אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

משחקי השף: סוף סוף אוכל

הערות מקצועיות, פאנל שיפוט חד והיכרות עם עולם הקולינריה הישראלית - ריאליטי הבישול החדש של רשת נראה במבט ראשון כמי ששם את המזון במרכז. עכשיו רק צריך להיפטר מהטעימה העיוורת

תגובות

פעם היו שתי זכייניות - נקרא להן רשף וקצף. הזכייניות, שאף פעם לא מגיעות למגרש המשחקים ביחד, רצו ללמד את הילדים משחק חדש. אמ-מה, הן גילו שכל אחת מהן מכירה בעצם את אותו משחק. "אבל", הן חשבו לעצמן, "אני אשחק אותו טוב יותר". אם רשף הצליחה להעיף נדנדות באוויר, אז קצף תעיף אותן בלי להסתכל; ואם קצף הביאה את הילדה הכי יפה לארגז החול, אז רשף תביא את הנסיכה הכי יפה מהארמון. ואכן, מלחמת תוכניות הריאליטי שמתרחשת כרגע בערוץ 2, מוציאה לא פעם את הטוב ביותר משני הצדדים. לראייה, העונה הראשונה של ה-X פקטור הייתה משובחת, והעונה הנוכחית של מאסטר שף גרמה לכולם לדבר על אוכל אתיופי. משחקי השף, תכנית הבישול החדשה של רשת, שעלתה שלושה שבועות אחרי חברתה בקשת, מנסה לשחק יותר טוב. במקום רק בשלנים חובבים יש גם שפים מקצועיים, במקום סינרים יש ערכת סכינים ובמקום מיכל אנסקי אין אף אחת. בחלק מהזמן הבחירות האלה מצליחות. כמה טוב שסוף סוף ריאליטי על אוכל עוסק מהרגע הראשון באוכל, ומספר לצופים על טכניקות, חומרי גלם ועל טעויות עקרוניות בבישול.

שלושת השפים-שופטים - מאיר אדוני, אסף גרניט ומושיק רוט, מייצגים כל אחד מטבח קצת אחר. אדוני חובב צלחות עתירות מרכיבים, וגורמה שמהדהד אוכל-של-בית. אסף גרניט, עם פוזת הילד הרע שלו, עושה אוכל שאין בו טיפה אחת של פוליטיקלי קורקט, ועוד בירושלים. ומושיק רוט, השף הישראלי עם שני כוכבי מישלין, שיושב בפאנל על תקן - זה שעשה את זה מעבר לים. הליהוק הזה עוד ייצור ודאי ויכוחים מעניינים, שניצנים שלהם בצבצו גם עכשיו. ושיחוק אחרון היא מירי בוהדנה, שלפחות בתכנית הראשונה הייתה זורמת ומקסימה. ב"משחקי השף" אימצו את שיטת ה-X פקטור, והשאירו את המנחה היפה דווקא רחוק ממרכז העניינים. מה שפחות עבד היה ההתעקשות הבלתי נגמרת לשיפוט מאחורי מסך ברזל. זכייניות יקרות, זוהי קריאה נרגשת - הניחו לנו עם עניין הטעימות והמבחנים העיוורים. זה לא היה אמין בדה וויס, זה לא היה נחוץ במאסטר שף ואין לזה קשר גם כאן.

שלושת התרנגולים. אדוני, גרניט ורוט (צילום: עדי אורני)

ראשונה עלתה לגרדום טל אושרוב, בת 17, מגניבה, יפת מראה ובאה מאמנות. למרבה הצער המגניבות הבסיסית שלה לא באה לידי ביטוי במנה שעשתה, שכבר משלב הצלחות נראתה עמוסה ומגובבת. בטעימה התברר שהבעיה היא לא בהכרח העומס, אלא יותר האיזון. מה הסיבה להגיש לחמניית גבינה עם קרפצ'ו למען השם? ואם כבר קרפצ'ו, למה כל הסלט הזה מסביב? לעומת אושרוב התמימה וחסרת הניסיון, נדמה היה שמשי פלר, סו-שפית ברפאל, תבוא עם ביטחון וכמעט תלך בביזיון. היא גם בחרה להכין ריזוטו - ה-מנה ה-אסורה לבישול בריאליטי של אוכל. למעט מתמודדת אחת בטופ שף אולסטרס, לא היה מישהו אחד שהצליח להכין אותה בלי לעוף הביתה. במבט ראשון השילוב בין דלעת, קצפת ואמרטו נראה יותר כמו קינוח רע מאשר מנה מלוחה ראויה. פלר גם חשפה את אחת הבעיות הקשות של עולם הקולינריה הישראלי - אין בו טבחים, כי כל דרדק שמסיים בית ספר לבישול הופך להיות סו שף תוך יומיים. מזל שיש את אסף גרניט כדי שירביץ בה קצת תורה ומידות טובות.   

ואחרי שתי אשכנזיות הגיע הקובה. מאיר אדוני התעורר, קובה זה המגרש שלו (אגב, הגיע הזמן להקים ועדת חקירה כדי לבדוק לאן נעלם קובה פירות הים האגדי של 'המזללה'). נכון, פרזנטציה משעממת, אבל כבר למדנו שבטלוויזיה אוכל עממי לא צריך להיות מעניין, אלא להגיע עם סיפור טוב. ומה אתם יודעים, רגע אחרי שפיליפינית אחת גרמה לנו לבכות בפריים טיים, הגיעה עוד אחת. ועוד יהודייה, תודה לאל. השלישייה הגברית התרגשה מהאהבה לבעל, שגרמה לה ללמוד לעשות 13 סוגי קובה שונים, ולא חשבה לשאול מה קרה לכל הטעמים הפיליפינים שגדלה עליהם. ואולי בגלל שאף אחד לא שאל אותה אף פעם, גם הטעמים לא היו מספיק מדויקים. תמימות מנצחת ניסיון. (למעלה) טל אושרוב  (למטה) ומשי פלר (צילום מסך)

אורן פרנקו, השף הפרטי מניו יורק הכין סביצ'ה לברק עם ספרת אשכוליות אדומות למעלה. תקראו את המשפט הזה שוב ותבינו כמה טעויות יש בו. ראשית כי לברק, להבדיל ממוסר, לוקוס ואפילו בורי, הוא דג עדין ודק מאוד בטעמו, ובמנה כמו סביצ'ה הוא כנראה ייקבר תחת כל התוספות ויאבד את הטעם המקורי שלו לגמרי. אם כבר בחרת להגיש אותו חי, תן לו כמה טיפות שמן זית, לימון, עשב תיבול נחמד, ותניח לו לנפשו. שנית כי אשכוליות אדומות בדרך כלל משמידות כל חומר גלם שהן באות אתו במגע. מה הועילה לנו כל הפירוטכניקה הזאת? והאם פלא שאדוני אהב אותה? והאם מפתיע שמושיק רוט העביר אותו?.קצת פחות פירוטכניקה. אורן פרנקו (צילום מסך)

בסוף הגיעה גם ליליה הדוגמנית. עקבים גבוהים, מראה של בר רפאלי וצנצנת מיונז גדולה. המנה שהיא הגישה הייתה כל כך גרועה (לפי גרניט - מנה שאפשר להשתמש בה כדי למנוע שפיכה מוקדמת), שעצם הבאתה לשלב הזה בתוכנית נראתה כלא יותר ממניפולציה זולה. גם דניאל רחמים, ששמו בישראל יהיה מעתה 'מאיר אדוני ג'וניור', הגיע עם סיפור מרגש, שגבר על המיומנות הבוסרית עדיין. הילדים במגרש המשחקים של הפריים טיים, יקבלו בשבועות הקרובים הרבה אוכל בפריים. אפשר רק לקוות שמה שירצד על המסך יהיו מנות עם חומרי גלם מעניינים, ושכולנו נלמד קצת יותר על אוכל וקצת פחות על מניפולציות טלוויזיוניות.

כתבות שאולי פספסתם

*#