טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הפרויקט להצלת זני החיטה של ארץ ישראל

לכתבה
דן פרץ

ביזי גולדברג התחיל לצלם סרט תיעודי על חיטה ולחם, ומצא את עצמו במסע מרתק לאיתור זני החיטה הנעלמים של ארץ ישראל ושימורם. המיזם המרתק שהוא מוביל עשוי לשנות מהיסוד את המזון הבסיסי ביותר שכולנו אוכלים

תגובות

זה סיפור שמתחיל בכיכר לחם. "כיכר לחם בינונית באיכותה", אומר בצער הקולנוען ביזי גולדברג, ולמרות שעברו שנתיים וחצי מאז היום שבו אפה את אותה כיכר חורצת גורלות, נדמה שטעם ההחמצה עדיין עומד בפיו. "אני אופה לחם שאור ביתי ממחמצת כבר כמה שנים, ובכל פעם שאני מרגיש שיש לי את זה, ושאני שולט בבצק, הוא מלמד אותי שאני טועה. גם כשאתה חושב שאתה יודע מה אתה עושה יש כיכרות שפשוט מרסקות לך את האגו". כמו רבים ששלחו ידם באפייה, חובבים ומקצועיים, נשא גולדברג את עיניו ללחם שאופה צ'אד רוברטסון, אופה ממאפיית טרטין בסן פרנסיסקו שזכה לתהילת עולם. לחם השאור שאופה רוברטסון מצטיין בקרום קשה ובחורים גדולים במיוחד...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים חומר קריאה משובח לסוף השבוע? הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות