בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המונוסודיום גלוטמט חוזר בחשאי למסעדות היוקרה

תוסף המזון הוכפש לפני כ-40 שנה, כחלק מבהלה פסאודו-מדעית וגזענית. כעת שפים נעזרים בו כדי להשיג את האוממי, "הטעם החמישי" הנכסף

52תגובות

המונוסודיום גלוטמט חוזר למטבחים, והפעם של מסעדות העילית. מאז שהחלו שפים ברחבי העולם, בעיקר כאלה המתמקדים במטבח מולקולרי, לנסות ליצור במנותיהם את הטעם החמישי, "האוממי", תוסף המזון האחראי לטעם זה זוכה לעדנה מחודשת. אולם בגלל הסטיגמה שדבקה במונוסודיום גלוטמט, רבים מבעלי המסעדות אינם מודים כי הם משתמשים בו. חלקם, לפי האתר באזפיד, אפילו מייצרים חומר זהה מבחינה מולקולרית לתוסף המזון, אך נטול מוניטין שליליים. האוממי, "טעים" ביפאנית, הוא טעם נבדל שהלשון האנושית מסוגלת לחוש בו, מלבד הטעמים...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו