האיש הירוק || גדי סוקניק מגן הסביבה בחסות כימיקלים לישראל

סדרת הדוקו החדשה תעלה בערוץ 2 בחסות החברה של משפחת עופר. סוקניק: "זו סדרה ירוקה עם חיוך. ביקורת היא לא במנדט שלנו"

גדי סוקניק צועד כשמאחוריו עשן מפעלים מזהמים ועצים קורסים - זה הפרומו ל"האיש הירוק", תוכנית אקולוגית חדשה בהנחיית סוקניק, שכבר קנה לעצמו שם במאבק בזיהום בקישון ומנסה ליצור לעצמו שם של לוחם אקולוגי. אלא שהמציאות סבוכה יותר. חברת כימיקלים לישראל של משפחת עופר, שיצרה לאורך השנים מפגעים סביבתיים גדולים, אינה מכחישה שהיא מנותנות החסות של ההפקה המושקעת. פרקים של התוכנית כבר משודרים בערוץ הבריאות, ובשבת היא מיועדת לשידור בערוץ 2, בזכיינית רשת (גם היא בבעלות משפחת עופר). בשבוע שעבר דווח ב"הארץ" שכיל הפכה לתומכת ולמממנת של בית הספר לקיימות, שייפתח במרכז הבינתחומי.

ממסמך שהגיע ל"הארץ" מתברר גם כי חברת ההפקה של התוכנית הכינה "מחירון אייטמים", והציעה לחברות לשלם בתמורה לסיקור במסגרת התוכנית (המסמך המלא- בסוף הידיעה).

הפרק השלישי ב"האיש הירוק" מציג את הסיוע של החברה לפרויקט הצלת עופות. הוא כולל ראיון עם אורי יסעור מחברת רותם אמפרט נגב, חברה בת של כיל.

החברה קשורה לתוכניות השנויות במחלוקת לבצע כרייה בשדה בריר. יסעור מנצל את ההזדמנות לספר שהחברה מעסיקה אלפי פועלים. בשיחה, שהתקיימה באחוזת הקבר של בן-גוריון, מחמיא סוקניק לחברה על הפרחת השממה ומקנח ב"תודה בשמו של בן-גוריון".

עשו לנו לייק וקבלו את מיטב הידיעות והפרשנויות לפייסבוק שלכם

לערוץ הבריאות היסטוריה של קנסות בגין תוכן שיווקי, למשל בגלל התוכנית "דרך הגב" שמומנה על-ידי חברת ד"ר גב. בעבר פורסם כי ניתן לכאורה לרכוש בערוץ הבריאות תוכניות שיעודדו אכילת בשר בקר או תרופות תמורת 40 אלף שקל, לא כולל מע"מ.

סוקניק לא רואה בעיה בפרגון לכיל. הוא מציג את "האיש הירוק" כ"סדרה ירוקה עם חיוך, ידידותית לסביבה ולמשתמש ולא באה לתת בראש, תוכנית תחקירים במובן החיובי". לדבריו, "אם יש גורם מזהם אז זה טוב שהוא עושה פעולות לתיקון חלקי. איף יו קנט ביט דם, דונט ג'וין דם, לפחות שיתקנו משהו. אני מאמין שהמציאות תכפה עלינו את עצמה, כשהחרב מונחת אז אין ברירה, ואז יתקנו. מקווה שאז לא יהיה מאוחר יותר".

נראה לך סביר שתוכנית ירוקה תמחא כף למפעל מזהם?

"המדינה לא מצאה פתרון לייבא את כל הדשנים או החומרים הלא סימפטיים, אז לפחות שנוציא להם מהכיס קצת כסף, שיועילו לסביבה. תבוא תגיד Greenwash, שזה רק עלה תאנה. בוא נכריח שיענדו עלה תאנה, אחר כך שיתלבשו מכף רגל ועד ראש. מה האלטרנטיבה? שלא יעשו את הפרויקט המדהים הזה עם הנשרים. זה צעד קטן לאנושות המזדהמת. זה לא מקטין במאומה את המחויבות שלהם למנוע נזקים".

בסדרה אתה תבקר את כיל?

"לא, הסדרה עוסקת רק בפתרונות בהישג יד. למשל, הנשרים, או פתרונות שזמינים לאזרח הקטן. ביקורת היא לא המנדט שלנו. אנחנו תוכנית בחיוך. אני לא יכול להיות יותר צדיק מהאפיפיור. אני מוכרח לציין שנדהמתי מדברים שלמדתי בתוכנית. כמה מתקדמים הריסוסים בארץ. יפה לראות".

היית מנחה תוכנית בנוסח "שידור חוקר" בחסות מישהו במשפחת אלפרון שחזר בתשובה?

"שמע, מי שמכיר את עולם הפשע הכי טוב זה הפושעים. ההבדל הוא שכאן אף אחד לא עובר על החוק. אין גוף שאין עליו ביקורת, כולל ‘הארץ'. למשל חברה ששפכה חומרים לקישון, עדיין לא עברה על החוק. אז אם הם עושים עכשיו משהו טוב, נאמר מממנים פארק מדהים, חוזרים בתשובה, כל עוד הגוף עושה יו-טרן, אז אפשר. זו בשום אופן לא תעודת יושר סביבתית. אם ניקח רק את ארגוני הסביבה לא נגיע לשום תוכנית, הם לא מממנים שום דבר".

שאלתי את מנהלת הערוץ, מרב סעד, לגבי החסות: "אין לי מושג מה נעשה בעניין תוכן שיווקי. זו חברת הפקה חיצונית".

דובר כיל, יפתח קרמר, שמח לשמוע שאני מברר על הנשרים, אבל כשדובר על החסות הכספית, דרש שאשלח את השאלה באימייל. כשנשאל באימייל, לא ענה לגבי החסות הכספית אלא רק לגבי פרויקט הדורסים. כשהערתי על כך שלא ענה לשאלה אמר: "עניתי למה שרציתי לענות. אלה התשובות שאנחנו עונים".

לבסוף הגיב מטעם ערוץ הבריאות דובר ענני תקשורת, דביר בר: "כל התוכניות בערוץ נעשות בפיקוח על כללי הרגולציה שהם נר לרגלינו".

אז קיבלתם כסף מכימיקלים לישראל או לא?

"זו התגובה היחידה שיש לי לומר".

אבל אז הייתם מציינים את עוולות המפעלים.

"שמע, אנחנו לא עובדה. זה ערוץ לייפסטייל. עם יד על הלב, זו אחלה תוכנית".

בשידורי זכיינית ערוץ 2 שבה תעלה התוכנית, רשת, מתרחקים מהפקת התוכנית ואומרים: "רשת רוכשת את הסדרה מערוץ הבריאות בשל החשיבות שהיא מייחסת לאיכות הסביבה". ניצן חן ממועצת הכבלים והלוויין אומר: "ניקח את הקלטת ונבדוק, בימים אלה אנחנו פועלים לגבש כללים חדשים שלא יאפשרו לערוצים לעבור ברגל גסה על הכללים, כי משתלם להם כלכלית לעשות זאת".

הצעה לשיתוף פעולה עם חברות במסגרת "האיש הירוק"

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 בא לי להקיא אין גבול לצביעות
  • 05:12
  • 20.01.12

פשוט לא יאמן לאיזה שפל של חנופה וצביעות מגיש בטלויזיה יכול להתדרדר.

02 ערוץ 2 מגיש לנו תכניות נוספות שהן פרסומת בתשלום המוסוות כתכנית אינפורמטיבית ( Infommercial) ראה לדוגמה "שווה בדיקה"  (לת) Infommercial
  • 06:21
  • 20.01.12

03 פשוט זוועה המוציא לאור
  • 06:50
  • 20.01.12

כמה מלחכי פנכה יש בארץ הזו? מהמנכל עד למגיש כולם מפרגנים לכיל, שאגב אחראית ליותר מ 20 אחוז מזיהום הסביבה בארץ 

04 נשמע כמו Green Washקלאסי - ואז הפעילות הזו רק באה להסתיר על עוולות אקולוגיות גדולות בהרבה. אזוב שבקיר
  • 06:51
  • 20.01.12

זו הבעייה עם גרין ווש - מנסים לבצוע חברה כמו כי"ל בצבעים ירוקים, כאשר מרבית מה שנעשה הוא בעיקר יחצ"נות. כשכי"ל תתנהל לפי כללי איכות הסביבה המחמירים, לרבות קיימות ואחריות סביבתית וחברתית - נדע שדברים באמת השתנו.

05 יותר מדי כח שמים בידי אנשי הטלויזיה חוסר אחריות
  • 06:55
  • 20.01.12

הדבר היחיד הירוק בסדרה זה הדולרים שסוקניק מקבל

06 "ביקורת היא לא במנדט שלנו" - אומר אחד מנציגיו המובהקים של ערוץ 2. שמא צריך מילה נוספת? אורלינג
  • 07:08
  • 20.01.12

לא.

07 הצביעות של הירוקים שוברת כל גבול ומכשול רונן
  • 07:18
  • 20.01.12

אין גבול לצביעות של הארגונים הירוקים.
הם מצפים שחברת מכרות שכל ייעודה הוא כריה של מחצבים והפקת המינרלים מהם. תהיה משהו מיוחד. היא תפיק מליוני טונות של מחצבים אך תשאיר את השטח בתול. הגיע הזמן שהירוקים ינסו לשפר את החיים בישראל ולא להפריע להם.

08 מה עושה האיש האדום בסיפור הירוק? סיפור ידוע
  • 07:22
  • 20.01.12

כולם אומרים לו "צא, אתה מן הסיפור האדום"

09 מה אפשר לצפות מאדם שהגיש תכנית כמו הפוליגרף  (לת) ככה נמוך אפשר לרדת
  • 07:23
  • 20.01.12

10 גדי מכר את עצמו בעבור נזיד עדשים  (לת) אליהו
  • 07:52
  • 20.01.12

11 איך אתה ישן בלילה?  (לת) עיתונאי קטן שלי
  • 07:55
  • 20.01.12

12 אני די מאמין לגרסת סוקניק. בשונה מהשאר הוא לא מכר את עצמו בנתיים ירוק מצהיב
  • 08:17
  • 20.01.12

נכון הוא רודף תהילה כמו כל דמויות הטלויזיה. אבל לדעתי ההסבר שלו למה קיבלו ממיון מכיל ולמה לא מתיחסים לזה באופן ישיר צודק
מישהו רוצה תוכנת תחקירים רודפת? תארגנו מימון עצמאי ולא משויך פוליטית

אם חברה מזהמת זורקת סוכריה אתה לא תדרוש את שאר השקית או כלום. הרי עד עכשיו גם סוכריה לא קיבלת
צעדי תינוק
אני מברך
והלוואי ותוכנית כזאת תגרור ישום תקציבים ירוקים בכל חברה מזהמת.

סוקניק משעשע כתמיד. תפסיקו לשייך אותו לכל מיני צדדים

13 כל זמן שלא מהללים את כיל ופועלם, למה להתנגח בהם? משה
  • 08:27
  • 20.01.12

הבעיה תהיה רק אם יציגו מצג שווא.
מלבד זאת אם הם רוצים להציג הישגים - למה לא.
אכן יש מקומות אחרים שידאגו להראות את כשלונותיהם.
אבל מה שהיה עם תעמולת הזרמת המים לאגם הלשון היה שקר דוחה - כאלה דברים זה בעייתי לשדר, ורצוי שהרגולטור יתערב.

14 הדברים שמוכנים לעשות בשביל כסף  (לת) בושה
  • 08:30
  • 20.01.12

15 כבת גם האב,מדגמנים. היא בגדים, הוא תוכנית. אמין במידה זהה.  (לת) (אין) אמת בפרסום
  • 08:36
  • 20.01.12

16 "שכיר חרב עיתונאי" איילסקי
  • 08:51
  • 20.01.12

אמת היא שלעיתים רבות המציאות מורכבת ואין פיתרון מלא וחד משמעי ,ובעיקר כשהדבר נוגע באינטרסים מנוגדים כגון :תעשייה ושמירה על מקורות הטבע ואיכות חיים סביבתית,אך החיבור שעושה העיתונאי "קשה לעיכול" וריח רע נודפ ממנו

17 היינו כחולמים , את התליין תולים אחרון בן יוסף
  • 08:54
  • 20.01.12

אלופי הזיהום , המלוכלכים , המלכלכים מוקפים מלכחי פינכה , אולי תפול אליהם עצם משולחן מש' עופר , כבר שנו רבותינו MONEY TALKS BS WALKS

18 "שמעו אותי ברדיו, ראו אותי בטלוויזיה, כתבו עלי בעיתון" אני קיים....  (לת) ערן
  • 09:16
  • 20.01.12

19 רבים לפני סוקניק מכרו נשמתם עבור כוח וכסף.  (לת) זנות בצמרת
  • 09:20
  • 20.01.12

20 אסור לצפות!!! - אל תתנו ריטינג לטייקונים הארורים שמנסים לטמטם אותנו!!! לא לבעילה
  • 09:30
  • 20.01.12

זו זריית חול בעיינים של בועלי הארץ של כולנו!!!

21 קצת סדר בדברים ירוקה בנשמה
  • 09:39
  • 20.01.12

אני מזכירה לכל מי שקופץ ומתלונן שיש כאן בעיה בכך שמפעל מזהם מממן תוכנית כזו שכולנו משתמשים במוצרים שהמפעלים שאלה מיצרים (ישירות או בעקיפין) ואין לנו תוכניות להפסיק. לדעתי, מי שעובר לחיות בטבע ומספק את כל צרכיו ללא מוצרים תעשייתיים יכול להרשות לעצמו לדבר, וכל השאר (כמוני בתוכם) צריכים אם באמת דואגים לאיכות הסביבה לעודד יוזמות חיוביות כמו הפרויקט עם הנשרים, לצמצם בצריכה באופן כללי עד כמה שאפר ובמקביל לזכור לראות את כל התמונה - נכון, מזהם, אבל אני משתמש בתוצרת הזו.

22 שיטת השקשוקה ממשיכה לעבוד אין ספק מיקי דווקא לא רוזנטל
  • 09:48
  • 20.01.12

עכשיו צריך רק לברר מתי גדי סוקניק החליף או יחליף את הרכב שלו או מתי הוא נוסע לחופשה בחו"ל ובדיוק לאן וכיוצא בזה.....

23 ערוץ 2 תמיד יד ביד עם הטייקונים.  (לת) יובל
  • 09:57
  • 20.01.12

24 משפחת עופר גורמת כל שנה למוות של יותר אנשים משהחמאס גורם תרומות - טיפה צבועה בים שחור
  • 10:06
  • 20.01.12

זיהום הוא הגורם מספר אחת למוות בישראל. לא פיגועים. אפילו לא תאונות דרכים. משפחת עופר משתמשת בהשפעה שלה (לא אמרתי שוחד) כדי שפוליטיקאים יתנו לה את משאבי המדינה בזול, הם מנצלים עובדים על מנת לסחוט כל טיפה של כסף מהמשאבים של המדינה, מוכרים אותם, ובדרך מזהמים לנו את האוויר, את המיים, את הקרקע, וכל מה שהם יכולים. האחים עופר הם אויבי ישראל. חבל רק שהם החברים של הנבחרים שלנו שעוזרים להם לחסל אותנו.

25 הסטטיסיקה לא משקרת - המפעלים של האחים עופר הורגים אנשים.  (לת) אצלנו כבר ביקר התליין. בחיפה כמובן
  • 10:45
  • 20.01.12

26 גם תרומות לבתי"ח והקמת אגפים בבתי"ח זה חלק מהמשחק שלהם  (לת) ירון
  • 11:51
  • 20.01.12

27 ובנסוף שיר הנושא לועזי..למה ? תנו לנו ישראלי  (לת) שון
  • 12:11
  • 20.01.12

28 גדי נקניק- קודם הוא עשה את התוכנית פוליגרף הצהובה והדוחה ועכשיו זה. לא מפתיע  (לת) נעה
  • 14:01
  • 20.01.12

29 איזה קטע, יפתח קרמר דובר לשעבר של המשרד להגנת הסבי אמסלם
  • 21:23
  • 20.01.12

כיל

30 כימיקלים לישראל אהוד.
  • 22:49
  • 20.01.12

חברת כימיקלים לישראל ושאר המפעלים השייכים למשפחת עופר אחראים לפשעים רבים כנגד הסביב ה והחברה בישראל, כגון החדרת חומרים רעילים למי השתייה שלנו במודע, יבוש ים המחלח, העסקת עובדי קבלן בסביבה מסרטנת בתנאים מחפירים במודע ועוד. ברור שהתכנית הזו נועדה לעזור להם להמשיך לכסות לעצמם את התחת.

31 תוכנית תחקירים במובן החיובי  (לת) של חשבון הבנק
  • 23:44
  • 20.01.12

32 עדיף כבר שיגיש את תוכנית הזבל שהגיש  (לת) בשעשועון המגעיל
  • 07:24
  • 21.01.12

33 "הרגולציה נר לרגלינו". מצחיקים החבר'ה האלה  (לת) lol
  • 09:33
  • 21.01.12

34 גועל נפש ניר
  • 11:45
  • 21.01.12

מסתבר שגם את גדי סוקניק קנתה משפחת עופר

35 זמן מצויין להלשין לרגולטור כאשר תעשיית הטלוויזיה מתמוטטת... אביר הרגולציה
  • 12:21
  • 21.01.12

תעשיה שלמה קפואה, אלפי אנשים מתקשים להתפרנס , ערוץ בדרכו להסגר, רשות שידור ממלכתית מצפצפת על מחוייבויות מקור וגם מקבלת פטור רשמי מיצירה ע"יי הממשלה וזה הזמן ללכת לרגולטור ולספר לו על איזה תכנית שהצליחה לגרד כמה גרושים כדי להתקיים. כל הכבוד!

36 איכס, אין גבול לגועל  (לת) נגה
  • 21:04
  • 21.01.12

37 Yaniv Deautsch זה מזכיר לי שאני שונא אנשים שבוכים בזמן שהם עוברים הקרנות. הקרנות צריך לעבור עם חיוך.  (לת) www.yanivd.co.il
  • 00:13
  • 23.01.12

38 היתי שמח לקבל את שמות החברות שהשתתפו בתכנית, אין מצב שיח"צ לא מכיר את החק חיה
  • 09:54
  • 31.01.12

יש כאן שיתוף פעולה של חברות , שמין הסתם ידעו דרך האנשים המקצועיים שלהם , אנשי יחסי הציבור, המחלקות הלגליות, שיש כאן משהו לא מוסרי, ובכל זאת שיתפו פעולה, גועל נפש, מוכרים מצגי שווא לצופים, לדוגמא פנלים סולאריים, מעניין כמה אנשים רכשו מערכות כאלו אחרי התכנית, מעניין אילו עוד מוצרים מר סוקניק וחבריו ניסו למכור לנו או הכריעו בהחלטות שלנו להשקיע בהן, צריך לפתוח חקירה בנושא ולא להניח לעניין זה!

פעילות
המלצות
הפופולריות במדע וסביבה
פרסומת