בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: סלמון במרק שומר ותפוח, עם אטריות

מנה חורפית אך קלה, שמתבשלת במהירות בסיר אחד

תגובות

חומרים (4 מנות):

4 נתחי סלמון במשקל 150-200 גרם כל אחד, ללא העור

200 גרם אטריות, רצוי יפניות (להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק)

צרור קטן של כוסברה טרייה

מעט שמן זית לזילוף

למרק:

1 פקעת שומר, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ

1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ

1 תפוח ירוק חמוץ, מגולען וחתוך לקוביות של 1 ס"מ (אין צורך לקלף)

1 בצל אדום, קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ

1 ליטר מים

מיץ מחצי לימון

1 כף רוטב סויה

1 כפית אבקת דאשי (אם אין - לא נורא)

הכנה:

מכינים את המרק: מכניסים את כל חומרי המרק לסיר, מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים עד שהירקות מתרככים (כ-25 דקות).

בכף מחוררת מוציאים את הירקות לקערה. מורידים מהאש ומכניסים למרק החם את נתחי הדג, מכסים ונותנים לדג להתבשל במשך 4-5 דקות. מוציאים את נתחי הדג מהמרק ושומרים במקום חמים.

מחזירים את המרק לאש, מביאים לרתיחה ומבשלים בתוכו את האטריות, לפי הוראות היצרן. מחלקים את האטריות בקעריות עמוקות, מסדרים עליהן מעט מהירקות ואת נתחי הדג, ויוצקים מעל מעט מהמרק. זולפים מעל שמן זית, מקשטים בעלי כוסברה ומגישים מיד.

doramg@haaretz.co.il

למתכונים נוספים




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו