הבלוגרים נכנסים למטבח

בבר תל-אביבי הכירו בכוחם הגואה של הבלוגים העוסקים באוכל והזמינו את הכותבים לשמש שפים פעם בשבוע

מיכל פלטי
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מיכל פלטי

את הבלוגרים בחרו יונתן הלר הבעלים של הבר, ומעיין נדיר מרכזת תחום האוכל ב"תפוז" ובלוגרית בפני עצמה - שמושכת כ-400 קוראים ביום. "בחרנו בלוגרים שלא התמסחרו, וכאלה שיש להם קהל קוראים רחב", היא אומרת. והלר מוסיף: "העדפנו בלוגרים שמבשלים אוכל ביתי, לא מורכב מדי, אבל עם מחשבה".

את הארוחה הראשונה בישל עמית אהרנסון, בעל הבלוג "מדבר מהבטן", שכותב טור על אוכל במקומונים "כל העיר" הירושלמי ו"הכי תל אביב". אהרנסון הגיע נרגש ל"קורדוברו" יום קודם, ומשעות הבוקר הכין, קצץ והתאמן. ביום הארוחה אף גייס את סבתו רחלה, בת 84, שהגיעה לבר כדי להכין אתו לביבות לחם מתוקות.

בקהל נכחו קוראי הבלוג, חברים של אהרנסון ולקוחות קבועים בבר. התפריט כלל שרימפס על מצע עדשים שחורות; סשימי ישראלי שזיהינו בו חריימה, טחינה ויוגורט; פולנטה ועליה כדורי בשר עם מוצרלה; ולקינוח מרק הדרים בקאווה והלביבות של סבתא, שהוגשו לצד שמנת וריבת תות.

האירוע עבר בשלום. אהרנסון בישל בהצלחה ל-70 סועדים, שאת רובם הכיר. "הייתי לחוץ לפני הערב", הוא נזכר. "כשהתחלנו להוציא מנות היה נחמד ומספק. נעים להאכיל אנשים, אם כי הערב הזה מעמיד בפרופורציות את הבישול כמקצוע".

תחליף צד?

"אשקול זאת", הוא עונה בדיפלומטיות, "אבל זו עבודה פיסית, שצריך להתרגל אליה. אשמח לשמש כבשלן אורח פעמים נוספות".

את הארוחה הבאה בישלה מירב אליהו, בעלת הבלוג עתיר המתכונים והטיפים "קוקאנד בייק" (שפירסמה פעם מתכון מפורט ומצולם בשלבים לפופקורן עם חמאה). התפריט היה ביתי במהותו: סלט חצילים ופלפלים, כדורי עוף וארטישוק ומרק ארטישוק וברוקולי מוקרם. לקינוח הוגשה עוגת גבינה אפויה.

גם אליהו, שמעצבת למחיתה מוצרי נירוסטה, לא תמהר לעבור צד, לאחר חווית הבישול האינטנסיבית. הבלוג הוא תחביב, היא אומרת. "הבישול במטבח הוא חוויה מדהימה - להיתקל פתאום בסירים הגדולים האלה, כל הכמויות מתבלבלות לי. זו עבודה קשה, שהתמורה בה גבוהה - אנשים נהנים, אבל אני לא יודעת אם היא מתאימה לי עכשיו".

את הארוחה שהתקיימה אמש בבר בישל צחי כהן, הידוע בכינוי "ביג-ג'ק", מהבלוג "אוכל וחיות מבית טוב". כהן טרח על שרימפס בחלב קוקוס, שקדי עגל בזיתים ולימון כבוש, אוסובוקו ושפונדרה בבירה וחריימה טריפוליטאי.

ביום שלישי הבא יובל שחורי וטל סורסקי מהבלוג "שמנמנים" יבשלו מרק פלפלים קלויים, ברוסקטות וסלסה, קסדייה וארטישוק ממולא צ'ילי קון קרנה. לקינוח יוגש קרם טפיוקה ופירות יבשים בליקר, בליווי זביונה.

את הארוחה האחרונה בחודש ובפרויקט תבשל מעיין נדיר עם נטלי לוין מהבלוג "עוגיו.נט". השתיים יגישו מרק קרם חצילים ולבנה, פטה כבד עוף בליווי רוטב דובדבנים, קובה עם מטבל טחינה ויוגורט וטי-בון טלה על מצע עדשים שחורים. תפריט הקינוחים יכלול פונדנט שוקולד, מלבי שמנת, פיסטוקים וטוויל קדאיף, עוגת שקדים ואוכמניות. כמעט כל המקומות לארוחה כבר הוזמנו - ללמדכם שגם לבלוגרים טהרנים יש כוח מסחרי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ