בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אתם לא באמת מכירים את הטעמים של יהודי מרוקו הספרדית

זהותם של יהודי מרוקו הספרדית טושטשה עם השנים, אף על פי שבארץ מוצאם דבקו בתרבות הספרדית ונבדלו מהיהודים של דרום המדינה. את החיבה העזה למתוק (גם במאכלים מלוחים בדרך כלל) הם מצליחים לשמר באדיקות

24תגובות

רחל פינטו עורמת את הקוסקוס בקערת קרמיקה מעוטרת בדוגמאות אורנמנטליות של צריחי טירות ופרחים. את הקערה העתיקה, בת קרוב ל–200 שנה, הביאו בני משפחתו של בעלה כשעלו מהעיר טיטואן שבמרוקו בתחילת שנות ה–60 של המאה ה–20. סביב הגרגירים הצחורים היא מסדרת פניני חומוס שבושלו בציר עוף עדין ונטול עשבי תיבול ותבלינים; ולבסוף מניחה עליהם את כתר המלכות: דלעת, בצלים, שזיפים מיובשים ושקדים, שצופו בסוכר שספח מהם את הנוזלים במשך לילה, ואז בושלו בסירופ של עצמם. התוצאה, מרהיבת עין וחך, מזכירה תבשילים מפוארים מספרי...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו