אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבחר מיינות יקב רקנאטי המציין עשור להיווסדו

תגובות

יקב רקנאטי מציין בימים אלה עשור להיווסדו. היקב, שנוסד בידי לני רקנאטי, שוכן בעמק חפר שבצפון השרון, ומפיק יין מענבים הגדלים בכרמים משלו ומכרמים שבפיקוחו, בעיקר בגליל העליון. ב-2007 פרש היינן לואיס פסקו מהיקב, ומאז הוא פועל בהנהגתם של גיל שצברג (לשעבר מאמפורה) ועידו לוינסון, צוות מוכשר ויצירתי.

היקב מפיק יינות בכמה סדרות: סדרת הדגל ספשל רזרב ושתי סדרות זניות, רזרב ורקנאטי, שכוללות כעת קברנה סוביניון, מרלו, סירה, פטיט סירה זינפנדל, שרדונה וסוביניון בלאן. היקב מוציא גם סדרה למתחילים במחיר עממי, יסמין, וסדרה במהדורה מיוחדת המשווקת ברשת דרך היין.

התפוקה כעת היא 900 אלף בקבוקים בשנה. במהלך מעניין היקב עובר כעת להתמקד ביינות שאינם נופלים במורכבותם ובתחכומם מהיינות האחרים, אך הם פחות אלכוהוליים, עגולים יותר והולמים יותר מזון. היעד הזה מושג בחלקו באמצעות בציר מוקדם יותר ושימוש מוגבר בחביות עץ בסגנון בורגון שהן גדולות יותר והשפעתן על היין מעודנת יותר.

יקב רקנאטי בעמק חפר

אדומים

• רקנאטי, ספשל רזרב, 2006: בלנד המורכב מ-82% קברנה סוביניון ו-18% מרלו, שהתיישן במשך 19 חודשים בחביות שרובן חדשות. היין חושף גוף מלא וטאנינים מוצקים עדיין, לצד נוכחות בולטת של עץ וחומציות, אך אלה משולבים ומאוזנים יפה בעזרת הפירות. ניחוחות וטעמים של שוקולד, אספרסו וטבק תומכים ברמזים עשירים לפירות יער, דומדמניות וליקוריץ, שכולם משתלבים בגימור ארוך, עוצמתי ועם זאת מלא חן. נגיש עכשיו, אך יהיה במיטבו רק מ-2012 ויתיישן יפה עד 2018. 165 שקלים. ציון: 93.

• רקנאטי, קברנה סוביניון, רזרב, 2007: יין כהה, בעל גוף מלא, גדוש טעמי שוקולד, תבלינים וליקוריץ, שבהיפתחו חושף קשת נדיבה של דומדמניות, דובדבנים שחורים ואוכמניות, שכולם מתמשכים לאורכו של הגימור הארוך והגמיש. שתו מעכשיו עד 2015. 95 שקלים. ציון: 90. כשר.

• רקנאטי, קברנה פרנק, רזרב, 2008: יין חלק וקטיפתי, שהתיישן במשך 18 חודשים בחביות אלון, חלקן חדשות, חלקן משומשות. ניחן בטאנינים שעוקצים במידה ובולטים יפה על רקע עץ קלוי עדין. רמזים לעלי ורד, דובדבנים שחורים ופטל עולים בתקיפה הראשונה, ובעקבותיהם מופיעים ניחוחות וטעמים של דומדמניות, זפת ולחם שיפון קלוי. מגיע לשיאו בגימור מרשים, שהאלון מקבל בו נופך מתקתק מצודד. שתו מעכשיו עד 2014. 95 שקלים. ציון: 90. כשר.

• רקנאטי, פטיט סירה-זינפנדל, רזרב, 2008: יין בצבע נופך נוטה לארגמן, שהתפתח במשך שמונה חודשים בחביות אלון אמריקאי. היין, בעל גוף בינוני וטאנינים קטיפתיים, חושף רמזים מצודדים לפטל שחור, דובדבן שחור וקסיס, בתמיכה נאה של ליקוריץ, זיתים שחורים ועץ ארז מתוק. שתו מעכשיו עד 2012. 90 שקלים. ציון: 89. כשר.

• רקנאטי, קברנה סוביניון, 2009: יין בעל גוף בינוני ואולי בינוני-מלא, עם טאנינים שמצפים את הפה בעדינות ורובד עילי של וניל ופלפל שחור. בהיפתחו חושף ניחוחות וטעמים של דומדמניות, פטל שחור ושוקולד כהה, האופייניים לקברנה. בגימור הארוך וממלא הפה, הטאנינים והפירות מתגברים בנועם זה לצד זה. שתו מעכשיו עד 2013. 60 שקלים. ציון: 89. כשר.

• רקנאטי, שיראז, 2009: יין שעורבב בכמות קטנה של קברנה סוביניון והתפתח בחביות אלון צרפתי ואמריקאי. צבעו נופך כהה מאוד, והוא ניחן בחומציות מלאת חיים ובהשפעות עדינות של עץ. בהיפתחו עולה בשומת פרחים, וניל ומינרלים, וזו מפנה את מקומה לניחוחות וטעמים של שזיפים ופירות יער, שכולם מתמשכים יפה על החך. שתו מעכשיו עד 2014. 60 שקלים. ציון: 89. כשר.

• רקנאטי, קברנה סוביניון-מרלו, מהדורה מיוחדת, 2009: יין שהתיישן בחביות אלון במשך חודשיים-שלושה, וחושף רמזים לעץ אלון וטאנינים רכים שכבר שקעו יפה. ניחוחות וטעמים של דומדמניות, פטל ופירות יער נתמכים יפה על ידי רמזים לפלפל לבן ומינרלים אדמתיים. יין עגול ובעל גוף בינוני, קל ללגימה. שתו מעכשיו עד 2012. 70 שקלים. ציון: 88. כשר.

• רקנאטי, מרלו, 2009: יין מעורבב בקברנה סוביניון בשיעור של כ-10%, שעבר בחלקו תסיסה פחמתית. הוא נפתח בבשומת פרחונית ובהמשך חושף נוכחות של שזיפים סגולים, פטל שחור ואוכמניות. היין, בעל גוף בינוני, התפתח בחביות אמריקאיות וצרפתיות. הוא לא מורכב מדי, אך נעים לשתייה. שתו מעכשיו עד 2013. 60 שקלים. ציון: 88. כשר.

לבנים

• רקנאטי, שרדונה, מהדורה מיוחדת, 2009: יין שלא עבר יישון בחביות, מעורבב במעט סוביניון בלאן מענבים שגדלו בגליל העליון בדומה לענבי השרדונה. צבעו זהוב בהיר, גופו בינוני והוא ניחן בניחוחות וטעמים פריכים ורעננים של פרי הדר ובעיקר אשכולית אדומה, קליפת הדרים ורמז לפירות טרופיים. ברקע מבצבצים רמזים למינרלים צורניים. שתו עכשיו או השנה. 60 שקלים. ציון: 88. כשר.

• רקנאטי, סוביניון בלאן, רזרב, 2009: יין שהופק מענבים מגפנים עתיקות מכרם בן זמרה. הוא התפתח בחלקו על שמריו ובחלקו במכלי פלדת אל-חלד, ומפגין רמזים לעץ ארז מתוק ומתובל. בהיפתחו היין חושף פירות טרופיים ופרי הדר ביד רחבה על רקע של ג'ינג'ר, תבלינים אוריינטליים ודשא מכוסח. יין רענן, מלא חיים ובעל מורכבות שדי בה לצוד את תשומת הלב. שתו מעכשיו עד 2011. 70 שקלים. ציון: 88. כשר.

• רקנאטי, שרדונה, 2009: יין שהתפתח על שמריו, 50% בחביות בנות שנתיים ושלוש, 50% במכלי פלדת אל-חלד, ומפגין רמזים קלים לשמרים, המפנים מקום לרמזים מצודדים של אגסים, תפוחים, ופרי הדר, על רקע קליל של מינרלים צורניים. מלא חיים ונדיב. שתו מעכשיו עד 59 .2012 שקלים. ציון: .88 כשר.

• רקנאטי, סוביניון בלאן, 2009: יין שלא עבר יישון בחביות, בעל תכולת אלכוהול מתונה של 12%, פריך ורענן. הוא ניחן בחומציות טובה המדגישה פרי הדר, פירות טרופיים ותפוחים. בגימור מרחף על הכל רמז לפלפל לבן. שתו עכשיו. 45 שקלים. ציון: 88. כשר.

רוזה

• רקנאטי, רוזה, 2009: בלנד המכיל ברברה בשיעור 80% ומרלו בשיעור 20%, צבעו עז, גופו קל עד בינוני ומורגשת בו חומציות טובה המשווה לו חיים ורעננות. ניחוחות וטעמים של פטל, דובדבנים ואוכמניות מלווים ברמז מפתה לטאנינים קלילים המוסיף למורכבותו. 70 שקלים. ציון: 88. כשר.

*#