחרת, שהיא נמצאת בשמאל ולא בימין. שהיא חושבת שהמדינה צריכה ללכת בדרך א׳ והימין הולך בדרך ב׳, זו ההתנהלות הפוליטית התקינה שבה פועלת מדינה.
אולם זהבה בעצם לא מגנה את ההתנהלות הפוליטית התקינה ,בה כל מדינה אמורה ללכת, אלא כועסת על עובדת השינוי בתפיסת העולם.
כלומר הדמוקרטיה שבה הרוב מחליט מה נכון, או לא נכון למדינה לעשות, לא פועלת כשמדובר בגלאון. היא רוצה התנהלות מחשבתית אחרת, ומתרצת זו בפעילות פוליטית לקראת הבחירות.
לקראת הבחירות כולם יוצאים בקמפיין בחירות, מפלגה שנמצאת בשלטון, ממשיכה לפעול על פי דרכה וזה קמפיין הבחירות שלה. 
לא יכול להיות שגל און תדרוש מהממשלה להתנהל אחרת בגלל שהיא נמצאת כעת לפני בחירות. מה היא רוצה שתעשה הממשלה, תצא לחופשה? תעצור את מדיניותה? תעצור את פועלה? תשתוק כל הדרך אל הקלפי?
כלומר רק זהבה תקבל זכות ביטוי, ועל הממשלה היא גוזרת סתימת פיות, כי הפיות מונעים משיקולים פוליטים?
לאן הלכת זהבה, לאן הלכה מרץ, הרי הייתי חלק מכם, ואני לא יכולה יותר. כי הפכת שחור ללבן, ובמיוחד לבן לשחור

פעילות
המלצות
פרסומת