מה יהיה כשיסגרו את הברז?

היום קיימה הכנסת כנס פגרה מיוחד בעקבות בקשה שהגישו יותר מ-25 ח"כים מסיעות האופוזיציה ליו"ר הכנסת בנושאים הבאים, שנמצאו חשובים ודחופים מספיק כדי לאפשר את הכינוס: א. העלייה חדה בממדי האבטלה, ההתייקרויות במשק ומצבה הכלכלי המידרדר של מדינת ישראל. ב. הפגיעה במשרתים וחוסר השוויון בנטל.

בעוד כשבוע - חודש לאחר פקיעתו של חוק טל, שהסדיר את מעמדם של בני הישיבות שתורתם אומנותם - יחל צה"ל לשלוח "צווי התייצבות" לכ-7,500 תלמידי ישיבות בני 17-18 משנתון הגיוס של 2013, ואלו יאלצו להתייצב בלשכת הגיוס כמתגייסים מן המניין.

סוגיית גיוס החרדים לצה"ל ממשיכה לעמוד בעין הסערה, אולם נבחרי הציבור החרדי שותקים. האם מדובר באסטרטגיה מכוונת? באדישות לא מובנת? במידע מבוסס כי מהלך כזה אינו בר ביצוע או חסר סיכוי? קשה לדעת. אנשי ההסברה במגזר החרדי ממלאים כעת פיהם מים ומשדרים את התחושה כי אזלה התחמושת מארסנל נשק ההסברה המסורתי.

בסיבוב הקודם הם עוד ניסו לשכנע את הציבור החילוני במאור פנים ובנועם הליכות, שבניסיונו להטיל גיוס חובה הוא גרוע יותר מהכובש הרומי שהטיל "גזרות שמד" על העם היהודי. כשהמהלך לא צלח הם הטילו את פצצת האטום ההסברתית המוחצת, והכריזו כי אביו של יוחנן פלסנר הוא גוי, וסבו הוא כומר. זאת, מתוך אמונה כי הגילוי המרעיש יחזיר את הח"כ הלוחמני מושפל אל ביתו והנושא יתמוסס מסדר היום. רק דבר אחד אותה הסברה חרדית לא לקחה בחשבון: למידע הזה אין ערך בעיני הציבור החילוני. אותו מעניין הרבה יותר שפלסנר החזיק בשירותו הצבאי באם-16 מקוצר, מאשר שאמא שלו לא יהודייה.

"אפילו אם יכניסו אותנו לכלא, נמסור את הנפש על לימוד התורה עד הנשימה האחרונה. אם החילונים ירצו מלחמת קודש הם יקבלו חזרה מלחמת קודש", כך זעק בהתרגשות בחור ישיבה בהלווייתו של הרב יוסף שלום אלישיב, שהתבשם מעוצמתם המספרית של החרדים ששיתקו את הבירה למשך עשר שעות.

מאחורי הקלעים כבר נרקמת התארגנות חשאית במגזר החרדי לקראת צווי המעצר והכניסה הפוטנציאלית לבתי הכלא הציוניים. כשתרחיש כזה ייצא אל הפועל תודבק על דש בגדם הימני של המוני חרדים סרבני גיוס פקודת המעצר האישית – כאשר חלקם יהיו על מצע טלאי צהוב. על דש בגדם השמאלי ייתלה שלט קטן עם הכיתוב: "אבינו מלכנו עשה למען טבוחים על ייחודיך", וארשת פניהם תביע שמחה גדולה על כך שסוף סוף נפלה לחיקם ההזדמנות לקיים את הפסוק כפשוטו: "בכל לבבך ובכל נפשך - אפילו הוא נוטל את נפשך". בדרך לבית הסוהר הם כמובן יקראו פרקי תהילים בדבקות ובזעקות עד שיקרעו את כל שבעת הרקיעים ויגיעו עד כיסא הכבוד.

ביום כזה, מאורי הדור, ראשי הישיבות וצדיקי המוסר יחזקו את בני התורה בנאומים נלהבים ויצטטו בקול בוכים את דברי הקדוש רבי אלחנן וסרמן הי"ד לפני השלכתו לתאי הגזים. הם יקראו בבכיות נוראיות את קינות ט' באב ויספרו ארוכות על מסירות הנפש של אבותינו בתקופת מסעי הצלב והאינקוויזיציה. ראשי הישיבות מצדם יחזקו את "מוסרי הנפש" ויקריאו את סדר היום העתידיים בכלא, סדרים ושיעורים.

לאחר שיחות החיזוק, כל בני התורה יתלכדו במעגל גדול ובעיניים עצומות ובדבקות אין קץ, ישירו כולם: "וכל קרני רשעים אגדע", "תורה הקדושה התחנני בבקשה", "בשלטון הכופרים אין אנו מאמינים" וכו'. מחוזקים ומוכנים נפשית יקבלו האסירים החרדים באהבה את גזרת השלטון האכזר. מי שיזכה להיות עד למעמד, כנראה שלא ישכח לעולם את המראה אפוף ההוד, ההרואי ומרטיט הלב בשערי הכלא.

אך אויה, מה יקרה אם הרשעים הארורים בממשלה ובכנסת יודיעו לפתע שלא עולה בדעתם להכניס את כולם למאסר, אלא רק לפגוע בבני התורה באמצעות קיצוץ תקציבים והטלת קנסות? מה יקרה אם יחליטו לסגור את ברז ההקצבות כל כך חזק שאפילו טיפה אחת לא תטפטף? מה יקרה כאשר השותף הוותיק ביבי כבר לא יהיה מסוגל להושיע, והאחות הרחמנייה שלי יחימוביץ תזיל דמעה? או אז יעמדו החרדים בפני בעיה גדולה.

ואולי ברגע האחרון יקרה נס או שמישהו יתעשת ויציע הצעה פשוטה והגונה שלחילונים יהיה קשה מאוד לסרב לה, וזו לשונה: "גייסו את כל מי שמבטל תורה והניחו ללומדי התורה להמשיך ולחזק את עם ישראל". האמינו לי שאם החרדים ילכו על זה ברצינות, הרווח יהיה כולו שלהם. למחרת יתייצבו בשערי הבקו"ם 20 אלף חרדים, ובזכותם יינצלו 1,000 כוללים, 70 אלף אברכים ו-45 אלף בחורי ישיבה - ובא לציון גואל.

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 מה יעשה ביבי או מחליפו מול מרד מיסים?  (לת) שאלה מעניינת יותר
  • 14:33
  • 29.08.12

02 נגמר הדלק, השיירה נעצרת. זה כבר לא עניין פוליטי, פשוט אין לפרה יותר חלב בעטינים. והתפילות לא יעזרו. מי שלא יבין את זה - רחמנות עליו.  (לת) אין יותר
  • 14:41
  • 29.08.12

03 "יינצלו" 70000? זו אוגדה. קדימה לבקו"ם. אסף
  • 14:46
  • 29.08.12

לא זכור לי שקיבלתי הנחה כשהלכתי לעתודה ושירתתי 18 שנים אח"כ. ולמדתי משהו יותר מועיל מגמרא.

04 ההגנה על חיי יהודים הינה מלחמת קודש. בואו חרדים להילחם במלחמת הקודש כי אנחנו מאסנו בכם ובצורך לשמור על נשותיכם.  (לת) צבי
  • 14:49
  • 29.08.12

05 נלווה את החרדים לטירונות בשירה ובריקודים. אתצם תשמרו ואנחנו נתבטל עם ספר.  (לת) צבי
  • 14:50
  • 29.08.12

06 א' לא עזר בשואה, ולא עצר פינוי קטיף, די לשקרים של החרדים והדתיים.  (לת) צבי
  • 14:51
  • 29.08.12

07 ללא אלף לא מאתיים וגן לא אחד המגזר החיצוהי
  • 14:51
  • 29.08.12

דרכם מנוגדת למדענה הציוני.ת שילכו מפה לא לתת צהם שקל . לא להעביר מים חשמל ודז שילכו לארה"ב נראה אותם

08 מדוע שהחרדים לא יטלו את היוזמה ויצעידו 7500 מאנשיהם שאינם ממש גדולי תורה לבקו"ם נס לא יקרה
  • 15:03
  • 29.08.12

מדוע הרבנים והעסקנים החרדים אינם מוכנים לוותר על איש, גם על אלו שעושים תורתם פלסתר, שהכל יודעים שהם מגיעים לכולל כמי שכפאו שד ורשומים כתלמידי כולל רק כדי שלא יגויסו? אני משוכנעת למדי שלא נראה בקרוב אלפי אברכים שמתחיילים, ממתי החרדים חוששים מהשלטון החילוני וממהרים למלא פקודות? אם הציבור החרדי לא יתגייס ולא יקיים את החוק והמדינה לא תכפה עליו את מרות החוק אין מנוס מביטול חוק השרות הבטחוני, משהוכח בעליל שאינו שוויוני ומפלה בין דם לדם. השלב הבא הוא מלחמת אזרחים. לא ייתכן שהציבור הלא חרדי ייכנע פעם אחר פעם לתכתיבי הרבנים החרדים והחוק יהפוך לאות מתה.

09 הבעיה היא שכבר שנים רובכם מתבטלים הן מתורה והן מעבודה ליאור
  • 15:06
  • 29.08.12

כבר ראינו שוב ושוב איך "צדיקי הדור" לא מהססים לשקר במצח נחושה ולהגן על משתמטי הלימוד, או לזייף רישומים לכוללים ולישיבות כדי לקבל את התקציבים של "שלטון הכופרים".
הפשרה שלך מאוד פשוטה - אתם תמשיכו לשקר, ואנחנו נמשיך לשרת...
תן לי לחשוב על זה... התשובה היא לא!!!!
30 שניות הייתם על ב' ותעופו לי מהעניים

10 מדינה מתוקנת לא מתקצבת דת ופולחן שהם עניינו האישי של אדם. אוחיון
  • 15:45
  • 29.08.12

החפץ לא לעבוד ולקחת אחריות על עצמו ומשפחתו יעשה זאת על חשבונו נקודה.
קרב יום שיופסק תקצוב ישיבות
מועצות דתיות
רבני כסף וכבוד
ושאר בתי ספר חרדים שלא מחנכים לעבודה,השכלה,שירות צבאי והכי חשוב תשלום מיסים.
קרב יום שעל נושאים אלה יצאו לעימות שבסופו מדינת ישראל תחזור לבוניה ומקיימיה גם במחיר בשימוש בשיטות "לא יהודיות" בעליל.

11 עדיף לסגור את כל הכוללים והישיבות ולא לגייס אף חרדי על פני גיוס והמשך קיום הכוללים והישיבות. משלם מיסים
  • 16:41
  • 29.08.12

הכוללים והישיבות שואבים כספי ציבור ופוגעים בסופו של דבר ברמת השירות הציבורי במדינת ישראל - בחינוך, בבריאות, בבטחון וברווחה. אם היה ניתן להפנות את הכספים מהכוללים ומהישיבות לבריאות, מדע, תרבות, רפואה ובטחון, מדינת ישראל הייתה מדינה טובה יותר, ציונית יותר ויהודית יותר.

במקום להאבק על גיוס חרדים, צריכים להאבק על הפסקת המימון הציבורי לכוללים ולישיבות. מי שרוצה ללמוד תורה, שיעשה זאת על חשבונו.

12 נראה שאתה די שייך לציונות הדתית. ירושלמי
  • 16:43
  • 29.08.12

לפי רמת השנאה שלך לתורה.
ליהודים שומרי תורה אכפת ממצב שמירת המצוות של כל אדם،והדאגה שלהם מהשפעות השירות הצבאי בהחלט מובנת.
בלי שום קשר לחרדים،צה"ל יהיה חייב להמשיך כצבא קבע מקצועי.
זו האופציה היחידה .

13 הפיסקה האחרונה הרסה לי לגמרי את החוויה שהייתה לי מהמאמר היפה הזה. הרי מה שאתה מציע, דוד, זה לחזור למה שהיה. אם הם שיקרו בעבר, למה שלא ישקרו הלאה? אצלם כולם נהרגים באוהלה של תורה, גם אם הם סתם עומדים בחוץ בלי ללמוד ובלי לעבוד. העיקר שסופרים אותם בשביל התקציבים.  (לת) מאוכזב
  • 16:47
  • 29.08.12

14 כל מה שצריך זה לקחת להם את הכסף העילוי
  • 16:47
  • 29.08.12

כל הכסף - התמיכות לכוללים, ההנחות בארנונות וההסעות לבתי הספר. לא יהיה להם ברירה אלא להתגייס.

15 גם וגם (אין סתירה) - לבטל את כל המענקים לישיבות, ולגייס כל מי שבר גיוס. שהיתר יסעו לעשות מגבית בברוקלין, או שיקבלו מן ישר מהשמיים.  (לת) עצבני
  • 16:47
  • 29.08.12

16 והיה כי יסרבו להסתפח אל שלומי אמוני ישראל, המוסרים נפשם להגנת מולדתם מפני צר ואויב, וגדעתי קרני חרדים - קרנות תמך בישיבות ובכוללים, ושיברתי קרנות לסיוע להם ולנשיהם ולטפם, ושיסיתי בהם פקידי-מס וכיליתי נכלי מרמה וסתמתי דרכי עקלתון וכל נוכל ורש נפש אחבוש בבית האסורים לימים רבים. ובכו כל החרדים לעתידם ואמרו: "ספחוני נא אל אחת מפלוגות הבחורים המצוינים למען תחי נפשנו ולא נשב בעלטה ונפלל לישועה נכזבה.  (לת) רויטל גולדפיש
  • 16:48
  • 29.08.12

17 לא מספיק בכלל. אם תצא קריאה לפיה יוגבל מספר הלומדים ל-1,000 עילויים בשנה, אולי  (לת) שולה
  • 17:20
  • 29.08.12

18 כתיבה הומוריסטית (נראה שכמה מהמגיבים מעלי לא ממש הבינו) ואמיצה. גילגל
  • 17:22
  • 29.08.12

יישר כוח על ההגינות והשכל הישר.
כמה חבל לפרנסי הציבור אין.

19 יש לי הצעה פשוטה והגונה שלחילוניים ודתיים יהיה קשה לסרב לה-אכיפת חוק גיוס חובה לכולם,בדיוק כמו שאני ובני משפחתי התגייסנו ותרמנו את חלקנו.מה לא ברור כאן-כולם צריכים לעצור באור אדום ברמזור-מדוע יש צורך בדיון מיוחד לגבי קבוצה מסויימת אם היא "תקבל פטור מעצירה ברמזור" ואם לא-אז איך "יפצו" אותה על הקרבתה והסכמתה לעצור ברמזור.  (לת) סמי מפ"ת
  • 17:33
  • 29.08.12

20 מדוע שהחרדים לא יטלו את היוזמה ויצעידו 7500 מאנשיהם שאינם ממש גדולי תורה לבקו"ם נסיון נוסף להשחיל תגובה
  • 17:46
  • 29.08.12


מדוע הרבנים והעסקנים החרדים אינם מוכנים לוותר על איש, גם על אלו שעושים תורתם פלסתר, שהכל יודעים שהם מגיעים לכולל כמי שכפאו שד ורשומים כתלמידי כולל רק כדי שלא יגויסו? אני משוכנעת למדי שלא נראה בקרוב אלפי אברכים שמתחיילים, ממתי החרדים חוששים מהשלטון החילוני וממהרים למלא פקודות? אם הציבור החרדי לא יתגייס ולא יקיים את החוק והמדינה לא תכפה עליו את מרות החוק אין מנוס מביטול חוק השרות הבטחוני, משהוכח בעליל שאינו שוויוני ומפלה בין דם לדם. השלב הבא הוא מלחמת אזרחים. לא ייתכן שהציבור הלא חרדי ייכנע פעם אחר פעם לתכתיבי הרבנים החרדים והחוק יהפוך לאות מתה.

21 זהו,לפגוע בכיס. גדליה
  • 18:16
  • 29.08.12

אם ינתקו אותם מהעטין,הם ירוצו לצבא לפני החילונים.זה מה שאנחנו מבינים,כסף.

22 סיגרו את הברז י.ה.
  • 18:28
  • 29.08.12

סיגרו את הברז סיגרוהו חזק
ולא יעברו בו קצבה או מענק
אברך או כוללניק לשוק אז יצאו
בעמל וביגע יתפרנסו

סיגרו את הברז סיגרוהו חזק
ולא יעברו בו קצבה או מענק
השוד יפסק וכך גם הגזל
ומגזר מתעלק יצא לחירות

סיגרו את הברז סיגרוהו חזק
ולא יעברו בו קצבה או מענק
ועם ישראל אז ינשום לרווחה
כאשר בארנק תישאר עוד טיפה

23 קיצר, לגייס גורף את כולם, פרט למספר מצומצם של עילויים.  (לת) דוד
  • 18:42
  • 29.08.12

24 לא 70 אלף ולא 7000 מיקי
  • 19:13
  • 29.08.12

לעלות על מדים , בלי שום הנחות ומייד !!!!


חבורת פרזיטים.

25 אני חילונית וקל לי מאוד לסרב להצעה שלך: אם מי שלומד פטור מצבא, זה גם מי שלומד כל דבר ולא רק תורה. לומדי תורה לא מחזקים את עם ישראל - להפך, אתם מפלגים ומחריבים. התורה שלך והאלוהים שלך מעניינים אותי כשלג דאשתקד.  (לת) תתבבייש לך
  • 19:23
  • 29.08.12

  •   עצוב לי כאדם דתי לשמוע שנאה כזו לתורה וכו דתי
    • 22:32
    • 29.08.12

    אני מזדהה עם הכעס והתסכול, אך אנא ממך הפרידי בן הכעס על הציבור החרדי לבין השנאה שאני שומע על התורה והדת.
    ערב טוב לך,
    דתי (דתי לאומי, שירתתי בצה"ל ומשרת במילואים)

  •   ובניסוח יותר עדין - תוקצינה מכסות חכמים. עילויים. בפיסיקה, מתמטיקה, כימיה, תורה, מוסיקה, אמנות. הלוחש לסוסים
    • 23:00
    • 29.08.12

    אותם עילויים יזכו לפטור משירות צבאי ולמלגה מהמדינה.
    זה חשוב.
    מצוינות יש לטפח.

    כל היתר, שישרתו בצבא, וילמדו על חשבונם.

  •   משרת כעוזר סמל דת כמו רובכס?  (לת) הקדוש
    • 23:53
    • 29.08.12

  •   אז שיפסיקו להתחבא מאחורי הספר באבא
    • 09:05
    • 30.08.12

    מה לעשות, יש דברים שצריך לעשות בעולם חוץ מללמוד תורה: לאכול, לצחצח שיניים, לישון, חס וחלילה - לעבוד. וגם, לשרת בצה״ל. ״הגזירה״ הנוראית היא לא של ההנהגה הנאצית ששמה עליהם טלאי צהוב, הגזירה היא גזירת אלוהים על כולנו - אנחנו מוקפים אויבים וצריכים להתגונן וכרתנו ברית ביננו לבין עצמנו שכולנו משתתפים בנטל. זה כל הסיפור.
    החרדים מפחדים למות והצליחו להשיג פטור מהמוות בדרך לא דרך תוך כדי שהם מוכרים את אחיהם החילונים למלאך המוות תמורת ישיבה מול ספר. קדוש ככל שיהיה הספר, השימוש הציני שהם עושים בו הופך אותו לטמא.

  •   אתם והחרדים הבאתם את השינאה הזו עלינו. דודו
    • 11:20
    • 30.08.12

    כאשר אנשים מרגישים מנוצלים ולא משנה מה הסיבה זה יביא לשינאת המנצל. החרדים שמנצלים את החילוניים (אני מחזיק עוד משפחה במשכורת הקטנה שלי) ולכן הביאו את השנאה הזו על עצמם. על זה אין מה להתווכח זו האמת (היהדות של סבא רבה שלי שהיה רב גדול בגולה ותמיד הטיף לעבודה ועשייה כי רק כך ניתן ללמוד תורה באמת איננה היהדות של א"י שהיא יהדות פרזיטית שבאה רק כדי לתת כוח פוליטי וכסף). על היהדות הציונית ניתן להתווכח הבעיה שאתם מתחרדים. העבודה והעשייה כבר איננה בראש מעינכם כבעבר (וזה נקרה הכוח משחיט), גם אתם התחלתם לנצל את הקופה ככול האפשר וההתנחלויות זה הקלף שלכם. הרבה שינאה ליהדות ולתורה מגיע מכך שהתחלתם לסחוט את המדינה בשביל ההתנחלויות ולא כמו פעם שהייתם מגדלים גידולים חקלאיים ותורמים למדינה מתוך ההתנחלויות. בושה וחרפה!! החרדים ואתם לא שונים מכול גנב פשוט שמרמה את הביטוח הלאומי.

26 עזות המצח והחוצפה של הדתיים עוברת כל גבול שרה כהן
  • 19:41
  • 29.08.12

אבל אני לא מאשימה במצב רק אותם. האשמים העיקריים הם חברי הממשלות שאיפשרו את הפרזיטיות הזו. הנצלנים הבטלנים המכנים עצמם תלמידי ישיבות, יעשו הכל כדי להמשיך ולנצל את העובדים, אך למה הממשלה מאפשרת זאת, נשגב מבינתי.

27 לא בא בחשבון. גיוס שווה לכולם. אין יותר מ-20 גאונים בתורה בשנה ודינם בצבא יהיה כדין ספורטאים מצטיינים חילונים.  (לת) מלכיצדק היבוסי - כהן לאל עליון, וגדול בתורה
  • 19:42
  • 29.08.12

28 את 115 אלף האברכים ותלמידי הישיבות נשלח לרוץ על שדות המוקשים האיראנים עם מפתח מפלסטיק לגן עדן, ורק אחריהם יגיעו ההנדסה השריון והחי"ר. אלוהים הרי שומר עליהם אבל ממש לא אוהב אותם ולא רוצה אותם אצלו, לכן יש סיכוי שרובם יישארו בחיים.  (לת) שמעיה ובטליון
  • 19:45
  • 29.08.12

29 הזוי  (לת) נמרוד
  • 19:50
  • 29.08.12

30 שאלה לחילונים: האם באמת אנחנו רוצים לתת רובים למי שמקבלים הוראות רק מאלוהים?  (לת) מיכל
  • 20:02
  • 29.08.12

31 לשאלתך: תלכו ל-ע-ב-ו-ד! שמעת פעם מילה "עבודה", טפיל?!!!  (לת) Eddie Shor
  • 21:16
  • 29.08.12

32 המאמר שלך מתנשא וכלכך רחוק מהבנה של התורה שנתנה במעמד הר סיני ולא בספרים חיצונים שמפורשים לי אין משפטי גמרא ואין לי את האלוהים שאתה חושב שבזכותך הוא קיים לי יש את ארץ ישראל שהיא האלוהים שלי ואתם עובדי גמרא טפילים כן זה מה שהפכתם טפילים  (לת) הנביא
  • 21:27
  • 29.08.12

33 מדוע שהחרדים לא יטלו את היוזמה ויצעידו 7500 מאנשיהם שאינם ממש גדולי תורה לבקו"ם? נסיון שלישי
  • 21:40
  • 29.08.12

מדוע הרבנים והעסקנים החרדים אינם מוכנים לוותר על איש, גם על אלו שעושים תורתם פלסתר, שהכל יודעים שהם מגיעים לכולל כמי שכפאו שד ורשומים כתלמידי כולל רק כדי שלא יגויסו? אני משוכנעת למדי שלא נראה בקרוב אלפי אברכים שמתחיילים, ממתי החרדים חוששים מהשלטון החילוני וממהרים למלא פקודות? אם הציבור החרדי לא יתגייס ולא יקיים את החוק והמדינה לא תכפה עליו את מרות החוק אין מנוס מביטול חוק השרות הבטחוני, משהוכח בעליל שאינו שוויוני ומפלה בין דם לדם. השלב הבא הוא מלחמת אזרחים. לא ייתכן שהציבור הלא חרדי ייכנע פעם אחר פעם לתכתיבי הרבנים החרדים והחוק יהפוך לאות מתה.

34 תוכנית מצויינת, רק שתי בעיות בנציץ
  • 21:47
  • 29.08.12

החילונים לא יסכימו לזה, ובצדק
המשתמטים בשם השם לא יסכימו לזה, ובצדק מבחינתם - למה לעשות משהו כשאפשר לעשות כלום?

הרבנים של הפלגים החרדים הקיצוניים מעדיפים את צאן מרעיתם בורים וחסרי כישורים לשרוד בעולם המודרני - ע"י הרחבת מעגל העוני הם מקרבים את הצאן לדת והופכים אותם לתלויים יותר ברבנים וקוצצים את כנפי החרדים מפני האפשרות שאי פעם יצאו מהמעגל הזה.

אז אם החרדים מצייתים בעיוורון למנהיגיהם, ולמנהיגים יש אינטרנס לשמור על המצב - לא יקרה שום שינוי בחיים. אבל לא צריכים לממן את השגעונות שלהם, ולא צריכים להיבהל כשאומרים שקיצוץ ארוחות החינם זה "מעשים נגד היהדות". זה מעשים נגד הכוח של האוטוקרטים מנהיגי הקיצונים.

35 כל כוחה של תורה מתחיל ונגמר בכסף  (לת) אריק
  • 22:11
  • 29.08.12

36 70000 אברכים? נעמה
  • 22:16
  • 29.08.12

זה הזוי! כשלימודי הרפואה יהיו על חשבון המדינה ,אתה יודע ,הם מצילי חיים,אולי ההצעה שלך תהיה הגיונית

37 אפשר ללכת לצבא במשך 3 שנים ואחר כך יש מספיק זמן להיות בטלן ישיבה ירון
  • 22:45
  • 29.08.12

אפשר ללכת לצבא במשך 3 שנים ואחר כך יש מספיק זמן להיות בטלן ישיבה
ואז כמובן אפשר להמשיך ל"הציל את עם ישראל" ולהגן עליו
תוך כדי רמאויות ,העלמת מס,דיכוי נשים,אפלייה נגד מזרחים וכו...

38 סל ההטבות לאברך שאינו משרת בצבא: י.
  • 23:04
  • 29.08.12

לפי המועצה הלאומית לכלכלה
התפרסם ב"7 ימים" דצמבר 2010
קצבת אברך: 850 ש"ח
הבטחת הכנסה:1040
מלגה כולל : 2000 ש"ח
קצבת ילדים ::2500
הנחה בפנימיה : 3000 ש"ח
הנחה בארנונה : 250 ש"ח
הנחה בגן ילדים :: 650 ש"ח
הנחה בביטוח לאומי ובריאות: 550 ש"ח
סל ההטבות נטו: עד 11955ש"ח
ברוטו עם תנאים סוציאליים :עד 17667ש"ח





  •   צריך לעשות חשבון נכון יצא הפסדם בשכרם
    • 13:57
    • 30.08.12

    מהנתונים שהבאת אפשר להבין בעקיפין שמדובר ב(כמעט) מקסימום ההטבות לאברך, כלומר אברך שיש לו כבר 6 ילדים (רוב החרדים יוצאים לעבודה כבר כשיש להם 3 ילדים, כך שמדובר על מקרה קיצוני) שאשתו משתכרת פחות מ 3,000 ש בחודש, ושהוא עצמו מקבל שכר מהתורמים לישיבה תמורת התחיבותו ללמוד ("מלגה כולל") בסכום כמעט מקסימלי של 2,000 ש. (לרוב הישיבות יש פחות כספי תרומות).
    רוב הסכומים ברשימה ינתנו לו כל עוד ימשיך להיות עני בין אם ילמד בין אם יהיה מובטל שרשום בלשכת התעסוקה ( 2500 + 3000 + 250 + 650 + 550 = 6,950 נטו ).
    לכאורה, אפשר לקחת ממנו מה שהוא מקבל מהמדינה ( לא מהתורמים) עבור למודיו ( 850 + 1040 = 1890 ) אבל אז יתבטל האסור החוקי החל על מקבלי הבטחת הכנסה מיוחדת לאברכים שמונע לקבל הבטחת הכנסה רגילה ממ.ב.ל. כלומר במקום 1,890 המדינה תצטרך לתת לו, כך אני משער, 5,000 ,מזה יופחתו בגלל שכר האשה 2,000 (לא 3,000, כי ה-1000 הראשונים לא מופחתים). כלומר במקום מה שקבל כאברך 2,000 יקבל 3,000 ! ולכאורה צריך לנכות מהמגיע לו ממ.ב.ל. גם את שכרו שמקבל מהישיבה פחות ה-1000 הראשונים ( 2,000 פחות 1,000 אם אמנם התמזל מזלו להשתכר 2,000 בישיבה) אבל אז התורמים יגבילו את תרומותיהם ל 1,000 שאינם מופחתים ואת השאר יתנו בצורת מוצרים ושרותים דרך הגמ"חים. סוף דבר: מה הועילו "חכמים" בתקנתם ?

39 מה יקרה אם קופת המדינה תפסיק לפרנס כהני דת?  (לת) דן
  • 23:20
  • 29.08.12

40 יאללה תתגייסו כבר חייל לצערי הרב
  • 23:50
  • 29.08.12

פרזיטים אוכלי חינם. עלוקות נהנים מהמיסים שלי.
חודש עבר מאז פג חוק טל ועדיין צה"ל לא מגייס אותם. צבא פחדן ועלוב הזה שאני משרת בו. פיכסה.

41 במקום לגייס את החרדים פטור משירות לכולם  (לת) המרחיב
  • 00:04
  • 30.08.12

42 לא רוצה אותם בצבא, כגוש הם מקלקלים כל דבר שהם נוגעים בו עם ההזיות האלוהיות שלהם. לא רוצה לשחק באלוהים
  • 00:41
  • 30.08.12

אני לא רוצה את התפילות שלכם, אני לא רוצה את האלוהים שלכם. תעשו טובה ואל תתגייסו, אני רוצה צבא יעיל וחכם.
אלוהים לא יהיה איתם בשטח אלא המפקדים שלהם, וכולנו כבר יודעים אילו פקודות מקבלות אצלם עדיפות.
אפשר לחשוב שכל נער חרדי נועד להיות רב גדול. אם זה ככה אז אני מבקש לא לגייס אף נער חילוני כי כל אחד פה יכול להיות האיינשטיין הבא.

זה פשוט מתסכל

43 אנחנו החרדים לא נשרת ואתם החולנים תמשיכו לנבוח ישראלי
  • 00:54
  • 30.08.12

תגידו תודה שנתנו לכם רשות לכבוש את הארץ הזאת ששייכת רק ללומדי התורה מי שלא מעוניין ללמוד תורה שילך לאוגנדה הזכות היחידה שלכם כאן בארץ היא זה שאתם משרתים וכאילו מגינים עלינו אז בבקשה תנבחו קצת בשקט אנחנו רוצים ללמוד בשקט

44 ובא לציון גואל... השתכנעתי! רק תגייסו את אלה שלא לומדים תורה, פשוט מאד. ואז - בא לציון גואל. נכון.  (לת) איציק אדום הזנב
  • 00:56
  • 30.08.12

45 כמה פאתוס. משעשע אשה עבריה
  • 01:15
  • 30.08.12

איך אתם החרדים מתרגשים מהסרט שאתם חיים בתוכו-כאילו מסירות הנפש שלכם מעניינת מישהו וקידוש השם הדמיוני שלכם יזקף לזכותכם...
'להציל' לומדי תורה? אם אתם רוצים להציל אותם-סיגרו את הגמרות העבשות ונחתו נא על הפלנטה הזו וחיו את חייה.

46 אני דווקא מסכים עמית
  • 03:28
  • 30.08.12

אני לא אדם דתי אבל כן מאמין בהחלט שלימוד התורה שלהם מציל אותנו , בתור אחד ששירת בעזה 2 אחרי שנה הכשרה ואחרי שהייתי בכל הכניסות לעזה בשנתיים האלה אני יכול להגיד שיש אלוהים יש נסים ובוודאות כוח התפילה שלהם הוא שהציל אותי ואת הצוות שלי אינספור פעמים אחרת אין הסבר הגיוני אחר ולא הייתי פה היום , תנו להם ללמוד , אברך בישיבה שלומד תורה באמת שומר עלינו יותר ממה שאני הייתי שם ! מה שכן כל האלה שלכאורה לומדים תורה ובתכלס מתפננים כל היום ויש הרבה כאלה לפחות כמה עשרות אלפים חייבים להתגייס , האכיפה צריכה להיות הדוקה יותר וככה מי שצריך להתגייס יתגייס ומי שלומד תורה באמת ילמד תורה !!

47 תראה, אותנו לא מחזקים לומדי התורה שלכם, לא 70 אלף ולא אחד, אלא את עצמם ואת קופתכם, כך שהפשרה היחידה מבחינתנו היא לסגור את כל הברזים הייחודיים, ותלמדו או לא תלמדו תורה, תעבדו או לא תעבדו, תזעקו או לא תזעקו - תעשו את זה על חשבונכם, כמו כולם.  (לת) דן
  • 05:12
  • 30.08.12

48 ראשית להפסיק את ההקצבות ושלא ייתגסו ממה יחיו?  (לת) משה א
  • 05:14
  • 30.08.12

49 עניים בורים שחיים על קצבאות זה הונאת פירמידה  (לת) דניני
  • 07:49
  • 30.08.12

50 מדינה הזויה בני
  • 09:25
  • 30.08.12

מריבת תגרניות בשוק בין מקדשי הרבנים למקדשי הקצינים, ימי הביניים ממש.

51 בטח התכוונת בסייפה של דבריך ובא לציון גועל  (לת) חילוני חרד
  • 09:36
  • 30.08.12

52 כולם דנים בקיצוצים ובגזרות, ובמקום להגיע לשורש הבעיה הולכים מסביב. אנחנו כבר לא במצב של שינוי הדרגתי. תהיה פה מלחמה ולא מול איראן, פשוט כי אין ברירה כמו שמגיב 1 כתב  (לת) יוסוף
  • 09:38
  • 30.08.12

53 למה בכלל לתת הקצבות ללימודי תורה? למה שלא ישלמו כפי ששאר האוכלוסיה משלמת להשכלה גבוהה?? צדיק
  • 11:47
  • 30.08.12

חשבתי שיש פה איזהשהוא מאמר מפייס.. חבל

54 פתרון פשוט: מי שלא מתגייס - אין קצבה  (לת) נוגה באר שבע
  • 19:00
  • 31.08.12

פעילות
המלצות
הפופולריות בדעות
פרסומת
פעילות
המלצות
פרסומת