אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יין: אבני החושן של יקב בנימינה

תגובות

הון רב הושקע לאחרונה בציוד של יקב בנימינה. הצוות, המורכב מהיינן הראשי ששון בן-אהרון ומהיינן אסף פז, הוא שילוב מנצח - שכן כל אחד מהם תורם את כישוריו הייחודיים לפילוסופיית ייצור היין של היקב. היקב מוציא כמה סדרות, ובראשן סדרת הפרימיום אבני החושן, על שם האבנים היקרות שהיו משובצות באפוד של הכהן הגדול בבית המקדש. סדרות נוספות הן רזרב, יוגב, טבע, יין תלתן שיוצא בשנים נבחרות ומותג הבוטיק של בנימינה, המערה.

אבני החושן

• בנימינה, קברנה סוביניון-סירה-פטי ורדו, אבני החושן, יהלום, 2007: בלנד של 50% קברנה סוביניון, 30% סירה ו-20% פטי ורדו, שהתפתח בחביות אלון צרפתי חדשות במשך 20 חודשים. בעל גוף מלא וטאנינים שעדיין עוקצים ונוכחות נדיבה של ארז מתוק ומתובל שטרם שקע. עם זאת, ניכר בו איזון מבשר טובות. בתקיפה הראשונה עולים רמזים לדומדמניות אדומות ולשזיפים בשלים, ואלה מפנים את מקומם בעדינות לפירות שחורים. הכל על רקע מפולפל קלות. ארוך ונדיב, במיטבו ב-2011-2016. 140 שקלים. ציון: 91. כשר.

• בנימינה, קברנה סוביניון-שיראז-מרלו, אבני החושן, ספיר, 2007: צבעו נופך כהה, גופו מלא, והוא מרוכז מאוד עם נוכחות של ארז מתובל וטאנינים רכים המשולבים יפה. טעמים של פטל שחור, שזיפים, ואוכמניות יוצרים אשליה מפתה של מתיקות בתקיפה הראשונה, ובהמשך עולים טעמי דובדבנים שחורים ורמזים לטבק ולסבך שיחים. ארוך ונדיב, במיטבו ב-2011-2015. 135 שקלים. ציון: 90. כשר.

• בנימינה, סירה, אבני החושן, אודם, 2007: מעורב עם מעט ויונייה, צבעו נופך עמוק והתפתחותו בחביות אלון צרפתי ניכרת ברמזים לעץ ארז מתובל וטאנינים רכים, המצפים את הפה בעדינות. יין בעל גוף מלא, רך ועגול, מתובל ועסיסי, החושף שפע של טעמי אוכמניות, פטל שחור, דובדבנים שחורים ועשבי תיבול טריים ומנתה המוליכים לגימור ארוך. שתו מעכשיו עד 2013. 135 שקלים. ציון: 90. כשר.

• בנימינה, קברנה סוביניון, אבני החושן, תרשיש, 2007: יין על טהרת ענבי קברנה סוביניון מכרמים בגולן. צבעו נופך כהה נוטה לארגמן, גופו מלא והטאנינים הצעירים והמוצקים שלו עדיין שוקעים. בפתיחה חושף נוכחות מצודדת של פטל שחור וקאסיס בתמיכה נאה של שוקולד בטעם מנתה. ארוך ונדיב, במיטבו ב-2011-2014 ואולי אף מעבר לזה. 135 שקלים. ציון: 90. כשר.

• בנימינה, שרדונה, אבני החושן, שוהם, 2009: צבעו זהוב עז ובוהק עם השתקפויות בכתום וירוק. בעל גוף בינוני, נפתח ברמזים לעץ מתובל עדין וטעמי מלונים כתומים וירוקים. בהמשך חושף פרי הדר מלא חיים כשברקע עולה רמז למינרלים צורניים. שתו מעכשיו עד 2012. 90 שקלים. ציון: 90. כשר.

• בנימינה, שרדונה-סוביניון, בלאן-יונייה, אבני החושן, ישפה, 2008: יין יבש ופריך, ארומטי ונדיב, שניחן בטעמי הדרים ובשפע מינרלים. בעל גוף בינוני, חומציות מאזנת טובה וגימור ארוך. שתו עכשיו ובשנה הבאה. 90 שקלים. ציון: 89. כשר.

רזרב

• בנימינה, זינפנדל, רזרב, 2008: יין בצבע ארגמן כהה הנפתח בניחוחות מתוקים ופרחוניים האופייניים לזינפדל קליפורני, אך בהמשך חושף ניחוחות של פירות יער ודובדבנים. מיוצר מגפנים בנות 14, התפתח בחביות אלון אמריקאיות בנות 300 ליטרים, בשל ועשיר, עם רמזים נדיבים לפטל שחור, פלפל ומרווה ורמז מפתה לליקוריץ בגימור הארוך. שתו מעכשיו עד 2014. 95 שקלים. ציון: 90. כשר.

• בנימינה, גוורצטרמינר, רזרב, 2009: יין מרענן עם ניחוחות פרחים וטעמי אשכוליות ותבלינים. יבש למחצה (אוף-דריי), עם חומציות המאזנת יפה את הפירות והתבלינים. ארוך, נדיב וטוב גם כאפריטיף. שתו מעכשיו עד 2012. 45 שקלים. ציון: 90. כשר.

• בנימינה, שיראז, רזרב, 2007: יין שצבעו נופך נוטה לארגמן, בעל גוף בינוני וריכוז טוב. הטאנינים רכים וניכרת השפעה עדינה של עץ. אישיותו החלקה והעגולה עמוסה בפטל שחור ושזיפים, המודגשים באמצעות רמזים לזפת ולליקוריץ. במיטבו ב-2011-2015. 85 שקלים. ציון: 90. כשר.

• בנימינה, שרדונה, רזרב, 2008: יין עגול ומלוטש, ש-70% ממנו התפתחו בחביות אלון של 300 ליטר במשך שמונה חודשים, והשאר במכלי פלדת אל-חלד. ניחוחות של אגסים, אשכוליות ופרחים על רקע עתיר מינרלים. נדיב וארוך עד לגימור מלא החיים. שתו מעכשיו עד 2012. 70 שקלים. ציון: 90. כשר.

• בנימינה, קברנה סוביניון, רזרב, 2007: יין בצבע נופך כהה, בעל גוף מלא וטאנינים מוצקים, ששוקעים יפה לצד נוכחות של עץ מתובל. בהיפתחו חושף רמזים טיפוסיים לקברנה של דומדמניות שחורות, פטל שחור ותבלינים המתמשכים לצד רמז של שוקולד בגימור. שתו מעכשיו עד 2014. 95 שקלים. ציון: 89. כשר.

• בנימינה, מרלו, רזרב, 2007: יין בצבע נופך, בעל גוף בינוני עד מלא, שמפגין טאנינים מתקתקים ואיזון טוב בין אלון מתובל לבין פירות וחומציות. בפתיחה מורגשת נוכחות של פטל ודובדבנים, אחר כך עולים קאסיס ופירות יער. הכל על רקע עשבי תיבול קלויים וקרקע תחוחה. שתו מעכשיו עד 2013 ואולי אף מעבר לזה. 85 שקלים. ציון: 89. כשר.

• בנימינה, שרדונה, Unoaked רזרב, 2009: יין בצבע ירקרק נוטה לזהוב, צבע מצודד, בהיר ועדין, שאופייני לרבים מיינות פטי שאבלי שלא עברו יישון. שילוב מקסים של ניחוחות וטעמים של מינרלים צורניים, פירות טרופיים, הדרים ואגסים, שבעקבותיהם עולים רמזים לליים המתמשכים בנועם. פריך ומרענן, אך יש בו מורכבות במידה. שתו עכשיו ובשנה הבאה. 70 שקלים. ציון: 89. כשר.

• בנימינה, סוביניון בלאן, רזרב, 2009: יין בצבע קש חיוור לח, נאמן לחלוטין לזן. עם הפתיחה עולים רמזים לאשכוליות וליים בלוויית רמזים למינרלים צורניים ורמזים מסורתיים לשתן חתולים ולאספרגוס. ארומטי וארוך. שתו עכשיו ובשנה הבאה. 70 שקלים. ציון: 89. כשר.

• בנימינה, רוזה, יוגב, 2009: בלנד לא מסורתי שמורכב מ-60% מלבק ו-40% קריניאן. יין בצבע דובדבן, בעל גוף קל עד בינוני, עם שפע טעמי דובדבנים, פירות יער מיובשים וקליפת מלון. חפשו גם רמזים לפטריות ותבלינים שמשתהים יפה בחך. מזכיר יין קוטו דה פרובנס. שתו עכשיו. 45 שקלים. ציון: 88. כשר.

• בנימינה, בלאן, יוגב, 2009: בלנד בצבע קש זהוב חיוור שלא עבר יישון. מורכב מ-70% סוביניון בלאן ו-30% שרדונה. איזון טוב בין חומציות רעננה לבין פירות, ניחוחות וטעמים של פרי הדר וקליפות הדרים, מנגו ורמז מצודד לדשא קצוץ. שתו עכשיו ובשנה הבאה. 45 שקלים. ציון: 87. כשר.

• בנימינה, בלנד ארומטי, יוגב, 2009: בלנד יבש למחצה (אוף-דריי) המכיל פרנץ' קולומבר, גוורצטרמינר ומוסקט (בשיעור של 40% ,45% ו-15% בהתאמה). ניחוחות של פרחים, פרי הדר וליצ'י מיובש ובהמשך טעמים של ליצ'י, ענבים וקליפות הדרים מסוכרות. מזכיר ארטיק וניל מצופה קרח בטעם תפוז, אך עוד קצת חומציות היתה עשויה להועיל לו. שתו עכשיו ובשנה הבאה. 45 שקלים. ציון: 85. כשר.

• בנימינה, קברנה סוביניון, תלתן, 2005-2006-2007: יינות משלושה בצירים, שכל אחד מהם התפתח בנפרד בחביות עץ אלון לפני שעורבבו. נפתח בניחוחות עשירים של שוקולד, ובעקבותיהם עולה טעם של שוקולד לצד פירות שחורים בשלים, ליקוריץ ורמז מצודד לעשבי תיבול אדמתיים. בעל גוף מלא וגימור ארוך. שתו מעכשיו עד 2014. 135 שקלים. ציון: 90. כשר.

• בנימינה, קברנה סוביניון, המערה, 2006: יין בעל גוף מלא, שמעורב בו פטי ורדו בשיעור של 3%, רך ועגול להפתיע. בפתיחה מורגשים פירות אדומים ולאחר מכן פטל שחור ודומדמניות על רקע אדמת יער לאחר גשם קל. שתו מעכשיו עד 2014. 190 שקלים. ציון: 90. כשר.

*#