טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: שבלולי פילאס עם מנגולד וריקוטה

בצק דק ופריך, מגולגל מסביב למלית עדינה, שכיף לטרוף חם מהתנור, לצד ביצה קשה, עגבניות ופלפל ירוק חריף

תגובות

חומרים (ל-6 מנות):

600 גרם בצק פילאס מוכן

למלית:

500 גרם מנגולד 250 גרם גבינת ריקוטה 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת ביצה אחת 2 כפות פירורי לחם קורט אגוז מוסקט מגורר מלח ופלפל

לציפוי:

ביצה טרופה זרעי שומשום או קצח

הכנה:

מפרידים את גבעולי המנגולד הלבנים מהעלים הירוקים. את הגבעולים חולטים 10 דקות במים רותחים ומומלחים, ואת העלים חולטים 4 דקות. קוצצים דק את העלים והגבעולים, מעבירים למסננת וסוחטים היטב מהנוזלים. מערבבים את המנגולד החלוט והקצוץ עם יתר חומרי המלית.

חותכים את הבצק המוכן למלבנים בגודל 12x30 ס"מ. מניחים שישית מהמלית כפס לאורכו של מלבן בצק, קרוב מאוד לשוליים. מגלגלים את הבצק מעל המלית, עד שיתקבל צינור מאורך וממולא. מהדקים את הבצק בשני הקצוות כדי שהמלית לא תברח בזמן האפייה. מגלגלים את הצינור הממולא לצורת שבלול. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק והמלית.

מעבירים את השבלולים הממולאים אל תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (לא מצופפים, כדי שהבצק יוכל לתפוח). מורחים את השבלולים בביצה טרופה ומפזרים מעליהם שומשום או קצח.

אופים בחום של 200 מעלות, עד שהבצק מזהיב יפה (40-50 דקות). מגישים חם, עם עגבניות, פלפל ירוק חריף וביצה קשה.

למתכונים נוספים




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות