רק שתמשיכו ליהנות
כבר מנויים? התחברו
אתונה- שילוב של אוכל ביתי שאין שני לו, מגוון קולינרי אינסופיIzzet Keribar / Getty Images / L

אתונה בחורף: צרור המלצות לאכלנים ולבליינים

מי אמר שחייבים לטוס ליוון דווקא בקיץ? המסעדן צביקי עשת, ממסעדת גרקו, יצא למסע חורף באתונה וחזר עם המלצות בטעם מיוחד

סיפור האהבה שלי עם יוון החל לפני  25 שנה, ומאז הספקתי להיות כמעט בכל איי יוון. 25 שנה בהן ביקרתי בעשרות מקומות והכרתי מאות יוונים שהפכו למשפחה ולבית השני שלי.

< בחזרה לפרויקט יוון        

לאתונה יש קסם אין סופי. אני לא מפספס אף הזדמנות לבלות בה Izzet Keribar / Getty Images / L

במשך כל ביקוריי ביוון מעולם לא חשבתי לעצור באתונה. העיר נתפסה בעיני ובעיני הרבה אנשים כעיר שאסור לבזבז עליה את הזמן. התחקירן היווני, שהחל לעבוד איתי על פרויקט הקמת המסעדה גרקו, גילה לי את אתונה המיוחדת במינה. לאתונה יש קסם אין סופי, מאז אני לא מפספס אף הזדמנות לבלות בה. בחורף, היופי של אתונה מתעצם ומתחדד: שילוב של אוכל ביתי שאין שני לו, מגוון קולינרי אינסופי והופעות מוסיקה שמתרחשות רק בעונה הקרה.

רחוב אבריפידו (Evripidou)

מיראן קורונליאן. חנות הנקניקים של המשפחה מקושטת במאות נקניקים וצמות של שום מיובש תלויים מהתקרה צביקי עשת

אחד הרחובות שאני הכי אוהב באתונה נמצא ממש ליד השוק ונקרא אבריפידו (Evripidou). אני יכול לבלות ימים שלמים בין חנויות התבלינים (אליקסיר ואנסטיס), ציוד וכלי מטבח, מאפיות מסורתיות ונקניקי פסטורמה. לעצור, לטעום לשתות כוסית אוזו ולהמשיך הלאה. מיראן קורונליאן (Miran Kourounlianהיה פליט ארמני שהגיע לאתונה בשנת 1922 פתח מפעל קטן וחנות לייצור וממכר פסטורמה ונקניקי סוג'וק שייצר בשיטות ארמניות מסורתיות. בארמניה אמנם היו מכינים את הפסטורמה, בשר כבוש ומיובש ברוח, מבשר גמל. ביוון אין גמלים ואת הפסטורמה מכינים מבשר בקר מצופה בתערובת תבלינים שנקראת "צִ'ימֶנִי" ועשויה פפריקה, כמון וגרגרי חילבה. גם היום, 90 שנה אחרי, אפשר למצוא את חנות הנקניקים של המשפחה מקושטת במאות נקניקים וצמות של שום מיובש תלויים מהתקרה. בנוסף למאות הנקניקים שמייצרת המשפחה אפשר לטעום כאן נקניקים מאזורים שונים ביוון, ולהצטייד בפסטרומה מסוגים שונים.

ממש ממול נמצאת טה קאראמאנלידיקה (Ta Karamanlidika), מעדנייה שמתמחה במטעמים מהמסורת הביזנטית והקפאדוקית. יש כאן בשרים ונקניקים מתובלים ומיושנים, גבינות מקומיות, מזה ופסטורמדופיתה נהדרת. גם המאפייה של אגתה נמצאת בדיוק כאן. זו מאפייה מסורתית, "פורנו", כפי שמכנים אותה היוונים, וכאן אני מצטייד בפכסמים, קריציני וקולוראקי (כעכים) בכל הטעמים.

בקצה הרחוב נמצאת חנות התבלינים הכי טובה באתונה. חובה להיכנס ולרכוש אורגנו שהוא ה"זאוס" של עשבי התיבול ומוכתר כמלך המטבח היווני ללא עוררין. האורגנו שגדל ביוון עשיר ואיכותי במיוחד והיוונים משתמשים בו לתיבול של כמעט כל מאכל. מדי חודש אני מגיע לכאן במיוחד לאורגנו.

Miran Pastourmi shop Euripidou street 45 Athens miran.gr 07:00-20:00

Ta Karamanlidika Evripidou 52 & Sokratous 1 Athens שני-שבת 12:00-23:00, ראשון סגורkaramanlidika.gr

 Agatha- Evripidou 52 and Sokratous 1 פינת הרחובות

O ANESTIS spice shop Evripidou 57

השוק של אתונה 

את הקפה במוקה מגישים עם פיסה קטנה של רחת לקום וצלוחיות של "ספון סוויטס" שמכינים במקום מתאנים ירוקות, תפוזי ברגמוט ועלי ורדים צביקי עשת

השוק של אתונה מרתק ומופלא, אפשר להעביר בו יום שלם. בסמוך לכניסה הראשית נמצא קפה מוקה (mokka), קפניון ותיק ובית קלייה לקפה. מומלץ בחום לפתוח את הבוקר עם קפה סטי הובולי (café sti hovoli), ובעצם קפה שמבושל בפינג'ן קטן. בישול הקפה מושקע ואיטי ולבסוף מגישים אותו עם פיסה קטנה של רחת לקום וצלוחיות של "ספון סוויטס" שמכינים במקום מתאנים ירוקות, תפוזי ברגמוט ועלי ורדים.

עמוק בתוך השוק, בקצה סמטת הבשר, נמצאת מָגֶרִיו איפירוס, טברנה שמתמחה באוכל ביתי הכי פשוט והכי טעים. הבישולים מתחילים בשעות הלילה המאוחרות,.מגשי נירוסטה מאחורי ויטרינת זכוכית. מעבר לוויטרינה חום עולה מסירי ענק שעל הכיריים וכל ריחות התבשילים ממלאים את האוויר, מתמזגים אחד לתוך השני והופכים אחד. 

מאז 1890 פועל במקום מגריו שמגיש לפועלי האזור אוכל ביתי מוכן. איפירוס פועל במקום מאז 2003 וכיום זוהי רניה המקסימה, שדואגת לתבשילים ולכל הלקוחות, קבועים כחדשים.

מָגֶרִיו איפירוס, טברנה שמתמחה באוכל ביתי הכי פשוט והכי טעים צביקי עשת

מנת הדגל שמיועדת בעיקר לחוזרים מלילה סוער של הרבה אוזו וצ'יפורו, היא: קערה גדולה של פצה (Patsa), מרק ארומטי שנודף ממנו ריח חריף של חלקי פנים, עשוי מקיבה ורגל של כבש. בשעות הצהריים המקום כבר הומה במקומיים ועובדי השוק שבאים לארוחה משביעה ומזינה של מרק מגריצה, ספנקוריזו, תבשיל שעועית ועגבניות או מרק אבגולומנו חמצמץ עם כופתאות בשר. הכי ביתי שיש, הכי יווני בעולם.

Mokka Athinas 44 Athens central market Athens Mokka.gr

Ipiros Philopoimenous 4 | Varvakios Market

דיפורטו: המקום הכי אהוב עלי באתונה

דיפורטו הוא המקום הכי אהוב עלי באתונה, ששווה נסיעה במיוחד מהארץ בשביל חצי יום בילוי בו. האנשים, הדינמקה, היופי המיוחד, "הרטצינה" (היין הלבן היווני) והאוכל, הו האוכל. את כל האהבה שיש לקירמיצ'ו, הבעלים הזועף של דיפורטו, הוא מכניס לתבשילים בסירים חבוטים. המקום הקטן נמצא קומה אחת מתחת לפני הרחוב ונקרא ביוונית 'שתי דלתות', על שם שתי הדלתות המובילות למרתף הבנין המוזנח שמאחורי השוק המרכזי של אתונה.

קירמיצ'ו, הבעלים הזועף של דיפורטו צביקי עשת

המקום קיים מאז 1875 בלי שלט בכניסה, אין תפריט וקירמיצ'ו לא מדבר מילה באנגלית. קהל הלקוחות קבוע ברובו ומגיע לכאן עשרות שנים. דור אחרי דור, קירמיצ'ו תמיד כעוס והאוכל תמיד נפלא. עוד לפני שמתיישבים אנסטיס, השוליה שלו, מניח על השולחן קופסת קרח קטנה ששקוע בתוכה כד אלומיניום עם רטצינה קרה, יין שרף שהוא מכין בעצמו ומאחסן בחביות העץ הענקיות שממלאות את המקום. 

קוראים לו דימיטרי וקירמיצ'ו הוא הכינוי שלו, קיצור ל'אדון דימיטרי'. ב-1950 הוא הגיע לכאן כנער בן 14 ולמד לבשל וכשהבעלים מת, ב- 1957, הוא תפס את מקומו. מדי יום הוא מעמיד סירים ומבשל מהרפרטואר הקבוע תפריט משתנה, מרק גרגרי חומוס (revithia), סלט יווני מושלם, סרדינים מטוגנים, קדרות בשר. הוא מכין את קרם הפאבה הטוב ביותר ביוון, עליו הוא מניח פרוסות חתוכות גס של בצל סגול ופלפל ירוק חריף, זיתים שחורים, שמן זית וגם חתיכת לימון. ברגע של חולשה הוא הסכים לתת לי את הסוד  של המנה שמאז אני מגיש אותה במסעדתי מדי יום.

במאורה הקטנה הזו בלב אתונה הזמן עמד מלכת והאוכל לא השתנה במילימטר מהיום שהמקום נפתח לפני 140 שנה. אל תחמיצו.

 Diporto Sokratous 9 & corner of Theatrou street Athens

12:00-19:00 סגור בראשון

הסופלאקי הכי טוב באתונה

הסופלאקי הכי טוב ואותנטי באתונה נמצא בדלפק קטן וצנוע, ללא מקומות ישיבה, בשם "קוסטאס" (Kostas). את המקום אי אפשר לפספס. תור האנשים המשתרך ונשפך לכיכר באופן קבוע בכל שעות היום. קוסטאס בכבודו ובעצמו צולה את נתחי הבשר על פלנצ'ה לוהטת (לא על גריל פחמים) והופך את השיפודים הלוהטים בידיים חשופות. הוא מאיץ בקוביות הבשר להיצלות בעזרת משקולת ברזל ובינתיים מניח על הגריל פיתות ספוגות בשמן זית. את קוביות הבשר הוא מחלץ מהשיפוד במיומנות, על כל אלו מוסיף מעל רוטב אדום סודי, מתוק או חריף, פרוסות בצל, עגבנייה וצ'יפס. קיצור, מקום מעורר השראה.

Kostas souvlaki Pl. Agias Irinis 2 Monastiraki, Athens

סטאני: המתוקים של אתונה

סטאני היא המקום הטוב בעיר למתוקים ומאפי בוקר, וזוהי למעשה מילק-בר מסורתי ועסק משפחתי משנת 1931. מבין 1,600 "ברי החלב" שהיו מפוזרים ברחבי העיר ושבעבר מכרו יוגורט ושאר מוצרי חלב, כיום סטאני עומד לבדו ומעבר ליוגורט הנפלא מחלב כבשים, המגיע מדי בוקר מחווה קטנה לא רחוק מאתונה, מייצרים שלל מעדנים, עוגות וקינוחים על טהרת היוגורט והחלב בעבודת יד. ניתן למצוא בין היתר: מוסטלבריה (moustalevria), מעדן סתווי עשוי מיץ ענבים סמיך שלא עבר סינון או התססה, גלקטובורקו (galaktoboureko) מאפה פילו פריך במילוי פודינג וניל וסולת, "ריזוגאלו" פודינג אורז קר ועליו שורות של אבקת קינמון, טירופיתה (מאפה גבינה) וספנקופיתה (מאפה פילו תרד וגבינה). אבל הלקוחות הקבועים באים בשביל הלוקומדס, סופגניות קטנות ונפלאות שמטגנים במקום לפי הזמנה. ת'נאסי צובט חופן מהבלילה בתנועת יד אחת חלקה ומשחרר אותה בעדינות לתוך השמן המבעבע תוך שהוא מנקב חור במרכז, ברגע המדויק בו הבלילה והשמן נושקים, בעזרת מקל עץ הוא מרווח בין הלוקומדס והופך אותם כך שהם זהובים ובוהקים מכל הצדדים. את הלוקומדס הוא מגיש כשהם מתבוססים בדבש טהור המגיע הישר מלַקוֹניָה ומפדר אותם באבקת קינמון כשזה חם וטרי זה ללא ספק אחד הדברים הכי טעימים בעולם.

הלקוחות הקבועים באים בשביל הלוקומדס, סופגניות קטנות ונפלאות שמטגנים במקום לפי הזמנה צביקי עשת

Stani 10 M.Kotopouli street OmonoiaAthensstani1931.gr

שני-שבת 06:15-23:00 ראשון 07:30-23:00

הופעות ומוזיקה חיה

עונת ההופעות הרשמית ביוון היא דווקא בחורף. מעבר לשלל הקולינרי הנמצא באתונה, יש חיי לילה סוערים שמה של המוזיקה היוונית יצא למרחקים, אבל אין שום דבר שמשתווה בשום דרך וצורה לראות הופעה חיה במועדון גדול או לחילופין בטברנה אינטימית. כל זמרי ייוון נרתמים לעונת ההופעות, החל מהמפורסמים ביותר ועד להרכבים המוזיקליים הכי אינטימיים ואותנטיים לדוגמה: את שלושת המופלאים גליקריה, מנוליס ליקיס ומנוליס קורודוס במועדון Fos היוקרתי או לתפוס הופעה במועדון ווקס (vox) עם שתי הדיוות נטסה ת'אודורידו וסטלה קאלי. אם תרצו משהו יותר אינטימי אפשר למצוא הופעות הרכבים משתנים בטברנה המקסימה "פאליה מרקיזה" בכל שישי וראשון.

כל זמרי ייוון נרתמים לעונת ההופעות כולל המפורסמים ביותר. גליקריה בהופעה דודו בכר

Voutadon 6,Gazi  FOS

 באוק׳ 2005Vox Club. Address /. Iera Odos str 16 Gaz

סיפור האהבה שלי עם יוון החל לפני  25 שנה, ומאז הספקתי להיות כמעט בכל איי יוון. 25 שנה בהן ביקרתי בעשרות מקומות והכרתי מאות יוונים שהפכו למשפחה ולבית השני שלי.

< בחזרה לפרויקט יוון        

לאתונה יש קסם אין סופי. אני לא מפספס אף הזדמנות לבלות בה Izzet Keribar / Getty Images / L

במשך כל ביקוריי ביוון מעולם לא חשבתי לעצור באתונה. העיר נתפסה בעיני ובעיני הרבה אנשים כעיר שאסור לבזבז עליה את הזמן. התחקירן היווני, שהחל לעבוד איתי על פרויקט הקמת המסעדה גרקו, גילה לי את אתונה המיוחדת במינה. לאתונה יש קסם אין סופי, מאז אני לא מפספס אף הזדמנות לבלות בה. בחורף, היופי של אתונה מתעצם ומתחדד: שילוב של אוכל ביתי שאין שני לו, מגוון קולינרי אינסופי והופעות מוסיקה שמתרחשות רק בעונה הקרה.

רחוב אבריפידו (Evripidou)

מיראן קורונליאן. חנות הנקניקים של המשפחה מקושטת במאות נקניקים וצמות של שום מיובש תלויים מהתקרה צביקי עשת

אחד הרחובות שאני הכי אוהב באתונה נמצא ממש ליד השוק ונקרא אבריפידו (Evripidou). אני יכול לבלות ימים שלמים בין חנויות התבלינים (אליקסיר ואנסטיס), ציוד וכלי מטבח, מאפיות מסורתיות ונקניקי פסטורמה. לעצור, לטעום לשתות כוסית אוזו ולהמשיך הלאה. מיראן קורונליאן (Miran Kourounlianהיה פליט ארמני שהגיע לאתונה בשנת 1922 פתח מפעל קטן וחנות לייצור וממכר פסטורמה ונקניקי סוג'וק שייצר בשיטות ארמניות מסורתיות. בארמניה אמנם היו מכינים את הפסטורמה, בשר כבוש ומיובש ברוח, מבשר גמל. ביוון אין גמלים ואת הפסטורמה מכינים מבשר בקר מצופה בתערובת תבלינים שנקראת "צִ'ימֶנִי" ועשויה פפריקה, כמון וגרגרי חילבה. גם היום, 90 שנה אחרי, אפשר למצוא את חנות הנקניקים של המשפחה מקושטת במאות נקניקים וצמות של שום מיובש תלויים מהתקרה. בנוסף למאות הנקניקים שמייצרת המשפחה אפשר לטעום כאן נקניקים מאזורים שונים ביוון, ולהצטייד בפסטרומה מסוגים שונים.

ממש ממול נמצאת טה קאראמאנלידיקה (Ta Karamanlidika), מעדנייה שמתמחה במטעמים מהמסורת הביזנטית והקפאדוקית. יש כאן בשרים ונקניקים מתובלים ומיושנים, גבינות מקומיות, מזה ופסטורמדופיתה נהדרת. גם המאפייה של אגתה נמצאת בדיוק כאן. זו מאפייה מסורתית, "פורנו", כפי שמכנים אותה היוונים, וכאן אני מצטייד בפכסמים, קריציני וקולוראקי (כעכים) בכל הטעמים.

בקצה הרחוב נמצאת חנות התבלינים הכי טובה באתונה. חובה להיכנס ולרכוש אורגנו שהוא ה"זאוס" של עשבי התיבול ומוכתר כמלך המטבח היווני ללא עוררין. האורגנו שגדל ביוון עשיר ואיכותי במיוחד והיוונים משתמשים בו לתיבול של כמעט כל מאכל. מדי חודש אני מגיע לכאן במיוחד לאורגנו.

Miran Pastourmi shop Euripidou street 45 Athens miran.gr 07:00-20:00

Ta Karamanlidika Evripidou 52 & Sokratous 1 Athens שני-שבת 12:00-23:00, ראשון סגורkaramanlidika.gr

 Agatha- Evripidou 52 and Sokratous 1 פינת הרחובות

O ANESTIS spice shop Evripidou 57

השוק של אתונה 

את הקפה במוקה מגישים עם פיסה קטנה של רחת לקום וצלוחיות של "ספון סוויטס" שמכינים במקום מתאנים ירוקות, תפוזי ברגמוט ועלי ורדים צביקי עשת

השוק של אתונה מרתק ומופלא, אפשר להעביר בו יום שלם. בסמוך לכניסה הראשית נמצא קפה מוקה (mokka), קפניון ותיק ובית קלייה לקפה. מומלץ בחום לפתוח את הבוקר עם קפה סטי הובולי (café sti hovoli), ובעצם קפה שמבושל בפינג'ן קטן. בישול הקפה מושקע ואיטי ולבסוף מגישים אותו עם פיסה קטנה של רחת לקום וצלוחיות של "ספון סוויטס" שמכינים במקום מתאנים ירוקות, תפוזי ברגמוט ועלי ורדים.

עמוק בתוך השוק, בקצה סמטת הבשר, נמצאת מָגֶרִיו איפירוס, טברנה שמתמחה באוכל ביתי הכי פשוט והכי טעים. הבישולים מתחילים בשעות הלילה המאוחרות,.מגשי נירוסטה מאחורי ויטרינת זכוכית. מעבר לוויטרינה חום עולה מסירי ענק שעל הכיריים וכל ריחות התבשילים ממלאים את האוויר, מתמזגים אחד לתוך השני והופכים אחד. 

מאז 1890 פועל במקום מגריו שמגיש לפועלי האזור אוכל ביתי מוכן. איפירוס פועל במקום מאז 2003 וכיום זוהי רניה המקסימה, שדואגת לתבשילים ולכל הלקוחות, קבועים כחדשים.

מָגֶרִיו איפירוס, טברנה שמתמחה באוכל ביתי הכי פשוט והכי טעים צביקי עשת

מנת הדגל שמיועדת בעיקר לחוזרים מלילה סוער של הרבה אוזו וצ'יפורו, היא: קערה גדולה של פצה (Patsa), מרק ארומטי שנודף ממנו ריח חריף של חלקי פנים, עשוי מקיבה ורגל של כבש. בשעות הצהריים המקום כבר הומה במקומיים ועובדי השוק שבאים לארוחה משביעה ומזינה של מרק מגריצה, ספנקוריזו, תבשיל שעועית ועגבניות או מרק אבגולומנו חמצמץ עם כופתאות בשר. הכי ביתי שיש, הכי יווני בעולם.

Mokka Athinas 44 Athens central market Athens Mokka.gr

Ipiros Philopoimenous 4 | Varvakios Market

דיפורטו: המקום הכי אהוב עלי באתונה

דיפורטו הוא המקום הכי אהוב עלי באתונה, ששווה נסיעה במיוחד מהארץ בשביל חצי יום בילוי בו. האנשים, הדינמקה, היופי המיוחד, "הרטצינה" (היין הלבן היווני) והאוכל, הו האוכל. את כל האהבה שיש לקירמיצ'ו, הבעלים הזועף של דיפורטו, הוא מכניס לתבשילים בסירים חבוטים. המקום הקטן נמצא קומה אחת מתחת לפני הרחוב ונקרא ביוונית 'שתי דלתות', על שם שתי הדלתות המובילות למרתף הבנין המוזנח שמאחורי השוק המרכזי של אתונה.

קירמיצ'ו, הבעלים הזועף של דיפורטו צביקי עשת

המקום קיים מאז 1875 בלי שלט בכניסה, אין תפריט וקירמיצ'ו לא מדבר מילה באנגלית. קהל הלקוחות קבוע ברובו ומגיע לכאן עשרות שנים. דור אחרי דור, קירמיצ'ו תמיד כעוס והאוכל תמיד נפלא. עוד לפני שמתיישבים אנסטיס, השוליה שלו, מניח על השולחן קופסת קרח קטנה ששקוע בתוכה כד אלומיניום עם רטצינה קרה, יין שרף שהוא מכין בעצמו ומאחסן בחביות העץ הענקיות שממלאות את המקום. 

קוראים לו דימיטרי וקירמיצ'ו הוא הכינוי שלו, קיצור ל'אדון דימיטרי'. ב-1950 הוא הגיע לכאן כנער בן 14 ולמד לבשל וכשהבעלים מת, ב- 1957, הוא תפס את מקומו. מדי יום הוא מעמיד סירים ומבשל מהרפרטואר הקבוע תפריט משתנה, מרק גרגרי חומוס (revithia), סלט יווני מושלם, סרדינים מטוגנים, קדרות בשר. הוא מכין את קרם הפאבה הטוב ביותר ביוון, עליו הוא מניח פרוסות חתוכות גס של בצל סגול ופלפל ירוק חריף, זיתים שחורים, שמן זית וגם חתיכת לימון. ברגע של חולשה הוא הסכים לתת לי את הסוד  של המנה שמאז אני מגיש אותה במסעדתי מדי יום.

במאורה הקטנה הזו בלב אתונה הזמן עמד מלכת והאוכל לא השתנה במילימטר מהיום שהמקום נפתח לפני 140 שנה. אל תחמיצו.

 Diporto Sokratous 9 & corner of Theatrou street Athens

12:00-19:00 סגור בראשון

הסופלאקי הכי טוב באתונה

הסופלאקי הכי טוב ואותנטי באתונה נמצא בדלפק קטן וצנוע, ללא מקומות ישיבה, בשם "קוסטאס" (Kostas). את המקום אי אפשר לפספס. תור האנשים המשתרך ונשפך לכיכר באופן קבוע בכל שעות היום. קוסטאס בכבודו ובעצמו צולה את נתחי הבשר על פלנצ'ה לוהטת (לא על גריל פחמים) והופך את השיפודים הלוהטים בידיים חשופות. הוא מאיץ בקוביות הבשר להיצלות בעזרת משקולת ברזל ובינתיים מניח על הגריל פיתות ספוגות בשמן זית. את קוביות הבשר הוא מחלץ מהשיפוד במיומנות, על כל אלו מוסיף מעל רוטב אדום סודי, מתוק או חריף, פרוסות בצל, עגבנייה וצ'יפס. קיצור, מקום מעורר השראה.

Kostas souvlaki Pl. Agias Irinis 2 Monastiraki, Athens

סטאני: המתוקים של אתונה

סטאני היא המקום הטוב בעיר למתוקים ומאפי בוקר, וזוהי למעשה מילק-בר מסורתי ועסק משפחתי משנת 1931. מבין 1,600 "ברי החלב" שהיו מפוזרים ברחבי העיר ושבעבר מכרו יוגורט ושאר מוצרי חלב, כיום סטאני עומד לבדו ומעבר ליוגורט הנפלא מחלב כבשים, המגיע מדי בוקר מחווה קטנה לא רחוק מאתונה, מייצרים שלל מעדנים, עוגות וקינוחים על טהרת היוגורט והחלב בעבודת יד. ניתן למצוא בין היתר: מוסטלבריה (moustalevria), מעדן סתווי עשוי מיץ ענבים סמיך שלא עבר סינון או התססה, גלקטובורקו (galaktoboureko) מאפה פילו פריך במילוי פודינג וניל וסולת, "ריזוגאלו" פודינג אורז קר ועליו שורות של אבקת קינמון, טירופיתה (מאפה גבינה) וספנקופיתה (מאפה פילו תרד וגבינה). אבל הלקוחות הקבועים באים בשביל הלוקומדס, סופגניות קטנות ונפלאות שמטגנים במקום לפי הזמנה. ת'נאסי צובט חופן מהבלילה בתנועת יד אחת חלקה ומשחרר אותה בעדינות לתוך השמן המבעבע תוך שהוא מנקב חור במרכז, ברגע המדויק בו הבלילה והשמן נושקים, בעזרת מקל עץ הוא מרווח בין הלוקומדס והופך אותם כך שהם זהובים ובוהקים מכל הצדדים. את הלוקומדס הוא מגיש כשהם מתבוססים בדבש טהור המגיע הישר מלַקוֹניָה ומפדר אותם באבקת קינמון כשזה חם וטרי זה ללא ספק אחד הדברים הכי טעימים בעולם.

הלקוחות הקבועים באים בשביל הלוקומדס, סופגניות קטנות ונפלאות שמטגנים במקום לפי הזמנה צביקי עשת

Stani 10 M.Kotopouli street OmonoiaAthensstani1931.gr

שני-שבת 06:15-23:00 ראשון 07:30-23:00

הופעות ומוזיקה חיה

עונת ההופעות הרשמית ביוון היא דווקא בחורף. מעבר לשלל הקולינרי הנמצא באתונה, יש חיי לילה סוערים שמה של המוזיקה היוונית יצא למרחקים, אבל אין שום דבר שמשתווה בשום דרך וצורה לראות הופעה חיה במועדון גדול או לחילופין בטברנה אינטימית. כל זמרי ייוון נרתמים לעונת ההופעות, החל מהמפורסמים ביותר ועד להרכבים המוזיקליים הכי אינטימיים ואותנטיים לדוגמה: את שלושת המופלאים גליקריה, מנוליס ליקיס ומנוליס קורודוס במועדון Fos היוקרתי או לתפוס הופעה במועדון ווקס (vox) עם שתי הדיוות נטסה ת'אודורידו וסטלה קאלי. אם תרצו משהו יותר אינטימי אפשר למצוא הופעות הרכבים משתנים בטברנה המקסימה "פאליה מרקיזה" בכל שישי וראשון.

כל זמרי ייוון נרתמים לעונת ההופעות כולל המפורסמים ביותר. גליקריה בהופעה דודו בכר

Voutadon 6,Gazi  FOS

 באוק׳ 2005Vox Club. Address /. Iera Odos str 16 Gaz

לקריאת הכתבה המלאה

כבר מנויים? התחברו