שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
סיון קלינגבייל
סיון קלינגבייל
9
קרדיט: עילי שוורצמן
סיון קלינגבייל
סיון קלינגבייל

"קוראים לי עילי שוורצמן. אני בן 32 ולדעתי יש לי את הג'וב הכי אדיר בעולם - מומחה הקפה של "נספרסו" בישראל. כן, אני מקבל משכורת כדי להבין ממש טוב בקפה. וזה מסתדר מצוין כי אני ממש אוהב קפה. כמה? הרבה. יש לי אפילו קעקוע של קפאין על הזרוע. אני קורא על קפה, שומע ורואה תוכניות וסרטונים על קפה. It's My Thing".

"גר ביפו עם משי, זוגתי בתשע השנים האחרונות, ועם הכלב המדהים רו, שקרוי על שם הבן של קנגה מפו הדב. משתדל לבשל כמה שיותר בבית וחייב לעשות ספורט חמש פעמים בשבוע. מאמין שסיינפלד זה הדבר הכי טוב ששודר אי פעם בטלוויזיה".

היום של עילי שוורצמן הוא היום ה-164 בפרויקט "עוד 365 ימים בחיים של 365 אנשים"

06:00

שעון מעורר. אני קם, לא בקלות, אבל קם. אוהב את הבוקר כי אני הכי חד בו. מתחיל את היום ביוגה (עם מדריכה ביוטיוב) ומדיטציה (עם אפליקציה ייעודית). אני מתנהל ככה כבר 10 שנים ומשתדל לשמור על השגרה הזו תמיד. בסופי שבוע מאפשר לעצמי לקום בסביבות 08:00.

8
צילום: עילי שוורצמן

07:00

מקלחת קצרה ואז מתיישב לאכול smoothie bowl: תפוח, בננה, חלב סויה, שיבולת שועל, אבקת אסאי וחמאת בוטנים. כל זה בבלנדר ואז שם בקערה ומפזרים מעל אגוזים, זרעי צ'יה, קקאו ניבס, פירות וכל מיני דברים שבא לי. כל זה כמובן לצד קפה.

בשנתיים האחרונות אני מתאמן בלהתאים את טעם הקפה שאני שותה לאוכל. זה ממש משחק כיפי. לקפה ממדינות שונות יש טעם שונה וזה אתגר למצוא כל פעם את הטעם שיתאים הכי טוב למזון.

7
צילום: עילי שוורצמן

07:40

מעיר את רו ויוצאים לטייל. ב-99% מהזמן, אני צריך להעיר אותו אחרת הוא לא קם. זה הזוי. כלב שלא רוצה לטייל ומעדיף להימרח על המיטה. אחרי מסע שכנועים קצר, הוא מחליט להתעורר ואנחנו יוצאים. אני גר קרוב לים ויש לי מסלול טיול יחסית קבוע. הטיול מרגיע, עוזר לי למקד את המחשבות ולהתחיל את היום כמו שצריך.

6
צילום: עילי שוורצמן

08:10

זמן לצאת לעבודה. מגיע באופניים למשרד ומשלב רכבת בדרך. היום אסע לבוטיק נספרסו באשדוד לביקור והדרכה.

09:05

מגיע לאשדוד. הבוטיק נמצא מרחק של דקה רכיבה מהרכבת, כך שזה יוצא מצוין ביום חם כמו זה. בבוטיק אני פוגש את יוסי, עובד ותיק שגייסתי עוד כשניהלתי את הסניף בירושלים. באתי במיוחד כדי להדריך אותו על תחרות "קפסולת הזהב 2019". זו תחרות שנתית שמתקיימת בתוך החברה. המטרה: למצוא את טועם הקפה הטוב ביותר מבין העובדים. הפרס: טיסה לתחרות העולמית בשווייץ והזכות להתחרות על טיול זוגי בקוסטה ריקה. מכין ליוסי שמונה כוסות קפה שונות לטעימה. בשעה אחת הוא קיבל את כל מנת הקפאין היומית שלו.

5
צילום: עילי שוורצמן

10:45

יוצא חזרה למשרד. אני חושב שכלי התחבורה האהוב עליי הוא רכבת. אני לא סובל מכוניות בגלל הפקקים. ברכבת נוח ואפשר להסתכל בשקט על הנסיעה דרך החלון. זה גם זמן מצוין להקשיב לפודקאסטים או למוזיקה. אני שומע בעיקר פודקאסטים שעוסקים בקפה, כלכלה התנהגותית והיסטוריה. אם אני פחות במוד לימודי, מאזין לרגאיי.

4
צילום: עילי שוורצמן

12:30

בדרך למשרד עצרתי לאכול המבורגר טבעוני. זה כבר יום שלישי ברציפות שלא הספקתי להכין אוכל בבית וזה מבאס אותי. אני ממש מעדיף לאכול דברים בריאים, שהכנתי בעצמי ואני יודע שמכילים את כל מה שאני צריך. מצד שני, לשבת מחוץ למשרד ולאכול זה גם נחמד, במיוחד כשזה עם חברים טובים לעבודה.

13:30

מתארגן לקראת הדרכה אינטרנטית. במסגרת התפקיד שלי, אני אחראי גם על ההדרכות לעובדים על תחום הקפה. מכיוון שהעובדים בבוטיקים נקראים "מומחי קפה" ופזורים ברחבי הארץ - אנחנו משדרים את ההדרכות לייב באינטרנט. אני משדר מה-Coffee Lab, שהוא בעצם מקדש שלם לקפה. חדר שהוא מגרש משחקים לאוהבי התחום. מכאן אני מצלם גם תכנים שמיועדים לרשתות החברתיות.

3
צילום: עילי שוורצמן

14:30

מעכשיו ועד סוף יום העבודה אני עובר על מיילים, כותב תכנים וקורא חדשות מעולם הקפה. דף הבית שלי הוא אחד מאתרי הקפה החשובים ביותר. בכל יום אני מקדיש כמה דקות לקריאת חומרים רלוונטיים. חשוב להישאר מעודכן. אני גם מאוד אוהב את ההיסטוריה של הקפה ובדיוק התחלתי לקרוא ספר שמספר את סיפורו.

הגעתי לחברה לפני שמונה שנים. התחלתי בתור מומחה קפה בבוטיק ממילא בירושלים, התקדמתי לתפקיד סגן המנהל ומשם לניהול עצמו. היתה תקופה שבה ניהלתי במקביל גם את הסניף בפתח תקוה. ברגע שראיתי נפתחת משרה בארץ למומחה קפה - היה ברור לי שזה שלי. כשאני מספר לאנשים במה אני עובד, התגובות הכי שכיחות הן "יש לך את הג'וב הכי אדיר בעולם" ו-"אז אתה שותה קפה כל היום?"

2
צילום: עילי שוורצמן

19:00

יוצא אל הבית השני שלי, קיר הטיפוס. התחלתי לטפס לפני קצת פחות משלוש שנים בזכות משי. היא גררה אותי לשם ואמרה שיהיה לי כיף. אוי כמה שהיא צדקה... אני מטפס שלוש-ארבע פעמים בשבוע. זה כמו מדיטציה בשבילי. עצם הטיפוס והתנועה של הגוף מעניקות לי תחושה שלא חוויתי לפני כן מעולם. מעבר לטיפוס, אני מגיע לקיר גם לטובת אימוני כוח ואימונים ספציפיים שקשורים לחיזוק הגוף.

1
צילום: עילי שוורצמן

21:15

רוכב הביתה. עניין של 15 דקות. רו מקבל את פניי בהתרגשות גדולה. איזה נסיך! יושב לאכול עם משי, רואים קצת טלוויזיה ובעיקר מדברים. אנחנו אוהבים לדבר על דברים שעשינו במהלך היום ובימי חמישי גם לתכנן דברים לסופ"ש. משי עובדת מהבית (תמיד עד מאוחר) אז אני משתדל לשטוף כלים ולהכין לה משהו לשתות כדי שהיא תוכל להתרכז.

23:00

יאללה, זמן לישון. מזגן על פול פאוור ותוספת של מאוורר כדי שלא יהיה לי חם. משי ממשיכה לעבוד. רו ואני כבר נכנסים למצב שינה עמוקה.

רוצים גם אתם להשתתף, לתעד יום בחייכם ולהיות אחד או אחת מעוד 365 ימים בחייהם של 365 אנשים? פנו ל-sivan.klingbail@gmail.com

סיון קלינגבייל
סיון קלינגבייל |עוד 365 ימים

365 אנשים מתעדים כל אחד בנפרד יום אחד מחייהם. הבלוג מאפשר חשיפה לקריירות של אנשים אחרים, לאורח החיים של ישראלים ממקומות שונים ולדרכים המגוונות שבהן אנשים בוחרים לחיות.

אני סיון קלינגבייל, מגישה לשעבר בערוץ 10 וכיום עיתונאית עצמאית, כותבת ב"הארץ" וב"דה מרקר" ומנחה. מנסה כבר שנים להבין למה אנחנו קמים כל בוקר והולכים לעבודה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ