אמריקה משתנה - לטובת הדמוקרטים || אובמה נהנה מהמהפכה הדמוגרפית; הרפובליקאים יהיו חייבים להשתנות

תהליכים דמוגרפיים ארוכי טווח שהבשילו, מאפשרים לדמוקרטים לנצח הודות להיספאנים, השחורים והנשים גם כשהמועמד לא מעורר התלהבות

מאז ליל הבחירות של שנת 2008 התלבטו מומחים בשאלה אם ניצחונו המוחץ של ברק אובמה היה אירוע חד-פעמי, תולדה של צירוף מקרים ייחודי בין מיתון חריף ונשיאותו הכושלת של ג'ורג' וו. בוש. אתמול ניתנה לכך תשובה שלילית נחרצת. שכן בנוסף לשלל הגורמים האחרים שהשפיעו על הבחירות, כמו בינוניותו של מיט רומני כמועמד ועמדותיה הקיצוניות עד כדי גיחוך של המפלגה הרפובליקאית, אובמה נהנה אתמול מהפירות הראשונים של תהליכים דמוגרפיים ארוכי טווח שהולכים ומבשילים באמריקה של המאה העשרים ואחת.

בראש ובראשונה מדובר בהצבעה ההיספאנית, שביצרה את מעמדה בבחירות הללו ככוח החדש של הפוליטיקה האמריקאית. אחד מכל עשרה מצביעים כיום הוא ממוצא היספאני, ויותר מ-70% מהם העניקו את קולם לאובמה. יחד עם שחורים, אסייתים, נשים, אנשי האיגודים המקצועיים, ולבנים משכילים, יש למפלגה הדמוקרטית כיום קואליציה רחבה ומגוונת שמספיקה כדי לייצר ניצחון בבחירות גם כאשר המועמד אינו מעורר התלהבות וגם אחרי קמפיין בחירות שהציג את הפוליטיקה האמריקאית במלוא כיעורה.

השינוי הדרמטי ביותר ניכר בווירג'יניה, מדינה דרומית ושמרנית שהצביעה למפלגה הרפובליקאית בכל מערכת בחירות מאז 1964, לאחר שהנשיא הדמוקרטי לינדון ג'ונסון כפה עליה לבטל את חוקי ההפרדה הגזעית שהיו נהוגים בה במשך דורות. בעשור האחרון עברו מחוזותיה הצפוניים של המדינה, הגובלים בבירה וושינגטון, מהפכה דמוגרפית, והם מאוכלסים כיום בהמוני עובדי ממשלה בני כל הגזעים, שהעניקו את הניצחון במדינה לאובמה בשתי מערכות הבחירות האחרונות. את התהליכים בווירג'יניה, כמו בנוואדה ובקולורדו, אי אפשר יהיה לעצור, והם פועלים לטובת המפלגה הדמוקרטית.

אם ב-2004, לאחר ניצחונו השני של ג'ורג' וו. בוש, דיבר אסטרטג העל הרפובליקאי קארל רוב על "רוב רפובליקאי קבוע", מה שמסתמן כיום היא תמונה מורכבת הרבה יותר, בייחוד בשורה של מדינות מפתח חדשות שבלעדיהן אי אפשר יהיה לנצח בבחירות לנשיאות. אפילו בצפון קרולינה, מדינה דרומית נוספת שהצביעה ב-2008 לאובמה וחזרה הפעם למפלגה הרפובליקאית, הפער בין שני המועמדים עמד על שני אחוזים בלבד. מפת האלקטורים האמריקאית משתנה לנגד עינינו, ולקראת הבחירות של 2016 יצטרכו הרפובליקאים לחשוב על פתרונות חדשים, כמו להפסיק לחוקק חוקים דרקוניים נגד מהגרים לא חוקיים או להימנע מלהטיף לנשים שאונס אינו דבר כל כך נורא. 

הקואליציה הליברלית שהשאירה את אובמה בבית הלבן מצפה כעת לקבל משהו בתמורה. בנאום הניצחון שלו בשיקאגו ניסה אובמה להישמע מפויס ומתון, והושיט את היד לרפובליקאים בקונגרס עמם יצטרך לעבוד בארבע השנים הקרובות. זוהי רטוריקה אמריקאית מקובלת, ולאחר מערכת בחירות ארוכה וארסית היא כנראה גם נחוצה. אולם מה יעשה אובמה כשיחזור משיקאגו לוושינגטון? בקדנציה הקודמת הוא כילה שנתיים שלמות, למגינת לבם של תומכיו, בניסיונות עקרים להגיע לפשרות עם רפובליקאים שסירבו לשתף פעולה בכל נושא בעל חשיבות. האם ימשיך להשקיע חודשים במגעים בתוך וושינגטון או שהפעם יגלה יותר לוחמנות ויותר נחישות במאבק על עניינים כמו מיסוי צודק, רגולציה בוול סטריט, וחיזוק רשת הביטחון הסוציאלי?

בנאום בחירות מחשמל שנשא כאשר עמד לבחירה לקדנציה שנייה בשנת 1936, סיפק פרנקלין די. רוזוולט את המשפט הבלתי נשכח "אויבי מאוחדים בשנאתם אלי, ואני מקבל זאת בברכה". כמו רוזוולט, גם אובמה נבחר לכהונה שנייה למרות שהמדינה אותה הוביל בארבע השנים האחרונות מתקשה להיחלץ מהבוץ הכלכלי שאליו נקלעה. הקמפיין אמנם נגמר, אבל נראה שלאובמה יש מה ללמוד מרוח הקרב של גדול נשיאי אמריקה במאה ה-20.

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 ביבי דוגר על הביצים אבל הגוזלים כבר מזמן עזבו את הקן  (לת) אקס ליכוד
  • 23:50
  • 07.11.12

02 אמריקה אמרה לא לקפיטליזם חזירי דניהו
  • 23:55
  • 07.11.12

נתניהו טעה בהימור שלו. ארה"ב אמרה לא לקפיטליזם החזירי מבית היוצר של בוש, נתניהו וידידו שלדון אדלסון שהשקיע מיליונים בתעמולת הבחירות של רומני. בארה"ב טייקונים לא יכולים לקנות את דרכל לפוליטיקה. מתי אצלנו?

03 עידן העלמות האדם הלבן באמריקה ובארופא ,עשו מין ולא ילדים ,זו התוצאה..  (לת) עקיבא
  • 23:57
  • 07.11.12

04 בקיצור - אובמה הכושל נבחר עקב הגזענות השחורה, וסנטימנטים מגדריסטיים. לגודל הצער, יש לשער שהקדנציה השניה שלו תהיה מחורבנת ממש כמו הראשונה. מסכנה מצרים. מסכנה לוב. מסכנים האמריקאים. מסכנים אנחנו. מודרניסט .
  • 23:57
  • 07.11.12

בקיצור - אובמה הכושל נבחר עקב הגזענות השחורה, וסנטימנטים מגדריסטיים. לגודל הצער, יש לשער שהקדנציה השניה שלו תהיה מחורבנת ממש כמו הראשונה. מסכנה מצרים. מסכנה לוב. מסכנים האמריקאים. מסכנים אנחנו.

05 זהו ניצחון מוחץ של כרגע 3 אחוז לא צריך הסברים מפותלים מצביע באמריקה
  • 00:11
  • 08.11.12

אוסף הקשקושים על מרוץ צמוד שהומצא על ידי כלי התקשורת, מופרך כל הזמן.
התוצאות אפילו טובות יותר ממה שנבא נט סילבר והן משתפרות ככל שמושלמת ההצבעה בגלל יתרונו של אובמה במערב, בקרב מצביעים מוקדמים ובמחוזות שלא נספרו בקליפורניה.
כמות ההיספנים בארה"ב עלתה מעט מאז 2008, היהודים הצביעו קצת פחות והניצחון התקבל בדמוגרפיה דומה מאד.

בסופו של דבר הציבור חשב שמצב הכלכלה הוא סביר לעומת המשבר החריף של 2008 ולא היה מוכן להחזיר את המפלגה שיצרה אותו כך כך מוקדם.

אם המפלגה הרפובליקאית תעמיד מועמד מתון וסביר עוד 4 שנים יהיה לו סיכוי סביר. יש עדיין קונים למצע שמרני בנושאים כלכליים בכל המגזרים. באמת אין צורך בניתוחים כל כך מפליגים. המיעוטים בארה"ב מאמינים בחזון האמריקאי לפעמים אף יותר מהלבנים הדתיים ואינם משנים בהרבה את צורת המחשבה של ארה"ב. מספיק לשמוע את הנציגים שלהם בשביל להבין זאת.

06 אנשים אוהבים אגדות. כמו בכיפה אדומה הבחירות נגמרו עם סוף טוב. חבל רק שעולם הבחירות הללו מופרד לגמרי מהעולם הריאלי. כאילו שמחר בבוקר אובמה קם ומתחיל לערוך שינויים משמעותיים.. והיכן בדיוק מצא פלוני אישוש לזה בקדנציה הקודמת שלו?  (לת) ק.א.
  • 00:15
  • 08.11.12

07 הסוף של ארה"ב קרוב. הנהגה מטורפת שמבצעת פשעי מלחמה נוראיים במזרח התיכון, יוצרת אויבים ששונאים אותה בצדק רב ומאיימת על השלום העולמי  (לת) רונן
  • 00:24
  • 08.11.12

08 אובמה בובה על חוט -בוש והוא זה אותו הנהלה! גם רומני. מהפכה באמריקה עוד השבוע. התקשורת לא תדווח כרגיל. מדיחים את הבנק מהממשלה. גועל נפש של תעמולה -פוליטיקה לזומבים..  (לת) בזיון לאדם כבודו וזכויותיו.
  • 00:24
  • 08.11.12

09 חומר למחשבה זלמן
  • 00:27
  • 08.11.12

גם אצלנו המהפיכה הדמוגרפית בעיצומה: חרדים וערבים משתלטים אט אט על המדינה. הגרעין האירופאי החילוני שהקים ותחזק את המדינה ,אשם בכך כי עודד אי-תכנון המשפחה של מגזרים אלה ע"י מתן קצבאות והטבות שלא מקובלות בארצות אחרות.

הבחירות בארה"ב הוכיחו כי מה שחשוב זה הגזע ולא הכלכלה. שחורים והיספאנים היו מאוחדים בהצבעתם באובאמה ואילו הלבנים היו מפוצלים בצורה מגעילה ממש. אלה האחרונים לא ישרדו, באם לא יהיו מאוחדים ולא יפסיקו לשמש רשת רווחה לשחורים והיספאנים.

10 אם המפלגה הרפובליקנית רוצה לשוב ולהיות רלבנטית עליה להתנתק מ"מסיבת התה" הפשיסטית, מן האג'נדה הגזענית ומן האטימות הקפיטליסטית שלה ובקיצור: לחזור אל מורשתו של הרפובליקני הדגול שהיה ללא ספק גדול נשיאי ארה"ב במאה ה-19 אייב לינקולן.הוא אמנם נרצח - אך מורשתו עדין בחיים, לתשומת ליבם של שוחרי ההשכחה ושיכתוב ההיסטוריה בישראל.  (לת) ערן ארגוב
  • 00:36
  • 08.11.12

11 אני מוחה על הכותרת: המועמד אובמה מעורר התלהבות והשראה. הוא עושה גדולות  (לת) יהודה
  • 00:39
  • 08.11.12

12 מסכים עם כל הניתוח למעט הקביעה שאובמה ״לא מעורר התלהבות״ רון
  • 00:45
  • 08.11.12

כל מי שרואה את המוני המתנדבים לאובמה, את פרופיל התרומות, מי שצפה בועידה הדמוקרטית ומי שצופה בנאומיו לפני קהל, לא יכול לטעון שאובמה לא מעורר התלהבות.

13 אמריקה השתנתה - לא עוד ארצם של האמיצים כמה חול, כמה יוסי
  • 00:46
  • 08.11.12

אלא ארצם של החלשים, הבורים והעניים, זכאי האובמקר וקצבאות האבטלה.
מארץ החופש אליה כל העולם רוצה להגיע, לעוד אחת ממדינות אירופה המתרסקת. אני מתחיל ללמוד מנדרינית.

14 יעל אני מתפלא עליך. אובמה הצליח כבר בגדול ישעיה
  • 00:47
  • 08.11.12

1. נשיא אפרו אמרקאי ראשון, עלה לנשאות דרך מעמד ביניים נמוך, טולטל כנער ממקום למקום ובנה עצמו , למד, סנטור, לוחם. קיבל כלכלה בקריסה תהומית עם חור גרעוני של 11 טרליון $ כאשר שעור המובטלים עלה ל-10% תוך 3 חודשים מיום השבעתו... ועליו מוטלות המשקלות של מלחמות ובזיזה קפיטליסטית חזירית עם קונגרס וסנט רפובליקאים!!! האיש הזה עצר ובלם בהרחבה מוניטרית של 5.2 טריליון אשר מחצית מזה חוב לבנק המרכזי. בלם פיטורים של מיליונים בתעשיית הרכב, הוסיף עוד 5 מיליון עובדים והוריד את האבטלה ל-7.8% והיא ממשיכה לרדת!! הכניס 30 מליון איש תחת כיסוי בריאותי תוך אישור הדבר על ידי בית המשפט העליון בתמיכתו של נשיא בית המשפט הרפובליקאני. יצא מעירק, ובלם את ביברמן ההזוי הנשלט על ידי אישה, כבוד, מעמד, כוח, ופחד!!!

15 מה שמעניין הוא שההיספאנים הם ברובם שמרנים ונוצרים אדוקים, וממש לא מתחברים לליברליזם והחילוניות שמקדמים הרפובליקאים, בתיאוריה הם אמורים להיות רפובליקנים מושבעים. הם תומכים בדמוקרטים אך ורק עקב הגישה השלילית של הרפובליקנים כלפי מהגרים.  (לת) דן
  • 00:56
  • 08.11.12

16 יעל, מאמר כתוב היטב אבל שכחת את איזון הרשויות נורית
  • 00:59
  • 08.11.12

כיף לראות אותך בטלויזיה. אני צירכים עוד פרשנים כמוך.
כתבת דברים נכונים וצודקים לגבי השינוי שעוברת אמריקה, אבל נשיא מחושק בקונגרס לעומתי אינו יכול לעשות ככל העולה על רוחו. זו השיטה האמריקנית לטוב ולרע. לוחמנות לא תעזור במקרה הזה.

17 מעניין ועלוב נחום
  • 01:22
  • 08.11.12

הכותבת טוענת שהרפוליקאים יצטרכו להשתנות בשביל להבחר. ידוע שפוליטיקאים משנים דעות משיקולים אלקטוראלים, העיתונות לא אמורה לגנות אותם?

18 האם יש פרשן שמסוגל לנתח את האירועים בלי להיות מושפע מהעדפותיו האישיות? ספק רב אם אפילו גב' אינטליגנטית כדוגמת "הבת של שטרנהל" מסוגלת לכך.  (לת) תיאור מציאות או משאלת לב
  • 01:53
  • 08.11.12

19 טעות. לא הרפובליקנים "צריכים" להשתנות אלא הציבור הלבן הדמוקרטי יבין בסופו של דבר שהוא צריך להתגונן מול החומים והשחורים, ויצביע כולו למפלגה הרפובליקנית.  (לת) הלבנים כולם יעברו למפ' הרפובליקנית.
  • 01:58
  • 08.11.12

20 גם בישראל הדמוגרפיה היהודית משתנה משה א
  • 04:20
  • 08.11.12

יותר ימניים, יותר מזרחיים (כבוד , דפקו אותי), יותר לאומנים יותר כוחניים .פחות אשכנזים בעלי תודעה סוצאליסטית וכמובן יותר חרדים או במלים פשוטות ישראל בנסיגה.

21 מאמר קצת מבולבל...אמור לעסוק בדמוגרפיה אמריקאית ולא אומר כלום לעומק בעניין  (לת) מה קורא לכתבי הארץ
  • 04:29
  • 08.11.12

22 גזענים ישראלים מרימים את ראשם ומתארים את סופה של אמריקה תוך 3... 2... 1...  (לת) dra
  • 04:44
  • 08.11.12

23 ניתן לתרגם את הפיסקה הראשונה לישראלית כדי להסביר לתומכי ימין מתונים שהאג'נדה הביביסטית חולפת מהעולם.  (לת) כמו באמריקה
  • 04:48
  • 08.11.12

24 בקרוב אצל השמאל אמן בעזרת הפליטים המסתננים והמהגרים החדשים .  (לת) האיש מאטלנטיס
  • 04:59
  • 08.11.12

25 לא לשכוח את הציבור הגאה והפרופוגנזה התקשורתית שעזרו לבחירתו...  (לת) אורי
  • 05:10
  • 08.11.12

26 הרפובליקנים לא איבדו את הרוב בקונגרס , ולכן עוד מוקדם לקפוץ ולהסיק מסקנות  (לת) לגבי מה יקרה 4 שנים מהיום
  • 05:32
  • 08.11.12

27 המהפכה אולי הצליחה- אבל אמריקה העמלה והמצליחה גוססת. האם תשכיל אמריקה להתעלות על עצמה?- נראה.  (לת) ציוני
  • 05:42
  • 08.11.12

28 אכן ד"ר שטרנהל תיארה נכון את התהליך שעובר על ארה"ב - אך מדוע בישראל דווקא ' 'השחורים וההיספאניים שלנו' ', מעניקים את קולם לימין המנחל הקיצוני - ולמפלגה פסבדו-דתית (ש"ס)? שאלות שמחכות לתשובה
  • 05:59
  • 08.11.12

האם הסיבה היא שאנו מצויים עוד בעידן הכיבוש - שנסתיים מזמן בארה"ב לאחר כיבוש אמריקה מידי האינדיאנים? ושמפלגות הימין הכובש והחשוך מחלקות את נכסי העם הכבוש לבני 'עמישראל', והם, בתורם מצביעים עבור מייצגי המשך התהליך הקולוניאלי? ומתי התהליך הזה יסתיים? האם זה יקרה רק כאשר העולם ישים קץ לכיבוש פלסטין? -- והאם ברק חוסיין אובמה ישים קץ לכיבוש?

29 העמדות הקיצוניות עד כדי גיחוך הן דווקא העמדות של משפחת שטרנהייל. עם עמדות כאלה, ניתן היה לצפות שמשפחת שטרנהייל תעבור לגור בעזה של חמאס או באיראן של האייאתוללות - אבל לא, מוגי הלב החמדנים האלה לא יילכו עד הסוף עם העמדות שלהם. הרי הרבה יותר נעים ונוח לחיות במדינת היהודים ולקבל משכורות ותנאים שמנים ממשלם המיסים הציוני.  (לת) זאב ויעל שטרונגול
  • 06:23
  • 08.11.12

30 הדמוקרטים מובילים את העולםן החפשי  (לת) גם אצלנו
  • 06:25
  • 08.11.12

31 טור מעניין יוני
  • 06:27
  • 08.11.12

שאלה שעולה היא האם בזכות זה שזו הקדנציה האחרונה שלו הוא ירשה לעצמו להיות יותר נחרץ, בין היתר, גם בנושא בישראלי-פלשתינאי. אני מקווה שכן

32 ביבי היה הראשון שזיהה שאובמה יקח את אוהיו גרב שמאל
  • 06:35
  • 08.11.12

אה, רגע בעצם לא.

33 עוד כתבה בסידרה "חוכמה לאחר מעשה". משל למטאורולוג שיודע שאתמול ירד גשם  (לת) אוף
  • 07:11
  • 08.11.12

34 תמונה חלקית בלבד. המהגרים החדשים בעיקר ההיספנים הינם שמרנים בטבעם איש
  • 07:21
  • 08.11.12

הסיבה היחידה שהמהגרים ההיספנים מתרחקים מהרפובליקאים היא הפחד ממפלגה היא לאדם הלבן בלבד. מהבחינה הזאת הרפובליקאים אכן צריכים להשתנות. אבל! ויש אבל גדול. בניגוד לקהילה היהודית שהיא סופר ליבראלית בבסיסה, הקהילה ההיספאנית היא שמרנית בעיקרה. ברגע שהרפובליקאים יהפכו למפלגה של השמרנים החדשים כוחם יעלה בעשרות מונים. יכול להיות שזה יקח זמן אבל לבסוף אני מאמין שהרפובליקאים הם אלו שעומדים אל מול תור זהב ארוך הרבה יותר ומהדמוקראטי שהוא רק יהיה לתקופת מעבר.

35 ישנה נטייה, יש יאמרו סטייה, שאפשר להתקל בה בכל קהלי הבוחרים אצלינו: הדפוק מצביע לדופק. ויקטור
  • 07:25
  • 08.11.12

המרוקאים לא יבחרו במרוקאי. הליכודניקים לא יבחרו עבודה, זה בדם.

36 רפובליקנים ושינוי זה אוקסימורון - הרי הם המפלגה השמרנית. מה שיצטרכו זה לשקר טוב יותר.  (לת) יעל
  • 07:44
  • 08.11.12

37 ליברליזם,סוציאליזם והבטחות שוא על עתיד וורוד ימוטטו אפילו את ארה"ב.  (לת) קין
  • 07:46
  • 08.11.12

38 4 שנים נוספות של נאומים מרגשים ואפס שיפור, יעלימו את הדמוקרטים ל50 שנה.  (לת) קין
  • 07:47
  • 08.11.12

39 ארה"ב החדשה: פחות עבודה קשה ויותר "מגיע לי". איש משפחה
  • 07:49
  • 08.11.12

בהצלחה עם זה

40 מפלגה של זכרים לבנים - עשירים מצד אחד, עניים וגזענים מצד שני. מלינה
  • 07:53
  • 08.11.12

מישהו באמת חושב שבמאה העשרים ואחת אפשר לקבל הטפה לגבי "תקבלי את זה שנאנסת ותלדי את התינוק" בשלוות נפש? נראה לי שאפילו במאה הקודמת זה כבר היה לא מקובל, שלא לומר לא חוקי.

41 גם הימין אצלנו נבנה מהדמוגרפיה...והשטרנהלים הם זן נכחד.  (לת) זאת ועוד
  • 07:55
  • 08.11.12

42 מאותן סיבות בדיוק חובה להחליף את השלטון בישראל ויפה השעה הקריבה.  (לת) רוצים מדינה סוציאליסטית נאורה ואנושית
  • 07:56
  • 08.11.12

43 תודה על כתבה נחוצה ענת
  • 07:57
  • 08.11.12

הכתבה הזאת כל כך נחוצה במדיה הישראלית, בה חסרים כל כך המימדים הפנים אמריקאים המשפיעים על תוצאות הבחירות ועל תהליכים בארה"ב בכלל.

44 יעל-זה ממש כך. יש כל מיני דיבורים,אצל רפובליקנים מתונים שכנראה יהיה צורך לפתוח את הגבולות להגירה מאסיבית,ולהפוך הפלות לחופשיות ועוד כהנה וכהנה הצעות.ואלו דיבורים מפיהם של רפובליקנים מתונים.הפחות מתונים מדברים על פרישה מארה"ב והקמת מדינה משלהם לפי ערכי אמריקה הישנה והמוכרת להם. יש קיטוב אמיתי בחברה האמריקנית וההשפעה הדמוגרפית היא החזקה ביותר,והיא שלילית בעליל.אמריקה מאבדת את "זה". דמוקרט לשעבר-והיום שפוי
  • 08:00
  • 08.11.12

וזה קרה למדינות נוספות.את המסקנות שכל אחד יסיק בעצמו.זה לא פוליטיקלי קורקט בכלל.

45 נתניהו התערב התערבות גסה בהליך דמוקרטי והימר על הצד המפסיד. על שגיאות כאלה נתניהו צריך לשלם.  (לת) בנפול רשעים אל תשמח
  • 08:07
  • 08.11.12

46 בעיה דמוגרפית! פעם לנסות להכניס אישה להריון היה צו אלוהי. עכשיו האישה צריכה לסכים!  (לת) וגם אסור לה להיות קרובת משפחה! פשוט בושה!
  • 08:09
  • 08.11.12

47 אפשרות התגובה בהארץ היא הגרועה מבין שאר העיתונים.תמיד מעלים באיחור ניכר ולא מאפשרים להגיב על תגובה .זו מדיניות המערכת כנראה.מוזרה ושלילית לעיתון המציג עצמו ליברלי .  (לת) מאוכזבת מהגישה שלכם
  • 08:12
  • 08.11.12

48 לא מעורר התלהבות? גיא
  • 08:15
  • 08.11.12

יש לך מועמד יותר טוב? אובמה מנהיג מצויין, חכם, נואם דגול, מצליח לשנות איפה שחשוב. ההישגים עוד לפניו. כיסח את הרפובליקנים בבחירות בלי למצמץ.

49 טעות קשה דוד קרמף
  • 08:15
  • 08.11.12

4 שנים אחרי בוש , המפלגה הרפובליקאית פיספסה ניצחון.

50 זה מה שעלול להיות כאן אם לא נשכיל לסכל את המזימה של החרדים והערבים beetle
  • 08:21
  • 08.11.12

החרדים והערבים מתרבים בקצב מסחרר, תושבי אום אל פחם וטייבה עדיין נמצאים בשטח ישראל ותושביהם נחשבים ישראלים למרות שבפועל אינם כאלה בתרבותם והזדהותם הלאומית, כמו חלק גדול מהחרדים.
אם לא נשכיל להפריד את העמים, ערבים לפלסטין ויהודים לישראל, ונשאף לביטול קצבאות הילדים לחרדים, אנחנו נמצא יום אחד את עצמנו שאסור לנו למכור במשך חודש בשנה מוצרי מזון במהלך היום (הראמדן), לנשים יהיה אסור ללכת גלויות ראש (ערבים וחרדים), נשים יחשבו בחוק כרכוש הגבר (ערבים), נשים יוחייבו לעבוד והגברים לא (חרדים) וכ'.
אני נחרד משיתוף הפעולה בחקיקה דתית שיכול להיווצר בין הדתיים היהודים לערבים.

עלינו להתעורר ולהזהר, יום אחד עלול להיות לנו ראש ממשלה שלא באמת שייך למדינה אלא צאצא של טפיל, כמו בארה"ב.

51 הולכת להיות קטסטרופה כלכלית עולמית אפי
  • 08:46
  • 08.11.12

ברגע שאובמה יעלה את המיסים הכלכלה באמריקה תקרוס וצביטה אחריה את רוב הכלכלות האחרות

52 לא הבנתי את הטון המאוכזב של הכתבת. היא לא נימקה מדוע אובמה "לא מעורר התלהבות"  (לת) אחת
  • 08:48
  • 08.11.12

53 הימין הישראלי מתגעגע לעולם האתמול  (לת) עם כיפה ובלי כיפה - פתטיים
  • 08:54
  • 08.11.12

54 אובמה הצליח להוציא את השד העדתי, כל-יצור בחר לפי שבטו,למעט היהודי הכנוע והמתבולל  (לת) דודי
  • 09:20
  • 08.11.12

55 ניצחון אובמה: ניצחון המציאות+הטבע על המיטוס, בקרוב אצלנו אמן.  (לת) אזולאי
  • 09:36
  • 08.11.12

56 בבחירות הבאות הם צריכים להעמיד בראשם איזה "כחלון" שחור...ויקחו את הבחירות בהליכה.  (לת) הלקח האמיתי של הרפובליקאים
  • 09:43
  • 08.11.12

57 תודה לך על הפרשנות. את מרתקת.  (לת) משפטן
  • 10:01
  • 08.11.12

58 בבחירות לא מנצחים, זו לא מלחמה. בבחירות זוכים באמון הבוחרים, ונדונים לעבודה קשה ולאחריות כבדה.  (לת) ניצחון בבחירות
  • 10:15
  • 08.11.12

59 התהליכים הדמוגרפיים הם לא של עשרים שנה אלא של 400 שנה. אובמה הוא עכשיו מנהיגם של השחורים בארהב ב 400 השנים האחרונות.  (לת) תהליכים דמוגרפיים
  • 10:17
  • 08.11.12

60 אמריקה נהפכה לדרום אפריקה,גזענות שחורה, אף שחור לא הצביע מיט רומני,,מסקנה,הדמוגרפיה משפיעה וגירוש זרים זה לא עברה זה דבר בריא לעמים ופחות מלחמות והתערבות בפנים מדינות אחרות שמביא לסיכסוכים בין העמים !!  (לת) לאפרו אמריקאים נמאס מאמריקה !
  • 11:01
  • 08.11.12

61 " או להימנע מלהטיף לנשים שאונס אינו דבר כל כך נורא". את היסטוריונית או תועמלנית זולה? חוש ביקורת
  • 11:10
  • 08.11.12

אילו היתה בך טיפת רצינות של היסטוריון היית בודקת את הדברים בהקשרם. מתוך ההקשר ברור שהביטוי "אונס לגיטימי" של טוד אקין הוראתו היתה: אונס אמיתי בניגוד למשהו שרק מתחזה לאונס. הוא ניסה להגיד שבאונס אמיתי יש סיכוי מאד נמוך להריון. לא משנה מה מידת המדעיות שבקביעה זו ולא משנה אלו מטעמים ניסו תועמלני הדמוקרטים לעשות מכך, אף אדם בעל מינימום של אינטליגנציה לא יכול לראות בדבים הטפה לנשים ש"אונס אינו דבר רע כל כך".

62 הפרשנים מהשמאל הישראלי ממליצים לאמריקאים להתחשב בשינויים הדמוגרפיים בארצם, אך עוצמים עיניהם למול השינויים הדמוגרפיים בישראל.  (לת) אולי גם השמאל הישראלי ישנה את עמדותיו, ויתחשב בגידול במספר החרדים והמזרחיים?
  • 11:16
  • 08.11.12

63 אובמה אני מודה לך שניצחתה ,רק אתה תקרב את בוא המשיח,,"הנני אליך גוג,,,בטבע מלך העולם שולט ולא אמריקה סין או רוסיה,"לעושה נפלאות לבדו " בקרוב תדעו למה הכוונה !!"  (לת) ויקרב פרעה :ברק חוסין אובמה טוב ליהודים המאמינים !
  • 11:17
  • 08.11.12

64 היספאנים, שחורים, אסיאנים, נשים ושות', המסר שלי אליכם: הבה נצעד יחדיו על מנת לבחור נשיא אחר, תחליף לאובמה. נשיא שיודע לא רק להיבחר אלא גם להתנהל בניקיון כפיים ולהבריא את הכלכלה. לא רק למען לבנים, אלא למען כולם.  (לת) כך צריך היה לומר
  • 11:21
  • 08.11.12

65 המועמד כן מעורר התלהבות, הוא ממש מסעיר, חתיך הורס, ואני לא הומו או משהו..(לא שיש משהו לא טוב עם זה)  (לת) מורן
  • 12:26
  • 08.11.12

66 אובמה לא סובל את ישראל,זה ברור,ישראל צריכה לאמץ את רוסיה כבת ברית BJ PEN
  • 12:39
  • 08.11.12

בדיוק כמו בתקופת המלחמה הקרה,קיבלנו כתף קרה מהאמריקאים שלמעשה יחד עם יהודי ארה"ב הכריזה כי היא בעצם נוטשת את בת בריתה ישראל.
צריך להתחיל לחשוב על כיוון מקורי וחדשני שעשוי לעבוד לטובתנו,עכשיו בטח יצנזרו אותי העורכים של המדור(כרגיל) רק משום שדעתי שונה משלהם.עיתון "הארץ" הדוגל בדמוקרטיה נתפס במערומיו !

67 לא להעליב את פרנקלין רוזוולט ואת זכרו- נשיא מקובל על רוב גדול מוחלט של האמריקנים - ע"י השוואתו לנשיא מפלג, נשיא של חצי מהאומה, שנה את מערכת הבחירות שלו על פילוג, זריעת אימה והסתה אישית נגד המועמד היריב. ההשוואה הזו מקוממת וכמוה כהכפשת זכרו של FDR. אין לה כל מקום! (למרות שבנושאי חברה, שיוויון כל הגזעים והפלות אני מסכים עם אובמה, וגם במדיניותו כלפי ישראל) - נדהמתי מהצלילה שלו אל תהום ההכפשות והשקרים האישיים במערכת הבחירות הזו (הוא עשה את זה כי אין לו רקורד טוב להציג על 4 שנים בבית הלבן). אז איפה FDR ואיפה הוא??  (לת) "הארץ" שוב ירד אל הביבים
  • 12:44
  • 08.11.12

  •   שקר - אובמה לא שקר שפוי
    • 17:39
    • 08.11.12

    אובמה מסר מידע מדויק על רומני.
    עקבתי בקפדנות.
    לעומתו, רומני שינה את עמדותיו ללא הרף ושיקר ללא בושה. למשל, אמר בויכוח שתוכנית הבריאות שלו (רומני) מאפשרת היצטרפות ללא בדיקת מחלות קודמות. שקר וכזב שהוכחו!!!

68 גם כשהמועמד לא מעורר התלהבות - טפשות וחוסר הבנה שפוי
  • 15:36
  • 08.11.12

המועמד מעורר התלהבות חסרת תקדים. ראי ערוצים בארה"ב מלבד פוקס החד צדדי, החי בבועה ימנית

69 גם כשהמועמד לא מעורר התלהבות - טפשות וחוסר הבנה שפוי
  • 15:45
  • 08.11.12

המועמד מעורר התלהבות ללא תקדים. צפי בערוצי ארה"ב מלבד פוקס החי בבועה ימנית

פעילות
המלצות