לאן נעלמה הבעיה הדמוגרפית

תוצאות הבחירות הראו מעל לכל ספק, כי רוב הישראלים אינם מפחדים מ"המדינה הדו-לאומית". אף כי מרצ הכפילה את כוחה, הרי שככלל מקומן של "מפלגות החלוקה" במפה הפוליטית היה לשולי עוד יותר מבעבר. זאת, בעיקר לנוכח התרסקותה של קדימה והישג צנוע למדי ליורשתה, "התנועה", שבדומה לקודמתה שמה לה למטרה להציל את הרוב היהודי במדינת ישראל באמצעות ההפרדה המדינית בין ישראלים לפלסטינים.

נשאלת אפוא השאלה מדוע רוב הישראלים אינם מתרשמים מהמספרים שבהם מנופפים שוב ושוב באימה הדמוגרפים סופרי הערבים שלנו? מדוע רטוריקת האיום הדמוגרפי אין בה כדי לשכנע את הציבור בדחיפותו של ההסדר המדיני?

התשובה על תהיות אלו איננה מסובכת. האמת היא שהישראלים ברובם ערים גם ערים לאיומים הדמוגרפיים, אלא שהם סבורים כי הדרך היעילה ביותר להתמודד עם "הבעיה הדמוגרפית" הפלסטינית היא לשמר את המצב הקיים. מצביעי הליכוד-ביתנו או הבית היהודי ייעלבו אם יאשימו אותם בשאננות דמוגרפית. שכן, המשך הדיכוי, הכליאה והשעבוד של עם אחר, שאותו מקדמות מפלגות הימין, נועד לשבור את רוחו של העם המדוכא, הכלוא והמשועבד, עד שיבינו יותר ויותר מבניו שמוטב להם לחפש ארץ אחרת תחת השמש.

מותר להניח, שפוליטיקאים ואנשי ציבור רבים מקרב חסידי רעיון שתי המדינות מאמצים את שפת האיומים הדמוגרפיים ממניעים טקטיים, מתוך תקווה לרתום לצדם כמה שיותר אזרחים הדואגים לעתידו של הרוב היהודי. ואולם, השיח הדמוגרפי הוא חרב פיפיות. בעודו משרטט את תסריטי האימה של הצטמקות מתמדת של האוכלוסייה היהודית בין הירדן לים, מעמיק שיח זה בציבור היהודי את תחושות האימה והאיבה ביחס לעם הפלסטיני. תחושות אלה, מצדן, מזינות את כוחם של הגורמים הפוליטיים הלאומניים הימניים, המציעים להמשיך ולשכלל את האמצעים הקיימים לדילול האוכלוסייה הפלסטינית, ההולכים ופורחים בתנאי הכיבוש.

את חלוקת הארץ לשתי מדינות לשני עמים יש אפוא לקדם לא בתור מהלך להרחקת כמה שיותר פלסטינים מעיני היהודים - שאותו מקדמת ממילא מדיניות הכיבוש הנוכחית - אלא כאחת הדרכים האפשריות למימוש עקרון השוויון בזכויות הלאומיות בין היהודים לפלסטינים בין הירדן לים. דא עקא, עקרון שוויון הזכויות הלאומיות בין עמים שונים, שהיה נר לרגלי האידיאולוגיה הציונית לגוניה בתקופה שהציונות היתה התנועה הלאומית של העם הנרדף, איננו מובן מאליו ליהודים הישראלים בעידן מדינת הלאום של העם שחווה השמדה המונית לעיני אומות העולם האדישות. אם לפני השואה עקרון היסוד המוסרי של הלאומיות הציונית גרס כי היהודים, כמו כל עם אחר, ראויים לזכות להגדרה העצמית, הרי שאחרי השואה עבר המוסר הלאומי הציוני מטמורפוזה רבתי, תוך שהוא גורס כי גם ליהודים, כמו לאומות אחרות, מותר לגזול זכות זו מעמים אחרים.

הגיעה העת לתקן את היפוך היוצרות המוסרי-הלאומי הזה. את ההיגיון המעוות של "שוויון הזכויות" בכל הנוגע לדיכוי בין העמים יש להמיר בנאמנות מחודשת לעקרונות שוויון הזכויות הלאומיות בין העמים.
 

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 הסקוטים רוצים להפרד מבריטניה, הקטלאנים מספרד, הפלאמים מהואלונים, הקוויבקים מקנדה, יוגוסלביה, לבנון, סוריה, עיראק, לוב, ניגריה, רואנדה - והעלק מרצה הזה מבלבל את המוח על דו לאומיות. ועם ערבים מוסלמים, לא פחות ולא יותר. מה, ז'בוטינסקי בעצמו היה מצביע בל"ד! ובגין היה בכלל בולשביק! ובן גוריון, נו. הוא היה במצפן. כולם רצו מדינה דו לאומית עם הערבים. ציונות, שמיונות. מלחמות שמלחמות. הכל היה בעצם תרגיל בדרך להגשמת חזונו של ג'ורג' חבש. והאיש הזה, גבירותי ורבותי, אשכרה עומד ומלמד סטודנטים. לא, לא במחלקה לממשל טוטליטרי ופוליטיקה טרוצקו-מאואיסטית בבן גוריון. באוניברסיטה העברית עומד שומסקי, ומפיץ את משנתו. שומסקיאיזם, בייבי! מודרניסט .
  • 02:21
  • 13.02.13

הסקוטים רוצים להפרד מבריטניה, הקטלאנים מספרד, הפלאמים מהואלונים, הקוויבקים מקנדה, יוגוסלביה, לבנון, סוריה, עיראק, לוב, ניגריה, רואנדה - והעלק מרצה הזה מבלבל את המוח על דו לאומיות. ועם ערבים מוסלמים, לא פחות ולא יותר. מה, ז'בוטינסקי בעצמו היה מצביע בל"ד! ובגין היה בכלל בולשביק! ובן גוריון, נו. הוא היה במצפן. כולם רצו מדינה דו לאומית עם הערבים. ציונות, שמיונות. מלחמות שמלחמות. הכל היה בעצם תרגיל בדרך להגשמת חזונו של ג'ורג' חבש. והאיש הזה, גבירותי ורבותי, אשכרה עומד ומלמד סטודנטים. לא, לא במחלקה לממשל טוטליטרי ופוליטיקה טרוצקו-מאואיסטית בבן גוריון. באוניברסיטה העברית עומד שומסקי, ומפיץ את משנתו. שומסקיאיזם, בייבי!

02 נאמנות לעיקרון שוויון הזכויות? בן
  • 02:49
  • 13.02.13

שומסקי מדלג בקלילות מעל כל מכשול מחשבתי בדרך למשנתו הלא סדורה. פוסט-מודרניסט שקורא מצד אחד לזנוח את הערכים הישנים, ובבו בזמן מתרפק על נאמנות לערכים ישנים אחרים. הרי ברור לגמרי למה נעלם השיח הדמוגרפי, וברור לכולם שמסוכן למדינת ישראל להכנס כרגע ללפיתת חנק מהסכם שיסרס אותה מלשמור על אזרחיה. האם בשם עקרון אחד ששומסקי אוהב, עיקרון השוויון, הוא מוכן לוותר על עקרונות אחרים? כן, בהחלט. למען "עיקרון שוויון הזכויות" אין שום היגיון לפעול, שכן הוא חסר כל משמעות. למען שלום חזק ואמיתי שיביא יציבות ויאפשר צמיחה- בהחלט שווה לוותר על שטחים, אבל שומסקי ברצינות חושב שיש לכך סיכוי?

03 לעם הערבי יש זכות הגדרה עצמית בעשרות מדינות. אנו לא גוזלים כלום מאף אחד. הגדרה עצמית "פלסטינית" מעולם לא התקיימה.  (לת) אלכס מהכרמל
  • 03:25
  • 13.02.13

04 ‎אבל יציר כפינו -- שהוא בעצם יציר כפי-רבנינו-הגולים-בבבל -- (ה'-יהוה-אלוקים "מפרשת לך לך") לא אישר את חלוקת הארץ לשתי מדינות לשני עמים לדעת רבנינו: "כך זה היה..."
  • 03:54
  • 13.02.13

אז מאז ועד הודעה חדשה אנו תקועים בהצגה שחוברה לפני כ-2500 שנה.

05 מבריק !  (לת) חיפאי
  • 05:13
  • 13.02.13

06 לפלסטינים כמו לנו יש זכות מלאה לבית  (לת) צודק ב-100%
  • 05:47
  • 13.02.13

07 לפלסטינים, כמו לנו יש זכות מלאה להגדרה עצמית בארץ ישראל שממזרח לירדן. הפתרון היחיד שיחזיק מעמד לאורך זמן הוא שתי מדינות לשני העמים משני עברי הירדן. מדינה ערבית ללא יהודים ממזרח לירדן ומדינה יהודית ללא ערבים ממערב לירדן. כל השאר כבר נוסה ונכשל.  (לת) צודק ב-100%
  • 05:51
  • 13.02.13

08 גם אני רוצה להביא מלאאא ילדים ולפרנס אותם בכבוד אבל אי אפשר כי המיסים....  (לת) מ
  • 05:58
  • 13.02.13

09 הישראלים מפחדים מדמוגרפיה אחרת, זאת של החרדים, הם מפחדים שהחרדים יהפכו לרוב שהמיעוט החילוני יצטרך לסחוב על גבו (וכתוצאה מכך רמת החיים של המעמד הבינוני השבע -תרד) , נסיונות ההפחדה של השמאל על מדינה דו-לאומית לא מפחידים, כי זה לא יקרה! איך? כי יש פתרונות אחרים, שבשמאל לא חשבו עליהם  (לת) ציונה
  • 06:01
  • 13.02.13

10 רוב הישראלים היו מוכנים לוותר על השטחים, אבל הם חושבים שאין פרטנר ושהפלסטינים מדברים בשני קולות הבעיה האמיתית
  • 06:13
  • 13.02.13

בכל פעם שפלסטיני אומר כלפי חוץ שהוא מוכן להכיר בגבולות ישראל, הוא מיד כלפי פנים ממהר לחזור בו.

11 "עקרונות שוויון הזכויות הלאומיות בין העמים." יכול לבוא לידי ביטוי במדינה פלסטינית בשטחי A ו-B, כזו ללא גבול חיצוני עם מדינה ערבית אחרת, ממנה ניתן יהיה להבריח נשק כמו בעזה. זו בדיוק התוכנית של בנט, שאינה שוללת את זכויות הערבים ש-97% מהם חיים בשטחי A ו-B. לתביעה של השמאל לנסיגה גם משטחי C, אין דבר וחצי דבר עם עקרון שיוויון הזכויות להגדרה עצמית, (שיוכל להיות ממומש בשטחי A ו-B), אלא הזדהות מלאה עם הימין הפלסטיני שדורש להגדיל את "מרחב המחיה" שלו, כזה שיכלול גם שליטה צבאית ערבית בבקעת הירדן.  (לת) בינגו
  • 06:17
  • 13.02.13

12 "תוצאות הבחירות הראו כי הישראלים אינם מפחדים מהמדינה הדו-לאומית" - הישראלים סה"כ הבינו שבדור הזה אין עם מי לדבר ואין על מה לדבר. אין סיכוי שמנהיג ערבי כיום, שיחד עם דרישתו להקים מדינה פלסטינית יקבל את הנוסחא שארץ ישראל שייכת לעם ישראל, הרי דרישתם הבלתי מתפשרת היא שפלסטין תהיה נקיה מיהודים וישראל תהיה מדינת כל אזרחיה. ובלי הכרה כזו לא יבוא שלום. לכן הלוגיקא של שומסקי מבוססת על כרעי צפרדע  (לת) מנחם
  • 06:34
  • 13.02.13

13 שומסקי - אנו רוצים קודם להבטיח את קיומנו הפיזי והריבוני לדרמן
  • 07:10
  • 13.02.13

מה הטעם "לפתור" את הבעיה הדמוגרפית, אם הפתרון יביא לחיסולנו, הן בפרטים והן כעם ריבוני.
הדוגמאות מסביבנו מוכיחות שהערבים לא מצטיינם ביחסי אחווה עם מיעוטים, רק בעירק עזבו כמיליון נוצרים. בבית לחם הנוצרים היוו רוב מוחלט והיום הם מיעוט שולי ונסבל.

14 אין שום איום דמוגרפי בני
  • 08:02
  • 13.02.13

כולנו כבר יודעים מה מספרם האמיתי של הפלסטינים ביהודה ושומרון, מה הריבוי הטבעי הקורס שלהם ומה רמת ההגירה השלילית שלהם.
אם יש איום דמוגרפי בשטחים - הוא של היהודים כלפי הערבים.

  •   לא מדויק רפי בוסקילה
    • 12:47
    • 13.02.13

    עמי, השימוש הגנרי ״כולנו״ הינו פסול כיוון שישנה מחלוקת עמוקה בין החוקרים לגבי מס׳ הערבים ביו״ש. ישנו גם כשל בדבריך, שכן האיום איננו נובע מהמצב ביו״ש, אלא מצירוף האוכלוסיה ששם אל מדינת ישראל, בה חיים כבר כמיליון וחצי ערבים. בנוסף, גם מר אטינגר, אשר יזם מחקר בעל תחזיות אופטימיות מבחינת ישראל, טוען כי הבעיה הדמוגרפית קיימת בהחלט, אך איננה כה אקוטית כפי שהורגלנו לחשוב. יום טוב!

15 רק ממשלות השמאל/מרכז דיללו את הערבים והביאו אסונות הומניטריים המוניים על אוכלוסיות לא לוחמות. ר' ענבי זעם, דין וחשבון, גשמי קייץ, לבנון 2, עופרת יצוקה. מונימייקר
  • 08:59
  • 13.02.13

מעולם לא היה דילול וטבח בערבים אצל שמיר, שרון ונתניהו. כי ההיסטוריה של שלטון השמאל היא היסטוריה של שלטון האספסוף. זה שמעולם לא שמע על עקרונות טוהר הנשק. גם לא על ההדר הז'בוטינסקאי. אפילו אייקון שמאלני מכובד כמו הרמטכ"ל אמנון שחק אמר ברדיו אחרי הטבח בכפר קאנה ש"לגיטימי להפציץ אוטובוס ילדים אם ידוע שבתוכו מסתתר מחבל".

16 האיום הדמוגרפי יבוא דווקא מהקמת מדינה פלסטינית, כחמישה מיליון פלסטינים מלבנון סוריה מדינות המפרץ ירדן ושאר מדינות העולם ,צפויים להציף את השטח. 5 מיליון קנאים משולהבים עניים דתיים ופנאטיים, במרחק הליכה מנתניה מרחק יריקה מירושלים מאיימים על על דרום וצפון הארץ. הם לא באים לבנות את סינגפור של המזרח התיכון אלא להסתער על הגדרות חמושים במצלמות ואבנים לעבר כבולות פלסטין מ48. המצב עכשיו יהיה גן עדן לעומת המצב שמתכננים לנו אנשים מסוגו של הכותב כמו ציפי לבני ,אולמרט, ביילין ושאר ההזויים. הפלסטינים במדינות שהם נמצאים עכשיו מדוכאים קשות בכוונה תחילה מוגבלים בגטאות, מארחיהם במדינות ערב רואים בהם אורחים לא רצויים ובלבנון למשל הם חסרי אזרחות מדינות ערב ישמחו להיפטר מיהם ברגע שתקום מדינה פלסטינית .אסור ליפול למלכודת הזאת.  (לת) מ
  • 09:03
  • 13.02.13

17 זה לא אותו אחד שקרא למדינת כל אזרחיה לפני 3.5 שבועות ? כמה אפשר לבזות את הקוראים?
  • 09:51
  • 13.02.13

אז האידיאולוגיה הציונית בעד מדינת כל אזרחיה או בעד שתי מדינות ? הכותב יוצא מנקודת הנחה שהקוראים כל כך טיפשים עד שהם לא זוכרים מה כתב ולאן כיוון לפני חודש.

18 רק העם היהודי הוא עם פלשתיני, הערבים המזדייפים כבלשתינים הם פולש כובש השמתחזה כבלסתינים לצרכי לגיטימציה לכיבוש הערבי בארץ ישראל פלשתינה לאו
  • 10:08
  • 13.02.13

ונא לא לצנזר את האמת.

19 נו, חסיד אומות העולם שומסקי, חשבתי שאתה ישראלי. אבל מסתבר שאתה - יצחק
  • 10:13
  • 13.02.13

תןמך נלהב של עם חדש שמצאתם: "פלסטינים". וואלה, איזה מסכנים הערבים האלה. היהודים גוזלים את ה"זכות" של העם החדש. אני מציע למר שומסקי לנסוע, למשל, לטורקיה הנאורה, שגירשה, תוך רצח ממש, את עשרות אלפי היוונים שחיו בה. או, אולי, שייסע לצ'צ'ניה ויברר רק מעט מהעובדות של מה שעשו שם הרוסים. זכויות הערבים? נעזוב לרגע את 22 המדינות הערביות/מוסלמיות ונדון רק בפינה הקטנה שלנו: את ירדן אתה לא סופר, מר שומסקי? שם רוב התושבים הם "פלסטינאים". ומה קורה בעזה? ומי שולט ברשות הפלסטינית ביו"ש? ומי הם אזרחי ישראל הערבים? אז תפסיק לקשקש: הערבים, כבר היום, שולטים ברוב שטחי הבית הלאומי היהודי לפי הצהרת בלפור.

20 התשובה לשאלה שנשאלת בפסקה השנייה היא מאוד פשוטה ליסט
  • 10:44
  • 13.02.13

האיום הדמוגרפי אינו משנה לימין, שכן גם ככה אין להם זכויות כי הם עם נשלט. לכן זה לא משנה כמה הם יהיו, כל עוד אנחנו מכוונים את הרובים ושולטים, הבעייה הדמוגרפית לא קיימת\מעניינת. בנוסף, כיוון שהימין חושב שתמיד נוכל לכוון רובים ונהיה החזקים - אין שאלה בכלל.

21 מספר בעלי זכות הבחירה ברשות הפלשטינית בבחירות לרשויות במקומיות שנערכו שם בבחירות האחרונות: כ- 505,000 עמי, ת"א
  • 11:08
  • 13.02.13

לא כולל מזרח ירושלים ורצועת עזה. רק לשם השוואה: בישראל, בבחירות האחרונות, היו כ-5,600,000 בעלי זכות בחירה. יותר מפי 10.

באיזורים מרובי ילדים בעולם כמות הילדים עד גיל 18 משתווה, בערך, לכמות המבוגרים מגיל 18 ואילך. לכן מדובר באוכלוסיה פלשטינית של כ-מליון איש בשטחי יו"ש, ללא מזרח ירושלים. אתם רוצים - קחו מליון וחצי. מדובר ברוב יהודי מוצק, ולהיסטריה הדמוגרפית אין ממש ביסוס.

22 הכותב מתעלם מרצונם של הפלשתינים "לשחרר" את הערים והכפרים מהם ברחו פליטי 48, ואין לו דרך כל שהיא להבטיח את בטחון המדינה היהודית בתנאים של "שיוויון" עם הפלשתינים הרוצים בחורבנה.  (לת) טוטו
  • 11:13
  • 13.02.13

23 הטעות הבסיסית שלך שומסקי שאתה מתייחס אל ארצות ועמי האיסלם כמו אל העולם המערבי. מה שהופך את הגיגיך ללא רלבנטים. מדען מדינה
  • 11:26
  • 13.02.13

כי קיימים בהקשר הזה הבדלים עצומים. כך למשל בניגוד להפרדת הדת מהמדינה במדינות בעלות התרבות האירופית, האיסלם הוא דת שמשפיעה עמוקות על כל תחומי החיים בארצות האיסלם, כולל הכלכלי, החברתי והפוליטי. למונחים כמו דמוקרטיה, עם, לאום, ליברליזם וחברה אזרחית או שאין קיום בחברה המוסלמית או שמשמעותם ומשקלם שונים בתכלית מאלה שאצל מדינות המערב.

24 אתה מייחס למצביעים יותר מדי אינטלגנציה. ההצבעה- בעיקרה שבטית.  (לת) איראן זה כאן
  • 12:40
  • 13.02.13

פעילות
המלצות