תל אביב
20°-12°
- קצרין 14°- 8°
- צפת 12°- 6°
- טבריה 21°-10°
- חיפה 20°-12°
- אריאל 14°- 9°
- ירושלים 14°- 7°
- באר שבע 19°- 9°
- מצפה רמון 14°- 7°
- ים המלח 22°-14°
- אילת 24°-10°
- לדף מזג אויר
10:27
יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו-מאזן) מותח ביקורת על ראש הלשכה המדינית של חמאס חאלד משעל שהכריז בשבוע שעבר כי הארגון לעולם לא יכיר בישראל ואף קרא להשמדתה.
בתדרוך לכתבים טורקים באנקרה אמר עבאס כי הוא אינו מסכים עם דבריו של משעל. "הכרנו בישראל ב-1993", אמר. "יש הסכם בין פתח לחמאס שבו הם מכירים בפתרון שתי המדינות. משעל אישר את ההסכם הזה".
בימים האחרונים, מאז ביקורו של משעל בעזה, תקפו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החוץ אביגדור ליברמן בחריפות את אבו מאזן וטענו כי הוא מסכים בשתיקה לדבריו של משעל כיוון שאינו מגנה אותם.
"ביממה האחרונה נחשפנו שוב לפרצוף האמיתי של אויבינו", אמר נתניהו ביום ראשון בפתח ישיבת הממשלה. "אין להם שום כוונה להתפשר אתנו, הם רוצים להחריב את המדינה. הם כמובן ייכשלו... עם ישראל גובר על הצוררים הללו".
נתניהו הוסיף אז כי "המעניין הוא, שדווקא אבו מאזן לא גינה, לא את המלים על החרבת ישראל, כפי שקודם לכן לא גינה גם את הטילים שנורו לעבר ישראל". לדברי נתניהו, יו"ר הרשות הפלסטינית "חותר לאחדות עם אותו חמאס שנתמך על ידי איראן".
שר החוץ אביגדור ליברמן תקף גם הוא את אבו מאזן בראיון ל"קול ישראל" ביום שלישי כשאמר כי "משלחת גדולה של פתח מרמאללה הגיעה לעצרת עם חאלד משעל. דגלי פתח התנוססו שם באותה עצרת. אבו מאזן תומך".