תל אביב
16°- 9°
- קצרין 10°- 5°
- צפת 9°- 4°
- טבריה 16°- 9°
- חיפה 14°- 9°
- אריאל 9°- 5°
- ירושלים 8°- 5°
- באר שבע °-°
- מצפה רמון 10°- 5°
- ים המלח 20°-11°
- אילת 20°- 9°
- לדף מזג אויר
04:51
שישה לוחמים מחיל האוויר, טייסים ומכונאים, נספו שלשום בהתרסקות מסוקם ברומניה, יחד עם קצין-קישור מקומי. הביטוי השחוק, "נפלו במילוי תפקידם", הוא הפעם אמת לאמיתה. תפקידו של חיל האוויר להתכונן למבצעים מרוחקים ומסוכנים, במלחמות ובמבצעים שביניהן. ההתכוננות אינה יכולה להיעשות רק בחדרי תדריכים ובסימולטורים. גם אין לתחום אותה לגבולות הצרים של ישראל, שמחציתה מדבר, שהרריה נמוכים ושטייסיה בקיאים מדי בתוואיה. טיסה כמו-מבצעית במדינות כטורקיה (עד להצטננות היחסים) או רומניה מחדדת את כושרם של טייסי הקרב, התובלה והמסוקים לתפקד במצבי חירום בשטחים חדשים ותובעניים.
כארגון מקצועי, יודע חיל האוויר שתחומיו השלובים של עיסוקו, תעופה וצבא, אינם סלחניים למי שמתרשל ומזלזל בתקנוני הפעולה שלהם. האתגר הוא באיזון שבין ביצוע המשימה ושימור הכוח, בין השגת היכולת המבצעית לבין הבטיחות. שנים רבות מדי נטתה הכף לטובת החתירה להישגיות ולחובת הזהירות. ואכן, רכישת היתרונות האיכותיים, במיוחד בקרבות אוויר, גבתה מחיר יקר מנשוא בתאונות, שנבעו בחלקן מפזיזות ומהתעלמות מהוראות.
התוצאה המצטברת, הבלתי נסבלת, שונתה, אם גם באיחור. חיל האוויר התבגר, הרצין והיטיב מבעבר להקפיד על איתור נקודות תורפה בתהליך הטיסה. לא עוד תאונות כלי טיס תכופות, עד כדי שתיים בחודש בשנים מסוימות, רובן הרחק מהעין הציבורית. עכשיו בולטים האסונות בנדירותם - וגם מפני ששוב אין אפשרות להסתירם.
אסון היסעור ברומניה הוא מאותם מקרים שאינם מצדיקים את החשש, שמא הגוף המעורב באירוע לא יצליח לחקור את עצמו כהלכה. מפקד חיל האוויר, אלוף עידו נחושתן, נקט את הצעדים הנכונים, כשעצר את אימוני הטיסה ליום של בדיקה עצמית ומינה טייס מסוקים מנוסה ומשוחרר מאילוצי הכפיפות הפיקודית, תא"ל במילואים שלמה משיח, לחקור את נסיבות ההתרסקות. חזקה על חיל האוויר שלא יחסוך במאמצים לדעת מה קרה וכיצד ניתן לצמצם את הסיכון להישנות אסונות כאלה.