מתיו טיילור | למה קטענו את נתניהו

כשיהודי צפון אמריקה התכנסו בניו אורלינס לעצרת השנתית שלהם השבוע, חשף הזרם המרכזי של הממסד היהודי תשובה חדשה לגינוי הבינלאומי הגובר של מדיניות הכיבוש וגזל הקרקעות של ישראל. התוכנית הגדולה: דה-לגיטימציה של עושי הדה-לגיטימציה.

הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה הודיעו בעצרת כי ישקיעו בשלוש השנים הבאות שישה מיליון דולר ב"רשת פעולה למען ישראל". על סמך הנאומים בעצרת נראה כי האסטרטגיה תהיה להוקיע בכיכר העיר כמעט את כל מי שתומך בצורה כלשהי בחרם על ישראל כמעורב במסע דה-לגיטימציה שמטרתו "השמדת מדינת ישראל". במקום להשקיע מיליונים בניסיון לשכנע את ישראל לשנות את דרכיה, בפדרציות מעדיפים לירות בשליח.

ימים אחדים קודם לכן כינסה תנועה יהודית אחרת, "קול יהודי למען השלום" (JVP), צעירים יהודים מארה"ב וישראל לדיון בסוגיות הקשות שמהן מתחמקת הנהגת הזרם המרכזי, כמו למשל איך הכיבוש פוגע בלגיטימיות של ישראל. פעילים יהודים צעירים אלה הם התגשמות תחזיתו של פיטר ביינרט במאמר שפורסם באחרונה ב-,New York Review of Books ואשר בחן מדוע מדיניות הדיכוי של ישראל גורמת תחושת ניכור בקרב צעירים יהודים באמריקה.

בנאומו של נתניהו בעצרת הכללית של הפדרציות ביום שני, קמה הראשונה מבין חמישה צעירים יהודים, והניפה כרזה שעליה היה כתוב "חוק הנאמנות עושה דה-לגיטימציה לישראל". האחרים המשיכו עם "המצור על עזה עושה דה-לגיטימציה לישראל", ו"השתקת המחאה עושה דה-לגיטימציה לישראל". נתניהו הגיב בחריפות על המחאה. "יש לעצור את ניסיונות אויבינו והתועים בדרך שנגררים אחריהם לעשות דה-לגיטימציה למדינה היהודית", אמר ראש הממשלה, שדבריו התקבלו בתשואות רועמות.

אני הייתי אחד מהחמישה שנזרקו החוצה, כשבידי כרזה האומרת "הכיבוש עושה דה-לגיטימציה לישראל". כשאני רואה בעיני רוחי את קץ הבנייה בהתנחלויות ואת החיים בשוויון עם הפלסטינים - שעה שממשלת נתניהו מפקיעה אדמות פלסטיניות ובונה עוד התנחלויות מדי יום - אני תוהה, מיהם התועים בדרך?

כשהמוחה האחרונה קמה כדי להכריז ש"ההתנחלויות הן בגידה בערכי היהדות", התנפלו עליה אנשים מהקהל, סתמו את פיה במגבת וצרחו במקהלה "ביבי, ביבי, ביבי".

גנדי אמר, "בתחילה הם מתעלמים ממך. אחר כך הם צוחקים עליך. בהמשך הם נלחמים בך, ואז אתה מנצח". במקרה של ישראל והממסד היהודי-אמריקאי, הנוסח המתאים הוא: בהתחלה הם מתעלמים ממך. אחר כך הם מכנים אותך יהודי-שונא-עצמו, וגם עושה דה-לגיטימציה, ואז הם יוצאים למלחמה נגדך, עם שישה מיליון דולר.

ומה עכשיו? אנו, היהודים הצעירים, לא ניסוג. מספרנו גדל ואנחנו ננצח. ישראל תנטוש את התנהגותה האכזרית ואת תאוות ההרס העצמי שלה. לא נעצור עד שישראלים ופלסטינים יחיו יחד כשווים, בביטחון ובכבוד הדדי.

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
פעילות
המלצות
הפופולריות בדעות
פרסומת