תל אביב
26°-21°
- קצרין 27°-18°
- צפת 25°-18°
- טבריה 34°-21°
- חיפה 26°-22°
- אריאל 27°-19°
- ירושלים 26°-19°
- באר שבע °-°
- מצפה רמון 27°-18°
- ים המלח 36°-28°
- אילת 36°-24°
- לדף מזג אויר
00:56
אל שלל המפגינים המציפים את הרחבה שמול הבית הלבן בשעות הערב - ממשתתפי התפילה הקבוצתית לעצירת ההפלות במדינה, דרך המפגינים הדורשים להקטין את החוב הלאומי וכלה במפגן המחאה הכי ותיק במתחם - אוהל המחאה נגד הנשק הגרעיני והמלחמות, שהוקם בשנת 1981 - הצטרפו קבוצת אמנים ישראלים שהביאו מניו-יורק אוהל משלהם, כדי להפגין הזדהות עם המחאה המתרחבת בארץ.
המחאה מגיעה לבית הלבן
"אנחנו להקת 'פנק הפועלים', הגענו לוושינגטון להקים אוהל מחאה ראשון מול הבית הלבן" סיפר אחד המפגינים, ירון אתר. "מכיוון שגילינו שזה לא חוקי, החלטנו ללכת עם האוהל כשהוא באוויר. התחלנו את הצעדה סביב הבית הלבן עם שלט אחד בעברית "העם דורש צדק חברתי" שהוא הסמל של המחאה בארץ, דרכו אנחנו מפגינים את הסולידריות עם המחאה והמצוקה בארץ ומביאים אותה לציבור האמריקאי".
הישראלים, שמחאתם נקלעה לגשם זלעפות אחרי שבוע של גל חום בוושינגטון נשאו גם שלט שני, באנגלית, "לעצור את המכונה". את הסיסמא הזו השאילו הפעילים הישראלים מתנועת המחאה הגוברת בארה"ב ששמה "Stop the machine" שמתכוונת לארגן ב-6 לאוקטובר מחאת אוהלים דומה מול הבית הלבן.
מסתבר שלישראלים לא היה פשוט למצוא את האוהל. "קמנו בבוקר בברוקלין, ואריאל אמר שהוא הולך להשיג אוהל", אומר ירון. "מתברר שאנשים לא ממש יוצאים בשכונה שאנחנו גרים לקמפינג. אז נסענו לסופרמרקט במנהטן וקנינו אוהל ב-60 דולר ו-70 סנט".
"בדרך לפה גררנו אוטובוס שלם לדיון על המחאה", מוסיף אריאל שלם (De Lion) מניו-יורק. "הם ראו את השלט באנגלית, ואז נגררנו לדיון סוער בו השתתף כל האוטובוס. אנשים מקולורדו, מאוהיו, אפרו-אמריקאים, שהתחילו להעלות בעיות חברתיות שיש להם עם המערכת בארה"ב שאינה הוגנת, כי אם אין לאבא שלך קרדיט, אתה נולד בלי קרדיט ואין לך שום סיכוי לצאת מזה".