דחיפת נוסע אל מותו בסאבווי מסעירה את ניו יורק

שוב נדחף אדם מהרציף למסילה ברכבת התחתית בניו יורק. צלם עיתונות תיעד את המקרה, ובעיר שואלים האם לא היה צריך להתערב

השאלה "מה אתה היית עושה במקרה כזה" נישאה אתמול (שלישי) על גלי הזעם הציבורי בניו יורק, בעקבות מעשה מצמרר שאירע בלב העיר יום קודם. אדם שנראה על פניו נסער דחף גבר כבן 58 לפסים, ממש ברגע שהרכבת התחתית דהרה לאחת מתחנות במידטאון מנהטן. האיש, קי-סוק האן, תושב קווינס, נפגע ונהרג במקום.

מקרים שכאלה קורים אחת לכמה שנים בניו יורק. הנוסעים שנותרים עומדים על הרציף ועדים לדרמה שמתרחשת לנגד עיניהם משפילי מבט אל הפסים, ונתקפים בפחד המוכר לכל נוסעי הרכבת התחתית ובשאלה: מה אתה היית עושה לו דחפו אותך או לו עמדת לצד אדם שנדחף?. "אני לא רוצה לדבר על זה" אומר נוסע שחיכה לרכבת בתחנה שבה נהרג האן אתמול, סמוך לרחוב 49 והשדרה השביעית.

כאמור, אירוע שכזה אינו ראשון מסוגו בניו יורק, אלא שהפעם הוא לווה בממד חדש בהחלט: פרסום תמונות שצילם צלם עיתונות שחיכה לרכבת, שניות לפני שנכנסה לתחנה. התמונות, שפורסמו בעיתון "ניו יורק פוסט", עוררו ביקורת ציבורית נרחבת והוגדרו נתעבות וחסרות רגישות. אבל עצם קיומן הצית פולמוס אחר בעיר, שתומצת בידי החזאי של רשת הטלוויזיה אן-בי-סי, אל רוקר: "למה מי שמצלמים תמונות כאלה לא עוזרים לאיש במצוקה?".

שער "ניו יורק פוסט" ובו נראה קי-סוק האן רגע לפני שנפגע מהרכבת
שער "ניו יורק פוסט" ובו נראה קי-סוק האן רגע לפני שנפגע מהרכבת. צילום: ניו יורק פוסט

אתמול עצרה משטרת ניו יורק חשוד בתקיפה, לא רחוק מהתחנה והזמינה עדי ראיה להופיע בפניה. דובר המשטרה אמר כי בכוונת החוקרים לערוך לחשוד מסדר זיהוי בטרם יוגש נגדו כתב אישום. לדברי מקור ברשות אכיפת החוק, התוקף הוא רוכל ממוצא אפריקאי. "אני לא חושב שמדובר במשוגע שזורק אנשים מתחת לרכבות", אמר מקור במשטרה שציין כי החוקרים עדיין מנסים לברר את המניע למעשה. לדבריו, נראה כי בין שני הגברים היה דין ודברים לפני המקרה וזה תועד בחלקו במצלמות האבטחה המוצבות במקום.

הצלם שהנציח את האירוע, עומר עבאסי, סינגר על החלטתו להמשיך להנציח את המקרה במקום לסייע. בראיון לכלי תקשורת סיפר שעמד בכניסה לרציף כשראה את הקורבן נופל לפסים. "אף אחד לא עזר לו, כולם התחילו לברוח. כשראיתי את הרכבת מתקרבת אותתי בהבזקי הפלאש של המצלמה עשרות פעמים בניסיון להזהיר את הנהג. לא התכוונתי לצלם את האיש שנפל לפסים. הנהג אמר שהאט בגלל הבזקי הפלאש של המצלמה שלי".

החשוד בדחיפת קי-סוק האן אל הפסים (מימין) כפי שתועד במצלמת אבטחה בתחנה, אתמול
החשוד בדחיפת קי-סוק האן אל הפסים (מימין) כפי שתועד במצלמת אבטחה בתחנה, אתמול. צילום: רויטרס

עבאסי הוסיף כי לו הגיע אל המקום בזמן - היה מחלץ את האיש. להערכתו ההרוג היה על הפסים בין 10 ל-15 שניות עד שנפגע. "בכל פעם שאני עוצם עיניים, אני רואה את תמונת המוות. לא איכפת לי מהתמונות". עבאסי הוסיף כי הוא זה שהביא את חוקרי המשטרה למערכת הפוסט בניסיון לזהות את התוקף, ואף השאיר את כרטיס הזיכרון אצל עורכי העיתון. לדבריו, הוא לא היה שותף להחלטה לפרסם את התמונות.

באחת התמונות שצילם עבאסי רואים קבוצה של אנשים מקובצים בקצה הרחוק של הרציף ומסמנים לנהג הרכבת הנכנסת להאט. "יפה מצדם", אומר אדמילסון קזווייר, בן 49, נוסע קבוע ברכבת התחתית, "אבל איך לא היה אף אחד חזק דיו למשוך את האיש אליו? אל תשאל אותי מה אני הייתי עושה". "אני מבינה אנשים שפועלים בגבורה", אומרת ג'ואן שרמן, רעייתו של עבאסי, " אבל צריך להיות גם מציאותיים ביחס ליכולות שלנו ולכוח שיש לנו".

מי שעוד הביע תמיכה בעבאסי מול גלי הביקורת, הוא השחקן צ'אד לינדסי, שב-2009 היה עד בעצמו למקרה דומה שאירע בתחנת פנסילווניה. "ההתייחסות שלנו לפסי הרכבת התחתית בעייתית", הוא אומר, "אנחנו מקללים אותם, פוחדים מהם, נוסעים עליהם, יורקים עליהם, הרציף לא בנוי כפי שנדמה לנו, הרכבות כבדות וזזות עליהם מהר, ואף אחד לא יודע איך יגיבו שרירי הרגליים עד שאתה לא מעמיד אותם במבחן המציאות".

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 לא תיכננתי לצלם אותו - עלאק אותתי עם הפלאשים של המצלמה ..בולשיט !  (לת) ליאור
  • 16:48
  • 05.12.12

02 בארץ נערה טבעה בירקון ולא עזרו כדי לא להיכנס למים.......  (לת) גוני
  • 18:16
  • 05.12.12

03 אם אדם ממוצע היה מנסה למשוך אותו למעלה, הוא היה נופל יחד אתו זאת האמת המרה
  • 21:23
  • 05.12.12

קל מאוד להיות גיבורים מהכורסא, אבל בפועל, אם לא היו שם 3-4 גברים חזקים שהיו מושכים אותו, שום דבר אחר לא היה עוזר.

ועדיין זה מקומם שהצלם מצא לנכון לצלם את הזוועה, ועוד יותר שהעיתון בחר לפרסם את התמונות.

מסכן האיש ומסכנה משפחתו, שצריכה לראות את הצילומים.

04 להושיט יד ולהרים אדם מבוגר זה כבד וקשה מאוד - מפחיד ליפול פנימה גם כן  (לת) אייל
  • 23:22
  • 05.12.12

05 עולם השלישי פולש לעולם הראשון ומחריבו. גם לישראל צפוי סוף דומה: אסייתים, אפריקנים וערבים מכים פה שורש, וסופנו שניכחד.  (לת) ישראל על זמן שאול
  • 01:19
  • 06.12.12

06 אני מכירה אשה, אחות במקצועה, שירדה לפסים והצילה חיי אדם שנפל א
  • 02:40
  • 06.12.12

ברור, רכבת לה היתה במרחק 10 שניות

07 לדוחף קוראים "נעים" ולמצלם קוראים "עבאסי". איזה מקום סימפטי הוא ניו יורק!  (לת) ניו דמשק
  • 09:15
  • 06.12.12

08 שלא נדבר על הכותרת הצהובה ענבר
  • 09:33
  • 06.12.12

מראה רק שהעיתון רק צמא לדם האדם כדי לחזקאתמעמדו!

09 לעשות כמו בכניסה לרכבת הרים- שער חשמלי שנפתח רק כשהרכבת עוצרת  (לת) טוני
  • 10:25
  • 06.12.12

10 למה לא בונים פיר מתחת לרציף שבמקרה חירום אפשר להכנס אליו???  (לת) נוני
  • 12:13
  • 06.12.12

11 במטרו בפריס יש כבר בחלק מהתחנות דלתות שקופות המונעות גישה למסילה.  (לת) הן נפתחות רק לאחר שהרכבת נעצרת.
  • 14:20
  • 06.12.12

12 לא הייתי מסה לעזור יוסי
  • 14:34
  • 06.12.12

אם הבן שלי היה רץ לעזור, הייתי צועק לו "תעצור. השתגעת?? אתה תיפול פנימה"

זו האמת. הבן אדם גם היה בפניקה והיה מנסה להיאחז במה שיתנו לו. אם היה מקבל יד היה מושך בכל הכוח.
פעם הצלתי בחור מטביעה והוא טיפס עלי בכח בקושי הצלחתי לברוח ממנו ולעלות מעל המים. אח"כ חזרתי אליו ויחד עם עוד מישהו הצלחנו לסחוב אותו לחוף

13 הפתרון פשוט - להגביה את הקרונות כך שניתן יהיה לשכב בין הפסים בבטחון  (לת) איך לא חשבו על זה קודם
  • 18:05
  • 06.12.12

14 מזכיר את הסיפור על המשאית שהובילה בור. כשפרקה אותו הנהג שכח נסע לאחור ונפל לבור  (לת) בסינגפור הרציף סגור עם דלתות נפתחות !!!
  • 18:07
  • 06.12.12

15 בבוסטון (תחנת קנדל-MIT) נפלה על הפסים אישה עם ילד, וראיתי מישהו קופץ למטה (!) ומחלץ אותם. אומנם לא היתה רכבת ממול אבל הן באות כל 3 דקות.  (לת) ר
  • 23:12
  • 06.12.12

פעילות
המלצות
פרסומת