בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כיצד מרגישים טעמים?

חוש הטעם הוא פרשנות של המוח למולקולות מסוגים שונים שפוגשות את קולטני הטעם בלשון ובלוע. החוויה גדלה עוד בזכות מעורבותו של חוש הריח

5תגובות
גלידה עם דובדבנים
Getty Images IL

אחת ההנאות הגדולות בחיים היא אוכל. לאדם שאינו מורעב, ההנאה האמיתית מהמזון לא נובעת מהתמלאות הקיבה, אלא ממחול הטעמים שיוצרות מולקולות המזון בחלל הפה לפני שהן זורמות במורד הוושט אל הבריכה החומצית שמתחת. עושר הטעמים הוא כה גדול, עד שנדמה שיש בעולם מאות או אלפי טעמים שונים. אולם במציאות קיימים רק חמישה: מר, חמוץ, מתוק, מלוח והטעם החמישי שאותו קשה יותר להגדיר, המכונה "אומאמי" שמשמעותו בעברית היא פשוט "טעים". טעם הוא סוג של חישה כימית, כלומר פרשנות של המוח למפגש עם מולקולות מסוגים שונים. בניגוד לחוש...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו