אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חיים כהן השתלט על דיקסי

השף חיים כהן קנה את חלקה של אירית שנקר במסעדת "דיקסי" בתל אביב, הכולל גם את מפעל הבשר ומסעדת פילדלפיה

תגובות

השף חיים כהן והמסעדנית אירית שנקר פירקו את השותפות ביניהם: לאחר יותר מ-20 שנים של שותפות קולינרית, רכש אתמול השף חיים כהן את חלקה של המסעדנית אירית שנקר במסעדת "דיקסי" בתל אביב תמורת יותר ממיליון דולר. שנקר, שניהלה את מסעדת "דיקסי" והיתה בעלים משותפים עם כהן במסעדת "קרן", אישרה את הדברים, אם כי סירבה לנקוב בסכום המדויק.

העסקה נחשבת לאחת מהגדולות בתחום המסעדנות בארץ. מסעדת "דיקסי" כוללת גם את מפעל הבשר, את מסעדת "פילדלפיה" למזון מהיר ואת המבנים במקום.

השותפות בין כהן ושנקר החלה בראשית שנות ה-80, כשעבדו יחד במסעדת "אפרופו" בהיכל התרבות בתל אביב. כהן עבד אחר כך במשך כמה חודשים במסעדת "הקיוסק" שבבעלות שאול אברון, וב-1985 רכש עם שנקר את מסעדת "קרן", ששכנה אז ברחוב אבן גבירול בתל אביב.

השניים הפכו את "קרן" למסעדת גורמה עם חוג לקוחות קבוע של בכירים בתחום התקשורת והפוליטיקה. כעבור חמש שנים הם שכרו ושיפצו מבנה ישן במושבה האמריקאית, בפינת הרחובות אורבך ואילת בתל אביב, שאליו עברה "קרן" ופעלה בו עד סגירתה ב-2003.

ב-1993 פתחו שנקר וכהן את מסעדת "דיקסי" בגבול גבעתיים-תל אביב. המסעדה, גרסה ישראלית לדיינר אמריקאי, היתה בין הראשונות בישראל שהיו פתוחות 24 שעות בלי הפסקה, וגם בה היה חוג לקוחות קבועים של בכירים במשק. במסעדה ייבאו בשר מנברסקה, וכאשר עבר חוק הבשר הכשר ב-1996 שאסר יבוא בשר החלו שם לצרוך בשר מקומי. כעבור כמה שנים הוקם מפעל בשר מול המסעדה. שנקר, שניהלה את המקום, פתחה גם כחלק מהעסקים המשותפים את מסעדת הבשר המהירה "פילדלפיה" שבסמוך. אתמול אמרה שעדיין לא תיכננה את המשך דרכה.

*#