בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כמו בורדו וקיאנטי: מטה יהודה ביקשה להכיר באזור "יהודה" ככינוי מקור לענבי יין

בתחום המועצה פועלים 38 יקבים, בהם קסטל וטפרברג, והפנייה לרשם סימני המסחר בישראל נועדה ליצור זיהוי בין היין לאזור הגידול, שיזכה להכרה בינלאומית

3תגובות
כרם של יקבי קסטל
אלעד ברמי

כולם שמעו על יינות קיאנטי האיטלקי, על בורגון, או בורדו הצרפתיים. המועצה האזורית מטה יהודה ומועדון יקבי יהודה הגישו היום (שלישי) בקשה לרשם הפטנטים לסימני המסחר בישראל, כדי שיכיר באזור גידול ענבי היין של "יהודה" ככינוי מקור, על פי חוק כינויי מקור וציונים גיאוגרפיים. הכרה כזו תאפשר ליקבי האזור לפרסם עצמם כמותג בעל מוניטין גם במדינות אחרות. ניסיון העבר מוכיח שזיהוי בין היקבים לבין אזור יין שנחשב מוצלח — עשוי לסייע להם מאוד במכירות. הבקשה של מטה יהודה הוגשה עבור אזור היין בכללותו וכן עבור שני אזורי משנה: "הרי יהודה" ו"מורדות יהודה". לדברי אנשי המועצה זו בקשה רשמית ראשונה מסוגה ב–50 השנים האחרונות, מאז הוכרו תפוזי JAFFA כסימן מסחרי רשום.

במטה יהודה שממערב לירושלים, כולל אזור בית שמש, צרעה, אשתאול והסביבה, יש כ–60 יישובים. בחבל זה פועלים 38 יקבים, גדולים וקטנים. בולטים ביניהם — קסטל, טפרברג, קלע דוד, סוסון ים, לטרון, שריגים, מוני ואחרים.

יין מטה יהודה - דלג

בהודעת שפרסמה המועצה נאמר: "המועצה האזורית מטה יהודה והיקבים משוכנעים שאזור היין המקומי ראוי להגדרה והכרה רשמית ממש כמו זו של מאות אזורי יין ברחבי העולם, ביניהם טוסקנה וקיאנטי באיטליה, בורגון ואלזס בצרפת, ועוד רבים אחרים ברחבי העולם".

בשבוע שעבר התארחה במטה יהודה משלחת מטעם האיחוד האירופי שעוסקת בפיתוח ציונים גיאוגרפיים (Geographical indication). נציגי מחלקת התיירות של המועצה סיירו עם חברי המשלחת בשלושה יקבים — שורק, קסטל וקטלב.

חביות יין ביקב קסטל
אלעד ברמי

ניב ויזל, מ"מ ראש המועצה האזורית מטה יהודה, שאביו, מאיר ויזל, נחשב ליזם של "דרך היין" במטה יהודה, הסביר: "הגשת הבקשה להכרה ככינוי מקור נובעת מהכרת כל המעורבים בענף היין הישראלי בכך שלאזור הגידול של יהודה יש אפיונים ייחודיים ואיכותיים משלו, אך גם במטרה להראות את הדרך לאזורים נוספים בישראל, בהם מיוצר יין ייחודי המשווק בעולם. אני מלא ביטחון שהבקשה תתקבל, ותשמש מנוף להסדרה רשמית של כלל אזורי היין הייחודיים של ישראל, ולקידום ענף היין הישראלי בכללותו — והצד התיירותי שלו בפרט".

עורך הדין עידן בר־אולפן, שעוסק רבות בתחום היין וחיבר בעבר ספר בשם "הגנה אזורית — סיווג אזורי יין", הוביל את ההיבט החוקי של ההצעה. לדבריו הבעיה העיקרית ממנה סובל אזור מטה יהודה היא היעדר סיווג רשמי של אזורי יין בישראל. "יש מפה אחת, בת ארבעים שנה, שבו צוירו אזורי היין. היא מאוד לא מעודכנת. אין היום גם שום הכרה רשמית מחייבת לאזורים בישראל" מסביר בר־אולפן.

הכרתו של רשם הפטנטים תוביל לדברי בר־אולפן למינוף אזורים אחרים בהם יש ריכוז יקבים, כמו רמת הגולן או הר הנגב. ההכרה באזור בישראל אמורה לדבריו להוביל, בתוקף אמנת ליסבון שעליה חתומה ישראל, גם להכרה בינלאומית, בעיקר באיחוד האירופי. התוצאה לה הוא מקווה היא יצירתה של מפת אזורי יין חדשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו