טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האו"ם: צמצום צריכת בשר תשפר מצב האקלים

תגובות

"ותרו על בשר פעם בשבוע כדי להציל את העולם מנזקי שינוי האקלים", כך המליץ אתמול המומחה הבכיר ביותר מטעם האו"ם לנושא ההתחממות העולמית.

הד"ר רג'נדרה פצ'אורי, יו"ר הפאנל הבין ממשלתי של האו"ם לנושא שינוי האקלים שזכה בשנה שעברה בפרס נובל, קרא לתושבי כדור הארץ להימנע מאכילת בשר יום אחד בשבוע, כדי להפחית את פליטת גזי החממה שגורמת תעשיית הבשר.

לדבריו, מלבד צמחונות, אכילת כמות מעטה יותר של בשר היא הצורה היעילה ביותר שבה אדם בודד יכול לתרום להפחתת ההתחממות העולמית.

ד"ר פצ'אורי עצמו הוא צמחוני, אך הוא קרא "להתחיל מיום אחד בלי בשר, ומשם להמשיך להפחית את הכמות". שנים התמקדו מאמצי מניעת שינוי האקלים בהפחתת פליטת גזים הנגרמת עקב שריפת דלקים במפעלים ובכלי רכב ומטוסים.

אך בשנים האחרונות, נוכחו חוקרים בתרומה המרכזית של תעשיית הבשר לפליטת גזי חממה. לדברי פצ'אורי, 18% מכלל פליטת גזי החממה נגרמים על ידי חיות משק, ובעיקר פרות וכבשים. בקצב הנוכחי, צריכת הבשר העולמי צפויה לגדול פי שניים עד אמצע המאה הקרובה - מצב שלו השלכות קטסטרופליות על האקלים העולמי.

פצ'אורי הדגיש שהקטנת תעשיית הבשר היא הצעד "הדחוף ביותר" שיש לבצע כדי לפחית את ההתחממות. לפי דו"ח שפורסם לאחרונה, קילוגרם של גז המתאן הנפלט בחלקו הגדול על ידי פרות, גורם לנזק אקלימי גדול פי 23 מכמות זהה של פחמן דו-חמצני - גז החממה המוכר יותר הנפלט בשל שריפת דלקים. על כן, ברוב המדינות בהן ענף הבקר מפותח, תרומתן של הפרות והכבשים לאפקט החממה גדולה יותר מזו של התעשייה.

המצב מחמיר עוד יותר עקב ההתרחבות הדרמטית של תעשיית החלב והבשר בסין, בהודו ובמדינות אחרות שמצויות בצמיחה מהירה.

לתעשיית הבשר יש גם השפעות עקיפות המזיקות לסביבה: שטחי המרעה מצריכים כריתה של יערות גשם, שסופחים פחמן דו-חמצני; ייצור המזון לפרות גורם לפליטת מזהמים; והפרשותיהן של הפרות מזהמות את מקורות המים.

פצ'אורי, שאמור לשאת היום הרצאה מיוחדת בנושא השפעת תעשיית הבקר על האקלים, אמר ששינויים קטנים שיזמו אנשים פרטיים באורח חייהם יכולים ליצור שינוי בשיעור גזי החממה העולמיים. עם זאת, הוא קרא גם לממשלות לפעול להפחתת מספר ראשי הבקר והצאן.

על פרות וגזי חממה

אכילת מעט בשר היא הדרך היעילה ביותר שבה יחיד יכול לתרום להפחתת ההתחממות

18% מכלל פליטת גזי החממה נגרמים על ידי חיות משק, בעיקר פרות וכבשים

ק"ג גז מתאן הנפלט בעיקר ע"י פרות גורם לנזק גדול פי 23 מכמות זהה של פחמן דו-חמצני



נשים סעודיות קונות בשר לקראת חודש הרמדאן, בשבוע שעבר



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות