אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יינות ליישון מיקב הבוטיק "מרגלית"

תגובות

יקב מרגלית הוא מיקבי הבוטיק הראשונים בארץ, והראשון שהצית את דמיונם של חובבי יין מתוחכמים. היקב נוסד ב-1989, תחילה במושב כפר בילו שליד רחובות, ומ-1994 הוא שוכן ליד חדרה. הייננים יאיר ואסף מרגלית, אב ובן, ידועים בעיקר ביינות אדומים בסגנון בורדו. יאיר מרגלית הוא כימאי שמומחה בהיבטים הכימיים של ייצור יין, וכתב כמה ספרים בתחום. אסף מרגלית, היינן הראשי, למד בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ברחובות, השתלם בקליפורניה ומגע ידו ניכר ביינות היקב. נראה שהעברת השרביט מדור לדור הצליחה.

הסדרה הראשונה של יקב מרגלית, שיצאה לשוק ב-1989, הכילה 900 בקבוקי קברנה סוביניון. יינות חדשים יותר, המבוססים על קברנה, מרלו, פטיט סירה וסירה, מיוצרים בעיקר מענבים הגדלים בכרמים שבבעלות היקב בקדיתא שבגליל העליון, ואילו ענבי קברנה פרנק גדלים בכרם היקב בבנימינה. היקב מציע שתי סדרות: גולת הכותרת של היקב ספשל רזרב והסדרה מרגלית; ומבציר 2003 גם אניגמה, בלנד בסגנון בורדו. כל יינות היקב מיועדים ליישון. הייצור הנוכחי הוא כ-20 אלף בקבוקים בשנה.

בציר 2007 היה טוב אך לא מלהיב. למרות זאת, יקב מרגלית ייצר ממנו יינות מעולים, למשל, אניגמה ספשל רזרב שיוצא לשוק רק עכשיו. 2008, לעומת זאת, מתגלה כשנת בציר מעולה, והדבר ניכר מכל הבחינות ביינות מרגלית מאותה שנה. כבכל שנה, גם השנה היקב עורך טעימות יינות בסוף השבוע הנוכחי, ב-19-20 בחודש וב-26-27 בחודש בשעות 10:00-16:00. במועדים אלה היינות יימכרו בהנחה.

• מרגלית, קברנה סוביניון, ספשל רזרב, 2008: הקברנה מעורב כמו תמיד בפטיט סירה המיוחד והמרוכז להפליא של מרגלית, השנה בשיעור של 12%. צבעו אדום כהה ועז, עם השתקפויות בסגול, כתום וירוק. הוא בעל גוף מלא, נוכחות של עץ מתובל, וטאנינים מוצקים שמתחילים רק עתה להשתלב, אך הוא חושף איזון ומבנה טובים. בתקיפה הראשונה עולים רמזים מסורתיים של דומדמניות שחורות ודובדבנים שחורים על רקע מתובל. היין נפתח בכוס וחושף דובדבנים שחורים ובהמשך פטל ואספרסו. בגימור הארוך מאוד צצים רמזים מענגים של זיתים שחורים ועור אוכפים. יהיה נגיש ב-2011 אך במיטבו רק 2013-2025. אולי היין הטוב ביותר של מרגלית עד כה, וללא ספק אחד היינות הטובים ביותר שיוצרו אי פעם בישראל. 290 שקלים. ציון: 95.

• מרגלית, אניגמה, ספשל רזרב, 2007: הספשל רזרב הראשון של היקב בבלנד אניגמה. שלא כמו יינות אניגמה הרגילים, היין הזה התיישן בחביות אלון במשך שנתיים, והדבר איפשר למרכיביו להשתלב בעודו בחביות, והניב רמה רצויה של מיקרו-חימצון. בלנד של קברנה סוביניון, מרלו וקברנה פרנק (26% ,51% ו-23% בהתאמה), בעל גוף מלא, עם טאנינים שעוקצים בעדינות ורמזים לעיפרון עופרת ולעשבי תיבול אדמתיים. בגימור הארוך מאוד עולה רמז לליקוריץ. תנו לו זמן להתגבש והוא יפתח רובד עילי מבורך של בשר מעושן. יהיה במיטבו ב-2013-2025. 290 שקלים. ציון: 94.

• מרגלית, קברנה פרנק, 2008: כמו רוב יינות היקב, גם יין זה התיישן בחביות אלון במשך 12 חודשים וחושף עתה צבע אודם כהה ובוהק. גופו מלא, הוא ארומטי מאוד, עשיר וקטיפתי, מלא וגדוש בנוכחות של שזיפים, אוכמניות, דובדבנים ותבלינים אקזוטיים על רקע של טאנינים רכים וחושף רמז מענג לסבך שיחים. היין מעורב ב-7% קברנה סוביניון, ויהיה נגיש מוקדם אך אפשר ליישנו יפה. יהיה במיטבו ב-2011-2018. 200 שקלים. ציון: 94.

• מרגלית, קברנה סוביניון, 2008: יין מעורב ב-10% מרלו בצבע אודם כהה, בעל גוף מלא החושף שרירים באלגנטיות. עוצמתי אך מלא חן. ניחוחות וטעמים של דומדמניות שחורות ואדומות, פטל שחור ותיבת סיגרים נתמכים יפה על ידי רמזים לפלפל לבן ולעשבי תיבול, שזה מקרוב לוקטו. בגימור הארוך צץ רמז מענג לפטריות פורצ'יני. יהיה במיטבו ב-2012-2018 ואולי אף מעבר לכך. 200 שקלים. ציון: 93.

• מרגלית, אניגמה, 2008: בלנד בעל גוף מלא המכיל 58% קברנה סוביניון, 24% מרלו ו-18% קברנה פרנק. 12 החודשים שבהם התיישן בחביות ניכרים בטאנינים מוצקים אך כלל לא צורבים וכמעט מלטפים, עם רמזים לתבלינים ולווניל. בתקיפה הראשונה עולים ניחוחות וטעמים של פטל ושזיפים אדומים, ואלה מוליכים לדומדמניות שחורות ולרמז לשוקולד מריר. עשיר ומרוכז, ועם זאת לא בומבסטי. יין שכולו אלגנטיות. נגיש עכשיו אך יהיה במיטבו ב-2012-2020. 230 שקלים. ציון: 92.

*#