תל אביב
22°-11°
- קצרין 16°- 9°
- צפת 14°- 6°
- טבריה 21°-14°
- חיפה 18°-13°
- אריאל 17°-10°
- ירושלים 16°- 9°
- באר שבע 22°- 9°
- מצפה רמון 16°- 9°
- ים המלח 25°-14°
- אילת 25°-12°
- לדף מזג אויר
09:59
צילום של תוכי המהווה סיכון לטבע ולחקלאות בישראל, דררה, זכה אתמול בתחרות הצילומים לזכר הצפר עמית גפן. תוצאות התחרות, שמקיימת החברה להגנת הטבע זו השנה השלישית, הוצגו ביום עיון לצפרות שנערך בקמפוס של אוניברסיטת תל אביב. בתחרות השתתפו מאות צלמים, וצוות המורכב מבכירי צלמי הטבע בישראל בחר את התמונות הזוכות.
את הדררה צילם דורון הופמן בשדות המושב אלישמע בשרון. מדובר בציפור לא מקומית שהתרבתה בישראל, שדוחקת מינים מקומיים וגורמת נזקים כבדים מאוד לחקלאות. בכמה מקומות באזור המרכז קיימות להקות המורכבות מאלפי ציפורים אלו.
מספר צפרים לא אהבו את הבחירה במין הגורם נזקים למקום הראשון בתחרות, אך אחרים טענו כי הדבר עשוי לסייע להגברת המודעות ביחס לבעיית המינים הפולשים בישראל.
רכז התחרות, יואב פרלמן ממרכז הצפרות של החברה להגנת הטבע, תמך בבחירה וציין כי בישראל יש עדויות לפגיעה בציפורים כמו דוכיפת ונקר בשל מינים פולשים כמו הדררה.
במקום השני זכה איליה שלמייב, שצילם זוג ציפורים ממין סבכי שחור-ראש, ציפור שיר קטנה הנפוצה באזורים רבים ובהם הנגב הצפוני.
במקום השלישי בתחרות זכה ניסים לוי, שצילם בשפלת יהודה עוף דורס ממין חיוואי, לאחר ציד מוצלח של נחש. החיוואי מאתר את טרפו בעזרת מעוף אטי מעל שדות פתוחים. רגליו מכוסות בקשקשים קשיחים, שכל מטרתם היא להגן עליו מפני הכשות של נחשים. צפיפות החיוואים בשפלת יהודה היא מהגבוהות בעולם בנוגע למין זה, זאת בזכות המזון הרב שמפוזר באזור.
|
|