שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

גם המרכז המסחרי הקטן והמיושן, שבשנות ה-70 כבש מעמד אצל בני הנוער של העיר בזכות חנות הג'ינס הזעירה שייבאה ליווייס, חווה התעוררות.

"מינה טומיי", בחזית הפונה לאבן גבירול, נפתחה לפני שלושה חודשים ונהפכה מיד למסעדה המדוברת בעיר. זוהר אריאלי, שהקים את "אורנה ואלה" עם השפיות אורנה אגמון ואלה שיין, ניהל את מסעדת "מיקה" ואז חבר למסעדן שוקי לרר ("זנזיבר", "רוז", "דיקסי", "פאפאגאיו"). "רצינו לפתוח מקום שישלב אוכל יפאני, אינדונזי והודי", הוא אומר. ב"מינה טומיי" ("הכל שקוף" ביפאנית) אי אפשר להזמין מקום: "באים, אוכלים, משלמים והולכים, ואין מנה מעל 50 שקלים", הוא מוסיף. "כשלקחנו את הפינה הזאת הסתכלו עלינו כמו על משוגעים והשכירות היתה נמוכה בהתאם. שוקי הוא מסעדן ותיק, הוא הסתכל על מספר האנשים שעוברים כאן והרגיע אותי". מנות הברווז, מהגיוזה ועד דאק פייב ספייסס, הן המבוקשות ביותר, והאווירה והעיצוב הכתום מבטיחים המשך חורפי הולם.

"קופי בין" פתחה לפני כמה חודשים סניף בחזית הפונה לאבן גבירול. לרשת שמונה סניפים באזור המרכז, אחד מהם בהמשך הרחוב, ליד גן העיר. לדברי המנכ"ל, אלון לוי, "זה רחוב שיש בו תנועה ערה ואוכלוסיות שונות מאוד בכל קטע שלו. כשפתחנו לפני שש שנים היו 200 בתי קפה בישראל. היום יש 800, אז צריך להמציא את הגלגל כל פעם".

"קמה סושי" נפתחה לפני חמישה חודשים על ידי ליבת ושלי דביר, גיסות שעבדו בתחום ההיי-טק, אהבו סושי ולמדו להכין אותו משף חבר. "התחלנו באירועים לחברים, עשינו ערבי סושי בסניף של רשת 'קפה קפה'. השכירות פה נוחה והמקום מתפתח", הן מעידות. המקום פתוח עד חצות.

"בית התה ההולנדי" שוכן כאן כבר 30 שנה. "התחלנו כבית תה", מספר הבעלים יוסי שייר. "אני הראשון שהבאתי את המוזלי לארץ, אחרי טיול שחרור בהולנד, ואחריו את הבלינצ'ס והשוקו". בשנות ה-80 המקום נהפך לפאב ובשנות ה-90 לבית קפה "והמוסיקה השתנתה בהתאם: רוק מתקדם, מוסיקה אוונגרדית ומוסיקה עכשווית. זה לא מפרנס משפחה", הוא מסכם. "אני מצליח לצוף, אבל זה שיגעון שלי".

"אינדירה". "אני היחיד בארץ שיש לו תואר שני במסעדנות" (מאוניברסיטת פלורידה), צוחק יורם נטע, שפתח את המסעדה ההודית לפני 15 שנה. "המסעדה עובדת יפה, יש קהל של בני 25 עד 40", הוא אומר. "הטבחים הודים וכל הצוות הודי, אבל החריפות היא בדרגה חמש מתוך עשר כי כך הישראלים אוהבים". במסעדה הוותיקה החלו בימים אלה בשיפוצים והיא תיפתח מחדש באותה המתכונת.

"פם פם". גם מסעדת הסטייקים הוותיקה תציין בעוד חודש 30 שנה לפעילותה. "לונדון מיניסטור התחזק, ומכל המשרדים בסביבה ממשיכים לבוא אלינו", אומר הבעלים, תומר רג'ואן, בן 32, שעובד זמן רב במסעדה המשפחתית. "החיילים מהקריה הולכים עכשיו לאכול בעזריאלי, אבל אנחנו לא סובלים מזה".

"מרתה" נפתחה לפני חמישה חודשים בבית ציוני אמריקה הסמוך ומגישה אוכל "בהשראת המטבח של השף ג'יימי אוליוור - אוכל פשוט, מוקפד מאוד, באווירה לונדונית", לדברי הבעלים דרור ארז. יש אפילו תצלום קיר גדול שצולם בעיר ומוסיף לאווירה, ושף, רהב הררי, שעבד קודם לכן ב"קלואליס" ו"מול ים". ארז הפעיל גם את "תומה", בר שעבד במקום בימי הקיץ.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ