תל אביב
15°- 9°
- קצרין 12°- 5°
- צפת 10°- 4°
- טבריה 16°- 9°
- חיפה 15°- 9°
- אריאל 11°- 5°
- ירושלים 10°- 5°
- באר שבע 15°- 5°
- מצפה רמון 10°- 4°
- ים המלח 21°-11°
- אילת 19°- 9°
- לדף מזג אויר
11:48
איראן עורכת ניסויים ברכיב מפתח בייצור פצצה גרעינית. כך מדווח הבוקר (שני) הטיימס הלונדוני, על סמך מסמך סודי שהגיע לידיו.
על פי הדיווח, המסמך, הלקוח מפרויקט הגרעין הסודי של צבא איראן, מתאר תוכנית בת ארבע שנים שבמהלכה נעשו ניסיונות באורניום דאוטריד, המשמש לפליטת נייטרונים, שפגיעתם בחומר הבקיע יוצר את הפיצוץ. סוכנויות מודיעין העריכו כי מדובר במסמכים מ-2007 - ארבע שנים לאחר שהרפובליקה האיסלמית הצהירה כי היא משעה את תוכנית הגרעין.
מקור מודיעיני באסיה אישר בשבוע שעבר לעיתון כי בארצו סבורים שהעבודה על הפצצה נערכה כבר מאז 2007, בדגש על רכיב הפולט את הנוייטרונים. המסמך הטכני מתאר את השימוש שנעשה ברכיב, אשר מומחים בתחום הגרעין הדגישו כי אין לו שום שימוש בתעשייה האזרחית או הצבאית, מלבד הרכבת נשק גרעיני. הפצצה הגרעינית של פקיסטאן עושה שימוש ברכיב זה, תוכנית עליה נסמכת גם התוכנית האיראנית.
"למרות שאיראן טוענת שהעבודות שהיא עושה הן לתעשייה האזרחית, אין יישום אזרחי לתוכניתה", אמר דיוויד אולברייט, פיסיקאי ונשיא המכון למדע וביטחון לאומי בוושינגטון, שחקר מאות עמודים של מסמכים הקשורים לתוכנית הגרעין האיראני. "זו אינדיקציה מאוד משמעותית לעבודה על נשק", הוסיף.
המסמך הגיע לידיהם של מספר סוכנויות ביון בעולם המערבי. מקור בכיר בסוכנות לאנרגיה אטומית של האו"ם (סבא"א) אישר כי המסמך הגיע לידיהם. בתגובה לפרסום, אמר גורם ישראלי לעיתון כי "ישראל מודאגת מאוד מהתקדמות תוכנית הגרעין האיראנית, ומכוונותיה האמיתיות של איראן".
טייוואן: נבדוק דיווחי הברחות ציוד גרעיני
טייוואן הודיעה היום כי תבדוק דיווחים לפיהם חברות מקומיים מכרו טכנולוגיה גרעינית לאיראן. גוף הפיקוח על סחר חוץ הודיע כי יפתח בחקירה בעקבות הדיווח בדיילי טלגרף לפיו איראן הקימה רשת הברחות תוך שימוש בחברות טייוואניות.
לפי הדיווח בדיילי טלגרף, איראן כבר רכשה מחברות טיוואניות כ-100 צנטריפוגות, שנשלחו באופן סודי לטהראן. הצנטריפוגות יוצרו במקור באירופה ונמכרו לחברה שבסיסה בטיוואן, וזו מכרה אותן למשרד ההגנה האיראני.
הכור בבושהר