טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

3,000 שנים מתוקות

תולדות הקינמון שופכות אור על קשרי המסחר בים התיכון

התבלין היה בשימוש באזור מישור החוף כבר לפני אלפי שנים. בתקופה הפיניקית הוא אוחסן בצפחות שהתגלו בחפירות מראש הנקרה ועד חוף דור

תגובות

אי־שם בארץ "שבה גודל דיוניסוס", הלא היא אתיופיה, חיות ציפורים גדולות הבונות קנים מטיט על צלעות הרים תלולים. ציפורים אלה נוהגות "לשאת את הזרדים ההם, אשר אנו קוראים אותם קינמון" אל קניהן. כך כתב הרודוטוס, ההיסטוריון היווני בן המאה החמישית לפני הספירה. ביצירה שהקנתה לו את הכינוי "אבי ההיסטוריה", המשיך הרודוטוס ותיאר כיצד מצליחים תושבי האזור "הערבים", להערים על הציפורים כדי לזכות בקינמון: הם מניחים מתחת לקנים נתחים גדולים של בשר שוורים, חמורים ובהמות אחרות. הציפורים מביאות את נתחי הבשר...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות