אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יינות מיקב פלטר: חלק כמשי

תגובות

יקב פלטר נוסד ב-2002 במושב צופית שבמרכז הארץ, ומשנת 2005 הוא שוכן בקיבוץ עין זיוון שברמת הגולן. היינן טל פלטר, שלמד ייננות ועבד בכמה יקבים באוסטרליה, מייצר את היינות מענבי קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, שיראז, פטי ורדו, גרנאש, טמפרניו, סמיון, סוביניון בלאן, גוורצטרמינר ושרדונה - שרובם נבצרים בגולן ובגליל העליון ומיעוטם בהרי ירושלים. פלטר הוא אחד מארבעה יקבים המייצרים יין מבעבע בארץ, ומשווק את יינותיו בשתי סדרות, סדרת הדגל T-Selection ופלטר. בתוך כשנה יוציא היקב יין-דגל חדש, שייקרא "I" (ראו למטה). הייצור הנוכחי הוא 80 אלף בקבוקים בשנה.

Selection T

• פלטר, קברנה סוביניון, Selection T 2007: יין בצבע נופך נוטה לארגמן, עם גוף מלא וטאנינים חלקים כמשי שמשולבים יפה. יין רב עוצמה ומרוכז, שנפתח בפטל שחור ופירות יער נוספים, המפנים את מקומם לרמזים לשזיפים בשלים. מהלגימה הראשונה ועד לגימור הארוך מורגשים רמזים לצימוקים, מינרלים אדמתיים ואניס. יין בשל וגמיש עכשיו אך יהיה במיטבו מאמצע 2011 עד 2017. 145 שקלים. ציון: 92.

• פלטר, קברנה פרנק, Selection T 2007: יין בצבע נופך כהה עם גוף בינוני עד מלא, שהתיישן במשך 14 חודשים בחביות אלון צרפתי וניכרת בו נוכחות נדיבה אך לא משתלטת של עץ אלון וטאנינים לעיסים ומוצקים הזקוקים לזמן כדי לשקוע. ניחוחות וטעמים של אוכמניות, פטל ועשבי תיבול טריים על רקע רמז פרחוני מצודד. ארוך ונדיב, עם גימור שנוטה למתיקות. יהיה במיטבו ב-2011-2014. 185 שקלים. ציון: 92.

פלטר

• פלטר, סוביניון בלאן, 2009: יין בגוון של קש לח, שלא עבר יישון בחביות אלון ושמר על הניחוחות, הטעמים והחיות הטבעיים של היין. הוא נפתח בפרץ של ניחוחות וטעמים המתמשכים לאורך זמן, ובהם מנדרינה, אשכולית, ליים ופפאיה, שכולם משתלבים יפה על החיך לצד חומציות רעננה ומינרלים. טרי ומרענן ובה בעת ארוך ומורכב. שתו מעכשיו עד 2011. 65 שקלים. ציון: 91.

• פלטר, שרדונה, 2009: יין שלא עבר יישון, צבעו קש בהיר, גופו בינוני והוא ניחן בחומציות מאזנת טובה. עם היפתחו בכוס נחשפים תחילה רמזים למינרלים ולפירות טרופיים, אחר כך טעמי אגסים וגויאבה, ולבסוף ניחוחות וטעמים של אפרסקים לבנים בשלים. מפתיע במורכבותו ביחס ליין לבן שלא עבר יישון, וניכרת בו אלגנטיות. שתו מעכשיו עד 2011. 55 שקלים. ציון: 90.

• פלטר, Brut Naturel, Blanc de Blancs, 2007: במקום המינון המסורתי של סוכר, התסיסה השנייה ביין זה נתמכה בתוספת יין מבעבע קודם, בלאן דה בלאן מבציר 2005. ניחוחות וטעמים מפתים של ליים ואשכולית על רקע מלא חיים ונמרץ, לצד רמזים לווניל, פירות מסוכרים ומינרלים, בתמיכה של רמזים עדינים ללחם שאור קלוי קלות. בועות עדינות ומרוכזות שמתמשכות עוד ועוד לגימור ארוך במיוחד. 155 שקלים. ציון: 92.

• פלטר, רוזה, 2009: יין המיוצר על טהרת ענבי טמפרניו, שאיפשרו להם מגע של 12 שעות עם הקליפה, וצבעם ורוד-סלמון נוטה לכתום. גוף קל עד בינוני, עם ניחוחות רעננים של אוכמניות, פטל ותותים. יין יבש למחצה (אוף-דריי), אך פריך ומרענן. זה אינו רוזה קליל אלא יין שיש בו די מורכבות כדי למשוך תשומת לב. שתו עכשיו או בשנה הקרובה. 65 שקלים. ציון: 88.

• פלטר, טריו, 2008: בלנד שצבעו נופך כהה, המורכב מקברנה סוביניון, מרלו וקברנה פרנק. העובדה שהתיישן בחביות אלון ניכרת ברמזים לעץ מתוק ומתובל, החושף טאנינים רכים וחומציות מלאת חיים. בפתיחה עולים ניחוחות וטעמים של דומדמניות ופירות יער אדומים ושחורים, ובגימור הארוך צצים רמזים לזר עשבי תיבול יבשים. שתו מעכשיו עד 2012. 75 שקלים. ציון: 90.

• פלטר, קברנה סוביניון-שיראז, 2007: יין בצבע נופך כהה עם נוכחות נדיבה של עץ מתובל, המצוי באיזון מצוין עם טאנינים רכים ופירות. גופו מלא והוא נפתח ברמזים לעץ מתובל ופירות שחורים, המוליכים בכוס לפירות יער, דומדמניות אדומות ומינרלים אדמתיים - הכל על רקע הרומז במעודן לטבק סיגרים וליקוריץ. ארוך וממלא פה. שתו מעכשיו עד 2014 ואולי אף מעבר לזה. 95 שקלים. ציון: 91.

• פלטר, גוורצטרמינר, 2009: ניחוחות וטעמים מסורתיים של גוורצטרמינר על רקע מפתה ויבש למחצה (אוף-דריי). יין מתובל ובשל עם חומציות מאזנת טובה ועם טעמי תפוחים, אננס, ליצ'י וקליפת הדרים לצד רמזים לשקדים מסוכרים. בגימור הארוך עולים רמזים לאפרסקים לבנים ולגלעיני אפרסקים. מקסים. שתו מעכשיו עד 2012 ואולי אף מעבר לזה. 85 שקלים. ציון: 90.

• פלטר, "I", 2008: בלנד בורדו של קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו בחלקים שווים פחות או יותר, המתיישנים בחביות אלון צרפתי. יין תמציתי מאוד, הנפתח בניחוחות של פטל ושוקולד וממשיך לקשת מורכבת של ניחוחות וטעמים ובהם דומדמניות, שזיפים, זיתים שחורים וקליפת לימון. יותר מיין בורדו, השילוב שמתקבל מזכיר יין בעל אופי ים תיכוני מובהק. יין מרוכז בעל גוף מלא, הזקוק לזמן כדי שמרכיביו ישתלבו זה בזה. ציון טנטיווי: 93-95. 

*#