ווינסטון צ'רצ'יל הורה להסתיר דיווחים על חייזרים מחשש שיעוררו פאניקה

בריטניה חשפה את ה"תיקים באפלה" של משרד ההגנה הכוללים 5,000 עדויות של אזרחים שראו עב"מים

לונדון. האם וינסטון צ'רצ'יל האמין בעב"מים? סביר להניח שלעולם לא נדע. ואולם, מסמכים ששוחררו באחרונה לפרסום מראים שהוא חשש שמא אחרים עלולים להאמין בהם - ולפחד מהם - ולכן הורה למנוע פרסום של ידיעות שהתקבלו מאנשים שסיפרו כי ראו עב"מים, כדי למנוע בהלה המונית.

בימים האחרונים התפרסמו מסמכים רבים מתיקי העב"מים של משרד ההגנה הבריטי. מהם ניתן ללמוד כי בתקופת מלחמת העולם השנייה קיבלה ממשלתו של צ'רצ'יל ידיעות כה רבות על אזרחים שראו עב"מים, שהיא החליטה להקים ועדה מיוחדת של מומחי מודיעין שתעבור על החומר ותציג עדכונים שבועיים על הנעשה. המסמכים כוללים דיווח על פגישה שנערכה בתקופת המלחמה, בהשתתפות צ'רצ'יל, שבה ראש הממשלה נחרד כל כך ממפגש לכאורה בין עב"ם לבין מטוס של חיל האוויר המלכותי, שהוא הורה לגנוז את הידיעה 50 שנה לפחות.

התקרית שהדאיגה את ראש הממשלה אירעה לכאורה לקראת סוף המלחמה מעל לחוף המזרחי של אנגליה, כשהמטוס היה בדרכו חזרה ממשימה בצרפת או בגרמניה. כמו כן, בהתאם לפתק שנכלל במסמכים שפורסמו וכוללים את כל המקרים שבהם נראו עב"מים במשך השנים, לא נמצא הסבר לארבע תקריות שבהן מכ"מים של חיל האוויר המלכותי עקבו אחרי עב"מים, ולכן המידע הוסתר מהציבור.

ניק פופ, שמשרד ההגנה הטיל עליו לחקור את הדיווחים על ראיית עב"מים, סיפר לעיתון דיילי טלגרף כי "צ'רצ'יל ואייזנהאור החליטו יחד לטייח את המפגש בין העב"ם לבין צוות חיל האוויר המלכותי, שהיה בדרכו חזרה מהפצצה. הסיבה לכך היתה, כנראה, שצ'רצ'יל סבר כי ידיעה שכזו תגרום לבהלה המונית ולערעור אמונתם הדתית של האנשים".

התיקים מכילים יותר מ-5,000 דיווחים על אזרחים שטענו כי ראו עב"מים, וכן שאלות שהועלו על ידי חברי פרלמנט. אחד המסמכים הוא מזכר, שממנו עולה כי מטוסי קרב של חיל האוויר המלכותי הוזנקו כ-200 פעמים בשנה בתקופת המלחמה הקרה כדי לחקור עב"מים שהופיעו במכ"ם. עם קריסת הגוש הסובייטי, ולאחר שמוסקווה הפסיקה לשלוח מטוסי ריגול למרחב האווירי של בריטניה, תופעה זו של הזנקת מטוסים נעלמה.

"בין אם אתם מאמינים בעב"מים או לא, במסמכי ה-Files-X האלה מהחיים האמיתיים יש חומר מרתק מאוד", אמר פופ, "חלק מהדיווחים היו תוצאה של זיהוי שגוי של תופעות כמו אורות מטוסים או מטאורים, אבל חלק קטן מהם פשוט לא ניתן להסברה".

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
פעילות
המלצות
הפופולריות בבעולם
פרסומת