אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יקב אמפורה, היקב היפה ביותר בארץ

תגובות

יקב אמפורה שוכן בלועו הירוק והמלבלב של הר געש רדום בחוות מקורה, במדרונות המערביים של הר הכרמל. היקב נוסד בשנת 2000 ותחת שרביטו של היינן גיל שצברג התגלה עד מהרה כאחד היקבים המבטיחים והמרתקים בישראל - וגם כיקב היפה ביותר בארץ.

לאחר ששצברג עזב, ב-2008, היקב נמכר לקבוצה בראשות ולדימיר דובוב ודוד בר אילן מיקב קשת, יקב בוטיק קטן במגדל העמק שטרם שיווק יינות משלו. הבעלים החדשים מכרו את כל רוב הציוד באמפורה ושיפצו אותו. בין השאר הרחיבו את מרתפי החביות והגביהו את הגג בחדר מכלי ההתססה. הם רכשו מכלי פלדת אל-חלד חדשים, כולם מודרניים לחלוטין בשלל עיצובים. לא ברור מדוע נחוצים סגנונות כה רבים.

ארקדי פפיקיאן, שהיה היועץ ליקב קשת, התמנה ליינן הראשי של אמפורה והיה לשותף באמפורה החדשה. בשנת 2009 היקב שכר את שירותיו של היועץ והיינן הצרפתי בעל השם העולמי מישל רולן, בעליהם של כמה יקבים בבורדו ובעלים-שותף של יקבים בדרום אפריקה, ספרד וארגנטינה. הוא וצוותו הגדול מייעצים לכ-200 יקבים ברחבי העולם.

אחד היעדים המוצהרים של יקב אמפורה החדש הוא ייצור יינות איכותיים, שיתחרו ביינות הטובים בעולם. הבחירה ברולן כיועץ מעניינת, שכן הוא ידוע לא רק כידידו הטוב של מבקר היינות רוברט פארקר, אלא גם כיינן שחובב יינות בעלי תכולת אלכוהול גבוהה, עתירי עץ ופירותיות. הוא גם חסיד השימוש במיקרו-אוקסידציה, תהליך שהופך את היינות הללו לרכים יותר, עגולים יותר ונגישים יותר בגיל מוקדם.

שלושת היינות שיוצאים כעת לשוק הם מבציר 2006 בסדרה החדשה Unica, סדרת הדגל של היקב. אף על פי שהיינות נוצרו על ידי דוד בר אילן ביקב קשת, הם נושאים את תווית אמפורה. באמפורה מכנים אותם "המרצדס של היינות", ומקווים שישמשו דוגמה לכל היינות הישראליים. מהתרשמותי, יינות אלה חסרי ייחוד ומחירם מוגזם.

• אמפורה, קברנה סוביניון, 2006 ,Unica: יין על טהרת ענבי קברנה סוביניון מכרם פסגות ומכרם מנרה, שהתיישן במשך 28 חודשים בחביות עץ צרפתיות בנות 300 ו-500 ליטר. יין בעל גוף מלא, מרוכז מאוד, עם טאנינים מוצקים שנדמה שמסרבים לשקוע. צבעו נופך כהה, והוא חושף ניחוחות של פטל שחור ואלון מתובל, וטעמים שופעים של דומדמניות שחורות ופטל שחור בשל. בפירות ניכרת השפעה מוגזמת של עץ אלון. האלכוהול, בשיעור של 15.3%, מותיר רישום עז מדי בגימור. לא אלגנטי, אך מתאים לאוהבי יינות שריריים. 325 שקלים. ציון: 86.

• אמפורה, שיראז-מרלו-קברנה סוביניון, 2006 ,Unica: בלנד של 45% סירה, 35% מרלו ו-20% קברנה סוביניון, שהתפתח במשך 28 חודשים בחביות אלון צרפתי בגודל 300 ו-500 ליטרים. היין מיוצר מענבים מכפר יובל, וצבעו אודם כהה נוטה לנופך. הוא נפתח במכת ניחוח מדיצינלי, אך היא חולפת במהירות, שלא כמו התחושה המתמשכת של הטאנינים הכמעט חורכים, והנוכחות השופעת של העץ, המשתלטת על טעמי הפירות השחורים ועור האוכפים הנמצאים גם הם כאן. התואר "בומבסטי" יאה לו. 275 שקלים. ציון: 85.

• אמפורה, מרלו-ברברה, 2006 ,Unica: יין שצבעו נופך כהה, בעל גוף מלא בצורה יוצאת דופן ונוכחות רבה של טאנינים בהתחשב ביחס בין הזנים, 83% מרלו ו-17% ברברה. נדמה שמשהו השתבש בתהליך הייצור - היין מפגין טאנינים שופעים ונשכניים מדי, תחושת בעירה אלכוהולית וניחוחות וטעמים של ארז מתוק, נסורת ועשבי תיבול, שכולם נוטים להסתיר את טעמי הפירות המתקשים להתרומם. 275 שקלים. ציון: 85.

*#