בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

7. מה זה קינגסטון?

תגובות

שיטת קינגסטון לא מציעה אף קסם, שום פטנט. אין חוקן ואין אבקה, שום שיקוי כישופי ושום טיפה שמחוללת פלאים. רק עבודה קשה: חיתוך, קילוף, מעיכה, אידוי, ערבוב, לעיסה, עיכול. הרבה עבודה קשה והמון איפוק.

שיטת קינגסטון כן מציעה ריפוי באמצעות תזונה. השם קינגסטון הוא שמה של השכונה באדינבורו, סקוטלנד, שבה פעל במאה שעברה בית מרפא שהתנהל לפי העקרונות האלה.

בניגוד לשיטות אחרות שזוכות לספרים וליחסי ציבור, השיטה שמכונה קינגסטון היא כמעט סמויה. קשה להתעשר ממנה, קשה לעמוד בה. היא נשמרת על ידי קומץ נאמנים המשוכנעים שזאת הדרך האחת ושאין אחרת.

כל התורה הקינגסטונית נמצאת בהישג יד, במטבח הביתי, בהיגיון הפרטי. בשביל השיטה הזאת לא צריך מצרכים יקרים, לא תרופות נדירות ולא גורו תומך. שום דבר שכרוך בהוצאות כספיות. שום דבר שכדי להשיג אותו צריך לנסוע למקום רחוק. אבל בשביל לעמוד בשיטה הזאת צריך לטפח רצון, התמדה, התבוננות פנימית והמון סבלנות.

כל עקרונות השיטה, באותיות בהירות, במלים פשוטות, מסתכמים בעמוד אחד. לא יותר. אותם כללים לכל בני האדם, אותם פתרונות לכל סוגי התלונות. אף אחד מאתנו לא מיוחד, אף אחד אינו שונה.

כמו כל משטרי המזון הבריא, גם שיטת קינגסטון מעלה שאלות מטרידות על המזון שהמין האנושי אוכל ב-50 השנים האחרונות. המזון המעובד, הקפוא, המוכן בן רגע, התוספים, כולם זמינים ונגישים, שפע של מוצרים צבעוניים ומגרים, הכל נועד לחסוך זמן ולפנות אותנו לדברים שהשתכנענו שהם החשובים באמת: קריירה, מימוש עצמי וכו'.

שיטת קינגסטון שוללת את הגישה שלפיה מזון הוא מטלה טכנית מעיקה, וטוענת שהמלאכה הכי חשובה היא לשמור ולטפח את הגוף האחד שיש לנו ולדאוג לבריאותו. מכאן שהעבודה שכרוכה בהכנת האוכל, בהבנת מרכיביו, בבישולו, בלעיסתו, היא המשימה החשובה שלנו. לפחות כמו הגשמה עצמית.

על פי שיטת קינגסטון, כל מחלה היא קלקול. כל קלקול נובע מאכילה משובשת. מהות השיטה היא התפישה שהגוף הוא פאר הבריאה ולכן כל קלקולי הגוף, לא משנה אם זה סרטן או השמנה או אלרגיה או דיכאון, הם ברירת מחדל של הגוף שסובל במשך שנים מהרעלת מזון, הזנחת תזונה ותנאים בלתי אפשריים של הזנה.

ההסבר הקינגסטוני לתחלואה בימינו הוא שבתרבות שלנו דווקא אנשים בעלי גוף חסון נוטים להזניח את בריאותם ולהתייחס אליה כאל מובנת מאליה. כל כך קל להזין את הגוף מבלי להתאמץ ולהשקיט את הרעב בכל מיני מוצרי אינסטנט מעובדים ונטולי ערך תזונתי. הגוף החסון מצליח לשרוד כמה עשורים, למרות התנאים המחפירים, אבל בסביבות גיל 40 הוא מתקלקל.

דווקא אנשים שמשחר ילדותם נטו למחלות ובגלל החולשה נאלצו להתעסק הרבה בבריאותם, למדו להקשיב לגוף ולמצוקותיו והם אלה שמצליחים להגיע לבגרות בלי להיתקל במחלות קשות.

שיטת קינגסטון לא הומצאה בשביל חולים. הרעיון שמטפלים בגוף בגלל מחלה מנוגד מהותית לשיטה. זאת שיטה מניעתית שגורסת טיפול יום-יומי בגוף מתוך הנאה ושמחה ויצירתיות. הצרה אתנו שבתרבות שלנו אין זמן לטפל בשום דבר, לא כל שכן בגוף, כל זמן שהוא תקין. לכן רוב האנשים הסבירים מגיעים לשיטת קינגסטון רק במצבי חירום.

שיטת קינגסטון נועדה לאנשים בריאים. לפי השיטה אי אפשר לבסס תזונה על ג'אנק פוד ולהיות בריאים. השאלה היא כמובן מה זה בריאים? כשאני הייתי קטנה, זה היה במאה הקודמת, היה בקושי שמן אחד בכל כיתה. היה בקושי ילד אסתמטי אחד בכל בית הספר. ומי בכלל שמע את המלה אלרגיה. בימינו קשה למצוא ילד שאינו אסתמטי או שמן או אלרגי או שלושתם בו-בזמן.

לפי שיטת קינגסטון, דיכאון, עצב עמוק, אקנה חריף, שיער לבן בטרם עת, כולם מבטאים מצוקה רב מערכתית ומאותתים לנו להתחיל לשים לב מה אנחנו מכניסים לפה ואיך אנחנו חיים.

להגיד אין לי זמן לאכול פירושו בקינגסטונית: אני לא משקיע/ה בעצמי. להתעצל לחתוך לעצמי סלט ולהשקיע בארוחותי משמעו בקינגסטונית: אני לא שווה כלום. להעיד על עצמי שמעולם לא כאב לי כלום זה בעצם להודות, בקינגסטונית, שמעולם לא הקשבתי לגופי ושתמיד הקפדתי לזלזל בבריאותי. --------------------------------------------------------- בארץ ידועה שיטת קינגסטון בכינוי שיטת אלי שטראוס על שם הנטורופת שהביא אותה לכאן. אין לו אתר באינטרנט ושום יחסי ציבור. נאמן לשיטה הוא מקבל רק מספר קטן של פונים ביום, בביתו, בשעות שהקצה לעבודה ולטיפול. פעם אחת איחרתי אליו ברבע שעה בגלל תאונה בכביש תל אביב-ירושלים ונשלחתי כלעומת שבאתי. אשתו הסבירה לי בקול חרישי שזאת שעת האכילה שלו ואותה אין שום סיכוי להגמיש. אלי שטראוס, טל' 6536487-02.



איור: מיכל בוננו



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו