אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר באסיף: אוכל מוקפד ושירות בעייתי

ארוחת הבוקר באסיף מציעה שלל מאזטים מוקפדים ולחמים איכותיים, אך השירות בה לא הולם את הרמה הקולינרית הגבוהה

תגובות

הדיל: את מסעדת אסיף אנחנו מחבבים מאוד בזכות האוכל המוקפד והמרכיבים המקוריים. שפית המקום, עינב ברמן, ניצחה בעברה על המטבח של מסעדת אורנה ואלה והביאה עימה אל אסיף את אותה איכות גבוהה ומנות מעודנות שבכל אחת אינטרפרטציה ייחודית. לכבוד בראנץ' הקיץ החדש החלטנו לקפוץ לבקר ולבדוק האם הסופרלטיבים יחולו גם עליו.» ארוחות בוקר - לעוד המלצות ברחבי הארץבתפריט הבראנץ' שש ארוחות, כולן מוגשות עם שתיה קרה וחמה וסלסילת לחמים, חמאה וריבה. "בוקר אסיף" (59 שקלים) מורכבת מביצי עין, מאזטים, טרטר סלק, קרקרים פריכים עם טחינה, פלמידה מעושנת, סלט ירקות, ולקינוח מוס שוקולד. "בוקר קדוש" (62 שקלים) ו ב"בוהוריים שקשוקה" (66 שקלים) שומרות על אותם מרכיבים, אך את ביצי העין מחליף אומלט עם גבינת "קדוש" וטפנד זיתים או שקשוקה וסלט פאטוש. אוהבי הבשר ירוו נחת מ"בוהוריים אנטריקוט" ( 69 שקלים) ובה ביצי עין עם פרוסות אנטריקוט, סלט פאטוש, מזטים, ומוס שוקולד.  בתפריט גם ארוחה בריאה ומתוקה הכוללת פנקייק אפוי עם תשעה דגנים (56 שקלים), יוגורט באפלו, פירות, גרנולה, מייפל אורגני  וכוסית גספאצ'ו עם סלט וחזרת לבנה, וגם ארוחת "בוקר טוב ומתוק" (49 שקלים) עם פרנץ טוסט, רוטב תפוזים ודבש, סלט פירות, קצפת ומוס שוקולד.אנחנו בחרנו ב"בוקר אסיף".השעה: בראנץ' הקיץ באסיף מוגש בימי שישי ושבת בין השעות 10:00-14:00

החברה: מיקרוקוסמוס מאפיין של הבועה התל אביבית. צעירים אופנתיים עם , מביני עניין נהנתנים וחבורות פטפטניות. עקב צפיפות השולחנות, חלל הישיבה הפנימי לא יתאים למשפחות עם ילדים. סועדים המלווים בעגלה יוכלו להתמקם בשולחנות החיצוניים, שם המרחב הגיוני יותר.

השתייה: מבין לימונדה, מיץ תפוזים ומיץ אשכוליות - אף אחד מהם לא נסחט במקום - בחרנו באחרון, שהוגש בכוס בינונית והיה חביב ותו לא. מיץ טרי טרי הנסחט במקום היה הופך את החוויה למרעננת ונעימה יותר.

הקפה: קפוצ'ינו של חברת Dada המצויינת היה עשוי כהלכה. הטמפרטורה מדוייקת, ההקצפה מוקפדת והאספרסו תוקפני במידה הנכונה.

הממרחים: צורת ההגשה קסמה לנו מיד. על מגש עץ כהה הוגשו מרכיבי הארוחה בצלוחיות נפרדות שמנעו שעטנז רטבים ולא הצריכו הפרדת כוחות. "רליש פלפלים" המורכב מפלפל אדום קלוי, צימוקים, צנוברים ובזיליקום, היה מצויין ועתיר טעמים. סלט קינואה עם שעועית שחורה ונענע מרעננת היה מוצלח. לבנה תוצרת בית, כך על- פי התפריט, נעדרה מהארוחה ואת מקומה תפסו שתי קוביות גבינת פטה שמנה וטובה, וכך גם טרטר הסלק שנפקד והומר בפרוסות דקות וטעימות של בטטה ברוזמרין בנוסח אנטיפסטי, וקישוא מוחמץ מדי שלא צלח את מבחן הטעם. קרקרים פריכים עם שומשום ועליהם טחינה סמיכה איכותית ונהדרת, היו בגדר חידוש מקורי ומרענן לארוחות הבוקר ופרצו את גבולות הבנאלי, ואיולי זיתים היה מעט מלוח, אך מוצלח בטעמו ומאוד מיוחד. נתח קטנטן של פלמידה מעושנת היה טעים מאוד, אך לא מושך בעליל בצורת הגשתו. הגראנד פינאלה היה כוסית קטנה של מוס שוקולד מריר, סמיך ומוצלח שהיווה סיום מתוק לארוחה.  

הלחם: בסלסילה מצאנו מבחר נאה של לחמים. ראשונות משכו את עינינו לחמניות סלק קטנטנות ואדומות. על אף המראה היפה, הטעם היה רק בסדר והמרקם המזכיר מאפינס, היה מעט יבש ודחוס. בריוש אוורירי היה נפלא ועדין מאוד בטעמו, עם רמז קל של מתיקות. חלה של יום שישי היתה מוצלחת וכך גם פרוסות עבות של לחם כהה מקמח מעורב, איכותי, דחוס ופריך בשוליו.הביצים: על שתי ביצי עין גדולות שטוגנו עד למידה הנכונה ושמרו על חלמון נוזלי, הונחו שלושה עלי מרווה שטוגנו קלות, טבעות דקות של פלפל ירוק חריף וכף יוגורט סמיך וטעים. השילוב היה מוצלח ובכל טעימה הורגשה מרירות עדינה של עלי המרווה וחריפות הפלפל שכובתה מיד על- ידי היוגורט העדין.

הסלט: בצלחת אלגנטית הוגש סלט הירקות ובו עגבניה, מלפפון, פלפל צהוב ובצל, בתיבול עדין של פלפל שחור, מלח ומעט שמן. הטעם היה אמנם בסדר גמור אך העגבניות שידרו עייפות ופגמו בהנאה.

השירות: על אף שהמקום היה בתפוסה כמעט מלאה מבפנים ומבחוץ, שני מלצרים בלבד תיפקדו על תקן נותני השירות, כשאחד מהם היה אמון גם על הבר. המלצרית שהתרוצצה בין השולחנות היתה חביבה, נעימה ויעילה אך המלצר שמר על פני פוקר מנוכרים וחסרי חביבות שגרמו לנו להרגיש בלתי רצויות בעליל. לקראת סוף הארוחה התרחשה תקרית קטנה שעניינה שני מזטים הרשומים בתפריט שלא הגיעו לשולחן כתוצאה מאי הבנה בינינו לבין המלצר. למרות הפישול, שום התנצלות או הסבר שימתיק את תחושת הקיפוח לא נשמעו מאותו מלצר, רק הצעה לקבל את אלו שנעדרו מהארוחה. לאכול מזטים כקינוח, קצת אחרי סיום הארוחה, הרגיש מעט מוזר. השורה התחתונה: ארוחת הבוקר היתה איכותית מאוד במרכיביה והמזטים היו מקוריים ורעננים, בעיקר לאור טרנד ה"סלט טונה, גבינת שמנת וקוביות בולגרית" הפושה במרבית מהמסעדות. המחיר של ארוחת הבוקר ב"אסיף" אמנם גבוה מהממוצע, אך עושר המרכיבים, כמו גם חומרי הגלם המיוחדים, בהחלט שווים את ההשקעה. הדבר היחיד שהעיב על הארוחה היה השירות, ובעקבות כך הוחלט שלאסיף נחזור רק אם מישהו שם בחלונות הגבוהים יכניס לצוות קצת יותר מלצרים אוהבי אדם.» אסיף, לילינבלום 18, תל אביב

*#