ניצחון אובמה על מצג השווא הרפובליקאי

בעוד ההתלהבות מנשיא ארה"ב ירדה, הקמפיין שלו רק התייעל ויש לו חלק גדול בניצחון. רומני יישר קו עם הקיצוניים במפלגתו ושילם את המחיר

הנשיא ברק אובמה נשא הלילה (שלישי) נאום ניצחון מרגש, פטריוטי ומרומם נפש שעורר געגוע לרטוריקה המשובחת שלו בשנים עברו. אילו היה נושא שניים-שלושה נאומים כאלה במהלך הקמפיין שלו, ייתכן שהיה מנצח בבחירות בהפרש פחות זעום ממיליון הקולות, פלוס-מינוס, שזיכו אותו הלילה (רביעי) בכהונה שנייה. תחת זאת, אובמה הפליג בדברי שבח מוצדקים ל"אנשי מטה הבחירות הטובים ביותר בהיסטוריה של הפוליטיקה" שבזכותם, ללא ספק, הוא הגיע עד הלום.

כי הישגו ההיסטורי של אובמה איננו פרי של חזון מעורר השראה או של תכניות מדוקדקות לתיקון האומה אלא, בראש ובראשונה, שילוב פוליטי חדשני למדי של אסטרטגיה וארגון, של מנגנון ומדע. בספרו "מעבדת הניצחון", מתאר העיתונאי סשה איסנברג את העידן החדש של ניהול קמפיינים פוליטיים במאה ה-21, המשלב בין "כריית מידע" ממוחשבת ואלגוריתמים התנהגותיים, שתפקידם לאתר מצביעים פוטנציאליים, לבין עבודת רגליים מסורתית של אלפי מתנדבים שמתרגמים את המאגר שנוצר להצבעות בפועל.

הקמפיין המבריק של אובמה ב-2008 הוכיח את יעילות השיטה, אבל אז עמד בראשו מועמד מרגש שהלהיב את ההמונים. ההצלחה האמיתית הגיעה ב-2012, כשהמעבדה רקחה ניצחון סוחף גם לנשיא כבוי ועייף שנראה לפרקים, כמו בעימות הנשיאותי הראשון בדנוור, כצל חיוור של התגלמותו הקודמת. במקום האהבה וההתלהבות שהניעו את מעריציו להצביע עבורו בעבר, אנשיו של אובמה בנו הפעם על השנאה והבוז שלבנים רבים הפגינו כלפיו, וכלפי כל מה שהוא מייצג, מהיום שנכנס לתפקידו.

שהרי השחורים לא התייצבו כאיש אחד מאחורי אובמה רק כי הוא "אחד משלהם", אלא משום שזיהו היטב את היסודות המכוערים והמוסתרים אך בקושי העומדים בבסיס ההתנגדות העצומה שאובמה עורר אצל לבנים רבים. הניסיונות הבוטים של מחוקקים רפובליקאים במדינות שונות להצר את צעדיהם של השחורים ולהגביל את נגישותם לקלפי הזכירו לרבים מהם, ובצדק, את השנים הקשות שחלפו אך לפני חצי מאה שבהן נחשבו לאזרחים מדרגה שנייה ומטה שאינם ראויים להשתתף בהכרעות האומה. הכעס והעלבון הם שהניעו אותם להגיע ולהצביע.

גם את הקהילה ההיספנית, שבאמונותיה ובדעותיה קרובה למעשה לנוצרים שמרנים רבים, הרפובליקאים הצליחו לדחוק לזרועות הדמוקרטים כשאימצו התנגדות צבועה וגורפת להסדרה אנושית כלשהי של בעיית ההגירה הבלתי-חוקית, שגם ממנה עלתה לפרקים צחנה מוכרת של גזענות לשמה. מיט רומני, בצירוף של קוצר ראייה וחוסר תעוזה, לא השכיל להתעמת עם שונאי הזרים הפנאטים שהשתלטו על מרכז מפלגתו, ובכך איפשר לאובמה לאלתר חנינה מאוחרת לילדי מהגרים וליטול ממנו את נתח הקולות ההיספניים שהיה מספיק לבחירתו.

על פי סקרי היציאה, אובמה זכה בפחות מ-40% מקולות הלבנים, שהיו כ-70% מכלל המצביעים אתמול, אבל הוא קיבל 80% מהקבוצות האחרות. חשבון שבטי פשוט מעלה שהלבנים נתנו לאובמה כ-27%, והמיעוטים עוד 24%, וכך הגיע לרוב של 51% שעמו זכה. הרפובליקאים האמינו עד הרגע האחרון שיצליחו לזכות בעוד כהונה לבנה אחת, אבל השד הדמוגרפי הקדים את בואו והותיר אותם בשוליים, עד שישתנו.

כעת צפוי לפרוץ ויכוח מר בתוך המפלגה בין אלה שיטענו שהשיטה דפוקה, שהמפלגה שקעה כל כך עמוק בתוך שמרנות קיצונית מסתגרת עד שלא נותר לה סיכוי למשוך אליה קולות מהמרכז הפוליטי, לבין השמרנים עצמם שבוודאי ישיבו שלא האידיאולוגיה אשמה אלא מי שנבחר לשאת את דגלה. רומני הרי לא באמת הצליח לשכנע את אנשי מסיבת התה או את האוונגליסטים הנוצרים שהוא "אחד משלהם", אך הם הסכימו להתייצב מאחוריו למען המטרה הקדושה של הרחקת אובמה מהבית הלבן. משנכשל במשימה, הם צפויים להתנער ממנו ולסור לתביעתם למועמד שמרני אמיתי, שתוכו כברו.

הכלל היה מבוסס הרי על העמדת פנים: כאילו רומני המורמוני, האריסטוקרט, העשיר, איש האלפיון העליון עם חשבונות הבנק באיי קיימן וברמודה, הוא זה שיוכל לשכנע את פועלי הצווארון הכחול הפשוטים באוהיו בפנסילבניה ובמישיגן שעניינם נמצא בראש מעייניו. בסקרי היציאה שנערכו אתמול רוב הנשאלים העניקו לרומני עדיפות על פני אובמה בטיפול בכלכלה, אבל בשאלת האמפתיה וההזדהות וה"דאגה לאנשים כמוני", רומני נותר הרחק מאחור.

רומני נושא את נאום התבוסה בבוסטון
רומני נושא את נאום התבוסה בבוסטון. צילום: רויטרס

"אפשר לרמות חלק מהאנשים כל הזמן, או את כל האנשים חלק מהזמן, אבל אי אפשר לרמות את כל האנשים כל הזמן", אמר הרפובליקאי אברהם לינקולן, אבל יורשיו שכחו כנראה את מורשתו, ולא רק בתחום היחסים עם השחורים. הבעיה המרכזית של הרפובליקאים היא שהם מנסים לרמות לא רק את זולתם אלא גם את עצמם: קו ישר מחבר בין הבורות המכחישה את האבולוציה ואת האקולוגיה, דרך התזות הביולוגיות המופרכות המסתירות שנאת נשים מובהקת ועד לנכונותם של משכילים ונבונים לכאורה ליצור מציאות וירטואלית כנגד כל אמת אובייקטיבית הסותרת את השקפותיהם ואת רצונותיהם.

מסע השטנה ההיסטרי והניסיון לפקפק במניעיהם של הסטטיסטיקאי נייט סילבר מהניו יורק טיימס ושל סוקרים אחרים, שתחזיותיהם התגלו כמדויקות לחלוטין, היו רק עוד פן מאוחר של אידאולוגיית בת היענה שהשתלטה על חלקים רחבים במפלגה, ממסד עד טפחות.

לא ברור אמנם אם צריך לראות בניצחונו של אובמה מפלה של האידיאולוגיה השמרנית כולה, אך אין ספק שבבחירות אחרות שנערכו אתמול ברחבי אמריקה זו ספגה מפלה קשה. תבוסתם המוחצת של שני המועמדים הרפובליקאים לסנאט בעלי הדעות התמוהות על אונס, הריון והפלות, הפסדם של נציגים ימניים בולטים אחרים של מסיבת התה - כולם "אוהדי ישראל", כמובן – ואפילו האשרור הגורף של נישואים חד-מיניים ושל לגליזציה של מריחואנה במדינות השונות, כולם יכולים להיחשב כהוצאת כרטיס אדום לאגפים הפונדמנטליסטיים של המפלגה הרפובליקאית, שהלכו רחוק מדי, ופרימיטיבי מדי, עבור המיינסטרים המרכזי.

את אותו הדבר אפשר גם לומר על מסע השטנה המעוות וחסר הגבולות שניהלו גורמי ימין יהודים באמריקה נגד הנשיא אובמה בניסיון כושל לקושש מהדמוקרטים עוד כמה שברי אחוזים של קולות יהודים.

הגורמים הללו, בסיוע אגפי של אנשי ימין בישראל, ניסו לצייר את המפלגה הדמוקרטית כאנטי-ישראלית ואת אובמה כאנטישמי נטול עכבות. הם הוציאו מיליונים רבים על תעמולתם הארסית, גרמו נזק כבד וארוך טווח למעמדה של ישראל באמריקה, זרעו רוח רעה של תיעוב ופירוד בקרב הקהילות היהודיות באמריקה, רכשו לעצמם יריבים מרים בצמרת הממשל הבא ולבסוף העלו רק חרס בידם. ספק אם היה בשנים האחרונות אח ורע למהלך כל כך ציני, כל כך תלוש, כל כך מופקר ובסופו של דבר, כל כך עקר.

שהרי אם אובמה ניצח בבחירות הללו היה זה, בין היתר, כי הצליח להיחלץ, בדקה ה-90, גם מתדמית הלא-יוצלח הכושל שניסו להדביק לו יריביו, וגם מהכתמתו, במפורש או במשתמע, כגורם זר, לא אמריקאי, כמי שאיננו מאמין באמריקה כפי שגברים אמריקאים "אמיתיים" מבינים אותה. אובמה אמנם איננו משיח וגם לא מחולל נסים, כפי שסברו רבים ממעריציו, ויש לו מגרעות אישיות ומנהיגותיות לא מעטות, אך הוא נשיא הגון, אינטליגנטי ועממי במידה שצבר, למרות הכול, הישגים לא מעטים, ובהם חילוץ אטי אך עקבי של הכלכלה האמריקאית מהבור העמוק שאליו נפלה כתוצאה ממדיניות שדמתה שתי טיפות מים לזו שהציע רומני.

בסופו של דבר, בבחירה בין אובמה לבין מצג השווא הרפובליקאי, האמריקאים החליטו ללכת על הדבר האמיתי ולהעניק לנשיאם הזדמנות למועד ב', בתקווה שציוניו ישתפרו.
 

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 Excellent!  (לת) Reason
  • 14:01
  • 07.11.12

02 אמריקה תסבול מבחירתו, זה לבחור בנכשל במסכן שאחרים ישאו בעולו, כך לא מנהלים מעצמה ,הקץ לעליונות האמריקאית!!!  (לת) צחי
  • 14:10
  • 07.11.12

03 הרפובליקנים האמריקאים דומים להפליא לחוטובולים שלנו. פנאטים, נבערים, אחוזי שנאה. והיהודים שביניהם הביאו קץ לסיכוי לשחרור פולארד, הבוגד במולדתו, הנערץ עליהם.  (לת) "אוהבי ישראל" ממסיבת התה - פחחחחחחח
  • 14:33
  • 07.11.12

04 חמי שלו, הבחירות הסתיימו! אין צורך במסע תעמולה נוסף בשנית... איציק אדום הזנב
  • 14:40
  • 07.11.12

ואם בכל אופן אתה כה מאמין בדרכם של הדמוקרטים, לפחות נסה להראות שקול.
כי אתה כל כך שקוף, עד כדי מבוכה...
ואני, אגב, נוטה בעיקרי אחרי הדוקטורינה הדמוקרטית, הוי אומר, לא רפובליקנות מוכיחה אותך על הריקנות העיתונאית שאתה מפגין פה...
אם תפנים ותיישם - מוטב, ואם לא - לפתח חטאת רובץ ואליך תשוקתו...

05 'היסודות המכוערים', 'זרעו רוח רעה', 'פרימיטיבי מדי' איזה מופת של אובייקטיביות עיתונאית
  • 15:06
  • 07.11.12

מי זה החמי שלו הזה, למה נותנים לו לכתוב בעיתון רציני

06 הלואי אצלנו בקרוב מאד  (לת) הללויה
  • 15:42
  • 07.11.12

07 הלוואי על הציבור בישראל להתפכח ולהצביע בהיגיון בבחירות הקרבות  (לת) לא להזיות הימין!
  • 15:44
  • 07.11.12

08 אובמה - ברכה לאמריקה. הציל אותה מנפילה לתהום שהשאירו הרפובליקנים  (לת) ש.ו.
  • 15:47
  • 07.11.12

09 בשאלת האמפתיה וההזדהות וה"דאגה לאנשים כמוני", ... שאלה שלמרבה הצער לא מועלית אצלנו בישראל במועד הבחירות: אם השמאל והמרכז לא יעלה אותה בגדול, ליברמן והביבי ינצחו רק בזכות שיפחידו אותנו שוב מפני מלחמה ואיומי טרור מופרכים  (לת) ובינתיים, אצלנו
  • 15:52
  • 07.11.12

10 האם לא מתואר כאן הימין הדתי הישראלי? הבעיה שכאן בסיוע הגויים של אלון
  • 15:53
  • 07.11.12

ליברמן הם הרוב ולתמיד.

11 בארה"ב גזענות בוטה ואפילו 'סמויה' לא זוכה לנצח. כמה עצוב שאצלנו זה כמעט תנאי הכרחי  (לת) ובינתיים, אצלנו
  • 15:54
  • 07.11.12

12 כל הכבוד, חמי שלו! סתם קורא
  • 15:55
  • 07.11.12

כתבה יפיפיה וקולעת לסיכום הבחירות! עכשיו כשכל הספקלוציות התאיידו זה הזמן לניתוחים רציניים כאלה

13 על ציטוטים ודיוקים היסטוריון חובב
  • 15:57
  • 07.11.12

טעות נפוצה היא לייחס את שמות המפלגות היום עם השמות ההיסטוריים. בפועל הרפובליקאים של ימי לינקולן הם הליברלים של התקופות שאחרי פ.ד. רוזוולט. בקיצור מר שלו שוב אתה מפגין בורות ביחס להיסטוריה האמריקאית. באשר לשאר ניתוחיך שמתבססים על מקורות עכשויים בעיתונית האמריקאית, לא נותר לי אלא להסכים איתם

14 אובמה איכזב ולא ביצע את השינוי שהבטיח, אבל הוא הרע במיעוטו. רומני הוא הביבי של ארה"ב שכרת ברית עם הליברמנים של הימין הקיצוני.  (לת) אור
  • 15:58
  • 07.11.12

15 לפני יומיים שלו כתב שמחנה רומני מתפלל ליום הכיפורים דל הסוקרים - רומני קיבל יותר קולות מאובמה, אך הפסיד במעט... לכן כל הדיבורים על קמפיין לא טוב קצת תמוהים בעיניי.....  (לת) ארטי
  • 16:00
  • 07.11.12

16 מצחיק ששם השמאל ליברלי. ההיפך המוחלט של השמאל הישראלי שמבוסס על שלטון החברים. שלטון במעגל סגור.  (לת) אבי
  • 16:04
  • 07.11.12

17 עייפנו מרעות,תשש כוחינו מדמיונות,ואין רשעים בישראל דודי
  • 16:04
  • 07.11.12

רק באמריקה האנטישמית

18 הנשיא אובמה שלמה מורד
  • 16:08
  • 07.11.12

הנשיא אובמה נושא ומייצג חלום של דורות חלום לחרות ושוויון . המוני האמריקנים , קלטו את החזון והחלום נשבו לתוכו ונישבו במשאת נפשם להגשים ולשפר את החיים של ההמונים באמריקה . לכן בחרו בו

19 מה זה "מיינסטרים מרכזי"? אורן29
  • 16:09
  • 07.11.12

(פיסקה 11)

האם זהו בן הדוד האשכנזי והאינטלקטואל של ה "סס"ל הלבן" הצה"לי?

חוץ מזה- נהניתי לקרוא. חמי שלו לא חשוד באובייקטיביות יתרה (אם כי הצד שלו הוא גם הצד שלי), אבל המהלומה שחטפה אמריקה השמרנית, הגזענית, האטומה בהחלט מלבבת, ולא ניתנת לוויכוח. נקווה שהמפלגה הרפובליקנית תחזור להיות לאומית, ולא לאומנית. יהירה, אבל לא שונאת אדם. בקיצור- שתהווה חלופה לדמוקרטים, כי חלופה הגיונית היא דבר חשוב בדמוקרטיה.

יאללה אובמה- זה הזמן לתקוע מקלות בגלגלים של החבר של אדלסון מרחוב בלפור. מערכת הבחירות בישראל התחילה היום.

20 נקווה שאזרחי ישראל יפלו על השכל יעיפו את ביבי והימין ויגידו לא לשקרים הגזעניים והחזיריים לא לכיבוש לא לתקיעות המדינית ולא לפאשיזם הכוחני שמרעיל אותנו בכל תחום לנצח גם את מצג השווא של הימין הישראלי המתחזה לפטריוטיות
  • 16:13
  • 07.11.12

היגיע הזמן להראות את שקרי הלאומנות הישראלית
שהיא ההפך מטובת ישראל זאת פטריוטיות מנוולת
שהפכה את הציונות לסדום ועמורה
וממש לא בשביל זה הושקע כל המאמץ ונישפך כל הדם
ישראל הוקמה להיות מופת לאנושיות ודמוקרטיה
מופת לחופש האדם ולדבקות באמת ומעל הכל לקדושת החיים

לא לווריציה של הפאשיזם הגזעני או לדיכוי האדם הסובייטי
בימקום להיות עם חופשי בארצינו
הימין הופך אותנו לעבדים של גזלהשטחים
ולמשועבדים להון ולשקר הצרכנות
שלא לדבר על הכלא והשקר של הפרנויה והאלימות

21 סיקור הבחירות -תודה רון
  • 16:13
  • 07.11.12

יופי של סיקור נתת לנו הקוראים על מסע הבחירות הזה
תענוג לקרוא ניתוח אינטליגנטי של הדברים במבט לאחור ולעתיד
לצערי אין הרבה כמוך שכותבים בצורה נבונה וחכמה כל כך -כן ירבו
תודה!!!!

22 יפה כתבת  (לת) כ
  • 16:14
  • 07.11.12

23 תודה על מאמר חשוב. כל כך מעט קוראים במדיה הישראלית על הדברים האלה ענת
  • 16:19
  • 07.11.12

ומוסיפה עוד דבר: הנסיונות הרפובליקאים לנסות למנוע הצבעה ממצביעי אובמה פוטנציאלים.

עדויות מחרידות על זה נמצאות ברחבי הרשת.

24 gross misreading Lives here
  • 16:22
  • 07.11.12

First, Obama is not a tired mediocre president but to many Americans (whom Shalev either doesn't speak to or ignores) Obama is a terrific president leading to great achievement despite great hostility in congress; Second, taken together with the myriad state legislation that passed yesterday, , Shalev could have noticed that the American public has voted not just for Obama the person but has moved forward, decisively embracing a new vision for American society.
It's a bit sad that this is the main interpretation of Ha'aretz. Look what Huffington Post has as their lead article today and learn.

25 אפילו הכותרת סופר-ליברלית: מי שלא מסכים איתך - אוטומטית גזען ופאשיסט  (לת) אלי
  • 16:23
  • 07.11.12

26 נקווה שגם הקיצונים והגזענים בישראל ילכו הביתה ובראשם נתניהו עמרם
  • 16:24
  • 07.11.12

הליכוד הפך בשנים האחרונות ממפלגה ליברלית למפלגה חשוכה, גזענית, שונאת זרים ומנותקת מרוב הציבור. נתניהו יונק מהמסורת הרפובליקנית, וכמו מיט רומני, מציג מדיניות כלכלית שמחזקת את העשירים ופוגעת ברוב הציבור ובעיקר בעניים. לא בכדי לשניהם אותו פטרון ששופך עליהם מיליארדים. כמו שהציבור האמריקני סירב לרומני, כך עלינו להדיח את נתניהו מהשלטון בישראל.

27 ברק אובמה הוא הנשיא הבא של אמריקה אבי אפרת
  • 16:25
  • 07.11.12

אין ספקבנכונות הכותרת
אבל אי אפשר להציג את התוצאה כבחירה בין אובמה ומצג השווא הרפובליקני אלא אם אתה חלק מהקמפיין הדמוקרטי.
הפער הוא בסופו של דבר בשולי החברה אמריקנית המצביעה. וכל כך הרבה מיליוני אמריקנים בכל זאת הצביעו לרומני הרפובליקני. והם לא הצביעו למצגי שווא. הם בטח לא חשבו כך

28 גם אצלנו הימנים טמנו את ראשם בחול וטענו שהסקרים "שמאלנים"  (לת) א
  • 16:27
  • 07.11.12

29 יש משהו טוב בניצחון של אובמה. עוד 4 שנים ונפטרנו מהצרה הצרורה הזאת לתמיד. רק שלא יהרוס יותר מידי.  (לת) אזרח
  • 16:29
  • 07.11.12

30 מילים כדורבנות  (לת) אורי
  • 16:30
  • 07.11.12

31 רק בישראל קיצוניות גזענות ואפרטהייד ימניים מושכים מצביעים. EXTRA-שמאל
  • 16:36
  • 07.11.12

החושך הימני בישראל שונא מצויינות וקידמה, ורודף את הכיבוש האלימות והאפרטהייד, זה צרוב אצלם ב-DNA.

32 כל-כך שמחה שהוא זכה!!!  (לת) דניאלה
  • 16:41
  • 07.11.12

33 Chami has no clue. Perri
  • 16:41
  • 07.11.12

.So 49% of the Americans – who voted republicans-, are racists? Is this what you are saying? As an Israeli who lives in the US for 14 years already I can tell you what you wrote is a bunch of rubbish and I’m not sure if you write it from Ignorance or stupidity.

34 יפה אני
  • 16:42
  • 07.11.12

מקוה שעם ישראל יבין את הרמז העבה ויעיף את שלטון המושחתים מעל פניי הפוליטיקה הישראלית

35 רומני יישר קו עם הקיצוניים במוקדמות, ועם אובמה אח"כ. בדיבייט הראשון זה עבד, אבל אז אובמה התחיל "לתפוס אותו מזגזג / משקר". NOT TURE הייתה דרכו לאמר שרומני שקרן בלי לאמר זאת על האיש. איריס
  • 16:43
  • 07.11.12

אגב, לגבי ישראל, רומני חזר בו. אם בעצרת גיוס כספים אמר שהפלשתינאים אינם פרטנר לשלום, בדיבייט על נושאי חוץ הוא פשוט חזר על דברי אובמה.

36 Coleen Powell and condleeza Rice are just an example of how racist they are Rina
  • 16:43
  • 07.11.12

More Bolshevik lies

37 בסופו של דבר ארה"ב תתפרק- עד מתי יסכימו הלבנים לממן את ההיספנים והשחורים?  (לת) ציוני
  • 16:44
  • 07.11.12

38 מי גזענים? YB
  • 16:44
  • 07.11.12

הלבנים ש-60% מהם בחרו במועמד מסויים, ההיספנים ש-75% מהם בחרו במועמד מסויים או השחורים ש-97% מהם בחרו במועמד מסויים?

39 איזו פרשנות משובבת נפש - רוב הלבנים לא בחרו באובמה בגלל שהוא שחור, אבל רוב השחורים לא בחרו בו בגלל צבע עורו, אלא בגלל הלבנים שלא בחרו את אובמה כי הוא שחור. ממש פליק-פלאק פרשני מבריק. למה לא להודות פשוט שההצבעה בארה"ב היא קצת שבטית, כמו בכל חברה הטרוגנית אחרת? למה להציג כאילו הלבנים גזענים והשחורים ליברלים (כי הם מצביעים למועמד בעל צבע עור דומה לשלהם)? נראה לי שזה קצת נגוע במחלת הפוליטיקלי-קורקט, לא?  (לת) ערן
  • 16:45
  • 07.11.12

40 בקביעותייך על הגזענות הרפובליקאנית, אתה כולל את קולין פאוול וקונדולוסיה רייס, או שסתם בא לך ללכלך?  (לת) אורן
  • 16:46
  • 07.11.12

41 איזה אושר!  (לת) אחת
  • 16:50
  • 07.11.12

42 הוא פאקינג הוציא אותם מעירק אהוד ברק
  • 17:09
  • 07.11.12

ושלא כמוני, אהוד, אין לו תוכניות להכניס אותם למקומות אחרים

43 רק שאלה אחת נשארת פתוחה. האם התמיכה של ביבי ברומני היא המחיר שדרש אדלסון בתמורה לעיתון. נראה שגם פה הוא קנה ראש ממשלה בזול.  (לת) סתם אחד
  • 17:13
  • 07.11.12

44 ואפשר כמובן לתת עוד 700 פרשנויות. כו למשל 2 פליטות הפה של רומני שחירבו את מסע הבחירות שלו Karl Mud
  • 17:15
  • 07.11.12

א. המאמר שלו: בואי דטרויט נפשוט את הרגל.
ב. 47%.
המאמר הראשון סיפק דלק מספיק כדי להסית נגדו את אנשי אוהיו. ופליטת הפה השניה, ריסקה אותו בהמשך בדיוק בקרב הציבור השני.
השמרנים שהוכיחו את כוחם הגדול אמש (ימין אחד גדול מול קואליציית ענק של השמאל), יסברו כמובן שמועמד עממי משלהם (בדיוק סטייל ג'ורג' בוש הבן) יוכל לדבר יותר אל העם.
הם כמובן טועים אך התשובה לשאלה מה הטעות המרכזית שלהם, לא יכולה לבוא ממי שסימן את המטרה עוד מראש. מהבחינה הזו זה כמו לתת לכריס מתיוס להסביר את זה.
אם כי דבר אחד ברור כבר עכשיו, בלי הבנה שלהם שהמציאות השתנתה בכל מה שקשור אל ההיספאנים - הם ישארו באופוזיציה עוד הרבה שנים (למרות שבפועל הם כמובן בקואליציה בשל שליטתם בקונגרס)

45 מדויק  (לת) תודה
  • 17:18
  • 07.11.12

46 תזכרו זאת היטב,!!רומני והשקפת עולמו הרדודה מייצגת היטב את משנתו של נתניהו!!  (לת) נתניהו התגלה כזרזיר שצירף אליו את העורב , -צמד הדמוקטטורים!!!
  • 17:21
  • 07.11.12

47 תודה רבה על סיקור בחירות מעולה אלון
  • 17:31
  • 07.11.12

עקבתי אחרי הרבה עיתונאים שסקרו את מערכת הבחירות, ישראלים ואמריקאים, והיו רק שניים שבאמת היה שווה לעקוב אחריהם, נייט

48 תודה על סיקור בחירות מעולה אלון
  • 17:33
  • 07.11.12

עקבתי אחרי הרבה עיתונאים שסיקרו את הבחירות, ישראלים ואמריקאים, והיו רק שנייםשהיה שווה לעקוב אחריהם: נייט סילבר וחמי שלו. תודה

49 המערה יונתן
  • 17:37
  • 07.11.12

שרומני יחזור למערה שממנה בא

50 הקונגרס של הרפובליקאים איתמר
  • 17:44
  • 07.11.12

הכתבה מתעלמת מן העובדה שבקונגרס כרגע יש רוב רפובליקאי, או שלחר שמונה שנות נשיאותו של ביל קלינטון שהיו מוצלחות מאוד. נבחר נשיא רפובליקאי, ג'ורג' בוש

51 האם נתניהו יפסיד מניצחון אובמה? רון
  • 17:53
  • 07.11.12

האם נתניהו יפסיד מניצחון אובמה?

טור חדש בבלוג שלי:
ציפור על גב של פיל http://wp.me/p2N5il-3o

52 אסון לישראל  (לת) וואלה
  • 17:56
  • 07.11.12

53 Very well said  (לת) 110/220
  • 17:59
  • 07.11.12

54 השאלה היא מה באמת עשה אובמה חוץ מהעובדה שהוא שחור ולא רפובליקני? בתאבלס כמעט כלוםֿ, בוודאי לא הגיע לו נובל לשלום  (לת) העולם לאבדון
  • 18:01
  • 07.11.12

55 הקהילה ההיספנית אולי "שמרנית"- אבל היא תומכת בנישואים חד מיניים.  (לת) דמוקרט
  • 18:05
  • 07.11.12

56 אצלנו כמה יותר גזענים ככה יותר פופולרים. אבל אנחנו עם בחירה והם לא.  (לת) הלוואי עלינו
  • 18:07
  • 07.11.12

57 הפירומאן שהפך את המזרח התיכון לגיהנום נבחר לעוד קדנציה. ב"הארץ" חוגגים את ה"אביב הערבי" של אובמה, בעוד האונס והרצח משתוללים. מה נעשה. מודרניסט .
  • 18:08
  • 07.11.12

הפירומאן שהפך את המזרח התיכון לגיהנום נבחר לעוד קדנציה. ב"הארץ" חוגגים את ה"אביב הערבי" של אובמה, בעוד האונס והרצח משתוללים. מה נעשה.

58 הללואי עלינו, עם נתניהו וליברמן, דהיינו, פוטין ומדווייב אין סיכוי  (לת) מקנאה באמריקאים
  • 18:08
  • 07.11.12

59 גבירים כמו קוך ואדלסון הפכו את המפלגה הרפובליקנית לקרקס  (לת) לצערי, מרבביתם יהודים
  • 18:15
  • 07.11.12

60 הניתוח בכתבה מגוכך, עד אתמול בלילה אף אחד לא ידע מי יזכה ולמה. אישעם
  • 18:17
  • 07.11.12

המירוץ של פרשנים ל"הסביר" למה זכה אובמה והפסיד רומני מגוחכים. "הקיצונים דחפו את ההמון לדמוקרטים"? "ההיספאנים הכריעו את הכף"?
הרי עד אתמול בלילה, אפילו האמיץ בפרשנים נצר את לשונו כי לא היה מושג לאף אחד מי יזכה. אם הסיבות לזכייה כ"כ ברורות, למה אף אחד לא ידע לומר אותן אתמול?
פשוט כי הן לא נכונות, או כי אין דרך לדעת אם הן כאלו. אובמה זכה במירוץ צמוד שהיה יכול להסתיים גם אחרת בשינוי קטן מאוד של הנתונים. אז היו הפרשנים מדברים על ה"כשלון הכלכלי של אובמה" ועל ה"הבטחה לחדשנות של רומני".
זה מגוחך, אין לאף אחד מושג למה זה זכה וזה לא, הסיבות מוסתרות עמוק
אם בכלל יש כאלו.
מדהים שאחרי שמשהו קורה, ברור לכולם למה הוא קרה, אף שאיש לא היה מסוגל לחזות אותו מראש.
אני מחכה לפרשן אחד עם ביצים שיקום ויאמר "רבותי, אובמה זכה ואנחנו לא בדיוק יודעים למה. פשוט הצביעו לו יותר אנשים".
הלוואי.

61 חמי, אתה כותב חכם ומדויק. תודה על הכתבות לאורך הדרך.  (לת) ליברלי שמח
  • 18:17
  • 07.11.12

62 על הישראלים להסיק מסקנות ולא לבחור בימין  (לת) מחשבה
  • 18:17
  • 07.11.12

63 עדות על המכונה הדמוקרטית היעילה-כשדמוקרטים הולכים להצביע, המפלגה הדמוקרטית מנצחת בבחירות בוּ קִי
  • 18:27
  • 07.11.12

ביום שבת יצאנו להתנדב עבור אובמה בווירג'יניה.
הגענו למוקד אליו נרשמנו מראש באינטרנט ואחרי הדרכה קצרה קיבלנו רשימת שמות וכתובות של דמוקרטים רשומים בנוסף למפה מקודדת בצבעים והתחלנו לדפוק על דלתות.
מה שיפה היה- שהנתונים שלהם היו כל כך מפורטים שהם יכלו לשלוח אותנו לדבר עם קבוצה מאוד ספציפית, אך חשובה של מצביעים במאבק כה צמוד:
אנשים שרשומים בפנקס הבוחרים כדמוקרטים, אך כאלה שלא תמיד מגיעים להצביע. (יש נתונים לגבי הסטוריית ההליכה או אי הליכה להצביע).
למחרת, ביום ראשון- עבדנו מהבית. נכנסנו לאתר המתנדבים, התחברנו לפרופיל שלנו, והתחלנו לעשות טלפונים למצביעים בהתאם לרשימות המקוונות.
הנסיון הרפובליקאי להקשות על הצבעת אוכלוסיות שמזוהות עם הדמוקרטים יצרה אפקט הפוך.

64 איזה נאום, איזו צניעות, גדלות נפש כלפי רומני, חוסר ציניות, איזו כנות. הלוואי עלינו בארץ משהו שהיה מתקרב לזה.  (לת) ע
  • 18:31
  • 07.11.12

65 למפלגה הרפובליקנית קרה מה שקרה לדעת הקהל הישראלית - נשבתה בידי קיצונים חשוכים דן
  • 18:33
  • 07.11.12

דעת הקהל הישראלית נשבתה בידי שקריו של הליכוד וביבי וזה הלך והחמיר וטרם רואים את האור בקצה המנהרה. אבל, עכשו האירופים והאמריקנים יהיו יותר חפשיים ויוכלו להציל את מדינת ישראל מקיצוניה, מתנחליה וחרדיה

66 צריך לומר את האמת: הקיצוניות והגזענות בקרב השמרנים בארץ רק מקרבות אליהם עוד ישראלים...  (לת) האמת הכואבת
  • 18:34
  • 07.11.12

67 ניתוח מבריק של המציאות האמריקאית והישראלית אדם ק.
  • 18:40
  • 07.11.12

מקווה שבבחירות הקרובות יעשו הישראלים גם הם את הבחירה בין מציאות ופנטזיה וישילו מעליהם את הפנטיות הימנית שתביא להרס המדינה היהודית.

68 אהבתי את הכתבה פ.ב
  • 18:45
  • 07.11.12

הידד לחמי שלו. קשה להביט בראי ולהודות במה שרואים באמת. אתה הצבת ראי אמיתי בהשוואה לכתבות בחדשות אחרות אלקטרוניות מישראל.

69 חנינות להרבה ישראלים שחיים בניו יורק רבקה
  • 18:57
  • 07.11.12

עכשיו מקויים מנשיא אובמה לתת חנינה להרבה מאוד ישראלים שחיים הרבה מאוד שנים בארצות הברית - מקווים שזה יהייה במהרה ובנוסף מקויים שחוק הבריאות ייכנס לתוקף

70 אובמה מוביל את ארצות הברית למצב של מדינה כדוגמת יוון תוך שנתיים, כל הכוחות הבלתי יצרנים הצביעו עבורו והיצרנים היזמים והגורמים שיכלו להעלות מחדש את ארצות הברית על דרך המלך פשוט יברחו מארצות הברית או שיפסיקו לעבוד גם כן.  (לת) מהנדס שחור
  • 19:09
  • 07.11.12

71 אפשר להגיד שאמריקה "הלבנה" הפסידה ניקוס
  • 19:15
  • 07.11.12

המדינות שבהן רוב לבן מוצהר הצביעו לרומני, אבל בשאר המדינות שיש מהגרים ומיעוטים הצביעו לאובמה. הרפובליקנים צריכים ללמוד לקח ולהבין שללבנים אין כבר כח להכריע מי יהיה הנשיא ואם ימשיכו להתאכזר לזרים ומיעוטים לא יבחרו לשילטון. אני שמח שאובמה נבחר, בתור אחד שגדל בארה"ב לא אשכח את האכזריות של הרפובליקנים ואיך הם סיכלו כל הזדמנות לנסות לעזור למהגרים לקבל אזרחות, גם כאלה כמוני שהגיעו בגיל קטן, חונכו שם, סיימו בית ספר, קולג'...

72 אפשר באותה מידה של צדק לטעון שהקמפיין הריאקציונרי המתוחכם כמעט והצליח להביס את הנשיא ולהחזיר לבן לבית הלבן יוכבד דדון
  • 19:25
  • 07.11.12

התנהלותו של רומני בעימותים היתה ערמומית ומחושבת וכנראה הצליח להלהיט מליונים של אמריקאים לבנים ולצמצם את הפער בין שני המועמדים. רומני נהג כיאגו מודרני. את אותלו הפופולארי, השופע קסם והמרשים הוא הצליח לזעזע בעימות הראשון בכמה מהלכים תוקפניים ומרושעים שלא היו מביישים שום זירת איגרוף. אולם כאשר אובמה התעשת בעימות הבא ושמע לעצות אחיתופל של יועציו כי עליו להיות אסרטיבי ואגרסיבי יותר הוא נפל לפח היקוש שטמן לו רומני ונחשף כ"שחור זועם". אז נעץ בו המטאדור בסיום את חרב האדיבות הצוננת, המאופקת של לבן המחייך לנער המעלית. אובמה ניצל בעור שיניו.

73 משפט מוטעה ומטעה אזרח מהשורה
  • 19:36
  • 07.11.12

חמי התפלאתי שכתבת ""...ייתכן שהיה מנצח בבחירות בהפרש פחות זעום ממיליון הקולות, פלוס-מינוס,
שזיכו אותו הלילה (רביעי) בכהונה שנייה...".זה מעיד או על חוסר הבנה על שיטת הבחירות בארה"ב, או על כתיבה אומללה ומטעה. בבחירות לנשיאות, בגלל שיטת ה Winner takes all, הנשיא יכול לזכות אפילו עם מחסור גדול ברוב הפופולרי, כל עוד הוא זוכה במספר של 270 קולות-אלקטורלים. וזה קרה מספר פעמים, שהאחרונה היתה ב2000, כאשr גור הפסיד לבוש למרות שזכה במספר גדול יותר של כל הקולות.

74 אחרי שעבר החוק לנישואים חד מיניים, אני מציע הצעה מאוד טובה. שבנימין נתניהו ווביגדור ליברמן יתחתנו ויקימו בית במדינת ישראל ושיחדרו זה לזה.  (לת) ניר
  • 19:45
  • 07.11.12

75 ברכות לחמי שלו על כתבה אמיצה ובעלת אמירה שמחדדת את הנושאים החשובים שעל הפרק גם אצלנו מול כל גל כתבות הטפלון ששוטף אותנו  (לת) אהוד
  • 20:03
  • 07.11.12

76 זה לא היה זול, אבל בסוף הצלחנו להפוך את הרפובליקאים לאבסורד לא-רלונטי  (לת) קוץ', קוץ' את אדלסון בע"מ
  • 21:31
  • 07.11.12

77 כל הכבוד, ובאמת מעודד שרומני הפסיד, לא כל כך בגללו אלא בגלל המפלגה הרפובליקאית סתםאחד
  • 21:32
  • 07.11.12

זה בדיוק הרושם שאני קיבלתי במהלך מסע הבחירות הזה. שהמפלגה הרפובליקאית הפכה למפלגה של שנאת זרים, גזענות, ושנאה בכלל. לא הצלחתי להבין איך יהודים תומכים במפלגה כזו. אולי יהודים עשירים שכחו שהם יהודים, בפרפזה על משפט ידוע של ביבי. נדמה להם שהם חסינים והם מזדהים עם המעמד הכלכלי שלהם.
לא כל הרפובליקאים גזענים, אבל כל הגזענים (הלבנים) רפובליקאים.
עדיף היה לארהב שהמפלגה הזו פשוט תעלם.
שתקום מפלגה אחרת, שמרנית כלכלית וליברלית חברתית שתתמודד עם הדמוקרטים.

78 A very good article zeek
  • 21:55
  • 07.11.12

Well written

79 הסתגייגות ואיפוק לא מוצדקים אורי
  • 22:28
  • 07.11.12

הוא לא מושלם, אבל הוא השיג בארבע שנים הרבה יותר מאשר בוש במשך 8 שנים, והרבה יותר מנשיאים קודמים. אין טעם לספור את כל ההישגים שוב ושוב. אפשר להציץ ברקורד שלו בוויקיפדיה ולראות כמה חוקים, חלקם היסטורים, נכנסו לפועל בזכותו. ההצלחה שלו, בגלל ההשפעה של אמריקה על כולנו, היא גם ההצלחה שלנו וטוב שיש שם נשיא אינטגלגנטי, נאור וסבלני, במקום טרח שמרן שמייצג כת מוזרה.

80 בסקר כלל עולמי אובמה-80% רומני-8% בלבד(שמונה אחוזים עלובים) כזה גועל חומני האמריקאי עורר בעולם
  • 22:32
  • 07.11.12

מי הצביע לרומני? דתיים קיצוניים, לאומנים קיצוניים, שמרנים שרואים עצמם כאמריקאים"האמיתיים" ואת כל היתר כאורחים שלהם. צפון דקוטה כדוגמה.
בקיצור-כל החשוכים, אלה שנותרו פרימיטיבים בתפיסת עולמם אבל רואים עצמם, משום מה, כטובים וראויים יותר.
ובעיקר-הם התרגלו לקבל הכל על מגש של כסף, כי "מגיע להם".
רומני, לו היה ניבחר, היה שנוא על כל מנהיגי העולם המערבי.

אנטיפת שאין לו מקום בפוליטיקה המערבית.
פוטין אמריקאי.
אדם שפל, שלא שייך לתרבות המערבית הקלאסית אלא לשמרנות חשוכה ואפילה.
ברוך שפטרנו מהאדם המחליא הזה!!
מקווה שלא נישמע את קולו ולא ניראה את פרצופו יותר-במדיה.
הידד לאובמה שאמר: everybody should play by the same rules

81 פאשיזם.. פאשיזם.. פאשיזם... חלאס! אין לשמאל מילים אחרות?  (לת) בניטו
  • 00:50
  • 08.11.12

82 You say:The repulican are racists James Constitution
  • 01:11
  • 08.11.12

Why are you saying this? You are wrong. That is not the reason that Obama won. The real reason is that he gives foodstamps to 50 million people and unlimited unemployments to everyone. So they all voted for him

83 רומני יישר קו עם הקיצוניים במפלגתו ושילם את המחיר Zwi Rosenstein
  • 04:52
  • 08.11.12

You hit it on the nail. Romney is not instinctively conservative. Rather he's a pragmatist. However, in order to capture the republican nomination he had to spout garbage such as "I'm a severe Conservative". And so, he turned away many moderate independent voters such as myself.

84 איזו פסימיות: הימין מתנה את קיומנו בברית עם יסודות אפלים שזמנם עבר.  (לת) פסימיות המזרזת את הקץ
  • 08:52
  • 08.11.12

85 כל המתמודדים למועמדות מטעם הרפובל' ריאקציונרים מבהילים וזה שרומני-הקיצוני שביניהם נבחר לייצגם מצביע על האסון שהיה נופל על העולם לו "המדינה של בני החורין" ו"הארץ של האמיצים"-לפי הסייפא של הימנונם-היתה בוחרת ברומני לעמוד בראשה-אסון נוראי!!  (לת) לזכור ולשנן תמיד
  • 19:54
  • 08.11.12

פעילות
המלצות